AlltomBostad
 

2014 Januari

2014 Januari


25 kvm utan bygglov

Från och med i sommar ska det bli möjligt att bygga ett litet bostadshus på 25 kvadratmeter på tomten. Då ska det också bli tillåtet att bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter utan bygglov, och man ska även kunna inreda ytterligare en bostad (tex på vinden) i ett enbostadshus utan att ansöka om bygglov. Det här känns som ett fantastiskt framsteg för alla villa- och sommarstugeägare. Jag började nu direkt tänka på att jag vill bygga ut mitt sovrum...
Reglerna för en Friggebod kommer att vara densamma men förutom det kan man även bygga ett litet hus på 25 kvm som kan användas till tillexempel gästrum, garage, arbetsrum eller förvaring av trädgårdsredskap eller liknande.

Sommarnöjen
Sommarnöjen

På bilden: Koncept för bygglovsfritt komplementhus 25 kvm. Sommarnöjen i samarbete med Arrhov Frick Arkitektkontor.

Sommarnöjen

Nyckelord: Arbetsrum | Arkitektur | Bostäder | Bygg | Hus | Inspiration | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Enfärgade tapeter på tapeten

Enfärgade tapeter är inte alltid helt lätt att få tag på tycker jag. Det är ofta lite "flammigt" eller struktur i den. Men nu har ju enfärgat varit på tapeten ett tag, både när det gäller målade väggar och tapeter, så nu är utbudet med kulörer lite bättre. Med allt från smutsiga pasteller till kritvitt. Fördelarna med enfärgade tapeter är många (man slipper mönsterpassning), har man mycket prylar så känns rummet mindre rörigt, rummet kan upplevas större med en enfärgad ljus färg och de går även bra att kombinera med mönstrade tapeter om man vill ha det på någon enskild vägg .Här är de senaste tillskottet med enfärgat från Boråstapeter. Tapeterna har en matt enfärgad yta, som påminner om en målad vägg, men som är helt täckande.

Pigment /Boråstapeter
Pigment /Boråstapeter

Med enfärgade tapeter i olika toner så passar rummen ändå bra ihop. För en extra effekt går det att tapetsera halva väggen med en annan färg, eller välja en mörkare nyans på en fodvägg.
Boråstapeter lanserar fyrtio väl utvalda kulörer för hemmets alla väggar i den nya kollektionen Pigment. Kollektionen består av enfärgade tapeter på naturliga, matta ytor där var och en av tapeterna tilldelats målande och beskrivande namn som Chalky White, Moody Green, Elephant och Rose Dust.

Kollektionen är uppdelad i sex olika färgteman. Scandinavian Blonde som syftar till vår blonda, grafiska och skandinaviska livsstil med kulörer från de mer svala, som vitt och grått, till de varma som gyllene crème och ockra. Sunset Bliss representerar de varma och kryddiga färgerna som återfinns i vår vackra solnedgång med nyanser från gyllengult och terra till lila. Breaking Dawn illustrerar nordens alla gryningsfärger från blågröna mineralfärger till varmt gröna toner. Arctic Pastels samlar de sofistikerade pudriga pasteller man hittar i en arktisk miljö med crème- och krispigt vita toner. Nordic Noir samlar de dunkla och mer djupa nyanser som ger rummen en speciell magi eller mystik, likt en John Bauer illustration. New Moods innehåller nyanser för den som vill förändra och skapa ett dynamiskt och personligt hem med spännande nyanser.

Kollektionen Pigment finns i butik från den 12 februari 2014 och kostar 329 kr/rulle. Kollektionen innehåller 40 tapeter, vilket motsvarar 40 olika färger.

Boråstapeter

Nyckelord: Bostäder | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Stilren utomhusdusch från Röshults

Ibland undrar jag varför inte fler ha utomhusdusch, och framförallt så undrar jag varför inte jag har en...? Så skönt att under en varm sommareftermiddag ta en dusch under bar himmel. Eller varför inte bara svalka av sig med kallt vatten under en het sommardag? Anledningen att inte så många har en utomhusdusch är kanske för att sommaren är så kort, och att "tiden regnar bort"? Det kan ju också vara så att man har grannar väldigt nära och då är det kanske inte alls lika njutningsfullt. Men om man slipper insyn från grannar och har möjlighet så tror jag att det är en härlig investering. Min kompis fick sin son att bygga en enkel variant i trä, som likna en liten omklädningshytt. Den används flitigt under sommarmånaderna. Här kan jag även tipsa om en stilren nyhet som kommer ut på marknaden i mars.

Garden shower/Röshults
Garden shower/Röshults

Garden Shower är en arkitektonisk och robust dusch som med lätthet kopplas in via standardkoppling. Tillverkad i rostskyddat järn, rostfritt stål och värmebehandlad ask. Duschen Design: Mats Broberg & Johan Ridderstråle 85 x 85x 214 cm 

 

Röshults

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Bygglovsfritt garage

Om du är intresserad av att skaffa ett garage så kan jag tipsa om att om man uppför ett som är mindre än 15 m2 så kan man det utan att ansöka om bygglov (men kontrollera alltid med din kommun vad som gäller). Melby har tillexempelfärdiga väggelement med påspikad panel vilket gör att monteringen ska kunna utföras av två personer. Det är speciellt skönt att ha garage på vintern tycker jag, då man slipper skrapa is från rutorna...

Bygglovsfritt garage

Melbys garage har en yta på 14,9 m² och därmed räknas som friggebod. Vipporten är tillverkad i stål, 95 mm regelväggar och yttertaket av 22 mm råspont med pappbeläggning, hängrännor och stuprör. Du kan välja mellan sadeltak och pulpettak. Modellen med pulpettak finns i både vänster- och högerutförande.

I grundutförandet ingår: Vägg, 95 mm stomme, vindskydd, luftläkt och lockpanel 22x95 mm Färdigpanelade gavelspetsar Fribärande takstolar med öppen takfot. Sadeltak 18° alternativt Pulpettak 6° Undertak av råspont och takbeklädnad av typgodkänd papp. Vindskivor av trä med täckplåt Takavvattning, Rännor och stuprör i plåt Oisolerad vipport Hörmann Berry, låscylinder ingår. Sylltätning och insektsnät Erforderlig spik, skruv och infästningsbeslag Läs mer om ingående material och tillval. Pris 46 000 kr ink. moms

 

Boverket
M
elby

Nyckelord: Bygg | Övrigt | Utomhus

Permalink


Industriell charm i duschen

Showerproducts designed by Front har synliga rör, kopplingar och ventiler. En enkel tratt omvandlas till en välformad dusch som döljer en hel del tekniska lösninger. Serien vann också i januari 2014 ”Interior Innovation Award - Best of Best”. Perfekt för dig som gillar den industiella stilen, och vill fortsätta med den ända in i badrummet.

Showerpipe
Showerpipe

Showerpipe från Axor, designad av Front. Finns hos bland annat Kakelspecialisten.

 

Hans Grohe

Nyckelord: Badrum | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips

Permalink


Stockholm Furniture & Light Fair - öppet för allmänheten 8 februari

Snart drar det igång - Stockholm furniture & Northern Light fair, världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljudesign, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Missa inte detta om du är intresserad av möbler och inredning, där finns hur mycket inspiration som helst! Mässan är öppen 4-8 februari för branschen men lördagen den 8 februari är även allmänheten välkommen att se det senaste inom möbler och belysning. På lördagen kan man, förutom att ta del av de senaste trenderna, lyssna på föredrag, träffa årets unga formgivare i Greenhouse och se produktnyheter från 700 företag innan de ens hunnit ut i butik.

Stockholm Furniture & Northern Light fair Foto: Annika Rådlund
Stockholm Furniture & Northern Light fair Foto: Annika Rådlund

Stockholm Furniture & Light fair 4-8 februari på Stockholmsmässan. Mässan är öppen för allmänheten på lördag.

 

Stockholm Furniture & Light Fair

Parallellt med Stockholm Furniture & Light Fair pågår Stockholm Design Week, med flera events på olika platser i stan, allt för att bjuda stockholmarna och hitresande på designupplevelser och stärka Stockholms plats som Skandinaviens huvudstad.

Nyckelord: Belysning | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips

Permalink


Sommarnyheterna på Ikea!

Drömmer du också om sommaren? Det gör jag också. Jag har precis tittat igenom säsongens nyheter som kommer att börja säljas på Ikeavaruhusen i mars 2014. Årets sommarkollektion bjuder bland annat på modern design, flexibla balkongmöbler, energisnål solcellsbelysning och en lekfull textilkollektion med olika mönster. Här är ett par fina utebelysningar som skänker lite extra mysfaktor till sommarkvällarna.

Ikea
Ikea

SOLVINDEN ljusslingor har inbyggda LED-ljuskällor som drivs av solens strålar. Ljusslingorna lyser i 12 timmar när de är fulladdade. Finns i olika utföranden.

ÄPPLARÖ solsäng har en rygg som kan justeras i fem lägen och hjul som gör sängen lätt att flytta. Bordet är stabilt och kan också användas som en extra sittpall. Möbelserien är tillverkad av det tåliga träslaget akacia som behandlats med lasyr. HÅLLÖ dyna är perfekt anpassad till ÄPPLARÖ solsäng. Knytband håller dynan på plats och det avtagbara överdraget kan tvättas i maskin. När sommaren är slut kan dynorna rullas ihop och enkelt stuvas undan till nästa sommar. SOLIG nät skyddar mot flygande insekter och bidrar till en vilsam atmosfär.

Ikea

Nyckelord: Belysning | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Lisa Bengtsson- tigertapet och porslinstiger

Vilken nostalgikick jag fick nu när jag såg bilderna från Lisa Bengtssons senaste lansering - en tigertapet. Det var inte tapeten som jag fick nostalgipuffen av utan porslinstigern till höger i bilden. Jag kommer ihåg att jag har haft något liknande, tillsammans med två tigerungar...de hade jag framför TV:n i början av det glada nittiotalet. Skinnsoffan var mörkgrön och i stora mörkgröna krukor hade jag planerat några palmliknande växter. Welcome to the djungle kan man säga...Det här känns dock väldigt mer uppdaterat och fräscht. Tapeten COCO Tiger. är formgivaren Lisa Bengtssons senaste alster. Superhärligt med blanka detaljer till, det ligger helt rätt i tiden.

Coco Tiger/Lisa Bengtsson
Coco Tiger/Lisa Bengtsson

Lisa Bengtsson har denna gång har lisa gått loss på mönsterglädje och gjort ett lite kitschigt men samtidigt sobert och elegant mönster. “- Jag har alltid fascinerats av det djuriska, naturens egna mönster. jag lät det djuriska möta lyx och med en gnutta inspiration från modevärlden så blev det en galen och spännande Coco Tiger!” berättar Lisa om det nya mönstret tapeten finns både i rosa och grå med detaljer i guld. Pris tapet: ca 850 sek mått: 0,53 x 10 meter, från Studio Lisa Bengtsson.


Studio Lisa Bengtsson

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tapet | Tips | Vardagsrum

Permalink


Så går luckbytet till

Om man funderar på att förnya köket genom att byta luckor så finns det ett par olika sätt att gå tillväga på. Om man har ett standardkök, det vill säga med lådor och skåp i standardformat så kan man helt enkelt bara ta bort de gamla fronterna (själva skåpdörren och lådfronterna) och montera dit nya. Vill man ha lite större förändringar så kan det vara bra att anlita proffs, ett köksföretag. De kan säkert komma med bra idéer och tips på hur man kan få ett ännu bättre fungerande kök. Det kostar förstås lite att få denna konsultation, men det kanske det är värt? En låda kanske kan bli kryddförvaring, ett skåp kanske blir mer praktiskt om det istället monteras lådor där, osv. Det finns många företag som gör hembesök, mäter, ger tips och hjälper till att planera. De kommer även dit och monterar dit de nya delarna om man vill. Är det inga stora förändringar man tänker göra så går det ganska fort att byta ut fronterna, det tar förstås lite längre tid om det är mer avancerade saker som ska göras.

Novaflex
Novaflex

Köksbytartankar? Kanske ett proffs kan hjälpa till för att ge tips och idéer. Här är det Novaflex som visar ett skåp som öppnas uppåt och hur ett luckbyte går till.



Novaflex

Nyckelord: Kök | Tips

Permalink


Lättmonterat altantak

Vid mitt hus så har jag en liten uteplats i en hörna där det är fantastiskt att sitta och äta frukost. Det är morgonsol där och det är soligt ända fram till eftermiddagen (de dagar som det är fint väder då vill säga). Det sitter en markis på husväggen som den tidigare ägaren satte dit, men den har verkligen gjort sitt nu. Den har både ett par revor i sig och så har den blivit fläckig. Inte snygg alls med andra ord. Egentligen så är det mest då man ska sitta där och äta som den har använts, för många besväras av solen. Men nu har jag hittat det här altantaket som kanske är ännu bättre, för jag vill ha kvar den öppna känslan där och planerar inte att sätta dit några väggar. Att montera dit det här taket ska vara enkelt tack vara takskivornas klicksystem. Man klickar helt enkelt fast kanaltakskivorna i stommen. Den är justerbara så att man själv kan anpassa monteringshöjd, stolpens placering i djupled samt avståndet mellan stolparna för att det ska passa uteplatsen.

Jengo
Jengo

Slagtåligt och lättmonterat altantak av okrossbar kanalplast i 8 mm polykarbonat. Enkel uppsättning över t.ex altanen, uteplatsen eller som carport. De transparenta takskivorna i okrossbar plast ska ge ett behagligt ljusgenomsläpp för en ljus och härlig plats under taket med 100 % skydd mot UV-strålning. Finns i olika storlekar. 3x3 meter kostar 10 999 kr från Feria, sälja av bland annat Jengo.


Jengo

Nyckelord: Bygg | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Philips lanserar världens första Android–baserade Ambilight TV

Philips toppmodeller från och med 2014 kommer att använda operativsystemet Android och företaget meddelar att de kommer att bli den kraftfullaste och snabbaste Smart TV:n någonsin från Philips. Kombinationen Android och Smart TV ska lämpa sig extra bra för spel med en ny Quad Core-processor som levererar snabbhet och datakraft rakt in i TV:n.
I höstas lanserade Philips sin molnbaserade Smart TV-plattform viket innebär att användaren har tillgång till lokala och internationella kanaler samt on-demand-tjänster via ledande innehålls leverantörer så som Netflix, Youtube, Headweb, SF Anytime. Den TV:n kollade jag in under IFA-mässan i Berlin. Man har helt enkelt apparna på TV-skärmen (på samma sätt som på en surfplatta eller i telefonen) - sen är det bara att köra.
Med Androids operativsystem i TV:n, kommer Philips Ambilight TV att vara än mer sammankopplat med de smartphones och surfplattor som körs på Android. Med Apple iOS-baserade produkter kommer delning av multimediafiler och fjärrkontrollsfunktionerna fungera lika bra som tidigare. Vad mer kan man säga-att jag önskar att den TV:n flyttar in i mitt vardagsrum också...

Philips
Philips

I vår kommer 8000-serien att bli den första Androidbaserade modellserien från Philips. http://www.philips.se/

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Övrigt | Prylar

Permalink


Robotdammsugaren LG Hom-bot, med inbyggd kamera

Under våren kommer LG Electronics att lansera robotdammsugare LG Hom-bot Square på den nordiska marknaden.  Den rektangulära formen, extra långa borstar och LG:s Corner Master-teknik ska göra att robotdammsugaren kommer åt att dammsuga med perfekt resultat även i hörn. Den har även ett inbyggt turboläge som automatiskt ökar borstarnas hastighet när dammsugaren känner av att den är på en matta.
När Råd & Rön testade toppmodellen Hom-bot Square DualEye (VR6270LVMB i Mirror Black) i nummer 10- 2013 och då fick dammsugaren betyget Bäst i test. Modellen fick även bästa betyg i kategorierna Dammupptagning (där även upptagning av djurhår ingår), Ljudnivå och Dammbehållare. Den bedömdes också som tystast av alla testade modeller, med en ljudnivå på endast 53db enligt Råd & Röns mätmetod, och fick dessutom bäst betyg för enkel åtkomst och rengöring av dammbehållaren.
Till skillnad mot enklare robotdammsugare har toppmodellen Hom-bot Square DualEye två inbyggda kameror som tillsammans skapar en karta över hemmet. Den ska därför navigera bättre och inte köra på helt slumpmässigt. Dessutom är alla modeller utrustade med ultraljudssensorer som hjälper dammsugaren att mer exakt beräkna avstånd till hinder så att den inte krockar med väggar, möbler och andra saker i hemmet, eller råka ramla ner för trapporna. Man behöver alltså inte tänka alls, dammsugarroboten sköter det mesta själv. Men man får nog ta och lyfta rumpan från soffan när dammbehållaren ska tömmas.

LG Hom-bot Square
LG Hom-bot Square

LG Hom bot Square Dual eye tittar runt i hemmet med virtuell karta som ska göa att dammsugaren kommer ihåg var den befann sig och kan börja om på samma plats om man behöver lyfta eller flytta på den. Samma sak om den skulle få låg batterinivå och behöver laddning. då tar sig roboten för egen maskin till laddningsstationen för att därefter fortsätta dammsugningen där arbetet avbröts innan laddningen.
Dammsugaren lanseras i två olika serier – LG Hom-bot Square DualEye (i två olika röda färger och en svart ) samt LG Hom-bot Square SingleEye i Titan Silver. LG Hom-bot Square kommer att lanseras på den svenska marknaden under våren 2014 med ett pris upp till cirka 6 995 kronor för toppmodellen med komplett tillbehörspaket.

LG Electronics

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Övrigt | Prylar

Permalink


Leila öppnar butik i Mood-gallerian

För alla er som är fans av Leilas pastelliga kök och lite slitna träprylar i hemmet, så öppnar Leila Lindholm en butik i Mood gallerian i Stockholm. Tips om du ska hit eller om du bor i Stockholm. Jag har inte varit dit och kollat in den ännu, den öppnas på alla hjärtans dag, 14 februari. Leila’s General Store grundades i mars 2011 och har på kort tid blivit en framgångsrik och populär konceptbutik på nätet, så där kan man kika in om man inte har vägarna förbi Stockholm. Sortimentet består av Leilas egendesignade köksprodukter.

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Butiken kommer att ha ett varierat sortiment; Leilas böcker, utvalda vintageföremål, pastellfärgade köksprodukter i emalj, färgat glas i amerikansk retrostil, textilier i vackra mönster, handgjorda träredskap, slickepottar i silikon, ekologiskt nedbrytbara sugrör i papper, flaggspel, snygga metallburkar for förvaring, klassiska pajformar och mycket mer.

Leilas webshop

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Kök | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Fin utsikt från...stolen!

När den norske designern Peter Opsvik lanserade stolen Garden 1985 – väckte den stor uppmärksamhet. Den bröt mot tidens alla konventioner om hur man skulle sitta. Nu, 29 år senare, relanseras Garden på Stockholm Furniture Fair av det svenska företaget Moment AB. Garden är som ett riktigt konstföremål och blickfång, men passar nog bättre i en offentlig miljö eller på någon mötesplats än i ett vanligt hem. Den ska erbjuda många bekväma sittställningar och förstås utsikt - man blir både sedd och kan se ut över kontorslandskapet eller folkvimlet.

Garden/Moment AB
Garden/Moment AB

Peter Opsviks ikon Garden relanseras på Stockholm Furniture Fair av det svenska företaget Moment AB.

Stockholm Furniture Fair pågår mellan den 4-8 februari. I Moments monter (A12:03) visas även en hel produktfamilj som alla har släktskap med Garden. Under samlingsnamnet Globe Concept visas bland annat världens minsta arbetsplats med dubbla roterande ryggstöd och två vridbara arbetsbord, med plats för både kaffekopp och Laptop.

 

Moment
S
tockholm Furniture Fair

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Mässor | Nyheter | Övrigt

Permalink


Det här var ju läskigt...

På inredningsmässan Formex på Stockholmsmässan har man gjort en trendutställning, där det här är en del av det. Utsällningen kallas Dream Zone och man har presenterat fyra olika stilar. Det här är en av dem... Jag har så svårt med dödskallar i inredning och på kläder...inte min grej alls. Jag tycker dock att stolarna är tuffa, med textilier från Van Asch. Det blir en spännande mix mot stolarna i antik stil. Men som sagt, inget för mig. Sen kan jag säga att det var många som sa "usch" när de såg det guldfärgade bebishuvudet på kudde. Ljushållaren... Jag vet inte om det är en ny version av Little Joseph, det superkända vita bebishuvudet i porslin med ett ljus vid fontanellen, eller om det är en egen version från Van Asch. Jag tror att det är de som säljer dessa huvuden och dödskallarna. Jag tycker att det skulle vara lite läskigt att vakna upp på morgonen och mötas av de där "blickarna"..

Van Asch Foto: Annika Rådlund
Van Asch Foto: Annika Rådlund

En del av trendutställningen Dream Zone av Jan Rundgen på Formex. Utställningen var byggd av produkter från mässan.

 

Van Asch

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Prylar | Textil

Permalink


Bre Lock - Veckans favorit!

I presspåsen på Formex fick alla ett varsitt sådant här lock från Bre Lock. Ett väldigt smart drag av företaget förstås att förse alla journalister med ett exemplar. Men, jag måste säga att det här är en väldigt smart pryl. Locket passar de stora askarna med bordsmargarin, som Bregott och Flora. Fördelen är att det finna alltid en smörkniv på plats, och det ser lite finare ut att sätta fram på bordet. Nackdelen är att man slänger ju det vanliga locket så man ser inte alltid bäst-före-datum på margarinet.

Bre Lock
Bre Lock

Smörkniven alltid på plats Kraftig kniv - som inte böjer sig Diskas i maskin Kraftig svensk konstruktion, 79 kr för ett lock med kniv, från Bre Lock. Går att beställa via deras hemsida. Jag fick ett rött lock och funderar nu på att köpa ett vitt också. Hoppas att det snart kommer ett svart i sortimentet, det tror jag många andra skulle gilla. Bra present som är användbar, och sånt gillar jag!

Bre Lock

Nyckelord: Detaljer | Kök | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Ylva Skarp in action på Formex

Ylva Skarps tavlor med budskap har blivit hur populära som helst, även hennes andra alster förstås. I onsdags var hon på Formexmässan och man fick prova att skriva kalligrafi med hennes pennor och penslar. Hon har förstås hittat sin egen stil och skriver svepande med en mjuk svart pensel. Hennes nya tavelserie har en lite annorlunda stil, med bokstäver fyllda med, vad jag skulle gissa är akvarellfärg, i rostbrunt och svart (mellersta bilden). Ylva kommer ifrån Leksand i Dalarna och hon har jobbat som professionell kalligrafiartist i 15 år.

Ylva Skarp Foto: Annika Rådlund
Ylva Skarp Foto: Annika Rådlund

Ylva Skarp -bringing letters to life

 

Ylva Skarp

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Terrible Twins supersnygga badrumsprodukter!

Terrible Twins, är ett företag i Dalarna som startade någon gång på nittiotalet med att göra vetevärmare. Idag skapar de också andra vackra och användbara produkter, bland annat lavendelhjärtan, väskor, kuddar, handdukar och förkläden. Men vad som just nu verkar ta Sverige med storm, är deras ursnygga spa-serie. Jag spanade in och alla delarna på Formex-mässan igår. Samtliga produkter tillverkas i Sverige- Ekologiskt, närproducerat och återvunnet är idag en stor del av deras filosofi. Tvålarna skärs för hand och läggs på tork då de kan ändra form och blir unika. I serien ingår också doftljus som fylls ett och ett för hand, detsamma med badoljan och badsaltet. Tvålarna packas i brun kartong och de övriga produkterna kommer i bruna glasförpackningar. Råvarorna är naturliga och i de allra flesta fall ekologiska. Mandelolja, himalayasalt, eteriska oljor och vegetabiliskt vax är några av ingredienserna. De är så snygga så helst vill man ha allt! Luktar gott gör de också.

Terrible Twins Foto: Annika Rådlund
Terrible Twins Foto: Annika Rådlund

Handtillverkad spa-serie från Terrible Twins. Dofterna är: 1 Lavendel 2 Havtorn & Björk 3 Granatäpple 4 Jasmin & Apelsin 5 Rent Linne 6 Mysk 7 Blommor 8 Chique
Sifforna 1-4 består av eteriska oljor och finns som tvål, doftljus, badsalt och badolja.
Dofterna 5-8 är en blandning av eteriska oljor och doftoljor och finns som tvål och doftljus.

 

Terrible Twins

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Dekorera en spegelram med leksaksdjur och träd..

De här speglarna såg jag i utställningsområdet Dream Zone på Formexmässan. Jag är inte helt säker på var de kommer ifrån, jag skulle gissa på Rice. Det är i alla fall en kul idé om man vill hotta upp en spegel eller tavelram på ett roligt sätt. Om man till exempel har något tema i barnrummet så kan man med hjälp av superlim fästa passande figurer på toppen av raman, och sedan spraya alltihop i en enhetlig färg. Eller så låtar man dem vara som de är. Små tigrar på en lejongul ram eller varför inte små angry birds på en rad? Endast fantasin sätter gränser där. Själv gillar jag den vänstra spegeln med flamingos, de är kul!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Kitschiga spegelramar som jag spanat in på Formex trendutställning Dream Zone.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Prylar | Tips

Permalink


Botan vattenkanna och vas vinnare av Formex Formidable

På Formex utsågs idag vinnaren av Formex Formidable, som är Formex (branschmässan för inredning) eget pris för inredningsdesign. Tävlingen omfattar 20 stycken nominerade produkter, det ska vara något nytt och de bedöms både efter designhöjd och det ska vara något tidstypisk. Vinnaren 2014 blev formgivare Kristina Stark med stengodsserien Botan, som består av en vattenkanna och två vaser. Vattenkannan är en funktionell produkt som tål att stå framme, nära till hands för blomkrukorna. Vaserna finns i två olika storlekar och är utformade för en solitär blomma. Botan finns i tre glasyrer: vit, svart och grå. Snart i var mans hem...

Botan Foto: Annika Rådlund
Botan Foto: Annika Rådlund

Formex Formidable-juryns motivering: ”Formen påminner om den gamla oljekannan i plåt. Men här uppdaterad för vår tid till vas och vattenkanna i stengods. Att industriformgivaren Kristina Stark studerat skulptur förvånar inte. Hennes objekt har tydlig identitet och stringent form. Botan blir ett utropstecken för fönsterbrädan! 2014 års Formex Formidable går till ett litet, svenskt designföretag som vill skapa ting för vardagen och vars formgivare vet att reduceringen är en ständig utmaning. Att lägga till är enklare än att dra ifrån."

 

Formex
K
ristina Stark

Nyckelord: Arbetsrum | Balkong | Detaljer | Inredning | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Sovrum | Vardagsrum

Permalink


Vinnarna av limpennorna från Bosch!

Nu är vinnarna utsedd från tävlingen vi hade här i bloggen. Tre av våra läsare skrev fantastiskt härliga motiveringar och får därför en varsin limpenna hemskickad! Nu kan de pyssla ocärh laga saker snabbt (limmet är både snabbtorkande och starkt). Vinnarna blev Anneli Pettersson från Tranås, Karin Höök från Göteborg och Cecilia Antico från Jönköping. Grattis! Limpennorna kommer på posten. Läs deras fina motiveringar under bilden, superbra!

Limpenna/Bosch
Limpenna/Bosch

Jag gillar att pyssla, det är en mycket rolig syssla,
men lim i flaskor som kletar och blir överallt är inte skoj, pysslet blir fel och limmet är mest på mina händer oj,oj,oj.
Bosch limpenna skulle för mig bli perfekt,
mitt pysslande blir bara kul utan att jag blir helt knäckt! / Annelie

När sonen var 5 hade han dille på att vi skulle köpa en limpistol. De hade limpistoler på dagis och han kunde inte förstå att vi inte hade någon hemma. Till slut tog jag med honom till Clas Ohlsson där vi köpte en limpistol för 30 kr. Han har aldrig använt den men det har jag!!! Oj, vad den är användbar till mycket. Däremot är den inte särskilt bra (man får det man betalar för) den kladdar och det blir långa limtrådar som fastnar överallt. Senast skulle jag laga en av pojkarnas lego-gubbar som gått sönder och hela gubben blev full av lim. Därför hoppas jag på att vinna den fina Bosch lim-pennan så att jag ska kunna limma och laga små detaljrika saker. /Karin

Vi är en mamma och två glada tjejer som älskar att fixa och ändra grejer. Ofta sätter vi oss för att knåpa och pyssla för det är vår stora hobby och favoritsyssla. Med Boschs finurliga sladdlösa limpenna skulle mycket bli lättare kan vi bekänna och våra ögon skulle börja glittra och glimma när det är dags att klistra och limma!/ Cecilia

Limpennan och tävlingen

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tävling

Permalink


Nytt mönstrat golvklinker för kök, hall och badrum

Nyhet på Kakelspecialisten är klinkerserien Cementine för både golv - och väggbeklädnad. Detta är en mönstermix och består av 9 olika mönster med en sliten vintagekänsla och ett drag av de traditionella betongplattorna. Cementine är 20x20 cm och passar i de flesta utrymmen som till exempel badrum och kök både på golv och på vägg. Man får nog välja golv eller en vägg, annars kan det nog bli lite för mycket mönster...Fördelen med klinker på ett hallgolv till exempel är att det är lätt att städa och det är reptåligt. Har man golvvärme så är det inte bara skönt åt fötterna det smäter även snön som man drar in på vintern, så att det går lätt att torka bort. Små mängder dunstar förstås fort.

Cementine/Kakelspecialisten
Cementine/Kakelspecialisten

Serie Cementine är tillverkad i Italien och ordinarie lagervara på Kakelspecialisten. Vissa av mönstren går att få som enskilda mönster i stället för mönstermixen, det är då beställningsvara. Cementine 20x20 cm kostar 695:-/kvm.

 

Kakelspecialisten

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


IKEA återkallar barnlampan SMILA!

I december uppmanade Ikea alla kunder som har en Ikea Smila väggmonterad lampa att omedelbart kontrollera att lampan och sladden är utom räckhåll för barn som befinner sig i en spjälsäng eller lekhage och att den är ordentligt fastsatt i väggen. Jag läste i Metro att det var för att det skett en olycka i Skottland (eller England...) där ett litet barns strypt sig i spjälsängen av den nedhängande sladden. Vilket förstås hade kunnat ske med en annan typ av vägglampa också med en löst hängande sladd.
Kunder ombeds att ta kontakt med Byten & Återköp på Ikeavaruhusen eller ringa till deras kundservice på 0775-700 500 för att få en gratis reparationssats som innehåller en varningsskylt, säkerhetsinstruktioner och självhäftande fästen för att fästa lampsladden på väggen. Ikea påminner pckså sina kunder om att alla produkter med dragsnöre eller sladdar, så som mörkläggningsgardiner och rullgardiner, kan innebära en säkerhetsrisk för små barn eftersom de kan få sladdarna runt halsen. Snören och sladdar bör förstås alltid hållas utom räckhåll för små barn.

Smila/Ikea
Smila/Ikea

IKEA uppmanar alla kunder som har en IKEA SMILA väggmonterad lampa att omedelbart kontrollera att lampan och sladden är utom räckhåll för barn som befinner sig i en spjälsäng eller lekhage och att den är ordentligt fastsatt i väggen. Lösa lampsladdar kan utgöra en säkerhetsrisk för spädbarn och små barn eftersom de kan få dem om halsen.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Nyheter | Övrigt

Permalink


Saga - ny husmodell från Älvsbyhus

Senaste statistiken från Byggfakta, som visar antalet ansökta bygglov 2013, visar att Älvsbyhus fortsatt bibehåller platsen som Sveriges största hustillverkare. Vilket bolaget nu varit under hela 2000-talet, det vill säga de senaste 14 åren. Det senaste från dem är en helt ny husmodell "Saga", vars första hus blir inflyttningsklart nu i januari. Namnet har husmodellen fått efter en av gudinnorna i asamytologin, samtliga husmodeller i Älvsbyhus svenska husprogram har namn från asatron.
Efterfrågan av hus som passar på mindre tomter ökar, därför har denna modell tagits fram för att möta detta behov, genom ett vinkelhus med övervåning. Det blir förstås en väldigt fin, vindskyddad uteplats där i vinkeln. Det gäller bara att placera huset i rätt väderstreck så får man en skön solig plats där.
Huset har högre väggar och övervåning på ena delen av huset, det har en öppen planlösning och ett stort kök med gott om plats för umgäng. Förhöjt väggliv ger extra rymd och luft på övervåningen när den är inredd. Husmodellen blir också en jubileumsmodell, eftersom Älvsbyhus firar 70 år 2014.

Älvsbyhus Saga
Älvsbyhus Saga

Fakta Saga: 4 rum och kök Bostadsyta: 125,8 m² Inkl. övervåning: 174,6 m²

Vår nya husmodell Saga är ett helt nytt vinkelhus med övervåning och förhöjt väggliv på ena delen av huset. Med en öppen planlösning och ett stort kök erbjuder Saga gott om plats för umgänge och familj. Då huset är försett med förhöjt väggliv skapas extra rymd och luft på övervåningen efter att du inrett den.
Saga passar bra till den smala eller lite mindre tomten – och för dig som söker ett stort hus med möjlighet att själv utforma övervåningen efter dina behov. Uteplatsen ligger i ett skyddat läge inne i vinkeln. Sovrummet på 17,8 m² kan tas bort för att få ett större vardagsrum. Saga kan kombineras med carport/garage. Husmodellen kan även fås spegelvänd.

Första husen kommer att levereras i början av 2014. Modellen är ute för försäljning från april månad och kommer att presenteras mer på den nationella villavisning i hela Sverige som Älvsbyhus genomför 20-21 april.

 

Älvsbyhus - Saga

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Nya härliga barntapeter från Midbec!

Midbec har släppt en härlig barnkollektion som är fantasifull med stora härliga motiv. Ta en tur på savannen bland zebror och elefanter eller ta båten ut på böljan blå eller en raket rakt ut i rymden. Barnrum ska vara roliga och uppmuntra till lek tycker jag. Tapeterna har en fin yta och blandas stickers. Här är mina två favoriter från kollektionen som heter Kidzz.

Midbec
Midbec

Tapetsera färgglada elefanter på väggarna. Skapa ett gulligt barnrum med blommor och fjärilar. Med Midbecs kollektion Kidzzz kan man vara kreativ och skapa ett spännande barnrum.

Midbec

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Tapet | Tips

Permalink


Underhållsfritt altanräcke

Jag ser mitt nya altangolv genom fönstret, anledningen till att jag kan se det så bra är förstås snöbristen...Det känns lite grann som vår ute eftersom det dessutom är några fåglar som sjunger, de låter misstänkt likt vad vi kallar "vårfåglar". Man kan inte låta bli att drömma sig bort mot den riktiga våren och sommarens grillkvällar. Då kommer den här altanen att bli den givna platsen.
Än så länge är det bara ett golv, och jag planerar inte att sätta tak eller väggar där heller, men kanske ett staket? Jag har inte helt bestämt mig ännu. Jag googlade runt lite nu på "underhållsfria altanräcken" och hittade det här. Om man beställer det i vitt så kanske det passar in.

Wernamodesign
Wernamodesign

Tips: Underhållsfritt altanräcke, ger mer tid till bokläsning och vilopauser på altanen. Det här kommer från Wernamo Design och heter Nydala.
Staketet är byggt av varmgalvaniserade staketstolpar med utskurna hål för 2-tums träreglar som finns i fem olika höjder och passar bra som staket och insynsskydd mellan två tomter eller som ett räcke på uteplatsen .
Staketstolparna är i standardutförande varmgalvaniserade, men kan även beställas med svart eller vit väderbeständig pulverlack ovanpå den varmgalvaniserade ytan.

Wernamo Design
G
illa gärna Alltombostad på facebook

Nyckelord: Detaljer | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Zig Zag finns nu även som barstol

Stolen ZigZag (pinnstolen i modern tappning) har under året som gått varit en succé för möbelföretaget HansK. Därför satsade de på att lansera en barstol med sitthöjd 63 cm i kulörta färger. Det går att välja samma färger som stolarna, vit, oljad ek, svart-, röd-, grön eller blåbets. Dyna i fårskinn grafit, espresso eller svart finns som tillval.

Zig Zag finns nu även som barstol

ZigZag barstol
 

Tidigare inlägg; Zig Zag- en blivande klassiker?
Hans K

G
illa Allt om bostad på facebook du också!

Nyckelord: Inredning | Kök | Nyheter | Vardagsrum

Permalink


Utebelysning i skandinaviskt trä från Norlys

Norlys nya sortiment av trä pollare passar perfekt till alla trädgårdar där man vill kombinera modernt med naturmaterial. De passar även väldigt fint i asiatiska trädgårdar och jag kan även se att de skulle vara superfina i barrträdgårdar. Pålarna är tillverkade av förstklassig skandinavisk furu, impregnerade och målade två gånger under produktionen. Väldigt snygga tycker jag, och de smälter in mycket bättre i mot naturen än till exempel vita och metallfärgade.

Scandinavian wood/Norlys
Scandinavian wood/Norlys

Nyhet: Halmstad, Stockholm och Alta Wood heter de tre modellerna från Norlys. De finns både med detaljer i galvaniserat stål och med svarta detaljer. Träet är endast impregnerat.

Norlys

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Dagens inspirationsbild - färgstarkt hotellrum

I maj kommer Motel L att öppna i Hammarbyhamnen. För att skapa en härlig grafisk känsla har man tagit hjälp av formgivaren Lisa Bengstson. Och sedan har man fyllt på med möbler av kända designers. Men vad sägs om färgsättningen på rummen? Orange och rosa känns väldigt befriande efter den röda julen tycker jag.

Motel L
Motel L

Tips: Med ett fint tyg på väggen bakom sängen skapas en varm ombonad känsla. Kuddar i cerise och orange och ett cerise (eller om du väljer någon annan färg som återfinns i tyget du väljer att ha bakom sängen) så blir inredningen enhetlig och dessutom är de lätta att byta ut om man tröttnar.

Nyckelord: Detaljer | Hotell | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Vinn en limpenna från Bosch!

Limpennan 3,6V LI är en ny limpenna från Bosch som ger exakt och bekväm sladdlös limning tack vare pennans ergonomiska form i kombination med limmets styrka och korta härdningstid. Till skillnad från vanligt lim gör limpennan att man slipper hoplimning och uttorkat lim. Snabb uppvärmning (15 sekunder) och 30 minuters drifttid på en batteriladdning. Väldigt bra vid diverse pyssel. Det bästa med den här typen av lim är att det torkar snabbt, man behöver alltså inte sitta och hålla i grejen som ska fästas tills limmet torkat (ifall prylen man limmar tippar annars... ) Här lottar vi nu ut tre av Boschs limpennor. Mejla mig på [email protected] och skriv ett par rader om varför du vill vinna en limpenna från Bosch. Skriv Limpenna i ämnesraden. Bästa motiveringarna vinner! Vinnarna meddelas via mejl, och på vår facebooksida.Tävlingen pågår fram till söndag 12 januari.

Limpenna Bosch 3,6V LI
Limpenna Bosch 3,6V LI

Snabbt och smidigt universallim som inte ska klumpa eler torka ut. Fäster direkt inom några sekunder. Limklar efter bara 15 sekunders uppvärmning. En laddning räcker till 6 limpatroner (30 minuter) Ladda med Bosch mikro-USB-laddare Jobbar rent tack vare automatisk limretur. Spalfyllande limning även på ojämna ytor. Limmet har i stort sett obegränsad lagringstid. Effektsnål tack vare Auto-Off autoavstängning efter 10 minuter om du inte använder den. Funktioner; Litiumjonteknik, sladdlös, batterispänning 3,6 V batterikapacitet 1,5 Ah Limpatron, Ø 7 mm Limpatron, längd min. 150 mm Uppvärmningstid 15 s Limtemperatur 170 °C Maskinens vikt 0,142 kg Medföljande tillbehör Mikro-USB-laddare 4 limpatroner UltraPower

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tävling | Tips

Permalink


Ny takstege och glidskydd

När sotaren var hit så tyckte han att fästningarna på min takstege inte var de bästa, det finns nu andra krav på hur de ska se ut. Takstegen som jag har har nog suttit på taket ett tag...Nu vet jag inte om det kanske är bättre och enklare att köpa en helt ny stege där det finns de rätta infästningarna och allt är enligt reglerna. Jag har nu kollat in de här från Heri. De har även utrymningsstegar och annat om du har ett högt hus där det kan vara svårt att ta sig ner på marken vid tillexempel en brand.

Heri
Heri

Takstege Plåttak med halksäkra stegpinnar. Stegbredden är 400 mm. Passar till alla taklutningar. I leveransen ingår: stege, takdistanser, dubbla infästningar, bultsatser, rostfria staps. För godkänd infästning gäller takdistans max c/c 2000 mm, stålplåt min 0,5 mm. Takstegen är godkänd enligt SS 12951. Pris från 1316 kr hos Heri.
Glidskydd för montering på takstegen. Monteras längst ned på takstegen för att förhindra att den lösa takstegen glider längs hängrännan. Pris: 195 kr hos Heri.

 

Heri

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår