AoB Bloggen med Annika Rådlund

Snygga glas till drinkvagnen och kaffet

Det har ju varit trendigt ett tag att ha en drinkvagn i vardagsrummet, där man samlar sina bästa flaskor och kan servera whisky i bästa JR Ewing - stil ur en karaff. Om du har en vagn så ska man förstås ha lite snygga glas där också. Bartenderexperten Stephan Hinz har tillsammans med Spiegelau tagit fram en barkollektion för den dryckesintresserade som kan vara värt att kika på. Perfect Serve Collection heter den  och sedan tidigare finns en rad olika glas i serien, bland annat longdrinkglas, diverse cocktailglas och mixing glas. Nu utökas serien med en dekanteringskaraff för whiskey samt glasen "perfect espresso/shot glas" och "perfect latte macchiato/highball glass". Då kan man även ha snygga glas vid kaffemaskinen, som ska vara goda att dricka ur. Det är ju viktigt med utformningen av glaset för att aromen och smaken ska komma till sin rätt. Stort plus också för att de är stapelbara! (Glasen alltså, inte karaffen...;-)

Perfect Serve collection från Spiegelau
Perfect Serve collection från Spiegelau

Spiegelaus glas ska vara av hög kvalité, de är väldigt glansiga och fina tycker jag och har bra tyngd. Deras tillverkning sker i den egna fabriken i Tyskland och de nya Perfect Serve-glasen tål även att användas till varma drycker så som glögg, kaffe och te. Företaget utlovar även att glasen går att diska i diskmaskin minst 1500. Det är ju så fint med riktigt kristallklara glas!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Porslin | Presenter | Tips

Permalink


Sojavaxbaserade doftljus som brinner länge

Nu börjar det snart dra ihop sig till höstmys...kvällarna har redan börjat bli mörkare och snart står det inte på förrän kvällarna blir kyliga. En ny filt i soffan och ett nytt doftljus på bordet är något jag brukar investera i när hösten gör sitt intåg. Det är skönt att städa upp ordentligt, damma av och tända ett ljus. Jag har spanat in Heart & Home som ska ha långtidsbrinnande doftljus och jag kan säga att här gick jag igång på bara namnen - Naturligt spa, Skyddsängel och Fräscha sänglinnen - alla tre låter ju fantastiska tycker jag! De är tillverkade av sojavax, som ska ha en längre brinntid än paraffin.
En annan sak som jag nyligen lärt mig är att när man eldar den här typen av ljus så ska an låta "poolen" dvs det blöta rinniga området som blir när ljuset är tänt, det ska man låta bildas ända till kanten av burken innan man släcker ljuset. Annars blir det lätt tunnelbildning i ljuset, dvs det blir en stor grop där veken är och till sist så går det knappt att elda.

Jag har inte testat något av de här ljusen själv, men är verkligen sugen på att skaffa ett eftersom dofterna låter ljuvliga. Fräsha sänglinnen - vem vill inte ha det? Tänker att det ska dofta som när man hängt nytvättade sängkläder på tork ute..

 

Naturligt spa, Skyddsängel och Fräscha sänglinnen från Heart & Home
Naturligt spa, Skyddsängel och Fräscha sänglinnen från Heart & Home

Naturligt Spa
Starta en resa till inre resa med denna upplyftande doft som ska lugna sinnet.
Skyddsängel
Har nyanser av vit patchouli och doftande bergamot med en kärna av sötmusk.
Fräscha sänglinnen
Uppfriskande och rent - ska linda in sinnena i den fräscha doften av nytvättade lakan och fluffiga vita handdukar.
Priset för ljusen ligger på 180 kr, de finns även i en mindre variant för 80 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Tips på användbara bröllopspresenter

Det här med bröllopspresenter är ju inte helt rätt, ska man satsa på en dyr kristallskål eller en brödrost, eller de kanske redan har en brödrost? Ett par jag känner fick nämligen fem brödrostar i bröllopspresent! Så jag tänker alltid på det när någon pratar om bröllopspresenter....
Nuförtiden har det blivit allt vanligare att man gör som amerikanerna och lägger in en önskelista på prylar på sin bröllopssida på nätet eller att man ger en länk till en butik eller butikskedja som har listan på saker som paret önskar sig från deras sortiment. Kanske vill de samla till en hel servis och då är det ju bra att inte alla hundra gäster köper en varsin mattallrik utan att det finns en lista på vad som är köpt redan och vad som fattas för att komplettera servisen.

Om paret inte har någon lista så kommer här några förslag på saker som kanske kan bli användbara i brudparets hem. Här tänker jag att man bör satsa på något som håller över tid, både stilmässigt och kvalité. De passar förstås även som födelsedagspresenter.

Bröllopspresenter från Klippan Yllefabrik, Briscapo, Jotex, Teak House, Finlayson, Ekelunds, Le Creuset, Spiegelau och Royaldesign.se
Bröllopspresenter från Klippan Yllefabrik, Briscapo, Jotex, Teak House, Finlayson, Ekelunds, Le Creuset, Spiegelau och Royaldesign.se

Ritarinkukka duk, 459 kronor, Finlayson (finns i butik från och med oktober) NOVO glas 2-pack, Spiegelau, 569 kronor, finns i butik sedan i juni.
1. Linne servett, 98 kronor, Klippan Yllefabrik. 2. Tekopp och fat, 349 kronor, Sara Miller The Chelsa Collection, Briscapo. 3. JASMINE påslakanset 3 delar, 899 kronor, Jotex. 4. Skärbräda, 1999 kronor, TeakHaus. 5. Selma handduk, 209 kronor, Finlayson. 6. Eliza pläd, 1125 kronor, Ekelunds. 7. Manhattan premium, 998 kronor styck, Klippan Yllefabrik. 8. Le Creuset Signature Rund Gryta, 2349 kronor, RoyalDesign.se. 9. Perfect Serve Collection Latte Macchiato glas 4-pack, 399 kronor, Spiegelau. 10. KitchenAid Artisan Espressomaskin, 12999 kronor, RoyalDesign.se.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil

Permalink


De stoppar försäljningen av grillkol

Vilken galen sommar det har varit, hetaste och torraste på ungefär 250 år läste jag någonstans. Skogsbränder och bränder orsakade av blixtnedslag, engångsgrillar och annat har toppat nyheterna hela månaden. Vad jag inte kan förstå är att så många trotsar både eld- och grillförbud - jag menar hur svårt kan det vara att låta bli? Här i Gävleborgslän rasar en brand som sträcker sig över en yta av 30 000 fotbollsplaner! Otroligt svårt att ta in. Men jag kan säga att det har varit superotäckt att vakna av att det sticker i ögonen och luktar rök...fastän branden är 3 mil från mitt fritidshus. Farten som branden har dragit fram med är så snabbt så man vill nästan inte ens tänka på det, den kan dra fram ett par kilometer på bara några minuter om vinden ligger på...
Hur som helst, på varje kommuns hemsida så står det vad som gäller när det kommer till eld- och grillförbudet. Det har varierat lite mellan kommunerna och olika tider, ibland har man till exempel fått grilla på egen tomt och ibland inte. Håll koll på vad som gäller - främst för att man inte vill vara den som orsakar en brand. Anledning två är att man kan bötfällas av polisen. Om man fortsätter att elda kan det hända att de burar in en. Så, håll er uppdaterade vad som gäller.

På grund av den långvariga torkan har skogsbrandsfaran varit rekordhög i år och när Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, när MSB, gick ut med att ytterligare skärpa grill- och eldningsförbuden i landet - även på privat tomt på beslöt Elgiganten att stoppa försäljningen av grillbriketter, grillkol och tändkuber med omedelbar verkan. Bra tycker jag! Finns det inget att köpa i grillväg så förstärker det kanske (med betoning på kanske för alla varkar inte hänga med i hur allvarligt det är) att det man inte får grilla.
Butikskedjan stoppar försäljningen på obestämd tid. Försäljning av gas är för tillfället ej stoppat.

Elgiganten stoppar nu försäljningen av grillkol - eftersom det råder extrem torka och brandrisk. Foto: Elgiganten
Elgiganten stoppar nu försäljningen av grillkol - eftersom det råder extrem torka och brandrisk. Foto: Elgiganten

Håll dig uppdaterad på din kommun vad som gäller för grillning och eldning och på MSB:s hemsida finns hela tiden aktuell information. www.msb.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Utomhus

Permalink


Fint med växtbåge i trädgården

Det är ju så fint med växtbågar i trädgården, det är en skön känsla att gå igenom en sådan tycker jag, som en dörröppning i allt det gröna. Den översta bilden är en pressbild från Sofiero, det verkar vara ett ställe väl värt att besöka för trädgårdsinpiration.
Den andra bilden tog jag idag på Öland i en trädgård i Borgholm. Missa inte ett besök i den trädgården om ni ska dit, de säljer även handgjord keramik, fantastiska figurer (se bilder på dem som jag tog i trädgården i ett kommande inlägg).

Jag har köpt en slags metallbåge som jag ska sätta en klätterväxt (perenn) bredvid och försöka få till en grön båge. Mer om den kommer, om den lyckas bli så bra som jag tänkt mig...

Gröna öppningar i trädgården Översta bilden foto: Sophie Håkansson/Sofiero Nedre bilden Foto: Annika Rådlund
Gröna öppningar i trädgården Översta bilden foto: Sophie Håkansson/Sofiero Nedre bilden Foto: Annika Rådlund

Att besöka olika trädgårdar är en bra inpsirationskälla. Den övre bilden är från Sofiero, jag har aldrig varit dit men vill dit någon gång. Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg har bland annat Sveriges största rhododendronsamling.
www. sofiero.se

Handkraft Öland med den mysiga trädgården ligger på Trädgårdsgatan 2 i Borgholm.
www.handkraft.oland.com/index.htm

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inspiration | Trädgård

Permalink


Skapa en härlig Wellness-känsla i badrummet

Trädetaljer i badrummet är så fint och det skapar en riktig wellness-stämning i badrummet tycker jag. Det passar lika bra i ett asien-inspierat badrum som ett som är inspirerat av skärgården. Skapa röd tråd i badrummets inredning med tillbehör i naturliga material som trä och betong. Trä kommer att ge ditt badrum karaktär och en varm stämning, medan betongen fungerar som en vacker kontrast till det varma. Så fint även till ett utebadrum på sommarstället eller till bastun!

Välj fina, mjuka handdukar (satsa på skön kvalité här) i neutrala och naturliga färger. Förvara dem fint, till exempel hängandes på en bambu- eller trästege, som du kan luta mot väggen. Eller rulla i hop dem i en vacker korg.

Skapa en härlig Wellness-känsla i badrummet

Hos Ilva har jag hittat flera fina prylar som passar bra ihop. Badrumsmattan och pallen är mina storfavoriter!

Orbea doftljus, 229 kr, Nessa handduk, L140 x B70, 2 st. 238 kr, Isabel spegel, H32 x L50, 499 kr, Mandal diffuseur, 34 kr, Bamboo deco-stege, H171 x L54, 379 kr, Bamboo pall, H40 x D35, 379 kr och Forest badrumsmatta, L60 x B40, 319 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ilva.se

Nyckelord: Bad | Detaljer | Inredning | Inspiration | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Snygg svart duschvägg

Här har jag hittat en duschvägg som har det där lilla extra, som passar bra om man vill ha en lite stramare stil. Det är Sanova som nu har duschväggar med svarta linjemönster som är laserprintade på glasväggen med den senaste glasutskrifts-tekniken. Man kan välja mellan olika mönster och storlekar för att få de så som man vill ha det. Jag blev väldigt lurad av bilden först och trodde att det var svart metall mellan glasen men det är alltså printat så. Lättstaädat och inget som rostar ...

Duschvägg Kuadra 80 från Sanova
Duschvägg Kuadra 80 från Sanova

Den här duschvägg kan monteras i både vänster- och höger vägg. Den är transparent, 8 mm glascrystal clear klarglas med printat svartlinjemönster. Ytbehandlingen Crystal Clear ska ge en antibakteriell effekt och göra att bakterier, kalk, såpa och liknande inte fäster på glaset. Me like! Ett kapningsbart väggfäste som är 100 cm ingår, 150 cm kan beställas separat. På bilden är det två duschväggar monterade med Evo bar (ingår ej). Det verkar gå att beställa dusväggar med randigt eller rutigt mönster, och storlekar mellan 80 och 160 cm, Piset ligger mellan 10 870 kr – 13 390 kr. Inte direkt billigt, men det är väl så att stora glasskivor kostar en del.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sanova.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Dricker mer vatten med nya kolsyremaskinen

Det här måste vara den varmaste sommaren man har varit med om någon gång! Eftersom det är så varmt så är det förstås viktigt att dricka ännu mer vatten än vanligt. Här i stugan så tycker jag inte att vattnet är jättegott, det har en lite förhöjd halt av järn i sig. Så jag tar hit dricksvatten i dunkar i stället som jag ställer i kylen. Men som vanligt glömmer jag bort att dricka tillräckligt... Problemet är nu löst med hjälp av inskaffandet av en kolsyremaskin. Den förra jag hade (minns inte vilket märke det var på den) är kasserad för länge sedan för den var så krånglig att få fast flaskan i när man skulle kolsyra vattnet. Den här nya apparaten (som heter Spirit one touch) är verkligen superlätt att använda! Man vinklar ut en liten flärp och sätter piggen som hänger ned i flaskan och sedan sätter man bara flaskan i rakt läge så sitter den där!
Det finns tre olika knappar med vattendroppssymboler på så man kan välja hur mycket kolsyra man vill ha, 1,2 eller 3. Jag brukar köra på 2:an - det är lagomt tycker jag.

Flaskan passar i kylskåpsdörren så man kan kyla vattnet, den har en fin silverkork så den är fin att servera direkt ur vid bordet också. Jag dricker så mycket mer vatten nu!

Spirit one touch från Soda Stream
Spirit one touch från Soda Stream

Spirit one touch finns i svart eller vit. Det blev en vit till stugan, kanske införskaffar jag en svart sedan till lägenheten. Det är ju mycket godare med kolsyrat vatten tycker jag, i alla fall blir det att jag dricker mer vatten då. Om man varierar mellan vanligt kranvatten och kolsyrat så får man enklare i sig mer vatten. Och att köpa kolsyrat vatten på flaska är ju onödigt dyrt i längden.

Den här apparaten har tre olika kolsyrenivåer så man själv ska kunna välja mängden bubblor. Det följde med en en 1-liters SodaStream-flaska i rostfritt stål och en kolsyrecylinder, som kan producera upp till 60 liter bubbelvatten. Det följde också med en hel del olika eluttag för olika länder, så vi skämtade här och sa att "nu får Soda- streamern följa med och resa också"...Stort plus för den grymt enkla instruktionsbilden, det gick väldigt lätt att placera kolsyrecylindern och få igång apparaten. På bilden visar det att det finns olika smaksättningar också, det har jag inte testat ännu.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sodastream.se

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Ny unik utedusch

Vilka varma sommardagar det är! Det är nu man önskar att man hade en utedusch! Man kan ju nästan svimma av i trädgården när man försöker göra något vettigt där i värmen. Det vore skönt att pigga upp sig med en kalldusch. Jag har en uppblåsbar pool på terrassen men det är för varmt för att ha någon värme på det vattnet nu. Men om man ska bada där så måste man duscha först så det blir ett himla spring in till badrummet (med gräsiga fötter och blött golv som följd när barnen ska duscha) - det vore mycket smidigare med en dusch ute. Nu har vi kört av oss lite med vattenslangen men det är ju inte riktigt lika skönt som med en dusch.

Har kollat runt lite och Mora Armatur har lanserat en utedusch i ett nytt samarbete med den lokala designern Johan Lindberg. Duschen ska enkelt kunna kopplas ihop med trädgårdens vattenslang - vilket då gör att den snabbt är redo att användas. Snygg dusch tycker jag!

Uteduschen Mora Armatur by Inredningsrör väggfast och fristående modell.
Uteduschen Mora Armatur by Inredningsrör väggfast och fristående modell.

Mora Armatur och den lokala designern Johan Lindberg och hans företag Inredningsrör. Deras karaktäristiska industriella stil, där unik inredning skapas av rördelar, går tydligt igen i den nya uteduschen.

Uteduschen finns i två varianter. Dels en väggfast modell som snabbt skruvas upp på lämplig vägg, stolpe eller träd. Dels en fristående modell som lätt trycks ner i marken med hjälp av fotens stabila spjut, vilket också gör att duschen kan flyttas runt i trädgården.

Båda modellerna får vatten från en vanlig vattenslang, genom att slangen enkelt knäpps på duschen via den befintliga standardiserade slangkopplingen.

Duschen finns för försäljning sedan 2 juli 2018 och de Rek priser jag hittat är de här:
Väggfast modell: 4795 kr och Fristående modell: 4995 kr-


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.moraarmatur.se

Nyckelord: Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Astrid Lindgrens ord på nya muggar

I ett samarbete med Astrid Lindgren AB lanseras nu Astrid Lindgrens tänkvärda ord på en serie med stengodsmuggar från Design House Stockholm. Så kloka och finurliga citat, man kan nästan höra hennes röst när man läser dem. I framtiden är tanken att de även ska ta fram nya färger och nya citat. Kul, det är nog många som börjar samla på de här - har själv spanat in ett par som jag vill ha. Gillar också att det är en liten figur i botten av muggen! Än så länge finns det muggar med svensk och engelsk text men licensprogram på tyska och ryska är planerade. Så det blir perfekta presenter till vänner även från andra länder.

Astrid Lindgren- muggar från Design House Stockholm
Astrid Lindgren- muggar från Design House Stockholm

Kollektionen med Astrid LIndgrens muggar kollektionen kommer att finnas ut i handeln från och med augusti. Cervera har fått ensamrätt att lansera de färgglada kopparna men redan i september kommer de att stå på hyllorna hos övriga återförsäljare. Bra present tll vännen, barnet, kollegan osv. Och förstås till en själv!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cervera.se

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Detta gäller vid eldningsförbud!

Om det råder eldningsförbud eller inte kan bero på vilken del av landet man bor i, men eftersom det varit extrem torka i princip hela landet så behöver alla var extra försiktiga med att elda utomhus nu.
I Gävleborgs län till exempel, där jag har mitt fritidshus så har Länsstyrelsen i Gävleborg har i samråd med länets räddningstjänster fattat beslut om att införa generellt eldningsförbud utomhus from den 12 juli kl 10.00 och tillsvidare, dock längst till och med den 31 augusti 2018.
Eldningsförbudet avser all eldning utomhus och omfattar uppgörande av eld och grillning på mark. Eldningsförbudet omfattar även eldning vid särskilt iordningsställda grillplatser på allmän plats. Eldningsförbudet omfattar inte grillning på egen tomt. Men öppen eld är alltså inte okej oavsett var man befinner sig! Här är alltså edning utomhus är endast tillåten i trädgårdsgrillar på egen tomtmark.

Eldningsförbud råder - så hissa fram gitarren men skippa brasan. Foto: Getty Images
Eldningsförbud råder - så hissa fram gitarren men skippa brasan. Foto: Getty Images

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gick den 5 juli ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att varna om den extrema brandrisk som ännu råder i delar av landet. Det råder eldningsförbud i många län men även i områden utan eldningsförbud är det viktigt att använda sunt förnuft och verkligen tänka efter före. Du kan ta del av information om eldningsförbud på kommuners eller länsstyrelsers webbplatser.

Bättre att ta det säkra före det osäkra! Grilla i höst i stället, om det har blivit blötare i markerna då. 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Dyraste villaförsäljningarna hittills i år

Booli har listat de 10 dyraste villaköpen under första halvan av 2018 och villan som toppar listan ligger på Värmdö. Vad prislappen hamnade på? 64,5 miljoner! Deras lista är baseras på lagfartsinformation från Lantmäteriet och gemensamt för alla villorna är att alla ligger nära vatten och alla utom ett ligger i Stockholmsområdet. Så grattis till er som har en villa där.

Men priserna är ju helt galna, man kan få 100 normala villor i Hälsingland på landet för det priset. I och för sig så får man punga ut med över en miljon för nyare hus eller om de ligger centralt och mer om de ligger vid vatten där också. Men då får man ju i alla fall 50 villor för det priset... Jämför med Hälsingland eftersom jag kommer därifrån, men jag bor i Stockholm. Dock inte i en villa vid havet då.

Dyraste villaförsäljningarna hittills i år

Villan som toppar listan över försäljningspris första halvan av året ligger på Löfsvedsvägen på Värmdö och är på 340 kvm. Pris: 64 500 000
Villan som hamnade på andra plats kostade 36 000 000 och ligger på Kräftvägen på Sticklinge udde och är 184 kvm stor.
Tredje plats en villa på Allévägen i Boo på 250 kvm för 35 000 000. Som hittat.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.booli.se

Nyckelord: Ekonomi | Nyheter | Övrigt

Permalink


Ny svensk bostadssajt för de som söker boende utomlands

För alla er lyckliga som letar boende utomlands så kan jag tipsa om att det finns svenska mäklare som arbetar med att förmedla boenden utomlands till svenskar. De har koll på vilka regler som gäller och de ska göra köpet enklare än om man köper av någon privat i Spanien. Köper man via en spansktalande mäklare så kan det uppstå också en del oklarheter, om man inte kan prata flytande spanska förstås. Ja, samma gäller i alla länder, det är många som vill köpa bostad i till exempel Thailand också men få svenskar pratar ju thailändska eller tillräckligt bra engelska för att förstå alla termer. Sedan finns det en hel del regler som skiljer sig från bostadsköp i Sverige, och de kan förstås svenska mäklare förklara skillnaden på så att man inte missar viktig information.

En ny sajt som dykt upp på bostadsmarknaden är Solhem.se och det är Nordic Property Search (NPS), som även står bakom den nischade bostadssajten Sjöhem, som har startat upp den här bostadssajten med enbart svenska mäklare utomlands. Först ut är Spanien och målet är att uppnå samma seriösa process utomlands som när man köper en fastighet i Sverige. Man ska kunna lita på informationen som presenteras samt på den mäklare som genomför affären. Förutom bostadsannonser kommer Solhem att erbjuda hjälp, information och guidning kring vad det innebär att bo och köpa en fastighet utomlands.

Utlandsboende Foto: Solhem
Utlandsboende Foto: Solhem

Uppskattningsvis, meddelar Solhem, finns det 20 000 fastigheter utomlands som går att köpa genom svenska mäklare. De svenska mäklarbyråer som finns representerade i exempelvis Spanien säljer 90-95 procent av sina objekt till svenskar. Vad fantastiskt med ett boende i Spanien tänker jag, äta tapas varje dag när man är där...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.solhem.se

Nyckelord: Bostäder | Ekonomi | Nyheter | Tips

Permalink


Våga färg i trädgården!

Ett tips för att liva upp i trädgården är att måla möblerna i olika färger - våga färg! Det blir himla effektfullt tycker jag. En turkos bänk bredvid den rosa rosenbusken eller en knallröd trädgårdsmöbel i allt det gröna. På loppisar brukar man kunna hitta både små och stora målarprojekt, allt från träkärl att plantera i till hela möbelgrupper. Ett tips jag har fått är att måla sina trädgårdsmöbler med är fönsterfärg. Det torkar snabbt och har god täckförmåga och är tålig mot väder och vind. Fönsterfärg är också rinningssäker – allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att måla och naturligtvis för att säkra ett bra slutresultat.

Måbler målade med Perfekt Fönsterfärg från Beckers. Foto: Beckers
Måbler målade med Perfekt Fönsterfärg från Beckers. Foto: Beckers

Vill du få in en härlig färgklick i trädgården kan ommålade utemöbler verkligen lyfta helheten. Perfekt Fönsterfärg från Beckers går att bryta i alla Beckers utomhuskulörer. Gungstolen är till exempel målad i kulören Rosa lupin 057. Bordet är målat i kulören 9234 Halm, utemöblerna är målade i kulörerna Isblå 784, Skilla 779 och bänken är målad i kulören Himmelsblå 742. Cirkapris på färgen är 585 kronor för 3 liter.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.beckers.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Härligt och praktiskt med ett utekök

Drömmen om ett utekök lever vidare... det skulle vara så praktiskt med ett utekök ute bredvid grillen. Men tyvärr på grund av eldingsförbudet så har det inte blivit någon grillning på ett tag. Förhoppningsvis kommer det lite regn snart (helst på nattetid under semestern;-) så att det inte blir lite torrt i markerna. Men hur som helst så är det så himla praktiskt med ett utekök, då kan man skölja salladen där, hacka grönsaker och så vidare... så slipper man gå in när vädret nu äntligen är så fint! Mina vänner har ett utekök så det har ju gjort att man är ännu mer sugen nu när man ser hur himla praktiskt det är, älskar ju som ni säkert vet, saker som är praktiska.

Åminne utekök från Hillerstorp
Åminne utekök från Hillerstorp

Uteköket Åminne från Hillerstorp har en grå aluminiumram och en bänkskiva med integrerad diskho. Blandaren ska man enkelt kunna koppla till trädgårdsslagen. Under vasken finns ett textileneskydd som gömmer exempelvis sophinken eller rör. Uteköket Åminne är 120 cm brett, 141 cm högt och är 60 cm djupt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hillerstorp.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Smart solcellslampa till trädgårdsbordet

Kvällarna är ju fortfarande ljusa så än behövs inte så mycket extra lampor ute tycker jag, men snart kommer det mörkare kvällar och då är det mysigt med belysning. Kanske blir det en varm augusti också så man vill sitta ute länge länge...Istället för stearinljus så tycker jag att solcellslampor är bra, då föreligger ingen brandrisk och de blåser inte ut av en vindpust.
Det finns många fina solcellslampor på marknaden nu som laddar under dagen och sedan lyser hela natten. Med dessa lampor slipper man sladdar och ständiga inköp av batterier som det är med batteridrivna lampor. Den här från Eva Solo tycker jag är stilren och fin.

SunLight solcellslampa från Eva Solo
SunLight solcellslampa från Eva Solo

SunLight är en solcellslampa i frostat glas med en fot av aluminium. Om lampan laddas en hel dag i solen kan den lysa i upp till 20 timmar. Lampan har en on/off-knapp och en automatisk funktion, som gör att man kan ställa in lampan så att den automatiskt tänds eller släcks beroende på om det är ljust eller mörkt. Höjd: 24,4 cm. Cirkapris 700 kr, tekanna 650 kr och mugg 200 kr/2-pack. Allt är från Eva Solo.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.evasolo.com

Nyckelord: Balkong | Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård

Permalink


Gräsklipparen som är Bäst i Test

Det är ju alltid intressant att kolla in tester på olika redskap och apparater. Tidningen Gör Det Själv har till exempel testat vertikalskärare och på förstaplatsen placerade sig Vikings vertikalskärare LE 540 som fick toppbetyg. En vertikalskärare har ingen rotor som en vanlig gräsklippare utan istället används knivar som går ned i gräsmattan och skär små hål. På så sätt ska gräsmattan lättare kunna ta upp näring och få bättre tillgång till luft. Slutresultatet ska bli en grönare och tätare gräsmatta.

Gör Det Själv testade alla maskiner på en 10 meters yta av en gammal och hård gräsmatta. Vertikalskäraren från Viking var den enda maskinen i testet som djupjusteras på handtaget vilket gör det lättare att hitta rätt nivå medan arbetet utförs. Den eldrivna maskinen hade den tystaste motorn och arbetade mer effektivt än övriga maskiner i testet.

Testresultatet:
1. VIKING LE 540, 5 av 5 i betyg.
2. AL-KO COMBI CARE 36 E COMFORT, 4 av 5.
3. MTD OPTIMA 37 VE, 4 av 5.
4. MAKITA UV3200, 3,5 av 5.
5. STIGA SV 415 E, 3,5 av 5.
6. GARDENA EVC 1000, 3,5 av 5.
7. BILTEMA RS 32, 3 av 5.

Nu finns det ju fler vertikalskärare på marknaden, och man kanske gärna sett Husqvarna och Bosch som också har gräsklippare med vertikalskärare i sitt sortiment i det här testet.

VIKING LE 540 fick toppbetyg av Gör Det Själv i nyligen genomfört test av vertikalskärare. Foto: Stihl/Viking
VIKING LE 540 fick toppbetyg av Gör Det Själv i nyligen genomfört test av vertikalskärare. Foto: Stihl/Viking

För ett par år sedan gjorde vi ett stort test av robotgräsklippare, här kan du se hur det gick för klipparna.

Robotklipparen som var bäst i test 2017 kan du se här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Veckans favorit: Bästa dop-, födelsedags- och bröllopspresenterna

Det är ju verkligen inte alltid lätt med presenter, speciellt inte vid stora högtider. De senaste bröllopen jag har varit på så har de önskat sig pengar till bröllopsresan så då har det varit lätt, bara att Swisha! Men det kan ju också vara kul att ge en personlig pryl. På den här sajten Rofa Design kan man till exempel hitta superschyssta resväskor med snygg text: Mrs Smith och Mr Smith (ja eller vad man nu heter) som man kan komplettera Swishandet med. Det finns även jättefina inredningsprylar, skärbräden med namn, barnmöbler och annat som passar till födelsedagar, dop, studenter och bröllopspar. Så fina saker, jag ville klicka hem typ ALLT! ( Ja, förutom de som det står Mr och Mrs på då eftersom jag är ogift, så det får bli Miss Rådlund på nästa resväska då ;-)

Veckans favorit: Bästa dop-, födelsedags- och bröllopspresenterna

Skärbräda med din personliga text, mycket snygg att ha framme på köksbänken, 599 kr. Kuddfodral med namn, 259 kr, bord och stolar med namn 998 kr, finns även som förvaringskista 55x30x45 cm 798 kr (ej i bild), sparkbil med namn 1399 kr, Klocklåda med personlig text, en fin inredningsdetalj och det finns även ett fack för förvaring av till exempel manschettknappar och slipsnålar. Finns i ett par olika utföranden, priserna ligger mellan 639 kr och 799 kr. Handdukar med namn, 139kr- 229 kr , beroende på storlek. Handduksset 549 kr, Ljuslykta 399-649 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rofa.se

 

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink