AlltomBostad

Bad

Bad


Bladmönster, marmor och guld till badrummet!

Lyllos den som ska renovera sitt badrum nu säger jag, det finns så mycket fint att välja på! Titta till exempel på Tarketts våtrumskollektion Aquarelle där man har så snygga våtrumsgolv och väggar - i det mest praktiska material som kan användas i ett badrum enligt mig – nämligen vinyl.

I huset har jag vita väggar och ett mosaikmönstrat golv i grått som är i vinyl. Det står ju emot all väta som kommmer inifrån rummet eftersom det är minimalt med skarvar. Skulle det vara en läcka i till exempel väggen så veckar sig väggmattan eller ger bubblor så att man kan upptäcka läckaget snabbare än om man har till exempel kakel. Dessutom är det billigare än kakel och klinker och det är lätt att göra rent. Ja, jag är en praktisk person jag vet.... Jag skulle vilja ha det i lägenheten också för där är det ett 80-talskakel och en matta som helt enkelt har gått ur tiden.

Hursomhelst är du i tagen att välja väggar och golv till ett våtrum kika på det här med badmönster samt mönster i marmor och guld. Lyxig känsla fast i billigare material än äkta marmor...

Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett
Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett

Nyheten Marble Carrare White finns för både golv och väggar och ger den lyxiga, klassiska stilen. Marmorkänsla, men med betydligt mer färg, skapas med golvet Royal Marble Green där bården Decor Ornament Green passar mycket bra till. Man kan ju tänka sig att man inte vill ha bård men det måste man ha för rullarna med väggmattan är inte lika hög som väggarna....då skulle det var väldigt svårt att hantera för golvläggaren... Man skulle kunna ungå det om man monterar väggmattan vertikalt istället för horisontellt, men då får man fler skarvar istället för en som man får om man monterar den horisontellt på väggen. Och man vill ju ha så få skarvar som möjligt eftersom fukt kan krypa in där.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Badrumsblandare i antik stil

Den romantiska, antika stilen verkar aldrig gå ur tiden. Serien Roma har till exempel, utan uppehål, producerats sedan 1926 av Stella 1882. Det var precis den här stilen jag letade efter när jag renoverade mitt badrum på landet. Jag hittade till sist en blandare men det var inte jättelätt att hitta då. Jag ville ha en helt i guld men det blev en i krom med gulddetaljer. Nu har i alla fall Sanova tagit in den här serien Roma i sitt sortiment, det ska även vara det enda italienska krantillverkaren som fortfarande använder förkromat brons som material i sin tillverkning och de har flera olika tillval.

Badkarsblandare i serien Roma tillverkad av Stella 1882 i Italien finns nu hos Sanova.
Badkarsblandare i serien Roma tillverkad av Stella 1882 i Italien finns nu hos Sanova.

Produkterna som ingår i serien Roma ska gå att få i flera olika ytbehandlingar, hela 10 olika val finns, exempelvis guld, brons och borstad mässing. Jag röstar på guld, det är alltid glammigt och tidlöst tycker jag och går lätt att matcha med guldknoppar och annat på badrumsskåp. Silver (krom) är också lätt att matcha med annat i badrummet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sanova.se

Nyckelord: Bad | Detaljer | Historia | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Var sparsamma med dricksvattnet

Nu är vi många som njuter av värmen men den har också gjort att det är brandrisk i hela landet och nu går flera företag ut med uppmaningar om att spara på dricksvattnet. Torsdagen den 24 maj gick till exempel NSVA ut med information om att kunderna i Båstads och Åstorps kommuner måste vara sparsamma med dricksvattnet. Fredagen den 25 maj uppmanades alla kunder i Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Svalöv att göra detsamma. "Sparar vi på vattnet nu kan vi undvika akut vattenbrist och bevattningsförbud senare i sommar", menar de.
Nu går även Gästrikevatten ut med att det är akutläga i Gävle, Valbo, Forsbacka och Östhammar där restriktionen vad gäller att använda vatten gäller tills vidare för samtliga med kommunalt vatten ska följa de här uppmaningarna:

Vattna inte gräsmattor och rabatter med vattenslangen eller vattenspridare
Fyll inte din pool med dricksvatten
Spola eller tvätta inte altaner, bilar och liknande med vattenslangen

Tvätta inte bilen just nu
Duscha istället för att bada
Stäng av vattnet när du borstar tänderna
Kör fulla disk- och tvättmaskiner
Ställ en fylld tillbringare i kylen så får du kallt vatten utan att spola i kranen


"Vi vädjar därför till alla Gävlebor att undvika onödig vattenanvändning så länge värmeböljan håller i sig. Det finns en stor risk att vissa områden kan bli utan vatten helt i sina ledningar under de timmar som vattenförbrukningen är som störst. Om trycket försvinner i ledningarna kan det medföra att bakterier kan komma in i våra ledningsnät och då tvingas man koka vattnet innan man kan dricka det", skriver de i sitt pressmeddelande.
Så gott folk - nu gäller det som sagt att inte slösa på vattnet.

Värmeböljan har fört med sig restriktioner på dricksvattnet Foto: Nsva
Värmeböljan har fört med sig restriktioner på dricksvattnet Foto: Nsva

Var sparsam med vattnet nu, uppmanas det från lite olika håll. Jag kommer ihåg när jag var i Thailand på PhiPhi övarna en gång, då hade de en kran där vattnet rann rakt ner på golvet, på ens egna fötter typ. "Water is gold - save the water" stod det på en skylt. Så man får väl börja tänka lite likadant och inte bara spola bort hur mycket vatten som helst hela tiden.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nsva.se
http://gastrikevatten.se/spara-vatten-var-vattensmart

Nyckelord: Bad | Badrum | Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Du vinner mycket med ett tak till poolen....

Om man ändå ska investera i en pool i trädgården så rekommenderar jag att man även skaffar ett tak till den. Jag har under åren intervjuat flera poolexperter och alla säger samma sak, ett pooltak både förlänger säsongen och det blir förstås mindre insekter i vattnet. Dessutom ger det ett visst vindskydd om vädret inte skulle vara så bra, det förlänger till och med poolsäsongen med några månader. När solen skiner skjuter man helt enkelt bort taket och får en skön utomhuspool, när det regnar, blåser eller är kyligt ute kan man njuta av att bada med taket som skydd. Men en annan viktig fråga som jag tänker på är säkerheten. Är taket på så finns det ingen risk att barn och husdjur trillar i. Och inte vuxnar heller för den delen....

Pooltak Foto: Folkpool
Pooltak Foto: Folkpool

Här har jag lånat några bilder från Folkpool för att visa hur ett pooltak kan se ut. Förutom att man förlänger badsäsongen så sparar man dessutom energi och vattnet hålls renare då taket förhindrar löv, insekter och annat skräp att hamna i poolen. Solen kommer åt att värma upp poolen samtidigt som taket isolerar under kalla nätter. Mindra löv och insekter i vattnet innebär också mindre rengöring med kemikalier= mer miljövänligt. Man kan också förvara de uppblåsbara badprylarna i poolen och slipper stoppa in dem i förrådet när badandet är över för dagen, det gör i alla fall ett familj som jag känner och det tycker de är superbra - att inte den rosa uppblåsabara flamingon flyger över till grannen till exempel....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.folkpool.se

Nyckelord: Bad | Energi | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Stilren kran i guld från Axor

AXOR Uno är en ny badrumskollektion från märket AXOR. Jag gillade den här, som är både stilren och ger ett lyxigt intryck. När jag gjorde mitt badrum för 12 år sedan nu (herregud vad tiden går fort) så letade jag en guldkran i gammaldags stil. Det var inte helt enkelt att hitta. Om jag skule ha ett badrum i modern stil idag så skulle jag satsa på något sådant här- stilrent i guld eller mässing. AXOR Uno har visst vunnit designpriser som iF Gold Award 2017 och Red Dot Award 2017 - och nu är de typgodkända och klara för försäljning i Sverige.

AXOR Uno Select tvättställsblandare i polerad mässing
AXOR Uno Select tvättställsblandare i polerad mässing

XOR Uno fås som standard i ytorna krom, polerad mässing och borstad nickel. Jag vet inte om den där vänstra golvkranen är något man väljer som privatperson, den ser mer ut för något för offentlig miljö. Om man inte vill ha något extra flashigt i badrummet då förstås, och har mycket utrymme så man kan ha tvättstället fristående... AXOR är i alla fall ett märke inom Hansgrohe Group, så de som är återförsäljare åt dem kan nog ta hem den här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hansgrohe.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Ny funkisbastu i attefallsmodell!

Baseco lanserar i dag en en snygg och funktionell funkisbastu som heter Svarttjärn. Den håller måtten för attefallshus, den är 25 m2. Verkar vara helt perfekt tycker jag! Jag har länge funderat på att skaffa en bastu vid fritidshuset, men inte sett någon som har allt det där som jag vill ha: rymlig bastudel, dusch/toalett och en relaxyta som rymmer några sköna sittmöbler. Dessutom vill man gärna ha lite större fönster så man kan njuta av naturen samtidigt. Om man bor i ett tättbebyggt område kanske man inte vill ha det men om man vet att man inte har några grannar nära så kan man ju passa på att njuta av utsikten. Perfekt också för de som har sjönära tomt!
Det stora glaspartiet i den här bastun ska bestå av härdat energiglas som håller värmen inne. Låter väldigt bra tycker jag!

Baseco lanserar en ny funkisbastu i attefallsmodell. Foto: Baseco
Baseco lanserar en ny funkisbastu i attefallsmodell. Foto: Baseco

Bastun Svarttjärn från Basecoär tillverkad av virke från Lappland. Vilken vardagslyx att slappa där!

Det går att välja fler fönster, mindre fönster eller inga alls. Priset ligger från 86 900 kr enligt deras hemsida, jag har inte räknat på vad bastun skulle kosta med just de fönstren som är på bilden.
Regler för attefallshus: Om byggnadsarean inte överstiger 25 kvadratmeter så behövs inget bygglov.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

https://www.basecofritid.se/sortiment/attefallshus/bastu/svarttjaern-bastu/

Nyckelord: Arkitektur | Bad | Bygg | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Hösthälsa hemma i spabadet

Att koppla av och komma ner i varv är minst lika viktigt som att röra på sig och träna. Speciellt i tider som nu tänker jag då många har ett stressigt jobb så kan det vara skönt att verkligen slappna av när man är hemma.
Jag har inte ett riktigt året runt bad ute, utan en billigare variant som är uppblåsbar som också bubblar och håller vattnet varmt. Det är förstås inte isolerat så jag plockar bort den på hösten. Men med ett riktigt isolerat Spa-bad kan så får man möjligheten att vara utomhus under bar himmel och njuta av värmen vattnet ger, året runt.
Numera finns en rad olika året-runtmodeller där de enklaste erbjuder ett bad med varmt virvlande vatten – där upplevelsen gärna höjs med ett par droppar väldoftande eteriska oljor. De mer exklusiva modellerna har flera mycket effektiva massagestrålar som går att ställa in för att så optimalt som möjligt knåda och mjuka upp spända muskler och leder. Helt klart något som ligger högt upp på önskelistan...

Spa-badet Latitude Foto: Folkpool
Spa-badet Latitude Foto: Folkpool

Det finns väldigt många olika typer av utomhusbad. Så läs på ordentligt innan du slår till så att du får det som passar just dig/din familj. Det finns flera olika storlekar, spabadet Latitude från Folkpool rymmer till exempel sex personer och har både hörnsäten och ett liggsäte. Liggsätets utformning ska göra att man inte flyter upp, utan hålls på plats nära jet-strålarna som ger massage från huvud till tå. Låter ju verkligen helt fantastiskt...
Det fina är när man blir varm i kroppen efter badet så kan man ha några sköna sittplatser omkring så man kan sitta och svalka av sig lite innan man kryper ner i värmen igen...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.folkpool.se

Nyckelord: Bad | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Ny badrumskran från Dornbracht i mattsvart!

Vill man ha något annorlunda i badrummet som känns lite extra lyxigt så kan jag tipsa om att Dornbracht kommer att lansera en ny badrumskran och dusch i en ny ytbehandling, som de kallar för Dark Platinum matt, med en sidenmatta, lätt borstad yta. Dark Platinum matt kommer att finnas tillgänglig exklusivt för den nya blandar-serien Vaia från och med november. Snyggt och stilrent!

Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt
Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt

Badrumsserien Vaia i Dark Platinum matt finns tillgänglig från och med november 2017. Vaia-serien är komplett, med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör och den finns förutom i den nya ytbehandlingen även i polerat krom samt matt platina.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.dornbracht.com


Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Himla fint från Himla!

Det svenska företaget Himla har funnits i över 27 år och de skapar vackra textilier för hemmets alla rum, så kolla in dem om du inte har upptäckt deras fina alster innan. Det mesta de gör är i linne, vilket är ju ett fantastiskt material, men även i andra naturmaterial som ull, siden och bomull. Allt går att matcha och mixa och de är tidlösa och går liksom inte ur tiden. Bättre att satsa på bra kvalité, tycker jag, som man kan ha länge.

Himla -  Styling och foto: Daniella Witte
Himla - Styling och foto: Daniella Witte

Så vackert med dessa kulörer, grått, plommon och mörkblått tillsammans med beige och vitt. Väldigt fina inspirationsbilder tycker jag.
PS: Ett tips är att kika in på ellos.se de har flera av Himlas produkter (bland annat de underbara linneklädda taklamporna med knyt nedtill som du säkert inte har missat) och allt annat mellan Himmel (Himla) och jord (ofta med bra rabatter).

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.www.himla.com/se

Nyckelord: Bad | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Presenter | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nu kan konsten flytta in i badrummet

Det finns intetsägande duschväggar och så finns det duschväggar som sätter prägeln på hela badrummet. Sanova tar nu till exempel inredningstrenden ett steg till när man med den senaste glasutskrifts-tekniken kan printa valfritt motiv på en duschvägg. Om man inte har ett eget motiv så finns det färdiga att välja på. När motivet sitter på glaset så behandlas det med ytbehandlingen Crystal Clear som ger väggen en antibakteriell effekt och som gör att bakterier, kalk, såpa och liknande inte fäster på glaset. Då blir glaset både rent och glasklart helt enkelt.

Med duschväggarna In Art från Sanova går det enkelt att sätta en personlig touch på badrummet.
Med duschväggarna In Art från Sanova går det enkelt att sätta en personlig touch på badrummet.

Duschväggar med färdiga motiv eller med valfritt motiv går att beställa från Sanova. Priset varierar beroende på storlek på glaset och motivet. Med en sådan vägg kan man sätta stilen på hela badrummet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sanova.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Miami pool - spabad och pooler som passar för vårt klimat

Fler och fler börjar skaffa pool även i Sverige. Man kommer ju ihåg när man var barn då var det verkligen inte så vanligt att ha en egen pool, det var endast två stycken i orten där vi bodde som hade det. Den ena var en inomhuspool vid ett anitikvarium och det andra var en utomhuspool. Det var ju verkliga snackisar på den tiden.... det kanske det i och för sig är nu också - om grannen skaffar en pool....

Man ser också att allt fler skaffar spa-bad. Det krävs ju inte lika mycket planering, grävning och annat för att skaffa en sådan. Där räcker det i princip med ett stadigt däck eller plan slät mark och att en elektriker kommer och kopplar in det förstås. Själv är jag väldigt nära att skaffa ett spabad, då kan man ju i alla fall mysa och njuta även om det är en regnig och kall sommar (man kan förstås njuta av dem året runt om man köper en som är isolerad). Det är ju bara så svårt att bestämma sig för vilket man ska ha.. Det finns många olika storlekar, former och funktioner att välja på.

Det är ju så skönt att sänka ner sig i varmt vatten - så himla avslappnande! Vad jag har förstått så ska man välja spabad som är anpassade efter det nordiska klimatet. Det finns tydligen en hel del kinesiska bad bland annat ute på marknaden som inte tål kyla alls. Det kan ju bli en dyr historia om saker fryser sönder. Här har jag frossat i lite badbilder från Miami pool - de har både pooler och spabad som är anpassade för vårt klimat.

Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool
Rund mindre utomhuspool och spabad Foto: Miami Pool

Miami Pool säljer varumärkena Miami Spa och Viskan Spa. Alla spabad är tillverkade för att klara både minusgrader och snö... Uppvärmning och isolering är förstås viktigt för att ha en varm "bubbelpool" året runt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.miamipool.se

Nyckelord: Bad | Bygg | Detaljer | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nyheter för badrummet

Är du i gång och ska renovera eller är du sugen på att bara fräscha upp lite i badrummet? Ibland kan de små detaljerna göra så mycket. Halvtrasiga hängare, omodern belysning och urtrvättade handdukar förhöjer förstås inte intrycket alls. Här är några små och större nyheter som jag gillar på badrumsfronten.

Grohe, Gerd c/o, PB HOme, Ghd, Durasquare/Duravit, Hamam, Hygienic Flush/Gustavsberg
Grohe, Gerd c/o, PB HOme, Ghd, Durasquare/Duravit, Hamam, Hygienic Flush/Gustavsberg

Modernt handfat
Duravits tvättställ Durasquare finns även med golvstående benställning i svart metall som är höjdinställbar +50 mm, med en handduksstång på höger eller vänster sida.
www.duravit.se

Hygienic Flush
Gustavsberg Hygienic Flush som standard på samtliga Nautic toaletter. Toaletterna har en unik spolteknik och en öppen spolkant som endast har en tunn, lättstädad hygienlist runt skålens övre kant.
www.gustavsberg.com

Snygga detaljer
Den nya kollektionen Wanderlust collection från Ghd innehåller tre stylers, hårfönen Air och en resefön.
www.ghdhair.com/se

Sköna handdukar
Hamam har mjuka handdukar i olika mönster och färgställningar som passar de flesta badrum. På bilden är det Hamam Towel Rumelia i färgerna grey och vapour.
www.katnur.com, www.hamam.eu

Korgar med handtag
Praktiska korgar för förvaring av handdukar, tvätt eller som skräpkorg.
www.pbhome.nu/retailers/Sweden

Ekologiskt i badrumsskåpet
Ekologiska produkter från svenska Lappland. Shampoo och balsam som innehåller aktiv fröolja från blåbäret och verkar lugnande för skadat och frissigt hår. Finns även med lingon som har antibakteriella egenskaper.
www.careofgerd.com

Stilren design
Grohe lanserar en ny S-size version för badrum. I den moderna, smalare nytolkningen av den klassiska Essence-blandaren, flyter de olika storlekarna på cylindrar in i varandra organiskt. En elegant gran som passar perfekt för en minimalistisk inredning.
www.grohe.com

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bad | Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Idyllien - härliga produkter från Gotland

Nu har jag precis hittat ett nytt svenskt favoritvarumärke som heter Idyllien. De har bland annat doftprodukter för hem och kropp såsom doftljus, doftstickor, tvålar och lotioner men även superfina handvävda badtextiler, téer och fina inredningsdetaljer. Jag var in i deras butik i Sturegallerian innan jul, men de har även en butik på Gotland, som är deras första butik. Och de har såklart en webbshop. Snygga förpackningar i svart och guld och dofter såsom Gotlandsänge och Wisbyros,

Flytande handtvål, hamamhandduk och doftljus från Idyllien Foto: Annika Rådlund
Flytande handtvål, hamamhandduk och doftljus från Idyllien Foto: Annika Rådlund

Idyllien är ett svenskt varumärke inspirerat av Visby och Gotland, de har över 200 egna artiklar samt härliga handvävda badtextiler, téer och vackra inredningsdetaljer som de hittat geenom samarbeten med producenter världen. Värt att kika in på!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.idyllien.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Snygga textilier till bastun från Finlayson

Finland har förstås alla möjliga och omöjliga tillbehör till bastun. Jag älskar alla snygga textilier så att det ska vara så bekvämt som möjligt både före, efter och under själva bastandet. Kuddar är ett måste och då är det såklart inte vanliga sovkuddar vi pratar om utan an smalare modell som man kan ha bakom landryggen eller under huvudet om man vill ligga ner en stund i bastun och vila. Kuddarna brukar vara i lite grövre tyg och de är förstås tvättbara. Ett av de allra senaste nyheterna på bastuhimlen är serien Tamminiemi från Finlayson.

Finlayson Tamminiemi bastu textiler
Finlayson Tamminiemi bastu textiler

Mysfint i bastun! Här med Bastuvante 99 kr, Handdukar 149 kr, Bastukudde 249 kr, Sitthanddukar 299 kr och matta 449 kr, allt från Finlaysons bastuserie Tamminiemi. Finlayson har en flagshipstore i Mall of Scandinavia men de finns även på nätet på Finlayson.se.

De rutiga tofflorna på bilden längst upp till vänster är finska Reinos från reinokauppa.fi De finns i nästan var mans hem i Finland och det finns varianter för barn också (perfekta att ha inomhus på dagis också! ) Det finns även varianter för tjejer, både i samma modell som den här och de som är mer som en riktig "tantsko", rödrutiga med röd tofs på. Jag har båda delarna, perfekta när man skurar golvet eftersom de har gummisula och man blir inte blöt om fötterna -dessutom är de varma. Och om man vill gå ut och rulla sig i snön efter bastubadet...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Lyxig känsla med textilier från Edblad

Som ni säkert vet så har Edblad inte bara smycken i sitt sortiment, de har även ett väldigt stort inredningssortiment med allt från det dukade bordet till belysning och mys i soffhörnan. Under pressdagarna i oktober så fotade jag några av visningarna och tänkte att jag skulle välja ut en favorit från varje varumärke. Inte helt lätt eftersom de flesta har flera produkter som är riktiga guldkorn. Hos Edblad så tycker jag framförallt att textilererna sticker ut, som det här fina kuddfodralet, pläden och handdukarna. De ger lätt en lyxigare touch på både sängen och i soffan. Om man letar efter något till ett hårt paket i jul så kika på ljusstakarna i guld och silver i bakgrunden på den översta bilden!

Inredningsnyheter från Edblad Foto: Annika Rådlund
Inredningsnyheter från Edblad Foto: Annika Rådlund

Kuddfodral, ljusstakar, vaser, plädar och handdukar från Edblad.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.edblad.se

Nyckelord: Bad | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Bastutunna - med utsikt åt båda håll

Bastujakten fortsätter...och det finns ingen ände på hur många olika modeller det finns. Bastuprodukter fanns med på Hem, villa och bostadsrättsmässan där de visade upp sin bastutunna. Den har fönster åt två håll (på kortsidorna) och på ena sidan tunnan så sitter dörren en bit in så att det bildas en liten liten "altan" med ett par sittplatser utanför dörren. De sätter ihop tunnan också så man får liksom inte ett platt "Ikea-paket" levererat (om man inte vill det - de kanske kan ordna det också...) utan tunnan levereras färdig. På deras hemsida har en hel hög med köpare skickat in bilder på hur tunnan kommer in till gården och alla möjliga och omöjljiga platser där den lyfts in med lyftkran och annat. Någon har till och med placerat den på en brygga. Man kan måla den själv så att man kan måla i samma färg som huset till exempel. Jag såg något exempel där på vit tunna med grå lister till exempel.

Bastutunna från Bastuprodukter Foto: Annika Rådlund
Bastutunna från Bastuprodukter Foto: Annika Rådlund

Så här såg det ut på mässan när de radat upp tunnor i olika färger. I deras sortiment finns även badtunnor och flottar i olika storlekar och utföranden. I den här tunnan sitter man mitt i mot varandra på långsidorna och tunnan har ljusinsläpp från båda håll. Speciellt fina om de står vid vatten eller någon annan fin utsikt för då ser man vyn rakt igenom tunnan. Samtliga modeller är gedigna hantverk och de är tillverkade i Västerbotten av långsamvuxen Norrlandsgran.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.bastuprodukter.com

Nyckelord: Bad | Mässor | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vedeldat aluminiumkar för heta utomhusbad

På Hem- och villamässan såg jag det här superhärliga karet. Man kan placera det i en å, vid en sjö, i trädgården eller vad som helst. Det är som en vedeldad badtunna fastän i badkarsformat. Det är tillverkad i saltvattenbeständigt aluminium med inredning av trä och det tål både söt- och saltvatten. Eftersom karet är relativt lätt så går det att placera på ställen där det kan vara svårt att ställa en större badtunna. Drömmen skulle ju vara att ha den vid en vacker bäck...men den skulle även passa in väldigt bra vid min stuga också. Vilket mys att bada i den på kvällarna!

Hikki badkar Foto: Annika Rådlund
Hikki badkar Foto: Annika Rådlund

Med den här mysiga tunnan kan man ta heta bad året om under bar himmel. Karet heter Bohemen och kostar 33 000 kr hos Hikki.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.hikki.se

Nyckelord: Bad | Mässor | Nyheter | Trädgård | Utomhus

Permalink


Lyxig känsla med badkar i guld

Ja varför satsa på ett traditionellt vitt badkar med låga kanter när de finns sådana här pärlor att välja på... Själv har jag ett vitt badkar, men med lejontassar. Det har högra kant på ena änden och det är jag verkligen supernöjd med. Det är dessutom lite kortare än de vanliga badkaren som finns i lägenheter till exempel, eftersom jag inte ville att karet skulle nå "vägg i vägg". Om man vill lyxa till det lite ytterligare i badrummet så varför inte satsa på en riktigt eye piece, ett kar i guld till exempel. Då blir ju vardagen automatiskt lite lyxigare, och man får se till att ta sig den där tiden att ligga och slappa i badet. Det är ju nyttigt för både kropp och själ.

Badkaret Bartolini i guld frå Casa Di Vanna Foto: Sanova
Badkaret Bartolini i guld frå Casa Di Vanna Foto: Sanova

Guldläge hemma. Sverigenyheten Casa Di Vanna är ett sortiment av fristående badkar och handfat och modellen Bartolini tillverkas till 85% av en blandning mellan dolomit från Lettland och den unika marmorn, från Skandinavien. Som tillval kan utsidan täckas av valfri RAL-färg, guld eller silver (RAL är ett färgsystem med över 200 kulörer). Finns hos Sanova.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Bad | Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Drömmen om ett spa-bad...

Förra sommaren hade jag ett uppblåsbart spa bad på trädäcket, det blev verkligen mycket använt. När det var regniga och gråa dagar så tror jag att det var det badet som räddade hela sommaren. Varmt och skönt och man kunde vara utomhus ändå trots det trista vädret. När Elmeris kompis Nemo kom så bade de flera gånger varje dag. Ja, vi också förstås. Vi hällde på badskum så det var skum på hela trallen till sist... hysteriskt kul!
Enda nackdelen med de uppblåsbara karen är förstås att man inte kan använda dem på vintern. Och att man inte får placera det på en spik eller något för då är det över med det roliga. Jag hade klor i det men eftersom barnen badade så mycket i det (med badskum, gräs och så vidare) så bytte jag vatten i det då och då när det behövdes. Nu funderar jag på att skaffa ett riktigt spa-bad som man kan ha ute året runt. Här krävs det lite mer, eftersom en elektriker måste göra en sladdragning, jordfelsbrytare osv. Dessutom så kostar det förstås mer.
Jag har precis varit hos mina vänner i USA som har ett kar med plats för 6 personer, då kan man ju lätt vara 4 personer utan att det känns som om man sitter i knät på varann.... så det varkar vara en vettig storlek att satsa på. Sen måste man välja ett som är anpassat för det nordiska klimatet, för är det inte bra isolerat så kommer det inte att hålla värmen som det ska.

Foto: Familypool/Folkpool
Foto: Familypool/Folkpool

Varma spabad är perfekta då det är dåligt väder ute, eller en härlig kväll i solnedgången...och under den mörka hösten då kylan drar in och vintertid under en gnistrande stjärnhimmel.

Tänk på detta när du väljer modell och leverantör
Bestäm en budget. Jämför flera leverantörer. Vad är viktigt? Bästa massage och komfort eller mest för avkopplande samvaro. Provsitt badet och kolla att det finns säten med rätt sittdjup.Välj en etablerad leverantör som kan erbjuda lokal service och reservdelar i framtiden. Kolla att det går att beställa filter till det i Sverige...och att det är isolerat för vårt nordiska klimat, om du vill ha möljlighet att använda det även på vintern.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.folkpool.se

Nyckelord: Bad | Ekonomi | Energi | Inspiration | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Handdukar med spa - känsla

Om man funderar på att skaffa nya fräscha handdukar så kan jag tipsa om Linum, de har underbara handdukar i linne och linne/bomull med riktig hamam-känsla. Tunna och snabbtorkande i både släta och våfflade ytor. Dessutom är de supersnygga! Jag gillar de här handdukarna för att de är lätta att vira kring huvudet efter att man tvättat håret, andra handdukar blir lätt för tunga och ramlar lättare av. Jag tog den här bilden under pressdagarna, då de hade sin visning över kommande kollektioner. Jag tror dock att de här handdukarna är ett stående inslag hos dem, för mina ser ungefär likadana ut (jag har vita och ljusgröna).

Linum handdukar Foto: Annika Rådlund
Linum handdukar Foto: Annika Rådlund

Handdukarna Kite, Avilon, East och Spring från Linum. Handdukshållaren i golvmodell går inte av för hackor den heller, men den var nog bara där för stylingens skull och ingår inte i Linums egna kollektion.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Bad | Detaljer | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink

Härligt med en jacuzzi nedfälld i bryggan! (12 maj 2016), Nya härliga badrumsprylar! (23 april 2016), Smarta reseprylar (20 april 2016), Nytt bastukärl från Finland finns nu även i Sverige (30 augusti 2015), Väggbrunn istället för golvbrunn - ny detalj för badrummet (12 maj 2015), Duscha utomhus med solfångardusch! (6 maj 2015), Pool och spa-belysning som flyter (23 april 2015), Helt nya former på kakel och klinker (8 oktober 2014), Tvättställ till det lilla badrummet (23 september 2014), Höjdpunkterna på Hem & villa - mässan i oktober (13 september 2014), Ström i badvattnet på Rustas SPA-bad! Nu återkallas de (17 juli 2014), Designat spabad (8 juli 2014), Vedeldat badkar - som kan användas som grill... (4 juli 2014), Viskan Spa - svensktillverkade spabad (16 maj 2014), Alapes inspirerande badrum finns nu i Sverige (30 mars 2014), Byt blandare och spara tusenlappar varje år (30 mars 2014), Purus - stilren golvbrunn i guld (29 mars 2014), Nytt badrum eller kök högst på önskelistan (1 december 2013), Arjan sauna - bastu framtagen av Arja Saijonmaa (7 november 2013), Himla lanserar en doftserie (15 augusti 2013), Ny massagedusch som man ligger ner i! (5 februari 2013), Flytande belysning till badkaret! (29 januari 2013), Bygg- och inredningsbutik i fickan! (18 november 2012), Jacuzzi på den lilla toaletten? (20 september 2012), Bada eller plantera i en jättemuffinsform! (11 augusti 2012), Pocket shower -duscha utomhus! (16 juni 2012), Tryck två gånger för ljummet vatten och tre gånger för varmt vatten! (6 juni 2012), Vinn biljetter till showen SOAP på Hamburger Börs på lördag! (29 maj 2012), Veckans favorit! Badkar med träben från Villeroy & Boch (27 maj 2012), IKEA lampan KLOR ser ut som FM Mattssons dusch... (10 januari 2012), Designbrunnar till badrumsgolvet! (26 september 2011), Idag hamnade jag i badrumshimlen! (15 september 2011), Tandkrämsturkost (16 februari 2011), Kvarnen (20 december 2010), Vedums bad (16 december 2010), En bubblande nyhet! (1 mars 2010), Köksutställning (9 februari 2010), Svar på tal! (26 januari 2010), Memento (15 december 2009), Murano (23 oktober 2009), Duscha svenskdesignat (20 oktober 2009), IŽm on the mäss! (1 oktober 2009), Go big! (30 september 2009)

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår