AlltomBostad
 

2013 Februari

2013 Februari


Bedcraft - sängar i naturmaterial

Just nu lanseras Bedcraft från sängtillverkaren Bed Factory Sweden. Bedcrafts produceras hantverksmässigt i ull, bomull och med ribbor av tall. Det ligger förstås helt rätt i tiden när många vill satsa på just naturmaterial i både möbler och textilier. Madrassen med dess fjädrar och naturlatex ska göra att den formar sig efter kroppens tyngdpunkter, det låter onekligen skönt. Samtliga kan beställas med olika slitstarka möbeltyger i olika färger, svart och natur är mina favoriter. Bed Factory har ett showroom på Sandhamnsgatan 39 i Stockholm, kanske går jag dit och sover middag någon dag..

Bedcraft/Bedfactory of Sweden
Bedcraft/Bedfactory of Sweden

Nyhet: Bedcraft sängar finns i olika utföranden och storlekar: ramsängar, kontinentalsängar, ställbara sängar samt en dagbädd. Samtliga kan beställas med olika slitstarka möbeltyger.

Bedfactory Sweden

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum

Permalink


Snart trädgårdsdags! Universalklippare med teleskopskaft

Nu är våren snart här och det är dags att beskära buskar och träd. Själv är jag ingen expert på det, men för det mesta är det bara döda grenar som jag tar bort, eller sådana som hänger ut på vägen och skymmer sikten. Det är förstås särskilt kul att ta bort grenar som sitter väldigt högt upp... höjdrädd som jag är så är jag oftast inte så sugen på att så på någon vinglig stege. Därför har jag nu spanat in det här verktyget som utvecklats för att man ska kunna stå på marken och ändå nå grenar på hög höjd. Det har ett långt skaft och det ska ha en effektiv utväxling som gör att det krävs mindre kraft för att klippa. Det övre bladet sitter fast i ett blocksystem som i sin tur ansluter till en rem som löper inuti skaftet. Genom att man drar, antingen i bollen i skaftets ände eller i handtaget i mitten, så ska kraften överföras från remmen till rullkedjan som därefter för skären samman för att göra ett fint snitt (hängde ni med där?). Dessutom har den ett flexibelt huvud, som kan vinklas i 230 grader för att nå även svåråtkomliga grenar. Låter himla bra. Jag kanske tar och testar en i sommar.

Universalklippare/Fiskars
Universalklippare/Fiskars

Fiskars universalklippare ska nå trädkronorna på de flesta träden i trädgården. De kortaste klipparna når upp till 3,5 meter och behöver man komma åt högre än så finns en modell med teleskopskaft som ger en räckvidd på upp till sex meter. Teleskopskaftet har en låsmekanism som låser skaftet vid den valda längden för att ge en säker och ergonomisk användning. Universalklippare, UP82, Räckvidd upp till 3,5m, cirkapris: 699 kronor, Universalklippare, UP84, Räckvidd upp till 4 m cirkapris: 819 kronor. Universalklippare, UP886 (teleskopskaft med räckvidd upp till 6 m cirkapris:1219 kronor. Såg till universalklippare, cirkapris: 269 kronor. Fruktplockare till universalklippare, cirkapris: 179 kronor

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Letar du efter en stooor golvlampa?

Lamp Gustafs nya serie Legend tror jag kommer att bli en storfavorit hos många. Kanske en designlegend? Sabina Grubbeson har blandat ljust trä med mattlackerad svart metall tillsammans med en lampskärm i grovt tyg. Golvlampan är jättestor. Tänk vad härligt att ha den ovanför sängen för ett bra ljus vid tidnings- eller bokläsning. Passar förstås på de traditionella ställena också, bredvid en fåtölj eller intill soffan. Om man inte vill ha en sån iögonfallande pjäs i rummet så är vägglampan med dragspelsarm precis lika fin.

Legend/Lamp Gustaf
Legend/Lamp Gustaf

Legend finns i fyra modeller: som golvlampa med möjlighet att ändra läge tack vare det vinklade stativet, som pendellampa, bordslampa och vägglampa. Vägglampan med sin dragspelsarm som går att dra ut, gör den perfekt att använda som sänglampa. Pendellampa, cirkapris 2 150 kr. Golvlampa, cirkapris 3 350 kr. Bordslampa, cirkapris 1 075 kr. Vägglampa, cirkapris 1 625 kr, Lamp Gustaf.

Lamp Gustaf

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Boktips! Remake - ge dina gamla saker ett nytt liv!

Boken Remake av Stockholms stadsmission är utgiven av Ica Bokförlag och innehåller tips på hur man kan ge gamla saker, möbler och kläder en ny look. Möbeldelen lika stor som jag hade hoppats på, men det finns ändå många godbitar. Hur man gör en snygg sänggavel av en bordsskiva, en lampskärm av en stickad tröja, måla harlekinrutor på ett skåp, gamla stolar med trappsteg får nytt liv, byta ben på möbler, fågelbur eller spetsduk blir lampa och decoupage (sätta fast bilder och sedan lacka över) på möbler, brickor och annat. Jag har fått massor av idéer och inspiration bara genom att bläddra i boken.

Remake / Ica Bokförlag
Remake / Ica Bokförlag

Remake- ge dina gamla saker nytt liv innehåller tre delar; garderob, prylar och möbler. I garderobsdelen finns tips om hur man kan göra om kläder. Boken är utgiven av Ica Bokförlag, 168 kr på Adlibris.

Adlibris
Ica Bokförlag

Nyckelord: Böcker | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


By Rydéns lampor hos Hemtex

Lampföretaget Rydéns finns i Gnosjö, där de också startade 1958. De utvecklar, producerar och levererar lampor till återförsäljare runt om i landet, bland annat till Elkedjan, MIO, Cervera, Comfort, Ljusexperterna och EM. Nu kommer även Hemtex att ha en liten del av deras sortiment. Jag gillar lampan in orange, den passar inte alls in hos mig men den blir nog superfin i rätt miljö. På resten av sortimentet så är det svart, vitt och grått och gäller. Taklampan med trädmönster ger nog ett jättefint ljusmönster på väggarna.

By Rydéns/Hemtex
By Rydéns/Hemtex

By Rydéns - Nyheter hos Hemtex. Prisexempel: Orange bords lampa 699 kr, Taklampa industrimodell 799 kr, Golvlampa svart till höger i bild 699 kr, Hemtex. Går även att köpa via deras webshop.

By Rydéns
Hemtex

Nyckelord: Belysning | Butik | Inredning | Nyheter

Permalink


Veckans favorit! Tower av Monica Förster

Designern Monica Förster har tagit fram en uppsättning köksmått för Alessi. Hon har använt vitt porslin för att skapa mått med enkla profiler som liknar gammaldags vågar med ingraverade mått. Köksmåtten har matt utsida och blank insida och när de inte används kan de staplas på höjden för att bilda ett litet torn. De kan också placeras inuti varandra om du vill spara plats. Smart och praktisk om man gillar att baka och laga mat.

Tower/Alessi
Tower/Alessi

Måttsatsen i porslin av Monica Förster kommer att finnas i butik från och med mars/april. Pris cirka 449 kr


Alessi
M
onica Förster

Nyckelord: Inredning | Kök | Nyheter | Porslin | Prylar

Permalink


Kommer hammocken få en comeback?

När jag var barn hade var och varannan person en hammock i trädgården. Jag älskade att gunga i dem, gärna så högt det bara gick så att hela ställningen vajade. Nu har jag sett att det finns nya hammockar som inte rostar, med snygga moderna dynor (fast i och för sig så skulle det vara härligt med en storblommig variant i orange och rött à la 70-tal). Undrar om hammocken kommer att få en comeback?

Hammock Tönnö/Helgbutiken
Hammock Tönnö/Helgbutiken

Tånnö - modern hammock i svart med rostskyddsbehandlat stål och svart tak, 2499 kr inklusive dynor hos Helgbutiken.se

 

Helgbutiken.se

Nyckelord: Trädgård | Utomhus

Permalink


Skåp med skinn på dörrarna!

Under designveckan, då även möbelmässan var igång så var det designutställningar lite varstans i Stockholm. Tyvärr hade jag inte tid att gå på mer än en och där stannade jag förstås till framför det här skåpet. Dörrarna är klädda med läder i ett fiskfjällsmönster. Jag antar att lädret mörknar med åren. Man får nog hålla kladdiga barnfingrar borta och endast damma det med en dammvippa.

Collect 2012 av A2 Designers Foto: Annika Rådlund
Collect 2012 av A2 Designers Foto: Annika Rådlund

Collect 2012 skåp - vitt med tärnsjöläder, från A2 Designers. 14 900 kr hos Svenssons i Lammhult. Säljs i en limiterad upplaga av 81 skåp, eftersom formgivaren Sara Larsson är född 1981.

Svenssons i Lammhult

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Budget och Lyx - Tolixstolen!

Den industriella stilen hänger kvar och många originalmöbler från fabriker och verkstäder är eftertraktade. Tolixstolen till exempel utvecklades av fransmannen Pauchard, en pionjär inom området galvaniserat stål. 1927 bestämde han sig för att tillverka möbler i stål och döpte sitt företag till Tolix. Stolarna han tillverkade levererades främst till industri men även sjukhus, caféer och parker. Idag är urvalet av färger är stort och stolarna finns i flera modeller och höjder. Här vill jag tipsa om den populära modellen som såklart finns kopierad hos massor av företag, till en billigare penning. Men som sagt, originalen brukar stå sig i pris.

Budget och Lyx - Tolixstolen!

Tolix stol A, obehandlad mattlack (finns även i fler utföranden) 2190 kr hos Svenssons i Lammhult, MOLLY Stol Patinerad plåt, 1195 kr/st

EM - möbler
Svenssons i Lammhult
Tolix

Nyckelord: Arbetsrum | Balkong | Inredning | Kök | Tips | Vardagsrum

Permalink


Medicinskåp som vitrinskåp - nyhet hos Ikea!

Gamla apoteksflaskor och medicinskåp är eftertraktade på loppisar och auktioner. Fler och fler vill ha udda inredningsdetaljer, och Ikea hakar förstås på trenden. Den första april lanserar de medicinskåpet Fabrikör som passar bra både i de flesta rum, även i badrummet. Eftersom det har insyn från alla håll passar den bra för att visa upp diverse samlingar. Jag har så många samlingar så jag kanske skulle behöva flera skåp...

Fabrikör/Ikea Foto: Annika Rådlund
Fabrikör/Ikea Foto: Annika Rådlund

Medicinskåpet Fabrikör finns i butik från och med 1 april i färgerna beige, grafitgrå och ljusgrön. 1495 kr, Ikea

 

Ikea

Nyckelord: Arbetsrum | Badrum | Butik | Inredning | Kök | Nyheter | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Fin barnmöbel av Niklas Bonnevier!

Jag har tidigare skrivit om möbeldesignern Niklas Bonneviers gunghäst De Paard 2.0 som vann Folkets val på Formex förra året. Nu har han även designat en smart barnmöbel med förvaring i bordet. Perfekt för kritor, Lego och andra små prylar!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Bordet och stolarna för de allra minsta är utformade för bästa sittkomfort och för att hålla i generationer. Smart godisgömma i bordet...


Niklas Bonnevier Furniture Design
G
unghästen som prinsessan Estelle fick

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Mässor | Nyheter | Prylar

Permalink


Träsmak? Ved inne, ute och på väggarna!

Norrmännen verkar gilla ved lika mycket som oss. Norska Ygg & Lyng gör jättefina sittkuddar som ser ut som ved och stubbar. Boken Ved av den norska författaren Lars Mytting blev en storsäljare i Norge och har nu även blivit det i Sverige. Boken är späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Den innehåller också avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder. Om man inte har möjligheten att stapla ved kan man tapetsera en vägg med Rustas tapet Space. Vipps så har men en egen vedtrave ända upp till taket!

Ved/Norstedts, Rusta, Ygg & Lyng
Ved/Norstedts, Rusta, Ygg & Lyng

Naturtrogna vattenavvisande PVC-behandlade sittpuffar i återvinningsbar polyester som du kan ha både inne och utomhus. Funkar också som litet extrabord. Finns som en lägre furustubbe och en högre björkstubbe. Puffarna i design av Elin Louise Sveen är mycket stabila att sitta på. Materialet i kärnan är EPS-kulor och kallskum. Från Ygg & Lyng,1790 kr hos Balkonghoppen.se Sittbänk, sittkudde med vedmotiv, Ygg & Lyng, 3990 kr hos Balkongshoppen. Tapet Space med vedträ från Rusta i lättuppsatt non-woven, 199k r/rulle. Boken om ved av Lars Mytting, 198 kr hos Adlibris


Adlibris
Balkongshoppen
Rusta
Y
gg & Lyng

Nyckelord: Balkong | Böcker | Detaljer | Inredning | Inspiration | Prylar | Vardagsrum

Permalink


Tapetnyhet! Småfåglar som håller små smycken

Det är kul med tapeter som har något mer än bara det man ser vid första anblicken. Här är det småfåglar som sitter på grenar, men när man kommer närmare så syns detaljerna bättre och då ser man att de färgglada typerna håller i små glimmande smycken. Jättefin tycker jag! Min kompis hade också en tapet som visade speciella detaljer när man kom närmare. Vid första anblicken såg det bara ut som ett vanligt mönster men vid en närmare titt så var det par som älskade i olika ställningar. Den var uppsatt i köket på hennes nyinköpta lägenhet, det tyckte hon var mindre kul.

Madame de Pompadour/Photowall Foto: Annika Rådlund
Madame de Pompadour/Photowall Foto: Annika Rådlund

Tapeten Madame de Pompadour finns med trägrenar i silver eller guld. Fototapeten anpassas efter väggens storlek och kostar 415 kr/kvadratmeter hos Photowall.se. Bordet på bilden högst upp kommer från Captidesign och lutar stadigt mot väggen utan att behöva skruvas fast.

 

Capti Design
Photowall

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Nyheter | Sovrum | Tapet | Vardagsrum

Permalink


Stringhyllan i nya färger! Koppar en favorit

Stringhyllan är lätt att kombinera, variera och det går att byta färg på gavlar eller hyllplan. Den enkla modernistiska designen introducerades redan 1949 och finns idag i många färger och varianter. Nytt för i år är färgerna koppar, stål och ask/vit. Jag fastnade för den i koppar.

String copper Foto: Annika Rådlund
String copper Foto: Annika Rådlund

String® system ritades redan 1949. på 60 år har det förvandlats från banbrytande idé till en av de mest älskade skandinaviska designklassikerna. Systemets delar är så väl uttänkta att de går att kombinera nästan hur som helst. Delarna finns i en mängd färger och material. men måtten har aldrig ändrats. därför kan en stringhylla byggas om, förnyas och förändras.

 

String

Nyckelord: Arbetsrum | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Vackraste skuggorna från lampan Knopp!

Knopp som är designad av Ania Pauser för Klong ger så fantastiska skuggor i rummet. Skärmen är uppbyggd av åtta plywoodblad som fördelas i två lager, den är både tvåmönstrad och tvåfärgad. Lampan kostar en slant men jag tror att det här kommer att bli en desingklassiker, så då kan man nog se det som en investering? Så känns det lite bättre om man har spenderat shoppingpengen för ett tag framöver på en lampa.

Knopp Foto: Annika Rådlund
Knopp Foto: Annika Rådlund

Lampan Knopp har en skärm som är gjord av laserskuren flygplansplywood med en armatur av formpressad björk. Foten är tillverkad av mässing och svarvad björk. Det utskurna mönstret i skärmen skapar ljus- och skuggspel på väggar och tak. Design: Ania Pauser. Finns både som bords-. golv- och taklampa. Bordslampan mäter 44 x 50 cm, och kostar 6 000 kr hos Klong.

Ania Pauser
K
long

Nyckelord: Belysning | Inredning | Prylar

Permalink


Veckans favorit! Snygg loungesoffa för uteplatsen!

Den här soffan känns rymlig men den tar inte lika mycket plats som en del andra soffmöbler för utebruk. Den här har ett fint ryggstöd och det blir en härlig möbel att mysa i med några extra kuddar. Soffan kan stå ute, men om man vill sitta på torra dynor så måste man såklart ta in dem när det regnar eller under daggvåta nätter.

Shelter/EM möbler
Shelter/EM möbler

Shelter utegrupp i wicker som säljs i moduler från EM möbler. Finns i butik från och med v13.
2-sits L 178 cm, B 98 cm,  9 995 kr inkl dynor, 3-sits L 276 cm, B 98 cm, 14 995 kr inkl dynor.

 

EM 

Nyckelord: Inredning | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Björktapet - en lyx och en budget!

Ingen har väl kunnat undgå trenden att ta in naturen i hemmet. Ved, björkar, pinnar, plywood och förstås botaniska mönster. En tapet som jag tycker är väldigt fin är björkar på vit bakgrund. Här är två varianter, en dyrare och en billigare. Återigen en snygg tapet hos Rusta!

Woods/Cole and Son, Björkskog/Rusta
Woods/Cole and Son, Björkskog/Rusta

Cole & Son's kollektion Contemporary II  har djärva retro mönster i moderna färgsättningar. Innehåller bland annat det hyllade “Woods” mönstret. 927 kr/rulle, finns hos bland annat Wallstore.se. Tapeten Björkskog från Rusta kostar149 kr/rulle.

Rusta
Wallstore

Nyckelord: Inspiration | Tapet | Tips

Permalink


Romantiska tapeter som ser slitna och trasiga ut!

Kollektionen Nostlagic från Mr Perswall är fototapeter med mönster som ser ut som gamla slitna tapeter. Kollektionen beskrivs så här: "Det är bokstavligt talat en minnesvärd kollektion med mönster framtagna för att trigga igång barndomsminnen, känslan av den första kyssen eller mormors berättelse från förr".
Jag kan inte säga att jag kommer att tänka på någon första kyss, men dock får jag känslan av att kliva in i ett gammalt hus där tiden har satt sina spår. Men vill man då inte ha det slitet på riktigt? Eller är det fräschare med en tapet som faktiskt är hel, men som ser så där coolt slitet ut som det ska vara nu? Eller är det så att man ramlar baklänges av förskräckelse... Jag tror reaktionerna är olika men att det ändå finns en målgrupp för den här typen av tapeter. Det ska vara slitet nu och saker ska ha en historia. Se bara på bilden längst ned där tapeten ska se ut som gamla tidningar, så som man förr gjorde då man tapetserade. Varför inte ta gamla tidningar istället?

Nostalgica/Mr Perswall
Nostalgica/Mr Perswall

Blossom, Torn och Granny kostar 315 SEK/m2, alla från Mr Perswalls kollektion Nostalgic

Mr Perswall

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet

Permalink


Smart spegel med klädhängare på baksidan!

Från och med april kommer den här smarta spegeln att finnas i Ikeas sortiment. Den har en hängare på baksidan där man kan hänga kvällens plagg inför provningen, eller veckans jobbkläder. Eller kanske det man använt under veckan som ska tvättas under helgen. Bra extra förvaring i alla fall som passar både i sovrummet, hallen, badrummet eller om man har sådan tur att man har en walk-in-closet...

Knapper/Ikea
Knapper/Ikea

Knapper golvspegel och hängare i ett, i spegelglas och pulverlackerat stål, B48×H160 cm. 499 kr, Ikea. Kan placeras varsomhelst i rummet. Den fungerar både som helfigursspegel och klädhängare. Med fem krokar och en klädstång på baksidan blir spegeln en bra mellanstation för kläder på väg in i garderoben eller tvättkorgen.

Ikea

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Sovrum

Permalink


Alla hjärtans dag - tips!

Nu är det snart dags för Alla hjärtans dag. Om man inte gillar de röd-rosa kitschiga sakerna så finns det en del andra fina saker som man kan ge bort i present. Hjärtformade saker är förstås passande den här dagen, men även små kort och annat med vackra, roliga eller tänkvärda ord på är kul. Jag såg att Lagerhaus bland annat har en kudde med en nalle på med texten "I cannot Bear to be without you"...

Alla hjärtans dag 14 februari
Alla hjärtans dag 14 februari

Vykort som senare kan ramas in,10 kr hos Lagerhaus, ljuslykta 49 kr Hemtex, ljusfat Hjärta vit 25cm metall 49:50 från Ica Maxi, Älskling, maten är klar! 42 recept för kära, 199 kr hos Åhléns, Örngott 79:50 H&M Home, Chokladpraliner från Frankrike 49 kr, Lagerhaus.

H&M Home
Ica Maxi
Lagerhaus
Åhléns

Nyckelord: Böcker | Detaljer | Inredning | Presenter | Tips

Permalink


Veckans favorit! Kudde i plywood!

Inredning ska vara kul, tycker jag. Eller i alla fall väcka någon slags känsla. Kanske tycker man att något är så vackert att man häpnar, eller att något är så mjukt och gosigt så att man bara måste ha det, eller att något får en att le... Den här kudden tycker jag är kul just för att här har man gjort något hårt till något mjukt. Obehandlat trä som till exempel plywood är dessutom en het inredningsdetalj nu.

Plywood - Making hard things soft
Plywood - Making hard things soft

Kuddfodral från kollektionen Making hard things soft med plywood tryck på fram och baksida. Tillverkad i Sverige, tryckta i Borås. Material 280 g Kanvas 100 % bomull. Passar 50x50 cm kudde. Pris: 700 kr hos Nordic design collective

Nordic Design collective

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Textil

Permalink


Matta med graffiti - passar både väggar och golv

Kasthall har har inlett ett samarbete med graffitikonstnären Jonathan Josefsson, som går under artistnamnet Ollio. Istället för att spraya väggar på stan gör han nu bland annat tuftade mattor. Genom improvisation skapar han abstrakta mönster i glada färger. Själv hänger han helst sina mattor på väggen men de fungerar precis som en vanlig ullmatta lika bra på golvet.

Graffitimatta hos Kasthall Foto: Annika Rådlund
Graffitimatta hos Kasthall Foto: Annika Rådlund

Ullmatorna från Kasthall får genom Ollios konstnärliga arbete ett annat utseende än vad vi är vana vid att se. Mattan på bilden kostar cirka 45 ooo kr och passar lika bra på väggen som på golvet.

 

Kasthall
G
atukonst om Ollio

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Textil

Permalink


Ny tapetkollektion med härliga rosor från Eco wallpaper

På onsdag, dagen innan Alla hjärtans dag släpper Eco Wallpaper sin nya tapetkollektion Eco Rose, där lack och silver blandas med mustiga färger. Stora rosor, små rosor och mellanstora rosor... Inspirationen kommer från romantiken - och gamla sjömanstatueringar. Jag gillar den vita tapeten med rosor i slingor och tror att den kommer att bli populär hos alla som gillar rockabilly, 50-tal och jukeboxar... och romantik förstås.

Eco Rose/Eco Wallpaper
Eco Rose/Eco Wallpaper

Eco Rose finns i butik från den 13 februari 2013. Den kostar 459 kr/rulle och innehåller 27 tapeter med Eco Rose-mönster, 10 fototapeter från Renaissance (en kollektion som bara funnits på webben tidigare) samt 8 Plain och 11 Metallic.

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tapet

Permalink


Badrumsskåp i 60-talsstil fick Elle Interiörs Designpris!

Spegelskåpen Jenny och Holger av Roger Persson på Svedbergs har precis blivit vald till Årets badrumsprodukt och mottagit Elle interiörs designpris. Roger Persson har utvecklat fyra nya spegelskåp med inspiration hämtad från Svedbergs första badrumsskåp från 1962. Han har tagit fasta på sextiotalets formspråk och alla produkter har en tydlig retrokänsla.
Motiveringen löd: Två riktiga läckerbitar för badrumsväggen! Praktiska och funktionella och samtidigt så lockande.

Spegelskåp Jenny och Holger/Svedbergs
Spegelskåp Jenny och Holger/Svedbergs

Spegelskåpen Jenny och Holger - vinnare av Elle Interiörs designpris 2013 Årets badrumsprodukt. Skåpen ingår i en serie badrumsmöbler inspirerade av sextiotalets färger och former.

Elle interiörs designpris

Nyckelord: Badrum | Inredning | Nyheter

Permalink


Ygg & Lyngs sittpuffar som ser ut som ved!

Norska företaget Ygg & Lyng hade även i år en snygg monter på möbelmässan Stockholm Furniture fair. Temat på deras produkter är att ta in naturen i hemmet, både genom trämöbler, pälsar och kuddar med djurmotiv.
Jag gillar speciellt deras sittpuffar som har fototryck där det ser ut som om man sitter på en trave vedträn.

Ygg & Lyng Foto: Annika Rådlund
Ygg & Lyng Foto: Annika Rådlund

Bord Viola, sittpuffar Stable i pvc med fotoprint, soffa, kudde med myskoxmotiv Putetrekk, allt från Ygg & Lyng

Ygg & Lyng - Norwegian Living

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Vardagsrum

Permalink


Möbler med 10-gruppens mönster!

Sundlings har funnits sedan 1907 och de har gått från att ursprungligen tillverka klädnypor till möbler. Nya spännande samarbeten har nu inletts med några kända svenska formgivare. Från och med Stockholm Furniture Fair 2013 presenterades deras nya möbler framtagna i samarbete med 10-gruppen respektive Peter Andersson, Rolf Fransson, Mats Theselius och Andreas Roth. Se så fina 10-gruppens sideboard och skåp blev!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Sundslings samarbete med 10-gruppen har resulterat i de här fina förvaringsmöblerna som visades upp på Stockholm Furniture Fair.

Kuriosa: 10-gruppen bildades 1970 av tio unga textilformgivare, som ville få möjlighet att kontrollera hela processen från första skiss till färdigtryckt tyg och erbjuda god svensk design. Idag ägs och drivs 10-gruppen av de tre ursprungliga formgivarna och grundarna. De samarbetar även med möbel- och tapetföretag.

10-gruppen

H Sundling AB

 

Nyckelord: Inredning | Mässor | Nyheter

Permalink


Glaspanel med eget motiv ovanför diskbänken!

På möbelmässan Furniture Fair tillbringade jag hela förmiddagen på avdelningen för kök och bad. Det finns så många nyheter och nya lösningar. Företaget Glaspanel.se hade satt upp en lång svart köksbänk med en glaspanel med ett New York - motiv. Maskulint men snyggt. På deras hemsida finns ett hundratal mönster att välja på, och det går även att få ett eget motiv monterat på baksidan glasskivan. Tänk ett svartvitt foto som man har tagit själv, det vore kul! Man kan även beställa bara själva glasskivan utan bild bakom. Om man vill ha ett eget motiv så är det bäst att låta dem montera det bakom skivan så att det ligger riktigt tätt och skyddat. Annars riskerar man veck, luftbubblor och gulnat papper som blivit fuktigt bakom glaset...och det vore ju trist.

Glaspanel Foto: Annika Rådlund
Glaspanel Foto: Annika Rådlund

Glasskiva med motivet Urban Manhattan kostar cirka 3995 kr per kvadratmeter hos Glaspanel.se

 

Glaspanel.se

Permalink


Ny massagedusch som man ligger ner i!

Efter en heldag på Furniture and Nordic light - mässan så har i alla fall den här duschen fastnat på näthinnan. Det är en ny dusch från Dornbracht där deras designer tagit fram en variant som man ska ligga ner i. Det finns tre lägen på strålarna; de-stressing, relaxing och energizing. Jag tycker dock att den ser väldigt platt ut, till och med solarier har ju en skålformad liggyta. Dessutom tar den plats och jag undrar hur mycket vatten den kräver. Men om man har plats och pengar så garanterar jag att många säkert vill passa på och duscha när de hälsar på. Det skulle absolut vara skönt att få ligga ner en stund varje dag till en varm vattenmassage. Dessutom kanske den är bra för handikappade, de som har balanssjukdomar eller yrsel.

Horizontal shower Foto: Annika Rådlund
Horizontal shower Foto: Annika Rådlund

Liggande duschen Horizontal shower med SPA-känsla kostar någonstans mellan 200 000 - 250 000 kr, från Dornbracht.


Dornbracht

Nyckelord: Bad | Badrum | Mässor | Nyheter

Permalink


Ikea satsar på älgmotiv!

Den här veckan var jag och tittade på Ikeas nyheter för våren. Bland annat kommer det olika textilier med älgmotiv. Det är något de tror kommer att gå hem hos tyskarna... Min pappa är älgjägare men jag tror inte att han är så intresserad av älgmönster i rosa.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Nyhet! Bilden längst upp: Älgört metervara 150 cm, Design N Aalto/E Hagman/P Laine, 69 kr/meter, Mattan Möborg 160x230 cm, Design Nina Aalto, 695 kr. Finns i butikerna från och med april.


Ikea

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil

Permalink


Tvättställsblandaren - en iphone?

Nya serien Cera från Mora Armatur för köket och badrummet sparar både energi och vatten. Vattenstrålarna i duschmunstycket är till exempel väldigt tunna och fina och det gör att trycket känns normalt, fast vattenmängden per minut har halverats. Moras egen designer som tog fram formen till tvättställsblandaren inspirerades av iphone. Den är platt och lite bred, eller "iphonisk" som han hade uttryckt det.

Cera Foto: Annika Rådlund
Cera Foto: Annika Rådlund

Nyhet! Cera från Mora Armatur, pris cirka 1390 kr för tvättställsblandare.

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Nyheter

Permalink


Förhöj glamourfaktorn med kanna och vas i metallic!

Glimmande saker är ett självklart val för att förhöja glamourfaktorn i hemmet. Blanda det med sammet och siden för att få en luxuös känsla. Stelton kommer i vår med tre kaffekannor (termosar) i "koppar", "mässing" och "spegel" samt en superfin vas med stiligt kopparmönstrat band på. Shine on!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Vårnyhet! Vasen Tangle med tre högblanka kaffekannor i bakgrunden, alla från Stelton.


Stelton

Nyckelord: Inredning | Mässor | Nyheter

Permalink


Veckans favorit! Fåtölj från Ikeas nya kollektion

I Ikeas nya kollektion Stockholm som lanseras i butikerna i april har vi hittat en klar favorit- fåtöljen Mosta som är bekväm, har hög rygg och som passar in i allt från 50-tals inredning till modern stil. Botaniska mönster ligger i tiden och en läsfåtölj är en möbel som kan passa både framför TV:n och i sovrummet och varför inte i hallen?

Stockholm Mosta Foto: Annika Rådlund
Stockholm Mosta Foto: Annika Rådlund

Nyhet! Fåtölj med klädsel Mosta grön och grå i Ikeas nya kollektion Stockhom, 2995 kr/st. Lanseras i april 2013.

Nyckelord: Arbetsrum | Inredning | Nyheter | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Mum´s med kungen och Silvia

På Formexmässan tittade jag på produkter som företaget Mum’s från Finland presenterade. Det var klart att jag stannade till när jag såg kungen och Silvia i ny skepnad på deras kuddfodral,.... Mums startades av en finsk mamma 2006 och nu samarbetar de med kvinnor i Sydafrika och Bolivia för att hjälpa dem att försörja sig. Formgivningen sker i Finland men tillverkningen i andra länder, På hemsidan står det att läsa; "Idag gör vi glada etiska mönster med människor runt om i världen. Från vårt hjärta till ditt hjärta och hem". Låter väldigt spännande tycker jag!

I serien Royal från Mums finns kungen och Silvia i en finsk- afrikans tolkning.
I serien Royal från Mums finns kungen och Silvia i en finsk- afrikans tolkning.

Mum´s

Nyckelord: Mässor | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår