AlltomBostad
 

2015 Juni

2015 Juni


Matlagning utomhus med Purus utomhuskök

Det ligger i tiden att odla både frukt, bär och rotfrukter i sin trädgård eller på kolonilotten. Det är både billigare och roligare än att köpa grönsakerna i butik, dessutom slipper man äte besprutad mat. Jag har planterat sallad så att jag i princip bara behöver sträcka ut armen och rycka åt mig några salladblad till grilltallriken i sommar.... Bästa kombon vore förstås om man även hade ett utomhuskök. Här hittade jag en smart modell som man lätt ska kunna koppla in vattenslangen på för att få vatten i kranen.

Purus utomhuskök
Purus utomhuskök

Uteköket Purus Garden är helt tillverkat i rostfritt stål, som är både slitstarkt och hygieniskt och som ska lämpa sig bra för utomhusbruk. Hyllorna under bänken är praktiska för förvaring och tappkranen med Gardena-koppling ska vara enkel att koppla direkt till trädgårdsslangen. Väderskyddet går att köpa som tillbehör.
På Purus hemsida kan man söka efter närmaste återförsäljare.

 

Purus

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram så missar du inga nyheter.

Nyckelord: Inspiration | Kök | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Lyx och budget - svart fåtölj i rotting

Rottingen verkar ha få sig ett lyft på senare tid och nu behöver man inte längre ha en hel sittgrupp i samma stil, utan kan kombinera till exempel en rottingfåtölj med övrig inredning. De som anammar den svartvita inredningsstilen gillar nog svart rotting bäst. Här är en rad olika modeller som finns i butikerna nu. Vilken gillar du bäst?

Svart rottingfåtölj från Sika design, Ikea, House Doctor, Chilli och Rusta
Svart rottingfåtölj från Sika design, Ikea, House Doctor, Chilli och Rusta

Lyx. Längst upp till vänster: Rottingfåtölj från Sika design, 2500 kr.

Budget. Längst upp till höger: Storsele Fåtölj med hög rygg, svart, rotting 699 kr hos Ikea. Möbeln är handgjord och därför unik, med rundade former och sinnrika mönster.

Lyx.  I mitten: Colone Lounge Chair  rottingfåtölj i kolonialstil från House Doctor. Finns i två färger, valnöt och svart. Mått: bredd 90 cm, djup 55 cm, höjd 80 cm, sitthöjd 35 cm Leveransinfo: Beställningsvara 4-8 veckor,  2445 kr.

Budget. Rottingfåtölj Bali i bekväm modell. Mått: 79x67x100 cm. Skyddas mot regn och väta och förvaras under tak. 499 kr hos Rusta.

Budget: Benidorm fåtölj svart. Trevlig och modern rottingfåtölj som passar lika bra i vardagsrummet som på altanen. Ord pris: 790 kr. Nu såg jag att den finns på rea: 499 krhos Chilli.

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Butik | Inredning | Tips

Permalink


Vinn poster Come to Sweden! Åre! Jämtland! Stockholm!

Här har du nu chansen att vinna en av Come to Swedens fantastiska reseaffischer. De har letat upp gamla affisher från hela landet som de trycker upp på högklassigt papper. Storleken är så nära originalet som möjligt och varierar därför. Alla med underbar motiv och har man en kompling till platsen så är det förstås ännu mera värt.

För att vinna en av planscherna: Skriv ett mejl till [email protected] där du i ämnesraden anger: Mälardrottningen, Jämtland eller Åre, beroende på vilken du helst vill vinna. Svara på frågan: Var trycks affischerna? Svaret hittar du på Come to Sweden


Och...följ Allt om bostad på facebook, Tävlingen pågår till och med söndagen den 12 juli och vi meddelar vinnarna både via mejl, på facebook och här i bloggen. .
Lycka till!

Come to Sweden - Åre- Mälardrottningen i Stockholm - Jämtland
Come to Sweden - Åre- Mälardrottningen i Stockholm - Jämtland

"Jämtland" Konstnär: Erik Heffer (1909-1995) Publicerad: 1950-tal.
"Åre" Konstnär: Göte Hennix (1902-1997) Publicerad: 1937
"Mälardrottningen" Stockholm Konstnär: Curt Blixt (1912-2010) Publicerad: 1953

Affischerna är 70 x 100 cm eller 50 x 70 cm och är tryckta på Munkens 150 grams miljöcertifierat svenskt papper.Värde 350 kr/ affisch. Alla affischer levereras inrullade i skyddande papper, i en stadig affischtub.

 

Come to Sweden

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Inredning | Tävling

Permalink


Bemz nya överdrag till Ikeas soffor

Bemz är ett svenskt designföretag som designar skräddarsydda överdrag till IKEA-möbler och andra hemtextilprodukter. Företaget har funnits i tio år och genom deras tyger kan man förlänga livslängden på IKEA-möbler, eller helt enkelt välja ett tyg man gillar bättre än originalen. Bemz har ingen överproduktion utan tillverkar endast vad kunderna har beställt och all produktion sker i Europa. Under pressveckan i våras så visade de bland annat upp det här härliga mönstret, som att sitta i en ett hav av hortensior.

Bemz Sudara med design av Tricia Guild. Foto: Annika Rådlund
Bemz Sudara med design av Tricia Guild. Foto: Annika Rådlund

När Bemz jubileumskollektion lanserades i maj visades tyget Sudara upp. Mönstret är framtaget av Bemz designpartner Tricia Guild, ett digitaltryckt blommönster med ett återkommande motiv av hortensior i azurblått, limegrönt med blåa och violetta färgtoner på en naturvit bakgrund. De fotografiska detaljerna i hortensiablomman gör att de nästan ser levande ut. Sudara finns tillgängligt för alla Bemz överdrag på www.bemz.com

Tips: 2009 öppnade Bemz en butik på Odengatan 22, i Stockholm – en butik och showroom i ett. Där kan man titta på alla tygprover och en del möbler och kuddar live.

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Textil | Tips

Permalink


Fjädersparris - trendig grön växt att ha inne

Fjädersparrisen (Asparagus plumo) måste vara årets trendigaste växt. Den är med i var och varannat inredningsreportage i år och den har instagramats flitigt. Växten är härligt grön och skir och enligt Blomsterfrämjandet så trivs den bäst i hög luftfuktighet, i ljust till halvskuggigt läge. Jorden ska vara lätt fuktig, men inte blöt.

Fjädersparris i blomkruka från Lagerhaus. Foto: Annika Rådlund
Fjädersparris i blomkruka från Lagerhaus. Foto: Annika Rådlund

Fjädersparrisen finns i välsorterade blomsteraffärer. Krukan av stengods är en av höstens nyheter hos Lagerhaus. Höjd 14 cm, 149 kr/st.

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inspiration | Tips

Permalink


Lisa Bengtssons härliga tapet finns nu i svart och vitt

Jag älskar Lisa Bengtssons taxmotiv, man blir så glad när man ser taxarna med sina olika hattar och uttryck. Mönstret har funnits på tapeter länge, i bland annat i blått, rosa och guld, men för ett halvår sedan ungefär så dök även svart upp i butikerna. Succé förstås eftersom svartvit inredning fortfarande är "på tapeten" (där fick jag till det).

Tapeten Tillsammans av Lisa Bengtsson
Tapeten Tillsammans av Lisa Bengtsson

Tapeten Tillsamans kostar 850 kr/rulle och finns i 0,53 cm bredd och är 10 m lång. Den passar lika bra i hallen som i barnrummet eller som en fondtapet i sov- eller vardagsrummet. Läs mer om taxarna här. Se fler härligta bilder här.

www.studiolisabengtsson.se

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Amplarna är tillbaka - nu går de att fynda på rean

Jag antar att ingen har missat att ampeln är tillbaka...jag minns dem själv från barndomen och att vi hade sådana i vardagsrumsfönstret. Nu har de som är gjorda i rep eller makramé blivit trendiga igen. På Indiska finns den här varianten i flera olika färger och jag såg att de just nu har de rea på dem. Krukan följer inte med i priset så den får man köpa separat. Prova även en kruka eller vas av glas, det är jättefint då solen återspelgar sig i vattnet. Dessa kan man använda till snittblommor eller om man vill gro rötter på blomskott.

Grön, vit och turkos ampel från Indiska Foto: Annika Rådlund och Indiska
Grön, vit och turkos ampel från Indiska Foto: Annika Rådlund och Indiska

Ampeln är tillbaka. Perfekt om man har en liten fönsterbräda och vill ha mer grönt i fönstret. Passar även att hänga i taket på till exempel balkongen eller altanen. Hanging plant är en färgglad ampel i grovt limegrönt, turkost eller vitt bomullsgarn. Ampeln har knytanordning nedtill för att säkra krukans stabilitet och tack vare de långa flätade banden fungerar den även bra med att använda till större till krukor. 119 kr ord pris 149 kr) hos Indiska. Krukan och växten ingår ej i priset.

www.indiska.se

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Balkong | Blommor | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Snygga till en gammal stol med lite guld

När sommaren kommer så blir jag alltid så sugen att måla om saker och möbler. Det är ju också mycket enklare att göra det då man kan vara utomhus. På en visning jag var på i våras så hade stylisten gått loss med med guldfärg på olika möbler och även gett gamla ramar ett nytt liv med ny guldfärg. Ränderna på stolen kan man lätt göra med hjälp av maskeringstejp.

Beckers metallicfärg i guld. Foto: Annika Rådlund
Beckers metallicfärg i guld. Foto: Annika Rådlund

Beckers har flera metallfärger i allt från orkidé (lila) till chiliröd. Furupallen är målad i kulören guld. Ränder går lätt att göra om man använder maskeringstejp, låt färgen torka ordentligt innan tejpen tas bort.

www.beckers.se

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Tips

Permalink


Snygg hängmatta, gunga, stol och lykta från Jysk

Här har jag plockat ut fyra godbitar från Jysks vår- och sommarsortiment. Gungan och hängmattan är så himla fina, men det är ju alltid det där problemet med var man ska hänga upp dem... Själv har jag en hängmatta som jag har köpt i Brasilien i gästrumet på övervåningen. Där finns nämligen en rejäl timmerbalk i taket så det var lätt att fästa krokar i den.
Den söta gungan kanske passar bra om man har en uteplats eller altan med tak över så att man kan fästa i takpelarna. Sen får man såklart se till att både gungan och taket klarar tyngden av personen som gungar...och att man inte kan gunga in i någonting. Lyktan och stolen som jag också gillar ur deras senaste sortiment är mer välplacerade. Passar lika bra inne i vardagsrummet, hallen, sovrummet, arbetsrummet, badrummet och gästrummet som på altanen.

Hängmatta, lykta, gunga och stol med fotpall från Jysk.
Hängmatta, lykta, gunga och stol med fotpall från Jysk.

Gunga Fyrrmejse B97 cm , 899 kr (såg på nätet att det är rea på den nu så den kostar 750 kr). Hängmatta Bergfink B80 cm L200 cm, 199 kr. Lykta Fjelljo i stål och glas 179 kr. Stol och fotball Veddum i aluminium och petan, 1299 kr (den är det också rea på fram till 19 juli. De kostar nu 975 kr). Allt från Jysks vår- och sommarsortiment.

www.jysk.se

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Arbetsrum | Balkong | Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Sovrum | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

Permalink


Tiny Miracles - inredning som hjälper fattiga

På Formex i början av året såg jag de här fina pappersvaserna. De är tillverkade in en community i Mombai i Indien. Där har man skapat något som heter Tiny Miracles, där en handfull människor har gått in för att hjälpa 700 människor ut ur fattigdom . Det finns begränsat med arbete i området så för att hjälpa dem kan man på deras hemsida köpa något som föräldrarna har tillverkat. Det är både lampor av bambu och skinn och olika typer av vaser. Min favorit är pappersvasen som man kan trä ovanpå en vanlig flaska.

Tiny miracles pappersvaser och lampskärmar Foto: Annika Rådlund
Tiny miracles pappersvaser och lampskärmar Foto: Annika Rådlund

Förvandla en tom flaska till en vas. Handvikta justerbara pappers vaser kostar 15 euro ex moms. Jag hittade tyvärr inga priser på lamporna.

http://www.tinymiracles.nl/create/buy-something-for-the-community

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Detaljer | Kök | Mässor | Tips

Permalink


Glassigt läge med Wicked wedge - uppblåsbart ryggstöd

Sonens nya favorit är det här smarta sittunderlaget med uppblåsbart ryggstöd. När den inte är uppblåst så är den bara liten som en bok, så den är lätt att ha med sig. Man skulle kanske önska att delen man sitter på var lite längre så man som vuxen får skydd under hela benen om man har dem utsträckt, men man kan ju komplettera med en handduk om man vill det. Den täcker i alla fall rumpan och det är ju huvudsaken. Enda nackdelen är att man bör visst köpa mer än en, så att alla i familjen har en varsin. Man kan även sitta rygg mot rygg upptäckte jag och min son.

Wicked wedge uppblåsbart ryggstöd Foto: Annika Rådlund
Wicked wedge uppblåsbart ryggstöd Foto: Annika Rådlund

Wicked wedge passar både att ha i trädgården, på stranden, poolen, picknicken, festivalen och campingen. Jag vet inte riktigt vad det är för material, men det är lite mockaliknande, så den svettar inte fast.  Just den här hittade jag på Coolstuff.se och där kostar den 149 kr.

Coolstuff

Nyckelord: Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Trendiga köksprylar från Alessi

Om man inte har upptäckt designföretaget Alessi så är det hög tid nu. Det är ett italienskt företag som bland annat gör både funktionella och snygga inredningsprylar, med mycket fokus på pryar till köket. De har allt från kaffekokare till äggkoppar. Här är tre av mina favoriter; skål i flera olika storlekar som passar bra til frukt och bröd men även är snygga som solitärer, en kakburk med en bjällra på insidan så man hör om någon lyfter på locket... och en klämma till tuber så man får ur det där sista ur både tandkrämen, kaviaren och mjukosten.

Trendiga köksprylar från Alessi

Smarta och trendiga prylar från Alessi. Ett flertal av dem finns hos bland annat Royaldesign.se och www.rum21.se. Kolla in deras prylar där, det finns många med en hel del humor i. Som burkar där det hänger en gubbe under locket och badkarsproppen Suicide... www.alessi.com

Nyckelord: Inredning | Kök | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Säker studsmatta - den blev Bäst i test 2015

I ett säkerhetstest, som oberoende SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut utfört på uppdrag av Avero AB så utsågs den här studsmattan till Bäst i test. Det var både säkerheten (skyddsnätets höjd, styrka och konstruktion) samt kantskyddet (säkerhet över hela täckytan) och studsen (hårdhet och höjd) och konstruktionen (montering, stabilitet och hållbarhet) som mättes. North Trampolines studsmatta Challanger ska vara lätt att både ta sig i och ur, den har nät som går omlott istället för en dragkedja - verkar superbra tycker jag för på våran sitter en dragkedja och den gick sönder ganska snabbt. Den har en grov och kraftig konstruktion och ett högt skyddsnät och bra studs. Det låter också bra tycker jag - trist med en studsmatta med dålig studs i...

North trampoline Challanger - Bäst i test studsmatta 2015 Foto: Studsexperten.se
North trampoline Challanger - Bäst i test studsmatta 2015 Foto: Studsexperten.se

North Trampoline Challengers testresultat:
Sudsens mjukhet 90%
Kantskydd – Bäst i test 100%
Skyddsnät – Bäst i test 96%
Ram och ben – Bäst i test 100%
Montering / Manual 74%

Pris: 7390 kr- 8990 kr beroende på storlek, hos Studsexperten.se

Läs mer om studsmattan och testet här.

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tapetkollektion från Elle Decoration på Rusta!

Här kommer ett tapettips om du letar en trendig tapet till ett okej pris - i augusti kommer Rusta att släppa en exklusiv kollektion med tapeter från Elle Decoration. Tapeterna är framtagna i samarbete mellan tidningen ELLE:s franska designteam och den brittiske tapettillverkaren Graham & Brown. Tapeterna kommer bara att säljas i Sverige och Norge av Rusta. Jag såg den som heter Jungle Fever på en pressvisning under Stockholm Fashion Week, och den var jättehärlig tycker jag.

Tapeter från Rusta/Elle Decoration Foto: Annika Rådlund och Rusta
Tapeter från Rusta/Elle Decoration Foto: Annika Rådlund och Rusta

Artistic nature, Graphic white, Graphic grey och Jungle fever kommer att kosta 299 kr/rulle hos Rusta och de kommer att finnas i butik från och med augusti. www.rusta.se

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

www.rusta.se

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Coola sovsäckar för sommarens camping

Med en sorts vadderad sparkdräkt så borde man inte frysa om man campar i tält, även om sommarnatten kan bli kylig. Jag kan tänka mig att sover man i den i en fjällstuga i vinter så kan man även sitta mysa i den framför morgonnyheterna på TV:n. Kul present till den som har "allt". Den mönstrade sovsäcken är för barn, den är så himla fin, önskar att den fanns i större modell också.

Outwell Butterfly, Musuc'bag Sovsäck
Outwell Butterfly, Musuc'bag Sovsäck

Sovsäck Outwell Butterfly med blommotiv för de mindre barnen (upp till 130 cm). Tvålagersfyllning som minimerar risken för kalla fläckar samt med extra isolering kring bröstkorg och axlar gör att den passar behoven för de mindre barnen. Med huva som värmer på natten och stor ficka på utsidan. Dragkedjan är regnbågsfärgad med en ficklampa i kedjans dragkläpp. Kommer förpackad i en övernattningsväska. 379 kr hos www.getcamping.se

Musuc'bag  Om man är van vid att sprida ut sig i en dubbelsäng, dra upp ena benet mot magen eller fälla ut armarna så kan det vara som att sova i en kokong i en vanlig sovsäck. Med Musuc’bag, en sorts vadderad sparkdräkt, är de flesta av dessa problem lösta. 975 kronor på www.actionbolaget.se.

Musuc'bag Sovoverall 1 095 hos Coolstuff.se

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Snöskyffel med kortare skaft - bra att gräva i pallkragarna med

Jag har nyligen varit på en pressvisning där man fick titta på de senaste trädgårdsredskapen. De här snöskyfflarna fick vi också titta på , de är helt nya på marknaden. Jag som är lång undrade förstås varför man har så kort skaft.... De ska förstås passa bra att ha i bakluckan på bilden. Ett tips från trädgårdsmästaren som var på plats var att de även är bra att skyffla gjord med i till exempel pallkragar, där det kan kännas jätteklumpigt med en stor skyffel, men där det är tidsödande att jobba med en liten handspade. Skyfflarna är tillverkade av någon slags lättviktsplats så de var lätta som en fjäder.

Fiskars SnowXpert snöskyffel/trädgårdsskyffel Foto: Annika Rådlund
Fiskars SnowXpert snöskyffel/trädgårdsskyffel Foto: Annika Rådlund

Den nya smidiga bilsnöskyffeln från Fiskars SnowXpert™ är tillverkad av slitstrarkt lättviktskomposit. De en kant av rostfritt stål så att de ska hålla längre och kunna skära genom snö och is. . Tack vare den kompakta storleken tar den inte heller upp mycket plats i bagageutrymmet om man behöver ta med den.
Rekommenderat cirkapris: 219 kronor. Kommer till i butikerna i oktober.

www.fiskars.com

Följ gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram.

Nyckelord: Blommor | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Anlägg gångar i trädgården

Jag har precis varit och tittat på kolonilotterna i Skansktull och NU vet jag vad det är som fattas i min trädgård, det är ju gångar! Min trädgård består av en gigantisk gräsmatta som är kantad med en massa buskar. Det är bra, mysigt och ombonat tycker jag. Sen står det en hel del buskar och träd lite här och där...och jag tror att det här är rätt vanligt man har det så. Mycket efter kanterna och inte så mycket i mitten.... Jag gillar att ha en del öppna ytor med bara gräsmatta, där man kan spela fotboll och så vidare, men i en del av trädgården är ju nu sugen på att anlägga lite gångar och plantera runtomkring dem. Så att det blir lite som en upptäcksfärd när man går där.

Kolonilotter med sköna gångar Foto: Annika Rådlund
Kolonilotter med sköna gångar Foto: Annika Rådlund

Om du har möjlighet, besök trädgårdskolonier. Där lyckas folk verkligen få till det så himla bra, eftersom ALLT ska in på liten yta. Love it! Passar mig perfekt, more is more liksom. Sen gör man gångar igenom, så att man kommer förbi och fram.

 

Följ gärna Allt om bostad på facebook

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Äntligen ny vattenslang! Som till och med expanderar!

Vissa detaljer bryr jag mig mindra om än andra, men om saker ser lortiga eller trasiga ut...då gillar jag det inget vidare. I mitt hus så är vattenutkastaren i hörnet där ett av borden är. Det enda hörn som det går att sitta i när det är blåsigt ute, som det har varit ungefär varje dag nu. Då blir det vindstila där i vinkeln. Men istället för att njuta av naturen och stilheten...vad gör jag då? Jo, jag sitter och stör mig på att vattenslangen har sett sina bästa dagar. Men, istället för att sitta och gnälla över det har jag nu bytt ut den mot en slang i en glad blå färg. Samma färg som det är på spröjsen kring fönstren.

Vattenslang från Rusta. Foto: Annika Rådlund
Vattenslang från Rusta. Foto: Annika Rådlund

Blått är flott! Just nu är det rea på de här vattenslangarna från Rusta, de har kostat 199 kr men nu kostar de 149 kr. Vattenslang Flexi i polyester och latex expanderar från 5-15 meter när vattnet får tryck. Sprutmunstycke och krankoppling ingår. Finns i olika färger. Nu ska jag bara hitta en vettig upphägning till den så att den inte bara ligger där och sladdrar.

http://www.rusta.com/se/vattenslang-flexi-p62401199.aspx

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Ladda telefonen utan vägguttag!

Älskar teknikprylar! Helst om de är lätta att förstå sig på och om de kan underlätta vardagslivet. Här har jag sett att det finns en portabel laddare med så hög kapacitet att du kan ladda två mobila enheter samtidigt – utan anslutning till ett vägguttag. APC Mobile Power Pack, som den heter, laddas med hjällp av en micro USB-sladd och sen kan den ligga i väskan i månader utan att tappa laddningskapacitet. Grymt bra! Hur många gånger har man inte stått där och insett att batteriet på telefonen börjar ta slut.... Det gäller förstås att alltid ha laddaren uppladdad, det får man inte glömma.

APC Mobile Power Pack - portabel laddare till smartphone och surfplatta
APC Mobile Power Pack - portabel laddare till smartphone och surfplatta

Med den nya portabla APC Mobile Power Pack ska man kunna ladda både smartphone, surfplatta eller vilken annan enhet som helst som kan laddas med en USB-kabel – utan att behöva ett eluttag. Ett smart hjälpmedel till dig som, under en längre tid, behöver använda flera GPS- beroende appar eller när du måste använda mobilen, men vet med dig att du inte kommer att ha möjlighet att ladda den i tid. Kanonpryl för semestertrippen, tänker jag.

Den finns i två varianter, en mindre modell som heter M5 och den väger endast väger 142 gram, den räcker för att ladda en smartphone två gånger. M10 kan ladda en surfplatta en gång, eller en smartphone hela fyra gånger. Laddarna finns i svart och vitt och de har även två USB-kontakter och kan därmed ladda två enheter samtidigt om det skulle behövas. Cirkapris 335 kr och 560 kr.

 

http://www.schneider-electric.com/se/sv/

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans favorit- bra sop att rengöra terrassen med

Nu är uteplatsen full av pollen som har blandat sig med regnvatten, resultatet är ett...gulflammigt terrassgolv. Har funderat på om jag ska knäskura det med en gammal hederlig rotborste, men ett skaft behövs nog till det om det ska bli en vettig arbetsställning. Men nu dök jag på den här borsten, en mer modern variant. Den ska klara tuffa uppdrag både inom- och utomhus med allt från finkornigt damm till sten och grus på asfaltsuppfarten.Man kan alltså köpa olika borstar men använda samma skaft till alla. I beskrivningen står det att det massiva träskaftet ska passar perfekt till borstens gängning och ska sitta där det ska tack vare en enkel och unik låsning. Om det stämmer så är det ju guld - man kan ju bli galen av sopar där skaften lossnar hela tiden. (Tro mig - jag vet, jag har en sån i hallen...)

Anza HomeX skurborstar, sopborstar och gummiskrapa
Anza HomeX skurborstar, sopborstar och gummiskrapa

Ett skaft till alla borstar. Massivt träskaft med bekvämt grepp passar till samtliga borsthuvud ur serien Home-X och kan enkelt bytas. Pris från 79 kr.
Skurborste till terassen. En modell med hård borst för effektiv borttagning av träolja och smuts innan ny olja läggs på. Pris från 99 kr.
Sopa inne och ute, En borste med fyllig blandborst som effektivt tar upp och binder damm och småpartiklar. För inom- och utomhusbruk. Finns i två olika bredder, 30 cm och 50 cm. Pris från 119 kr.
Utomhus. Denna sopborste har en fyllig och styv syntetborst som får med sig sten och smuts. För utomhusbruk. Pris från 89 kr.(stora bilden)
Skrapa bort vatten. Den slitstarka gummiborsten för inom- och utomhusbruk blir statisk och ska därför ha en bra uppsamlingsförmåga. Borsten har en gummikant för att skrapa bort vatten. Pris från 129 kr.

www.anza.se

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Gäststuga/sommarstuga i gammaldags stil

Här har jag hittat en jättecharmig stuga som jag tänkte tipsa om. Det är Sibea AB från Torestorp i Västra Götaland som tillverkar dem. Stugan kallas för Fristugan och är byggd i gammeldags rustik nordisk stil. De byggs på beställning och därmed kan man förstås vara med och skräddarsy lösningar och göra olika tillval som passar en själv bäst. De påminner om hur hus kunde se ut för för sisådär hundra år sedan, fast förstås i lite mer modern tappning. Varje stuga är unik med återvunnet material och handplockade detaljer. De här modellerna kan man säga passar de som inte vill ha funkisstilen eller tunna väggar, de här verkar riktigt rejäla.

Fristuga - fritidshus, gästhus eller året-runt-boende
Fristuga - fritidshus, gästhus eller året-runt-boende

Fristugan tillverkas utifrån vilka önskemål och behov som finns, i olika storlekar och utföranden. Det varkar finnas allt från bastustuga till en året-runt-stuga.
Fristugan finns i två huvudvarianter, en för inkoppling av vatten, avlopp och el. Anslutningen kräver en enklare installation av rörmokare och elektriker på plats, detta ingår ej i priset då det varierar väldigt på hur förutsättningarna på tomten ser ut.
Variant nummer 2 drivs av gasol och uppladdningsbar el, denna kan placeras varsomhelst och kräver ej någon installation. Denna stuga fungerar perfekt som en helt oberoende stuga för friluftsliv, som tex jakt eller fiskestuga. Priset på fristugan börjar på 330.000 kr, så de är såklart lite dyrare än maskintillverkade modeller. De här är tillverkade för hand.

www.fristuga.se

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Hus | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Man köper en lykta - och stödjer Barncancerfonden!

Jag har sett att Maja lyktan dyker upp både här och där - och ryktet sprider sig om lyktan som man inte behöver ha dåligt samvete för att köpa. Petra, som tidigare har erfarenhet av både produktutveckling och heminredning, har arbetat fram en lykta som idag finns i ett tjugotal olika utföranden. Om hennes företag säljer lyktorna till en privatperson donerar de 50% till Barncancerfonden och säljer de till återförsäljare donerar de 10% . Sedan hösten 2012 har de donerat över 450 000 kr till Barncancerfonden! Wow säger jag!

Majalyktan - har snart snart resulterat i en halv miljon kronor till Barncancerfonden
Majalyktan - har snart snart resulterat i en halv miljon kronor till Barncancerfonden

Lyktorna har fått sitt namn efter dottern Maja och Majas Lyktor säljs med 50% förmån till Barncancerfonden.
Paisley 9X10 cm med silver finish och vit insida 99 kr. Butterfly/dragonfly  9X10 cm med silver finish och vit insida. Säljs i set om 2 st. 1 st Butterfly+1 st Dragonfly för 169 kr.

Homefeeling//paisley
Homefeeling/butterfly-dragonfly

Följ gärna Allt om bostad på Facebook och Instagram.

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Tips på midsommardukning

Traditionell dukning går oftast i vitt med inslag av gult och blått. Men jag tycker att alla dukningar i ljusa färger passar, det viktigaste är att ha blommor på bordet och ljuslyktor. Om man tycker att det är trångt på bordet kan man hänga upp ljuslyktor ovanför bordet. En gren till exempel som hänger över bordet är bra att hänga lyktor i. Är man utomhus kan man hänga lyktor på trädgrenarna. Tänk på att ha batteridrivna ljus för att vara på den säkra sidan.

Sommardukning Foto: Annika Rådlund
Sommardukning Foto: Annika Rådlund

Vitt och ljusa pasteller passar bra även i midsommar. Servetter höjer högtidskänslan. Man behöver inte lägga ner massor av pengar på dekorationer, enkelt och billigt är att plocka blommor och gröna blad utomhus och häng några lyktor över bordet för det där lilla extra. Bilden tog jag på en sommardukning på mässan Nordiska trädgårdar.

Där hade man dekorerat bordet med blommor i flera glasflaskor och små "stubbar" för en härlig naturkänsla.

Följ gärna Allt om bostad på Facebook och Instagram.

Nyckelord: Belysning | Besök | Blommor | Inredning | Inspiration | Tips | Utomhus

Permalink


Inglasad altan som passar äldre hus

Nu lanserar Skånska Byggvaror en helt ny serie verandor för hus som är byggda i första delen av förra seklet, det vill säga 1900-1950. Eller hus i den stilen. Det kan ju annars vara svårt att hitta färdiga modeler som passar äldre hus. Arkitekten Anders Lundin (från firman Griab) har sneglat både mot både 20-talsvillor och funkisvillor från 40-talet när han har utvecklat den nya varandaserien. Men det var viktigt att de också skulle fungera ihop med modernare villor.

Inglasad veranda från Skånska byggvaror
Inglasad veranda från Skånska byggvaror

Med en bas av limträ, välisolerande fönster och altandörrar, anpassade takutsprång och rätt proportioner är det nu enkelt att lägga till ett större rum till sin trävilla från exempelvis 1910-talet eller funkishuset från 1930-talet. Istället för specialritade alternativ finns nu tidstypiska verandor i färdigpaketerade modeller. En veranda höjer förstås husens värde, oavsett när de är byggda. Skånska byggvarors nya serie av verandor lanserades i maj och kostar från cirka 110 000 kronor.

www.skanskabyggvaror.se

Följ gärna Allt om bostad på Facebook och Instagram.

Nyckelord: Bygg | Inspiration | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Välj rätt trä och behandling för trallen

Vilken behandling aska man egentligen välja på sin trall för att den ska bli så väderbeständig som möjligt? De flesta altaner i Sverige är gjorda av tryckimpregnerad furu, det har jag på min också. Men det finns flera träslag att välja bland. Vissa träslag kan lämnas obehandlade om man önskar en grå yta annars är det vanligast att man oljebehandlar sin trall. Här har jag hittat en tabell hos Moelven som beskriver vad som kan vara lämpligt.

Välj rätt behandling för trall under bar himmel där siffran 1 anger om det är Lämpligt, 2 Ej lämpligt, 3 Bör beaktas.

                                                      Obeh Olja Järnvitrol  Kisel
TryckimpregneradFuru                      1       1         2         2
Sibirisk Lärk                                       3       3         2         1
ThermoWood Furu                             3       1        2         1
Bangkirai                                            1       1        2         1
TermoAsk                                           1       1        2         1
Cederträ                                              1       1       2         1

Tryckimpregnerad trall Foto: Moelven
Tryckimpregnerad trall Foto: Moelven

Trä på altanen ger en naturlig känsla samtidigt som det är varmt och skönt att gå på. Tryckimpregnerad trall klarar sig även bra utan behandling. Har man brunimpregnerad trall och vill behålla färgen så kan man olja den med brunpigmenterad olja. Om man låter bli att olja trallen får man ett naturligt grått altangolv.

 

Moelven
Gilla gärna Allt om bostad på facebook och på Instagram

Nyckelord: Bygg | Utomhus

Permalink


Sinnerlig - Ikeas nya kollektion som kommer i augusti

Ikeas nya kollektion Sinnerlig har tagits fram i samarbete med inredaren och designern Ilse Crawford. Naturmaterial är en gemensam nämnare genom hela kollektionen. Soffbordet i kork är coolt tycker jag!

Sinnerlig soffa, bord, lampa, keramik och textil från Ikea.
Sinnerlig soffa, bord, lampa, keramik och textil från Ikea.

Den 14 augusti 2015 kommer Sinnerlig till IKEA och prylarna kommer att finnas till försäljning i ungefär ett år framåt. Här är några exempel:
Dagbädd i ackad massiv akacia/100% jute. B86×L192, H73cm. Natur. 3000 kr.

Matbord där man kan förvara exempelvis tidningar och servetter på hyllan under bordsskivan. Kork på ram av spånskiva/plywood. Lackat stål. L236×B85, H75cm. Natur, 2995 kr.

Taklampa där varje handgjord skärm är unik. Lackad bambu. Ø50cm, 649 kr.

Soffbord av kork som är ett mjukt, smutsavvisande naturmaterial som tål vatten och dämpar ljud. Kork på ram av spånskiva/plywood. . L150×B34, H32cm. Natur eller Mörkbrun, 1295 kr.

Bordslampa H22cm 299 kr, H31cm 449 kr, H36cm 599 kr.

Krukor som är vattentäta tack vare att de är behandlade på insidan. Flintgods. 12cm. H14cm. Svart, 49 kr/st. 15cm. H25cm. Svart, 129 kr/st.

Bringare som kan även användas till varma drycker. Stengods 1.5l. Blandade färger, 129 kr/st. Allt har designats av Ilse Crawford.

www.ikea.se

Nyckelord: Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Den klassiska stålgungan fyller 50 år

Om man blundar och tänker på en trädgårdsgunga så är det inte helt otippat den här som kommer upp. CanCan-gungan som den heter, fyller 50 år i år. Gungan är tillverkad i Hörby och har under årens lopp har haft en rad olika färger. Här är två av de senare i raden.

Cancan gungan i lime och lila
Cancan gungan i lime och lila

Cancan gunga i stabilt stålrörstativ och svetsade benfästen. Gungställning har två enkelgungor och en dubbelguna. Den säljs förstår i en mängd butiker och på nätet, hos till exempel bygghemma.se kostar den 1350 kr och finns i flera färger.
Viktigt är förstås att läsa bruksanvinsningen noga så att man förankrar den i marken på rätt sätt. Man kan fästa den på två långa brädor eller gjuta plintar. Så det är ju bra att placera den någonstans där man inte behöver klippa gräs under, eftersom man inte flyttar runt den då den är fastsatt i marken, eller så får man helt enkelt klippa runt benen på den.

Gungan tillverkas av Hörby Bruk som grundades 1920. Där produceras bland annat produkter inom transport, lek och trädgård. Förutom gungan tillverkar de även skottkärran Ekeby och rutschbanor.

Nyckelord: Barn | Nyheter | Presenter | Tips | Utomhus

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår