AoB Bloggen med Annika Rådlund

Praktiska hyllor som går att kombinera

Alltså förvaring, det är verkligen superviktigt för att man ska kunna hålla ordning och reda, oavsett om det är i klädgarderoben, barnummet, förrådet, kontorsrummet eller garaget.... På sajten Hylllor.se har jag hittat typiska "lagerhyllor" som är så praktiska. De kallar serien för Scala och hyllorna finns i tre olika höjder och går att kombinera och bygga ut med påbyggnads sektioner. Allt är tillverkat av norrländsk furu. Hyllplanen är går att flytta (hurra!) som du vill med 5 cm intervaller. De här ska kunna hålla för hög belastning som böcker, pärmar, lådor med verktyg osv. Det som också skiljer den här hyllan från de billigare "rangliga" varianterna som finns på marknaden (har haft ett par sådana och never again säger jag) så finns de här även med färgad lasyr som alternativ. Skönt att slippa måla själv tycker jag...

Hyllan Scala i olika lasyrer från hyllor.se
Hyllan Scala i olika lasyrer från hyllor.se

Varför inte en hjortronfärgad hylla? Lasyrfärgerna hos hyllor.se har fått namn som klingar väldigt mycket norrland: natur, renlav (grå), björk (svart), vårvinter (dovgrön), snörök (vit) och hjortron.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hyllor.se

Nyckelord: Arbetsrum | Barn | Inredning | Vardagsrum

Permalink


Hösthälsa hemma i spabadet

Att koppla av och komma ner i varv är minst lika viktigt som att röra på sig och träna. Speciellt i tider som nu tänker jag då många har ett stressigt jobb så kan det vara skönt att verkligen slappna av när man är hemma.
Jag har inte ett riktigt året runt bad ute, utan en billigare variant som är uppblåsbar som också bubblar och håller vattnet varmt. Det är förstås inte isolerat så jag plockar bort den på hösten. Men med ett riktigt isolerat Spa-bad kan så får man möjligheten att vara utomhus under bar himmel och njuta av värmen vattnet ger, året runt.
Numera finns en rad olika året-runtmodeller där de enklaste erbjuder ett bad med varmt virvlande vatten – där upplevelsen gärna höjs med ett par droppar väldoftande eteriska oljor. De mer exklusiva modellerna har flera mycket effektiva massagestrålar som går att ställa in för att så optimalt som möjligt knåda och mjuka upp spända muskler och leder. Helt klart något som ligger högt upp på önskelistan...

Spa-badet Latitude Foto: Folkpool
Spa-badet Latitude Foto: Folkpool

Det finns väldigt många olika typer av utomhusbad. Så läs på ordentligt innan du slår till så att du får det som passar just dig/din familj. Det finns flera olika storlekar, spabadet Latitude från Folkpool rymmer till exempel sex personer och har både hörnsäten och ett liggsäte. Liggsätets utformning ska göra att man inte flyter upp, utan hålls på plats nära jet-strålarna som ger massage från huvud till tå. Låter ju verkligen helt fantastiskt...
Det fina är när man blir varm i kroppen efter badet så kan man ha några sköna sittplatser omkring så man kan sitta och svalka av sig lite innan man kryper ner i värmen igen...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.folkpool.se

Nyckelord: Bad | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


E.Leijon - nytt svenskt porslin!

För ett par år sedan grundades företaget E.Leijon av Emelie Leijon i Stockholm. Hon skapar mönsterdekor som är inspirerat av den nordiska naturen med blad och blommor och hon samarbetar med svenska keramiker. Nu har hon skapat en kollektion som heter Nordic stories, den växte fram då Emelie ville designa något som kombinerar lövens sköra mönster och uttryck med produkter vars former, som i kontrast till löven, var väldigt raka och avskalade. Resultatet blev en porslinsserie bestående av bland annat koppar, fat och skålar i naturliga färgskalor. Så vackert!

Nordic Stories av E.Leijon
Nordic Stories av E.Leijon

När Emelie Leijon skapade porslinsserien Nordic Stories inspirerades hon av den nordiska naturen och den skandinaviska inredningen med svala färgskalor och minimalistiska former. Framförallt har hon hämtat inspiration från vissna, övervintrade och transparanta blad. Väldigt vacker och fint tycker jag. Så snyggt till en inredning med mycket trä eller med mycket vitt, där kommer dekoren verkligen fram.

Samtliga produkter tål maskindisk och finns www.eleijon.com
Prisena ligger mellan: 179 kr – 849 kr/st.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar | Tips

Permalink


Stilrena trämöbler från gotländska G.A.D

Det gotländska företaget G.A.D (inte att förväxla med rockbandsnamnet D.A.D...) ligger helt rätt i tiden. Nu är det hantverk och naturmaterial som gäller. Bättre att satsa på tidlösa möbler i material som håller än "slit och släng-möbler". G.A.D arbetar mycket med björk som ger ljusa möbler och hård ek av högsta klassning kombineras med genomtänkta detaljer. Till detta används även naturmaterial som kalksten och grått lammskinn, som kompletteras med anilinläder, slitstark merinoull och svart granit. Gedigna hantverk alltså, allt är handtillverkat på deras egna snickeri i Hemse. För att få full kvalitetskontroll produceras möblerna i små serier och varje möbel signeras av ansvarig snickare. Jag trycker på Gilla-knappen!

Möbler från gotländska G.A.D
Möbler från gotländska G.A.D

Så fina möbler - svensktillverkade dessutom! De ligger såklart högre i pris än maskintillverkade möbler. Men å andra sidan håller de säkert hela livet och lite till.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.gad.se

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips | Vardagsrum

Permalink


Fina inspirationsbilder inför julen från Farrow & Ball

Det brittiska färgföretaget Farrow & Ball har tagit fram inspirationsbilder där de tolkar fem olika julhem, där hemmen skiljer sig åt både i stil och färgsättning. Härliga bilder att inspireras av tycker jag! Kanske någon vågar sig på lite mer färg? Jag tycker även man kan inspireras av de olika kombinationerna med dekorationer.
Nu längtar jag till jul känner jag...

Julinspiraton med väggar i olika kulörer Foto: Farrow & Ball
Julinspiraton med väggar i olika kulörer Foto: Farrow & Ball

1.Wimborne White
Få saker är lika romantiska som en vit jul. Wimborne White är uppkallad efter Farrow & Balls hemstad Wimborne i Dorset, England. Med endast en ren vit nyans lyfter denna klassiska naturvita ton de arkitektoniska detaljerna i rummet och skapar en modern minimalistiskt känsla i hemmet. Jag gillar kombon vitt och silver, så fint!
Cirkapris för färgen: 759 kr för 2,5 liter

2. Railing
Railing är ett mjukare alternativ till helsvart. De blåa undertonerna i den mörka nyansen förvandlar alla rum till dramatiska och omslutande rum. I bild har Farrow & Ball även använt sig av deras tapeter som presentförpackning. Så snyggt! Det här känns som den allra trendigaste färgen just nu.
Cirkapris: 759 kr för 2,5 liter 


3.Peignoir
Här har man skapat en skön lantlig stil med grå väggar i kulören Peignoir och ett julbord i vitt och rött.


4. Stiffkey Blue & Arsenic
Våga skaka om och ändra de klassiska julfärgerna till mer djärva moderna toner. Stiffkey Blue är en bläckblå färg uppkallad efter Norfolks strand i England. Färgen ändrar ton efter hur mycket naturligt ljus det finns i rummet, vilket ger trappans löpare en modern och grafisk känsla. Väggarna är målade i den mintgröna tonen Arsenic som fått sitt namn efter giftet som tros ha funnits i den gröna tapet som förgiftade Napoleon år 1821...
Stiffkey Blue: cirkapris : 1080 SEK för 2,5 liter och Arsenic: cirkapris: 790 kr för 2,5 liter


5. Oval Room Blue
Med hjälp av färgen Oval Room Blue har Farrow & Ball trots bristen på naturligt ljus skapat ett välkomnande rum. Färgen är uppkallad efter de vackra rundade rummen som var typiska för 1700-talets England. Oval Room Blue passar perfekt att använda tillsammans med en av Farrow & Balls grå toner för att skapa ett djup och balans i rummet – samtidigt som det blir den perfekta bakgrunden för en mysigt brasa eller levande ljus.
Cirkapris: 759 kr för 2,5 liter

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.farrow-ball.com

Nyckelord: Detaljer | Historia | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Nya tapeter till barnrum och rum för barnsliga vuxna

Det är ju så kul med svensk design och illustrationer! Det händer saker hela tiden inom det området och det kommer nya lanseringar " i parti och minut" som jag brukar säga. Nu under hösten lanserar till exempel Photowall sin första tapetkollektion tillsammans med den svenska designstudion Garbo & Friends.

Kollektionen heter Tiny Heroes och består av tre klassiska Garbo & Friends-mönster som tidigare tryckts på deras egna produkter, de har gjort bland annat bäddset för barn, filtar och barnaccessoarer. I tapetkollektionen har deras mönster Mares, Fauna och Bows (ett mönster med rosetter) anpassats för att passa på väggar. Ett par av mönstren i kollektionen har inspirerats av djur och natur och alla illustrationer har sin egen historia. Det är kul när man hittar nya detaljer ju längre man tittar!

Tiny Heroes från Photowall av Garbo & Friends
Tiny Heroes från Photowall av Garbo & Friends

Garbo & Friends är ett svenskt varumärke som grundades 2011 av Susann Karlsson Nemirovsky. deras mönster Bows (längst upp) , Fauna (bild 2) och Mares på tapeter från Photowall.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.photowall.se
www.garboandfriends.com

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Flamingo, flame eller enhörningspulka?

Nu växer sig längtan efter snön allt starkare här. Min son vill bygga Minecraft och Clash of Clans (hans favoritspel) i snö. Min syster meddelade igår att det hade kommit några fjun snö i Hälsingland och då hade hennes minsta son tyckt att de skulle ta fram pulkan direkt!

Själv så gilllar jag också pulkaåkning och gillar vintern när det är mycket snö, jag kan hoppa över månaderna av blask...
Nu har jag hittat en pryl som gör det ännu roligare i pulkabacken eller om man har snöhögar i trädgården, en uppblåsbar pulka! De är hiskeligt lik uppblåsbara badringar...det kanske till och med är samma men de är omdöpta till pulka nu inför säsongen? Jag vet faktiskt inte hur det ligger till med det, men min son har faktiskt haft en badring och lekt med i snön vid något tillfälle, så det funkar!
Frågan är bara: en flamingo, en flame (eld) eller en enhörning? Jag vill definitivt swisha nerför backen på en flamingo!

Uppblåsbar pulka Flamingo, Flame och Enhörning från Coolstuff.
Uppblåsbar pulka Flamingo, Flame och Enhörning från Coolstuff.

Roliga detaljer att placera ut vid vinterns snöhögar i trädgården. Kanske även en kul julklapp till den som "har allt"! Uppblåsbar pulka i olika former, dessa finns hos Coolstuff.se för 349 kr/st.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.coolstuff.se

Nyckelord: Barn | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Fin Halloweendukning av Anitha Schulman

Då var det snart dags för Allhelgona och Halloween igen! Här är några bilder från en presentation med Anitha Schulman som jag var på i fjol på Sheraton i Stockholm.
Hon hade gjort en färgsprakande dukning med höstlöv, små glasvaser med blomkvistar i och som en huvuddekor på bodet fanns en dödskalle som hon placerat en oasis i och sedan dekorerat med blommor. Väldigt fint!
På ett annat bord placerade hon en grön pumpa som hon dekorerat med glitterstenar med hjälp av en limpistol.
Hon hade även en trädgren som hon montera flera ljuskoppar på. Här gäller det då att hitta en gren som inte vickar när den ligger på bordet...

Hursomhelst så blev det en härligt dukning med inslag av både natur och lite glam. Hennes budgettips var att: "Våga till exempel mixa ihop porslin i olika färger från second hand med vita tallrikar i botten. Lägg ut blad, frön och kastanjer".

Enkla markörer på glasen kan göras med olika kvistar, eller en liten träpinne där man kan skriva personens namn. och ståltråd kring glasets fot.

Hon hade även en pumpa från Panduro i papper som hon målat med akrylfärg. Hon sa också att hon tyckte att orange är en lite svår färg, därför ville hon blanda upp med färg och inspiration från naturen.

Det sista tipset var väldigt bra och det var att om man ska skära i en pumpa så ta bort botten först istället för toppen. Gör den som en ljuslykta, att man gör ett "fat" i botten istället där man sedan ställer ljuset då man gröpt ur köttet ur pumpan. Istället för en kniv kan man använa en borr när man gör hålen. Kom ihåg att göra tillräckligt med hål så att det kommer in luft som kyler ner ljuset så det inte blir för hett där inne...

Halloweendukning på Sheraton 2016 Foto: Sheraton
Halloweendukning på Sheraton 2016 Foto: Sheraton

Dukning gjord av Anitha Schulman med hennes egendesignade porslin (se fler delar på anithaschulman.se). Den gröna pumpan är dekorerad med små glittrande stenar för lite extra glammig effekt på bordet. Och som hon sa: "Maten kan ju vara på ett sideboard maten är ju inte så intressant att titta på".  

 

Se även två tidigare inlägg med härliga tips:
5 snabba Halloweentips
Fina dukningar till Halloweenfesten

www.anithaschulman.se
www.sheratonstockholm.se

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Porslin | Prylar | Tips

Permalink


Smarta väggar med färdiga paneler

Om man vill ha en rustik känsla i rummet så kan jag tipsa om Smart Wall från Nordic Quality Design, de har färdiga paneler med träkänsla som man lätt ska kunna montera på väggen.
Väggarna är uppbyggda av äkta trälameller och är anpassad för att användas inomhus.
Med den här lösningen behöver man varken limma eller regla väggen, man målar istället väggen och fäster delarna med den dubbelhäftande tejp som sitter på baksidan. Det låter ju väldigt enkelt och vilket snyggt resultat!

Smartwall träpanelsväggar från Nordic Quality Design
Smartwall träpanelsväggar från Nordic Quality Design

Smartwall är utvecklad till att ge väggen ett naturligt utseende och träpanelerna innehåller därför äkta sprickor, kvisthål samt färg och ytstrukturvariationer.

Så här gör man:
1) Grundmåla väggen så den är slät och ren
2) Mät med vattenpass så du får en rak referenslinje
3) Mäta och såga träpaneler
4) Avlägsna skyddsfilmen från den dubbelhäftande tejpen på panelens baksida
5) Fäst panelen mot väggen med smart-roller

Priset kugger på 450kr kvm och de finns på Bauhaus och bauhaus.se
Webbsida:www.nqd.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nya tapeter med världskartor

Ett bra sätt att lära barnen geografi är förstås att ha en stor karta på väggen, eller varför inte en hel vägg! Jag har funderat på att skaffa en sådan till min son, lite svårt att välja vilken bara. Jag vill att det ska stå vad länderna heter och lite storstäder, alltså inte bara konturerna av länder och världsdelar. Det vore kul att sedan nåla alla ställen som vi har varit på. Mr Perswall lanserar nu en kollektion som består av sju världskartor och genom ett samarbete med Norstedts, har de för första gången även en klassisk skolkarta som tapet. Där ser man världens största städer, vattendrag, berg och landsgränser och den finns i både svensk och engelsk version. Den gillar jag!

Maps - en ny tapetkollektion med världskartor från Mr Perswall
Maps - en ny tapetkollektion med världskartor från Mr Perswall

Här är fem av sju kartor i Mr Perswalls nya kartkollektion som har tagits fram av Mr Perswalls designer Amanda Nordblad i samarbete med designers Riku Ounasletho, P. Godwin och K. Krschak. Genom ett samarbete med Norstedts, presenterar Mr Perswall för första gången även en klassisk skolkarta som tapet. Här ser man världens största städer, vattendrag, berg och landsgränser (den översta bilden). Fondväggarna kan beställas i exakt mått efter väggens storlek. Tapeterna kostar från 295kr/m2 och finns att beställa hos tapetåterförsäljare samt via www.mrperswall.se från och med idag - 17 oktober.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.mrperswall.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Designtorget lanserar en snygg och lättplacerad hylla

Designtorget lanserade i september en liten hylla som heter Unit. Hyllan är resultatet av ett samarbete med Beckmans Designhögskola och den är skapad av formstudenterna Lisa Lindh och Celine Strömbäck. Den går att ställa åt vilket håll som helst och den fungarar även som vägghylla, den kan även användas som piedistal eller bokstöd. Jag skulle vilja ha en på skrivbordet! Perfekt för att både organisera och ha något snygg på.

Hyllan Unit från Designtorget
Hyllan Unit från Designtorget

Hyllan Unit är inte så stor, den är 30 x 14 x 15 cm och tillverkad i plåt. Jag skulle även vilja se en likadan i större format. Den här hyllan finns i ljusgrått och grönt. Hoppas de även kommer att göra vita och svarta i framtiden. Ett stort plus för att de är svensktillverkade, det tillverkas i Kungsör. Säljs hos Designtorget i utvalda butiker samt webbshop www.designtorget.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Adventskalendrar för vuxna 2017

Ja, men då är första advent bara ett par månader fram och den 1 december är det dax att öppna första luckan i julkalendern! För ett par år sedan fick jag en lakritskalender från Johan Bülow av en vän och det var verkligen en hit tycker jag och jag har även provat te-kalendern från Designtorget ett år. Perfekt för en te-älskare som jag! Nu har jag spanat in lite vad som finns för oss vuxna, eller barnsliga vuxna, i år och det här är några av kalendrarna man kan köpa till en vän - eller till sig själv förstås.

Adventskalendrar för vuxna 2017
Adventskalendrar för vuxna 2017

1. Julkalender från Glitter. Skäm bort dig själv eller någon du tycker om med en riktigt tjejig julkalender med smycken, skönhetsprodukter och håraccessoarer. Pris: 300 kr.
www.glitter.se

2. Choklad- och kolakalender från Lentz. Om du gillar både praliner och kola så är detta julkalendern för dig! Handgjorda praliner och kolabitar. Bakom 23 st luckor är det 2 stycken bitar varje dag, i luckorna finns det praliner, dragerade nötter och kolor, 2st/ lucka. Den 24: e luckan har en större lucka med en överraskning. Finns hos Inreda.com. Pris: 425 kr

3. Tekalender från Kränku Te & Kaffe på Gotland. 24 st små påsar löste med deras egna teblandningar. Pris: 269 kr www.kraenku.se/tekalender

4. Lakritskalender från Johan Bülow. Goda och spännande smaker i kombination med lakrits, både sött, surt och salt. 350 kr https://se.lakrids.nu/products/calender

5 och 6. Chokladkalender från Chokladfabriken med mörk och ljus choklad, 150 kr hos Designgtorget.se

7 och 8. Te- och kaffekalender.
Kaffekalendern: I varje kaffepåse finns det 21 gram kaffe, det räcker till tre koppar. Pris: 399 kr, www.designtorget.se
Tekalendern: 24 olika sorters ekologiska och KRAV-märkta lösviktsteer. Till varje tesort får du en trevlig liten berättelse, och i häftet som följer med får du instruktioner för att kunna brygga varje kopp till perfektion. Där finns också tips, tricks och information om te. I årets tekalender hittar du röda, gröna, svarta, vita och örtteer, och smakerna varierar från blommigt till kryddigt och allt däremellan. Varje lucka innehåller 5 gram te, vilket räcker till en kopp starkt te eller två lite svagare. Vissa teer tål även att bryggas upp till tre gånger på samma teblad.
Pris: 295 kr, www.designtorget.se

9. Adventskalender från Rituals med  24 lyxiga produkter för en ny överraskning varje dag. Unna dig en stund för dig själv varje dag med denna adventskalender. Pris: 650 kr hos Lyko.se

10.Om man vill ha lite nya skönhetsprodukter i badrumsskåpet, missa inte kalendern från no7. Den släpps någon gång i slutet av oktober, men man kan sätta upp sig på en väntelista här: http://www.boots.com/no7/no7-beauty-calendar-waiting-list-2017

11. Adventskalender med doftljus från Yankee Candle. Pris: £24.99 på sajten www.boots.com (Tips: De har 3 för 2 erbjudanden på deras jul/adventsprylar).
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink