AlltomBostad

Badrum

Badrum


Piffa upp badrummet med snygga detaljer

Att renovera badrummet är förstås ett kostsamt projekt, men det finns mycket man kan göra bara för att fräscha upp det befintliga badrummet. Detaljer som gör att det känns uppdaterat och fint.
Här är mina tips för en snabb make over:
Steg 1: Städa: Nogggrant i alla vinklar och vrår. Har du klinger eller kakel så gnugga rent alla fogar. Putsa speglarna. Damma av alla flaskor och släng det som är gammalt.
Steg 2: Rensa ur handdukar som har sett sin bästa tid, de kan användas som städtrasor istället:
Steg 3: Bestäm en enhetlig färg eller stil på detaljerna i badrummet så kännns det lnte lika rörigt, även om du har ett mindre badrum.
Steg 4: Addera några nya detaljer som sätter stilen.

Badrumsdetaljer: SmartStore Basket, Eva Solo, Compagnie de Provence och Sufraco.
Badrumsdetaljer: SmartStore Basket, Eva Solo, Compagnie de Provence och Sufraco.

Här några snygga badrumsnyheter:
Smart och snygg förvaring
Svensktillverkade stapelbara SmartStore Basket är en förvaringslåda med lock i bambu som finns i vitt och antracit. Rymmer 10 l, 15 l resp. 20 liter..
www.orthexgroup.se

Svarta detaljer
Mjuka handdukar med smarta upphängningsöglor och en förvaringsserie i matt svart keramik från Eva Solo.
www.evasolo.com

Pink Grapefruit Liquid Soap
Flytande tvål från Compagnie de Provence, tillverkad enligt traditionella recept från Marseille. Tvålen innehåller endast vegetabiliska oljor. Volym: 500 ml. Finns hos flera återförsäljare.
www.compagniedeprovence.com/en/

Vackra detaljer
Necessärer som kan hängas upp i läderöglan. I den höga modellen går det att förvara exempelvis schampoflaskor stående. Vattentätt material på insidan. Från Sufraco.
www.sufraco.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


WC med mattsvart yta

Om man vill ha porslin som är lite utöver det vanliga så finns det nu toalettstolari svart och vitt med matt yta på delar av sortimentet hos Sanova. Man kan även matcha med tillhörande tryckplatta för att få en enhetlig stil.
Men om man har ett helsvart badrum så rekommenderar jag att ha belysning så att det går att tända upp ordentligt när man ska städa där, för att kunna rengöra ordentligt. I stan har jag nu ett badrumsskåp med Led- belysning, vilken skillnad det blev! Ser så mycket bättre där inne - vilket i och för sig kan ha både sina för och nackdelar...

Goccia WC och handfat samt WC Cono hos Sanova
Goccia WC och handfat samt WC Cono hos Sanova

Mattsvart istället för det helvita högblanka med blank krom som är det vanligaste i våra badrum. Här är två nyheter hos Sanova, två WC-stolar i mattsvart och ett mattsvart handfat. På Sanovas hemsida står det att Goccia WC Rek. konsumentpris 10 530 kr – 15 790 kr, det var ju ett väldigt stort hopp mellan priserna där. Vet inte vad det är som gör att det skiljer 5000 kr om den kommer i olika utföranden eller om det är priset som kan variera hos olika återförsäljare, jag ska skriva och fråga så uppdaterar jag här sedan. På WC-stolen Cono (som är den på bilden längst ned) står det att det rekomenderade priset är 12 090 kr – 18 130 kr, så där skiljer det nästan 6000 kr.

Jag kan även tipsa om att Dornbracht harmodern och stilren dusch och blandare i svart som matchar till, de kan du se i inlägget här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.sanova.se

Nyckelord: Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Så får du vardagslyx i litet badrum

Många drömmer om ett stort badrum, helst i storlek med vardagsrummet, men tyvärr ser inte verkligheten inte alltid ut så. Men ett lyxigt badrum behöver inte alltid vara stort, jag tycker att det sitter i detaljerna. Om man planerar väl så får man även plats med mer än man tror. Viktigt att att hålla samman färger och material, inte blanda silver, guld och koppar till exempel... håll dig till en typ av metall. Sedan är ju materialvalen viktiga för att skaffa den riktigt lyxiga känslan, det kan man lätt göra med till exempel marmor. Det bästa med ett litet badrum är ju att det blir billigare eftersom man inte behöver köpa lika mycket material.

Drömmer man om ett perfekt litet badrum i femininstil så kolla in det här som är i rosa och marmor. Det är bara 3 m2 och det har planerats av inredaren Anya Sebton och renoverat och byggt av den nystartade E&S gruppen i Stockholm. Ett bra trix är ju att kolla på proffsen och sedan kopiera. Man kan ju såklart ändra vissa saker som faller en i smaken, men då vet man att man får en genomtänkt stil och inte blir så spretigt som det kanske blir när man inte vet riktigt hur man ska göra.

Det här badrummet kan man till exempel kopiera rakt av, men gillar man inte rosa så kan man helt enkelt ta en annan färg, och vill man hellre ha kromfärgad dusch och blandare istället för svart så funkar det också. Men jag slår ett slag för svart, ger verkligen en modern och designad känsla. I det här badrummet har man använt sig av designinredning, där prislappen förstås ligger högre. Man kan ju välja var man vill lägga krutet och köpa vissa saker lite billigare om man vill det. Det viktiga är att hitta stilen och prylar som håller över tid.

Lyxigt badrum på liten yta Foto: James Stokes
Lyxigt badrum på liten yta Foto: James Stokes

Golvets ljusa små hexagonplattor i Carraramarmor-look (Bricmate) har även använts på duschväggen för att få helhet och skapa en art deco-känsla i det lilla utrymmet. Väggarna och taket målades i en rosa nyans (Alcros färg för duschar Bläster 737) och den långa spegeln byggdes platssparande in i väggen och ger inte bara fin spegelbild utan förstorar även rummet på andra sidan duschväggen.

Till både dusch och handfat valdes den blandaren Tara black (Dornbracht) som kontrast till det ljusa golvet och de rosa väggarna. Handfatet i mörkt glaserat stål (Alape) monterades på ett specialbyggt skåp med smart plats på sidorna för handdukar, tvål och allt annat som behövs i badrummet (E&S Gruppen). Den rektangulära spegeln (Alape) ovanför handfatet har en ljusram som är dimbar och ger ett mjukt, varmt sken.

Hylla i rostfritt stål, Domo Shelf Mini, 60x30x85 cm, 5800 kr, Domo Design
Frottéhanddukar i 100% egyptisk bomull, Devon Cement, 75 kr - 495 kr, Mimou
Kulör Vattenblänk, AD. Balans, Alcro
Handtag .på lådan, i krom, TS 1:2, design av Thomas Sandell, 400 kr/2-pack, Habo Selection. Knopparna på väggen ur samma serie, 350 kr/par
Klinker, U Hexagon Large Carrara Honed, 2995 kr/kvadratmeter, Bricmate
Väggblandare, Tara svart, 9821 kr, duschset Tara, 24 939 kr, båda från Dornbracht
Spegel, 9300 kr, Alape


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Nytt fritidshus med inredningsstilen RÅ

På Hem, Villa och Bostadsrättsmässan ställde Sommarnöjen för första gången ut detta nya fritidshus med den nya inredningsstilen som de kallar för RÅ. Väggar och tak täcks av björkplywood och golvet är av furu, en trend som man sett en hel del av under de senaste åren. Detaljerna i fritidshuset, såsom strömbrytare, eluttag, element, fönsterkarmar och handtag är genomgående svarta. Snyggt och modernt alltså. Men även lätt att förändra i framtiden om man vill förändra då och ha mer färg, tapeter eller annat.

Tidlös 43 från Sommarnöjen Foto: Annika Rådlund (exteriörbilden) och Sommarnöjen (interiörbilderna)
Tidlös 43 från Sommarnöjen Foto: Annika Rådlund (exteriörbilden) och Sommarnöjen (interiörbilderna)

Tidlös 43 är Sommarnöjens senaste hus och det är 43 kvadratmeter stort. Genomgånde så är det playwood och rent trä samt svart som gäller, fastaden är målad i svart tjärfärg, och svart återkommer även i badrummet där svart fog används på de kaklade väggarna. Den arkitektritade och platsbyggda möbleringen är väl genomtänkt där exempelvis matbord, bänkar och soffor har smarta förvaringslösningar samt kan förvandlas till andra funktioner så som extra sovplatser. Hust är nyckelfärdgit, det vill säga att köparen behöver inte bygga i hop det själv.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sommarnojen.se
Huset var med i sin helhet på Hem- och villamässan på Stockholmsmässan 11-14 oktober 2018.
www.stockholmsmassan.se

Nyckelord: Arbetsrum | Arkitektur | Badrum | Bostäder | Detaljer | Hus | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Sovrum | Tips

Permalink


Ny kran som passar den industriella stilen

När jag tänker tillbaka på hur kranarna har sett ut under min livstid, så fanns det inte mycket annat än standardkranar i krom när jag växte upp - det var ju verkligen anmärkningvärt förut om någon hade en guldkran! Men de senaste åren har utbudet verkligen breddats, nu finns ju både svart, rosé, koppar, guld, mässing och vitt, det går förstås även att välja mellan matt och blank finish.

Nytt på badrumskranshimlen som man kunde se på mässan Hem & Villa¨mässan var till exempel Mora Izzy som nu finns i tre nya utföranden, där bland annat råmässing och en med mörkare rustik finish. De klassiskt kromfärgade kranarna finns kvar i sortimentet,  men flera av dem har fått nya detaljer. Kul! Det går ju verkligen att skapa en helt annan stil i badrummet eller köket beroende på vilken kran man väljer.

Kranen Izzy Rustic  från Mora armaturer
Kranen Izzy Rustic från Mora armaturer

Serien Mora Izzy har ett kaxigt och karaktäristiskt utseende som ger hemmet designkänsla. Den nya exklusiva utgåvan Izzy Rustic en rustik finish inspirerad av industriella miljöer. Supercool tycker jag! Och den passar förstås även till andra stilar än den industriella, jag kan även se den i en mer lantlig stil. Mora Izzy Rustic finns för både kök och badrum och kommar lanseras nu under hösten.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.moraarmatur.se

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Betong-look utan betong i badrummet

Här är ett tips som man kan kika på om man vill haka på betongtrenden i badrummet. Företaget Betongstil använder en cementbaserade CreteDeco, det är ett ytskikt som går att lägga direkt på befintligt kakel/klinker i badrum eller på golvytor. Inga armeringar behövs och det ska se ut exakt som betong. Det går även att färga massan och skapa mönster. Kan definitivt vara något att kika på om aman är ute efter den här stilen i badrummet.

Betong-look i badrummet av Betongstil.
Betong-look i badrummet av Betongstil.

Betongstil skapar badrum, kök eller golv i betong-look. Genom efterbehandlingen som görs ska det bli extra fläck- och slittåligt. Jag har inte sett ytorna i verkligheten utan bara på bild, men det ser fint ut tycker jag så kanske något som är värt att kika in på. Det ska vara smidigare och mer snabbjobbat än att gjuta vanlig betong.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.betongstil.se

Nyckelord: Badrum | Tips

Permalink


Härliga prylar till bastun

Nu när hösten är på ingång så brukar alltid en längtan efter en egen bastu att infinna sig, i alla fall hos mig. Älskar bastumyset och är väldigt sugen på att bygga en bastu med ett till hörande loungerum, eller omklädningsrum eller hur man ska kalla det. Här lite nyheter som jag gillar på bastu- och badrumsfronten.

Härliga prylar till bastun

Bamboo pall, H40 x D35 och Forest badrumsmatta, L60 x B40. Det finns även en stegen i samma serie som det går att hänga handdukar på. Båda kommer från Ilva.
www.ilva.se

Sittlapp i 100% lin från Axlings linne, 52x52 cm. Finns med vit eller svart kant. Perfekt även att ha med sig till badhuset tänker jag om man ska basta där. I Finland brukar det finnas en papprulle där man kan dra ut en ruta för engångsanvändning men det finns det ju inte i Sverige så då får man sitta på sin handduk om man inte vill sitta direkt på bänken....
www.axlings.se

Utrusta bastun med bastustäva och skopa, dessa är i metall med trähandtag och termometern är i stål. Jättesnygga tycker jag! De finns på Clas Ohlson tillsammans med bastudofterna. Skopan och hinken finns även i grått.
www.clasohlson.se

Dekorativa korgar för förvaring av handdukar eller tvätt med praktiskt bärhandtag i läder. Korgarna finns i svart eller natur. Passar även i hallen, i sovrummet, i klädgarderoben osv. Lätta att bära runt med handtagen! Finns även i natur, hos Malaika Cotton.
www.malaikacotton.com
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Ny duschtoalett som både tvättar och torkar...

Som jag brukar säga så går tekniken framåt, och vissa saker som man tror bara finns i andra länder kommer så småningom även hit. Ibland kan det ta några år och efter några år till så kanske det hör till standarden och inte anses vara så tokiga som man först tyckte. En av dessa prylar är duschtoaletten. Många har nog tyckt att det låtit väldigt extremt med en toalett som som ger en dusch och sedan även erbjuder torktjänst. Det är egentligen inte ett jättelångt steg från de gamla bidéerna som av någon anledning försvunnit från våra badrum.

Nu satsar i alla fall Geberit stort på sin nya duschtoalett som de nu åker runt i landet och visar upp. AquaClean Mera, modellen med flest funktioner, är extra utrustad med luktutsugning för att motverka dålig lukt, sitsuppvärmning, automatiskt öppning- och stängning av lock, LED- ljus för toalettbesök nattetid, och en app där du enkelt ställer in dina individuella preferenser med din smartphone. Flera av modellerna kan styras med fjärrkontroll för enkel hantering av vattentemperatur och strålens position. High tech alltså. Största vinsten tycker jag är, men den här typen av toaletter, att man inte behöver använda toalettpapper och därigenom spar på miljön.

Geberit AquaClean
Geberit AquaClean

Duschtoaletter som både tvättar och torkar toalettbesökaren, som alltså inte behöver använda toalettpapper.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.geberit.com

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Badrumsgolv i guldton?

- Ja, tack! Det är härligt att se lite nytänk på våtrumsfronten tycker jag, och Tarkett har ju flera gånger visat att de har ett nytänk och att man kan få ett fantastiskt fint golv i badrummet med våtrumsmatta. Om man vill ha en lite lyxigare känsla i badrummet så kanske det här golvet i guldton kan vara något. Kanske till art deco- stilen, eller matcha med ett badkar med lejontassar eller med vita badrumsmöbler med guldknoppar för en glammmig stil?
Ja, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser.

I min lägenhet i stan är det ett väldigt litet badrum (som de ofta är i äldre lägenheter) och mattan är babyblå, så ni kanske förstår att man drömmer sig bort i en värld av guld....

Golv Brushed Metal Gold från serien Aquarelle från Tarkett.
Golv Brushed Metal Gold från serien Aquarelle från Tarkett.

Ett badrumsgolv i guldton är nytt i badrumssammanhang. Brushed Metal Gold i vinyl känns nytt och fräscht och här kan man sätta en egen stil till och skapa ett spännande rum. Cirkapris Aquarelle golv från 280 kr/kvm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Se även:
Bladmönster, marmor och guld till badrummet

 

Nyckelord: Bad | Badrum | Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Ny snygg badrumsserie från Eva Solo

Ja, nu börjar höstnyheterna att dyka upp, precis när man vant sig vid att gå runt i en sarong... Känns som om sommaren som vanligt har swishat förbi alldeles för snabbt. Men, men - alla årstider har något visst med sig. Dimmiga höstmorgnar och mycket mys har vi att se fram mot. Något som jag absolut har anammat denna sommar är att rensa! Men ack vilken tid det tar, man hinner verkligen inte med så mycket som man skulle önska. Man ska ju hinna jobba lite också och bada! Det härliga när man har rensat ur är att man kan skaffa sig något nytt och fint.

Hur som helst, det är barar tre veckor kvar till Formex och då kommer jag såklart att uppdatera er med allt nytt som kommer, men det kommer även en hel del godbitar innan dess. Ett av mina favoritmärken när det gäller praktisk design är danska Eva Solo, de har alltid smarta och snygga lösningar att komma med och de jobbar mycket med både funktionalitet, material, yta, form och färg. En av deras höstnyheter är den här badrumsserien i mattsvart. Otroligt snygg och stilren.

Ny snygg badrumsserie från Eva Solo

Höstnyhet från Eva Solo – en sober, designad badrumsserie i mattsvart keramik. Tvålpumpen med ett lock i rostfritt stål ska vara enkel att fylla på med flytande tvål och rymmer 40 cl. Burkarna är i mjukt rundade former, där den större modellen ger plats för exempelvis tandborstar, tandkräm eller varför inte sminkborstar, medan den mindre är perfekt för tops och bomull.
Mått burk med lock: Höjd 15 cm, diameter 8 cm. Mått burk utan lock: Höjd 13,5 cm, diameter 8 cm.
Cirkapris förvaringsburk utan lock 195 kr, förvaringsburk med lock, 250 kr och tvålpump 300 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.evasolo.com/sv/ Här några tidigare inlägg om Eva Solo:

Vattenkanna som liknar en kettlebell

Laddningsbara utomhuslampor

Stilrent fågelbord från Eva Solo

Smart mat - hållare

To Go - grill

Vinkaraff med isolerande fodral

Tekanna med polotröja

Designbord för småfåglar

Design för vitlöksälskare!

Ja, som ni ser har de många smarta och snygga prylar, och det här var bara ett urval.

Nyckelord: Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Snygg svart duschvägg

Här har jag hittat en duschvägg som har det där lilla extra, som passar bra om man vill ha en lite stramare stil. Det är Sanova som nu har duschväggar med svarta linjemönster som är laserprintade på glasväggen med den senaste glasutskrifts-tekniken. Man kan välja mellan olika mönster och storlekar för att få de så som man vill ha det. Jag blev väldigt lurad av bilden först och trodde att det var svart metall mellan glasen men det är alltså printat så. Lättstaädat och inget som rostar ...

Duschvägg Kuadra 80 från Sanova
Duschvägg Kuadra 80 från Sanova

Den här duschvägg kan monteras i både vänster- och höger vägg. Den är transparent, 8 mm glascrystal clear klarglas med printat svartlinjemönster. Ytbehandlingen Crystal Clear ska ge en antibakteriell effekt och göra att bakterier, kalk, såpa och liknande inte fäster på glaset. Me like! Ett kapningsbart väggfäste som är 100 cm ingår, 150 cm kan beställas separat. På bilden är det två duschväggar monterade med Evo bar (ingår ej). Det verkar gå att beställa dusväggar med randigt eller rutigt mönster, och storlekar mellan 80 och 160 cm, Piset ligger mellan 10 870 kr – 13 390 kr. Inte direkt billigt, men det är väl så att stora glasskivor kostar en del.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sanova.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Badrumsserie för mindre badrum

Vedum lanserar nu serien Zone där man hämtat inspiration från mindfulness, yoga, natur och spa. Zone med underskåp i bredden 60 cm får plats även i mindre badrum, samtidigt som det finns avställningsyta på topplattan och praktisk förvaring i lådan. Det gillar jag! Det ska vara praktiskt även om det är små utrymmen.

Vedums Zone med underskåp i bredden 60cm får plats även i mindre badrum.
Vedums Zone med underskåp i bredden 60cm får plats även i mindre badrum.

Tvättstället har ett mjukt och stilrent uttryck som förstärks av det stenliknande, lättskötta och vackra materialet Solid Surface. Det man rekommenderar till den här serien är en sober färgsättning på väggar och golv, för att skapa en lugn stämning. Hos Vedum finns förstås ett flertal olika speglar, krokar och annat. Jag skulle nog välja en spegel med en rund form istället för den som är på bilden, om man vill förstärka det mjuka intrycket. Sen skulle jag ta en annan färg på väggarna än den här "sjukhusgröna".

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.vedum.se

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Smygtitt på höstens godbitar på Åhléns

I maj visade många inredningsföretag upp sina nyheter, som kommer till butikerna i höst. Överlag kan man se att det är de typiska "höstfärgerna" vi kommer att få se hos många - ockragult, mörkgrönt, vinrött och lite tegel. Det finns även inslag av puderrosa och blått och hos Åhléns kommer även lite naturmaterial på korgar och lampor. Här är ett axplock av vad som komma skall, lägg speciellt märke till den lilla sammetsstolen ( I like!), de mörkgröna krukorna och hyllan samt den blå krukan... man kan ju aldrig få nog av snygga blomkrukor! Det är ju så kul att piffa lite i fönstren tycker jag, med nya växter och blomkrukor.

Åhléns höstnyheter
Åhléns höstnyheter

Sammetsfåtölj, blomkrukor, mugg, kuddar, handdukar, lampor, sideboard, korg, lampa, badrumsmatta, belysning, ljusstakar och sittpuffar är några av nyheterna som kommer att finnas i Åhléns sortiment i höst. Vissa kommer att ramla in redan i början av juli.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ahlens.se

Nyckelord: Badrum | Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Bladmönster, marmor och guld till badrummet!

Lyllos den som ska renovera sitt badrum nu säger jag, det finns så mycket fint att välja på! Titta till exempel på Tarketts våtrumskollektion Aquarelle där man har så snygga våtrumsgolv och väggar - i det mest praktiska material som kan användas i ett badrum enligt mig – nämligen vinyl.

I huset har jag vita väggar och ett mosaikmönstrat golv i grått som är i vinyl. Det står ju emot all väta som kommmer inifrån rummet eftersom det är minimalt med skarvar. Skulle det vara en läcka i till exempel väggen så veckar sig väggmattan eller ger bubblor så att man kan upptäcka läckaget snabbare än om man har till exempel kakel. Dessutom är det billigare än kakel och klinker och det är lätt att göra rent. Ja, jag är en praktisk person jag vet.... Jag skulle vilja ha det i lägenheten också för där är det ett 80-talskakel och en matta som helt enkelt har gått ur tiden.

Hursomhelst är du i tagen att välja väggar och golv till ett våtrum kika på det här med badmönster samt mönster i marmor och guld. Lyxig känsla fast i billigare material än äkta marmor...

Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett
Badrumskollektionen Aquarelle från Tarkett

Nyheten Marble Carrare White finns för både golv och väggar och ger den lyxiga, klassiska stilen. Marmorkänsla, men med betydligt mer färg, skapas med golvet Royal Marble Green där bården Decor Ornament Green passar mycket bra till. Man kan ju tänka sig att man inte vill ha bård men det måste man ha för rullarna med väggmattan är inte lika hög som väggarna....då skulle det var väldigt svårt att hantera för golvläggaren... Man skulle kunna ungå det om man monterar väggmattan vertikalt istället för horisontellt, men då får man fler skarvar istället för en som man får om man monterar den horisontellt på väggen. Och man vill ju ha så få skarvar som möjligt eftersom fukt kan krypa in där.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.tarkett.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Var sparsamma med dricksvattnet

Nu är vi många som njuter av värmen men den har också gjort att det är brandrisk i hela landet och nu går flera företag ut med uppmaningar om att spara på dricksvattnet. Torsdagen den 24 maj gick till exempel NSVA ut med information om att kunderna i Båstads och Åstorps kommuner måste vara sparsamma med dricksvattnet. Fredagen den 25 maj uppmanades alla kunder i Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Svalöv att göra detsamma. "Sparar vi på vattnet nu kan vi undvika akut vattenbrist och bevattningsförbud senare i sommar", menar de.
Nu går även Gästrikevatten ut med att det är akutläga i Gävle, Valbo, Forsbacka och Östhammar där restriktionen vad gäller att använda vatten gäller tills vidare för samtliga med kommunalt vatten ska följa de här uppmaningarna:

Vattna inte gräsmattor och rabatter med vattenslangen eller vattenspridare
Fyll inte din pool med dricksvatten
Spola eller tvätta inte altaner, bilar och liknande med vattenslangen

Tvätta inte bilen just nu
Duscha istället för att bada
Stäng av vattnet när du borstar tänderna
Kör fulla disk- och tvättmaskiner
Ställ en fylld tillbringare i kylen så får du kallt vatten utan att spola i kranen


"Vi vädjar därför till alla Gävlebor att undvika onödig vattenanvändning så länge värmeböljan håller i sig. Det finns en stor risk att vissa områden kan bli utan vatten helt i sina ledningar under de timmar som vattenförbrukningen är som störst. Om trycket försvinner i ledningarna kan det medföra att bakterier kan komma in i våra ledningsnät och då tvingas man koka vattnet innan man kan dricka det", skriver de i sitt pressmeddelande.
Så gott folk - nu gäller det som sagt att inte slösa på vattnet.

Värmeböljan har fört med sig restriktioner på dricksvattnet Foto: Nsva
Värmeböljan har fört med sig restriktioner på dricksvattnet Foto: Nsva

Var sparsam med vattnet nu, uppmanas det från lite olika håll. Jag kommer ihåg när jag var i Thailand på PhiPhi övarna en gång, då hade de en kran där vattnet rann rakt ner på golvet, på ens egna fötter typ. "Water is gold - save the water" stod det på en skylt. Så man får väl börja tänka lite likadant och inte bara spola bort hur mycket vatten som helst hela tiden.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.nsva.se
http://gastrikevatten.se/spara-vatten-var-vattensmart

Nyckelord: Bad | Badrum | Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård

Permalink


Stilren kran i guld från Axor

AXOR Uno är en ny badrumskollektion från märket AXOR. Jag gillade den här, som är både stilren och ger ett lyxigt intryck. När jag gjorde mitt badrum för 12 år sedan nu (herregud vad tiden går fort) så letade jag en guldkran i gammaldags stil. Det var inte helt enkelt att hitta. Om jag skule ha ett badrum i modern stil idag så skulle jag satsa på något sådant här- stilrent i guld eller mässing. AXOR Uno har visst vunnit designpriser som iF Gold Award 2017 och Red Dot Award 2017 - och nu är de typgodkända och klara för försäljning i Sverige.

AXOR Uno Select tvättställsblandare i polerad mässing
AXOR Uno Select tvättställsblandare i polerad mässing

XOR Uno fås som standard i ytorna krom, polerad mässing och borstad nickel. Jag vet inte om den där vänstra golvkranen är något man väljer som privatperson, den ser mer ut för något för offentlig miljö. Om man inte vill ha något extra flashigt i badrummet då förstås, och har mycket utrymme så man kan ha tvättstället fristående... AXOR är i alla fall ett märke inom Hansgrohe Group, så de som är återförsäljare åt dem kan nog ta hem den här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.hansgrohe.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Små och stora badrumsnyheter

Det finns så mycket man kan göra för att piffa upp sitt badrum! Byta till nya matchande handdukar ger en fin helhet, en snygg handtvål på tvättstället eller ny toalettpappershållare. Vill man göra större förändringar så kan en duschvägg med motiv eller en cool kran vara lösningen. Här är några av säsongens nyheter som jag tycker är extra fina.

Sanova; Himla, Ghd, Maria Nila,  Robert Welch, Rusta och Dornbracht
Sanova; Himla, Ghd, Maria Nila, Robert Welch, Rusta och Dornbracht

Konst i badrummet
Sanova tar nu konsten in till badrummet, nu kan de med den senaste glasutskrifts-tekniken kan printa valfritt motiv på en duschvägg.
www.sanova.se

Handdukar i linne
Fresh Laundry finns i tre olika storlekar i hellinne med en liten våffla. Handdukarna har tvättats efter sömnad för en mjuk och skön känsla.
www.himla.se

Bra redskap
Med nya nocturne collection från Ghd får du snabbt till en salongsföning hemma. Den fina hårfönen och stylingredskapen kan hängas upp på väggen i badrummet.
www.ghdhair.com/se

Handtvål med sommardoft
Hrårdsmärket Maria Nila lanserar fyra stycken handtvålar som skonsamt rengör och återfuktar torra händer och är helt fria från sulfater och parabener. Maria Nila Hand Soap Breeze har en len doft av sommarbris.
www.marianila.se

Blänkande stål
Den stilrena serien Burford i rostfritt stål från Robert Welch är både praktisk och tålig.
www.robertwelch.com

Extra förvaring
Vagnen Vilgot med två hyllplan och låsbara hjul är tllverkad i bambu och MDF. Fler möbler finns i samma serie.
www.rusta.se

Mattsvart kran
Dornbracht lanserar serien Vaia med en ny exklusiv yta -Dark Platinum matt. Vaia-serien är komplett med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör.
www.dornbracht.com

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Ny badrumskran från Dornbracht i mattsvart!

Vill man ha något annorlunda i badrummet som känns lite extra lyxigt så kan jag tipsa om att Dornbracht kommer att lansera en ny badrumskran och dusch i en ny ytbehandling, som de kallar för Dark Platinum matt, med en sidenmatta, lätt borstad yta. Dark Platinum matt kommer att finnas tillgänglig exklusivt för den nya blandar-serien Vaia från och med november. Snyggt och stilrent!

Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt
Dornbracht lanserar Vaia i ny exklusiv yta -Dark Platinum matt

Badrumsserien Vaia i Dark Platinum matt finns tillgänglig från och med november 2017. Vaia-serien är komplett, med blandare till tvättställ (både en- och tvågreppsblandare), dusch, bad och tillbehör och den finns förutom i den nya ytbehandlingen även i polerat krom samt matt platina.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.dornbracht.com


Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Nu kan konsten flytta in i badrummet

Det finns intetsägande duschväggar och så finns det duschväggar som sätter prägeln på hela badrummet. Sanova tar nu till exempel inredningstrenden ett steg till när man med den senaste glasutskrifts-tekniken kan printa valfritt motiv på en duschvägg. Om man inte har ett eget motiv så finns det färdiga att välja på. När motivet sitter på glaset så behandlas det med ytbehandlingen Crystal Clear som ger väggen en antibakteriell effekt och som gör att bakterier, kalk, såpa och liknande inte fäster på glaset. Då blir glaset både rent och glasklart helt enkelt.

Med duschväggarna In Art från Sanova går det enkelt att sätta en personlig touch på badrummet.
Med duschväggarna In Art från Sanova går det enkelt att sätta en personlig touch på badrummet.

Duschväggar med färdiga motiv eller med valfritt motiv går att beställa från Sanova. Priset varierar beroende på storlek på glaset och motivet. Med en sådan vägg kan man sätta stilen på hela badrummet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sanova.se

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Snygga nyheter från Rusta med naturen i fokus

I våras visade bland Rusta upp sin nya höstkollektion. Den var uppdelat i lite olika stilar, där stilen Back to nature har naturnära färger med fokus på material som jute, linne, fårskinn, sjögräs och bambu. Jag gillade framförallt den smarta hyllan och bänken, perfekt för badrummet och hallen. "Skinnet" med guldfläckar på var väldigt fin i verkligheten.

Höstnyheter från Rusta
Höstnyheter från Rusta

1. Badrumshylla Vilgot, bambu, 33x33x110 cm, 349 kr. 2. Bänk Vilgot, bambu, 77x34x45 cm, 349 kr.
3. Bambustege Vilgot, 45x4x160 cm, 199 kr. 4. Tapet Grenverk, Non-woven, 149kr/rulle.
5. Matta Thea, jute, 160x230 cm, 599 kr/st. 6. Koskinn Cornelia, sand, 152x198 cm, 599 kr.
7. Fårskinn, korthårig ljusgrå, 85x53 cm, 349 kr. 8. Linnebäddset Linnea, 2-delar, 599 kr/st.
9. Prydnadskudde Torun, långhårig, 45x45 cm, 99:90 kr/st. 10. Pläd Melina, grön, 130x170 cm, 39:90 kr.
11. Sjögräskorg Moses, mönstrad, 40x35/50 cm, 99:90 kr/st. 12. Pall Moddy, 45x32cm, 129 kr/st.
13. Sopset, trä, 199 kr. 14. Dammvippa, strutsfjädrar/trä, 99:90 kr.
15. Diskborste, trä, 19:90 kr/st och längt upp på sidan ett Insynsskydd i pil, 179 kr.

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.rusta.se

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink

Ny inredningskollektion med blommor i retrostil lanseras hos Åhlens (7 augusti 2017), Härliga nyhter för den lille (7 juni 2017), Nytt munstycke till vattenkranen som minskar åtgången med 98 %! (23 maj 2017), Nyheter för badrummet (25 mars 2017), Idyllien - härliga produkter från Gotland (26 december 2016), Snygga textilier till bastun från Finlayson (14 december 2016), Veckans favorit - snygg ringkrans i metall och läder (16 november 2016), Rosa glittriga mosaikhyllor i badrummet (7 augusti 2016), Blommiga höstnyheter från Nadja Wedin och Hemtex i höst (29 juli 2016), Lyxig känsla med badkar i guld (24 juli 2016), Snygg stilren handdukstork i mattsvart (12 juni 2016), Höstens inredningsnyheter från Lexington (30 maj 2016), Så snyggt med natur i badrummet! (8 maj 2016), Nya härliga badrumsprylar! (23 april 2016), Finlayson för alla Muminälskare (21 februari 2016), Badrum med belysning i lådorna (18 februari 2016), Modern badrumsförvaring från Ballingslöv (7 februari 2016), Estetic - toalett och tvättställ i svart eller vitt från Gustavsberg (13 december 2015), Smellkiller - tar bort dålig lukt från golvbrunnen (8 december 2015), Bastu på liten yta (8 oktober 2015), Fint i badrummet med rosor på svart botten (12 september 2015), Supersnyggt badrum med hexagonmönster (29 juli 2015), Granit - ett tåligt material som passar både i kök och badrum (24 juli 2015), Väggbrunn istället för golvbrunn - ny detalj för badrummet (12 maj 2015), Produktnyheter som piffar upp i badrummet (28 april 2015), Ny torrtoalett - det behövs varken el eller vatten! (16 mars 2015), Oras Optima - kran med Eco-knapp (15 mars 2015), Spara vatten och energi med Grohe´s smarta powerbox (12 februari 2015), Mönstrat kakel och klinker i badrum och tvättstuga (13 december 2014), Sprutt - ny kollektion från Ikea som kommer i februari (26 november 2014), Dubbla handfat i granit från Björbo Badrum (28 oktober 2014), Boendetips OCH chokladfrossa på Hem- och villamässan 2-5 oktober (28 september 2014), Tvättställ till det lilla badrummet (23 september 2014), 6- kantigt klinker är det senaste (17 augusti 2014), Veckans favorit: By Leonnie - snygg lyxig förvaringskollektion (2 augusti 2014), Inspiration - svartvitt badrum (28 juni 2014), Skapa rätt ljus i badrummet (29 maj 2014), Nu tar vi med oss smartphonen till badrummet (27 april 2014), Alapes inspirerande badrum finns nu i Sverige (30 mars 2014), Byt blandare och spara tusenlappar varje år (30 mars 2014), Purus - stilren golvbrunn i guld (29 mars 2014), Svart badrum med svart badrumsporslin (29 mars 2014), Skapa unika mönster i badrummet (23 mars 2014), Trä och skinn i badrummet - ny badrumsserie från Hafa (26 februari 2014), Limma badrumstillbehören istället för att borra (25 februari 2014), Life-designkrokar i badrummet (18 februari 2014), Hygienic Flush från Gustavsberg- enklare att göra rent (8 februari 2014), Industriell charm i duschen (26 januari 2014), Terrible Twins supersnygga badrumsprodukter! (16 januari 2014), Nytt mönstrat golvklinker för kök, hall och badrum (12 januari 2014), Damixa-greppvänlig blandare för personer med särskilda behov (30 december 2013), Tomtetoalett? (22 december 2013), Svart eltandborste som laddar i glaset och via datorn! (22 november 2013), Nya snygga blandare från Hafa! (1 november 2013), Absolut fulaste Halloweendekorationen (29 oktober 2013), I ett fejkat takfönster ser du himlen (25 oktober 2013), Trämönstrade handdukar och kuddar! (20 oktober 2013), Veckans favorit: våtrumstapet som fondvägg i badrummet (20 oktober 2013), Toalett med frisk luft (18 oktober 2013), Badrumskakel med konstsimmande damer! (17 oktober 2013), Rakapparat med laserprecision- till fars dag? (7 september 2013), Kakel som ser ut som trä -optimalt på hallgolvet (9 juni 2013), Ett fotbad för 70 000? (12 maj 2013), Godmorgon snygging! (12 april 2013), Badrumsserie för ett romantiskt badrum (7 april 2013), Iögonfallande mosaik på Rum & Trädgårdsmässan (9 mars 2013), Beröringsfri tvättställsblandare (1 mars 2013), Medicinskåp som vitrinskåp - nyhet hos Ikea! (21 februari 2013), Badrumsskåp i 60-talsstil fick Elle Interiörs Designpris! (9 februari 2013), Ny massagedusch som man ligger ner i! (5 februari 2013), Tvättställsblandaren - en iphone? (3 februari 2013), Flytande belysning till badkaret! (29 januari 2013), Nytt virvlande tvättställ! (24 januari 2013), Handdukstork i form av ett gem! (26 november 2012), Söt Shabby-chick pall med stoppad sits! (21 november 2012), Bygg- och inredningsbutik i fickan! (18 november 2012), Badrumslyx med mönstrat tvättställ! (24 oktober 2012), Jacuzzi på den lilla toaletten? (20 september 2012), Handdukstorken som kommer ihåg dina rutiner (16 september 2012), Designade sidobord- med handtag! Veckans favoriter! (7 september 2012), Bada eller plantera i en jättemuffinsform! (11 augusti 2012), I love not camping! (22 juli 2012), Tryck två gånger för ljummet vatten och tre gånger för varmt vatten! (6 juni 2012), Veckans favorit! Badkar med träben från Villeroy & Boch (27 maj 2012), Orange köksbänk för 70-tals älskare! (15 maj 2012), Planoform - showroom för italiensk inredning i Stockholm (9 april 2012), Se IKEA PS kollektionen före alla andra! (10 mars 2012), Katrin Branke har gett ut en bok om Feng Shui! (26 februari 2012), Stockholm Furniture & Light Fair öppnar idag! (7 februari 2012), Bombs and tits - absolut fulast på Formex (24 januari 2012), IKEA lampan KLOR ser ut som FM Mattssons dusch... (10 januari 2012), Vi avslöjar H&M Homes vårkollektion! (25 oktober 2011), Designbrunnar till badrumsgolvet! (26 september 2011), Idag hamnade jag i badrumshimlen! (15 september 2011), Tandkrämsturkost (16 februari 2011), Missoni Home (8 juni 2010), En bubblande nyhet! (1 mars 2010), Svar på tal! (26 januari 2010), Beröringsfri blandare (12 januari 2010), Memento (15 december 2009), Mermaid Blues (9 november 2009), Murano (23 oktober 2009), Duscha svenskdesignat (20 oktober 2009), IŽm on the mäss! (1 oktober 2009), Go big! (30 september 2009)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår