AoB Bloggen med Annika Rådlund

Fondvägg i tunn sten!

Colorama utökar sitt sortiment genom att erbjuda hyvlat naturskiffer i samarbete med C G Karlssons stenhuggeri. Med en tjocklek på en halv till en millimeter och ett underlag av glasfiber ska Natursten Yta vara mer flexibel och mer lättanvänt än traditionellt naturstensmaterial.
Tekniken bakom kan jämföras med en stor hyvel com hyvlar av en tunn skiva skiffer från ett stenblock. Den tunna skivan fästs sedan på ett underlag av glasfiber och polyester, som gör att materialet tål att böjas.

Det här ska göra att man lätt ska kunna applicera äkta sten på väggen, till en bråkdel av priset vad det skulle kosta att sätta en traditionell stenskiva på väggen. Ja, inte för att man brukar göra det så ofta.... men i alla fall så finns de här skivorna finns i en massa härliga färger, vad sägs som koppar och guldgrön? Skivorna ska ha samma naturliga skiftningar och nyanser som på skiffersten. Låter fint tycker jag, de kan passa som en extra lyxig fondvägg eller till en smart och tålig hall eller köksvägg.

Colorama natursten
Colorama natursten

säljs exklusivt i Coloramas butiker och kostar 749 kr/kvm. Naturskiffer-skivorna finns i följande storlekar: 61 x 122 cm och 30 x 60 cm, men går även att skära ner till mindre storlekar. Den ska vara väldigt enkelt att sätta upp, med exempelvis fix eller sättlim. De tunna stenskivorna hyvlas från enhetligt material och finns i sex nyanser. Bland annat svart, grått, koppar och guldgrön.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Smarta och goda grillprylar!

Äntligen drar grillsäsongen igång! Ja, man kan såklart grilla året om -  jag drog till exempel ut grillen på nyårsafton....men nu kan man ju även sitta ute och äta. Underbart!
Här är några grillprylar som jag har spanat in. Kryddorna ska jag absolut testa och så ska jag beställa plasttråg till servering, älskar de där för de påminner om de som de har på amerikanska diners (och på Burger King...) De finns även i rött och mintgrönt på Ica (icahemma.se) , jag ska köpa en bunt mintgröna.
Plastfickor är också smart så att inte allt man lagt på hamburgaren hamnar i knät då man ska äta....och glasburk med kran på är ju smart att även servera vatten i. Lägg i några skivor citron, gurka, lingon, hallon eller något annat om du vill ha lite naturlig smaksättning.

Grillhandske, grillpress, majskolvshållare, grillspett, hamburgertråg, hamburgerfickka och glasburk med kran
Grillhandske, grillpress, majskolvshållare, grillspett, hamburgertråg, hamburgerfickka och glasburk med kran

Genom att använda en grillpress vid grillningen ska man visst förkorta  grilltiden och få en mer jämn tillagning. Outsets runda grillpress har ett litet hål att sätta grilltermometern i utan att lyfta på grillpressen. Outsets rejäla grillvante skyddar handen från värmen, tillverkad i koskinn med foder av bomull.
www.cooknbloom.se

Brödkorg/serveringskorg Svart Plast ICA Cook & Eat finns för 9.90 kr/st på icahemma.se, de har även Hamburgerficka 24-pack för 19.90 kr.

Smarta grillspett
BBQ majshållare set om 16 st och BBQ grillspett “Träd” i 2-pack tillverkade i rostfritt stål/PP plast. Mått: 370 mm (grillspetten)
www.sagaform.se

Nya kryddmixer
American burger: Smaksätt hamburgaren med en härligt rökig och het grillsmak. Blanda kryddmixen i köttfärs av högrev, forma hamburgare och lägg dem därefter på grillen.
Pulled Pork: Denna krydda framhäver smaken i din pulled pork. Beräkna cirka 4-5 msk kryddmix per 1 kg kött och gnid in det innan tillagning.
www.cajp.se

Törstsläckare
Fyll glasburken med vatten och någon smaksättare som gurka eller citron för en fräsch, nyttig och billig dryck. Burken rymmer 8 L och finns på Åhlens för 499 kr.
www.ahlens.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Mat | Nyheter | Prylar

Permalink


Grow - plantera i glaskupa

Den gröna trenden fortsätter att rulla på. Gröna växter är trendigare än någonsin och gröna växter kan vi bara inte få nog av. Odlandet har också ökat i popularitet, och det gäller både ätbara växter och annat. Fler och fler inser att vi mår bra av att omge oss med skön grön natur.
Om man inte har massor av yta så kan man klämma in mindre grejer som den här, en  liten pryl som är superfin att ha i fönstret. Den visades upp under Stockholm Designweek och sedan dess så har den poppat upp ungeffär överallt i tidningar och bloggar. Bottendelen av odlingskupan Grow håller jorden och plantan medan toppdelen fungerar som ett lock utrustat med en pip vilket gör det möjligt att använda som en vattenkanna. Locket släpper in luft och reglerar fukt- och temperaturnivåer inne i kupan. Används till de minsta plantorna i tidigt stadium innan de planteras i en större kruka.

Grow glaskupa minidrivhus från Designhouse Stockholm
Grow glaskupa minidrivhus från Designhouse Stockholm

Odlingskupan Grow är designad av Caroline Wetterling och är från Designhouse Stockholm. På nätet finns den bland annat hos Designonline.com för 289 kr och 295 kr hos Royaldesign.se. Kupan är tillverkad i glas och den är inte jättestor så den är lättplacerad. Höjd 14 cm. Ø 8 cm.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Förkärlek för blått porslin?

Om du som jag har en förkärlek till blått porslin och blåa köksprylar, då kommer du säkert också att gilla de här. Jag kan säga att jag har massor av muggar och glas, jag får liksom aldrig nog. Men nu har jag rensat ut en del saker så att jag har bara det allra bästa kvar. Och helt ärligt så behöver jag inget mer, men man kan ju alltid byta ut något... En ny in då åker en annan pryl ut. Här har jag tagit fram en del nyheter som jag gillar. En Mumin tillbringare och några Iittala glas borde jag väl ändå kunna klämma in....

Eden klocka/Cervera. Mumin/Arabia. Eden/Rörstrand. Røys/Wik & Walsøe. Kastehelmi/Iittala. Mat-Tinas textil/Ekellunds
Eden klocka/Cervera. Mumin/Arabia. Eden/Rörstrand. Røys/Wik & Walsøe. Kastehelmi/Iittala. Mat-Tinas textil/Ekellunds

Ur-fint
Marmor ligger helt rätt i tiden. Eden väggklocka i marmor, designad av Holmen, D30 cm.
www.cervera.se

Vänskap
Mumin Vänskap är en ny serie produkter där Arabia använder sig av motiv från den kända boken “Vem ska trösta Knyttet?”. Arabias konstnär Tove Slotte har designat Muminföremål efter originalillustrationer av Tove Jansson. Kannan som rymmer 1 liter passar lika bra till morgonjuicen som till vas.
www.arabia.fi/eng

Tillbaka till Eden
Inför 290-årsfirandet blev Sigrid Richters Eden framröstat som mångas favoritmönster. Designklassikern från 1960 har därmed återuppstått i en jubileumsutgåva med modernare form.
www.rorstrand.se

Royal Blue
Norska Wik & Walsøe har låtit experimentera med kontraster där stengodsets rustika och matta karaktär möter den släta och blanka glasyren. Kollektionen Røys med bland annat muggar, tallrikar, skålar och vaser lanseras i tolv delar i fyra olika färger; klar, rosa, blå och grön som möjliggör kombinationer efter varje individs personliga tycke och smak. www.wik-walsoe.no

Vattendroppar
Kastehelmi är det finska ordet för daggdroppar, något som har varit en stor inspirationskälla till Iittalas glasserie designad av Oiva Toikka. Rymmer 30 cl och finns i flera fina färger och säljs i 2-pack.
www.iittala.com

Mat-Tinas textil
Älskade köksprylar och tolkningar av mönsterskatter från svensk textiltradition har gett inspiration till Tina Nordströms hemmakollektion. Mönster som Råg, Bestick, Kurbits och Fest finns både i glada färger och tonad gråskala. Kollektionen består av bland annat kökshanddukar, löpare, dukar, plädar, brickor, soffkuddar, disktrasa och plastmattor i olika storlekar.
www.ekelunds.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Porslin | Prylar | Tips

Permalink


Vårfint med färg bland allt det vita

Vitt inredning i all ära, men lite färg piggar ändå upp tycker jag. Om man inte vill ha färg på väggar och möbler så kan man ha någon enstaka färgklick som som är lätt att byta ut. En färglad matta, filt eller nya kuddar i soffan kan göra stor skillnad. Här är ett axplock av säsongens nyheter.

Vårfint med Milenotti, Jotex, Vallila och Carina Björck.
Vårfint med Milenotti, Jotex, Vallila och Carina Björck.

Bon bon
Vitt quiltat överkast i 100% bomull. Dekorativa sömmar i olika färger och med färgglada små bollar längs med kanten.
www.mille-notti.com


Stormönstrat
En matta kan sätta färg på hela rummet. Färgpaletten i Vallilas nya kollektion är dominerad av fräsch vit med blått, turkos, gult och grönt samt rosa nyanser, vilka är typiska för Vallila.
www.vallila.fi/eng

Dekoration
Vilda blommor, kvistar från trädgården eller snittblommor blir dekorativt och vackert i vaser i olika färger, storlekar och former.
www.jotex.se

Konst på textil
 Kudde Nordic Light Purple i sammet. Konstnären Carina Björck skapar inredning baserad på hennes ursprungliga oljemålningar där nordiska landskap, det nordiska ljuset och mörkret står för inspirationen. Alla färger är miljövänliga och Oeko - Tex märkt för utskrift på tyg.
www.carinabjorck.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Blommor | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Underbara brickbord från Nadja Wedin

På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar finna inte bara växter, det är även inredning och trädgårdsmöbler och andra prylar för hem och trädgård. Nadja Wedin brukar ofta vara med på mässor, och det är på Formex för flera år sedan då jag träffade henne första gången. Då var hon helt nystartad men hennes alster fick stor uppmärksamhet. Hon tecknar alla sina motiv för hand med en tunn svart penna och sedan fyller hon i med olika färger. Mönstren består av blommor, blad och olika djur. Mest har det varit fåglar, fjärilar och en och annan hund och katt. På Nordiska mässan visade hon bland annat upp sina nya mönster, som man kan se här på brickorna och brickborden. Jag föll pladask för det gröna! Men båda är förstås helt underbara.

Nadja Wedin Design Foto: Annika Rådlund
Nadja Wedin Design Foto: Annika Rådlund

Brickor och brickbord från Nadja Wedin design. Brickorna ligger löst på ställningen så man kan använda dem som bricka och sedan lägga tillbaka dem och använda dem som bord. Just nu hittar jag inte de här två motiven i de webshoppar där de säljs, men de kanske är så nya att de inte har kommit upp ännu. Hon var inte i montern då jag var dit så jag har inte frågat, men håll utkik för de ramlar säkert in i sortimentet snart, och kolla även in hennes andra mönster på både textilier och inredningsprylar- fantastiska!

www.nadjawedin.se
www.royaldesign.se
www.nordicdesigncollective.se
www.hemtex.se www.photowall.se (tapeter)

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips | Trädgård | Vardagsrum

Permalink


Styling av Zelected by House

Om du gillar den svartvita inredningsstilen, med inslag av djurhuvuden, flätade korgar och koppar....Kolla in Zelected by House. Idag stylade Annelie Niehoff vår tidning Hotell & Restaurangs monter på Gastro Nord mässan, som börjar imorgon. Väldigt snyggt blev det, och matchar de ursnygga möblerna från Fogia jättebra. Trä och naturmaterial som skinn och jute matchar varandra fint och ger en sammanhållen känsla.

Zelected by House Foto: Annelie Niehoff
Zelected by House Foto: Annelie Niehoff

Hotell & Restaurangs monter stylad som ett matrum med inredningsdetaljer från Zelected by Houze. De har har ett noga utvalt sortiment av heminredning som även egendesignade produkter.De säljs via homeparties. Möblerna kommer från det svenska möbel och inredningsföretaget Fogia. www.fogia.se

www.zbh.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Porslin | Prylar | Textil

Permalink


Grattis - du vann färg!

Nu är tävlingen avgjord och det var Patrik Hagglund från Årsta som kammade hem ett presentkort på 500 kr på färg från Beckers.
Han svarade rätt på frågan: Sandspackel används på betong.
Och motiveringen löd: 
Vi ska precis måla vår sons sovhörna, lagom till hans 1-årsdag. 
Vore kul att testa någon fin väggfärg från Beckers.

Beckers väggfärg
Beckers väggfärg

Tävlingen är gjord i ett samarbete med Alltommalning.se och vinnaren får välja valfri färg för 500 kr från någon butik som säljer Beckers färg.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tävling

Permalink


Nya härliga badrumsprylar!

Det är ju ganska lätt att fräscha upp i badrummet om man vill förnya sig lite.
Steg 1: Städa. Torka rent allt och glöm inte dörren, fönsterlist och skåpluckor. Torka även av alla rör så att de blir blanka och fina.
Steg 2: Rensa ur i skåpen. Halvgammalt smink, After-sun flaskan som stått där sen sex år tillbaka och handduken som blivit missfärgad åker i soporna eller på textilåtervinning.
Steg 3: Piffa med nya handdukar, kanske en ny badrumsmatta och en ny handtvål. Vill man ta allt ett steg längre och byta tvättställ eller toalett så våga färg eller en ny form.

Gustavsberg, Ghd Azores, Sephora, Soap and Glory, Craft Collective, Sacha Juan, Ecoya och Solitaire
Gustavsberg, Ghd Azores, Sephora, Soap and Glory, Craft Collective, Sacha Juan, Ecoya och Solitaire

Färgmatcha i badrummet för ett enhetligt uttryck.

Vatten är guld
Nu presenterar Gustavsberg en rad nya blandare inom den nya designserien Estetic. Sanitetsporslinet i Esteticserien finns i blank vit, matt vit och svart. De nya blandarna kommer i färgerna krom, svart och matt vit och de har en eco-funktion som möjliggör energibesparing.
www.gustavsberg.com

Atlantic jade
ghd Azores limited edition collection, med inspiration av färgerna från de vackra landskapen på Azorerna. Perfekt för hårets styling och den glänser fint i badrummet. www.ghdhair.com/se

Lagon
En rund och färgstark handtvål som blir en fin detalj samtidigt som den mjukgör händerna.
www.sephora.se

Soap & Glory
Mjukgörande krämig Body Wash och en snygg förpackning.
www.soapandglory.com

Färgsprakande
I ett stilrent badrum är det extra kul med färg på handdukarna. Craft Collective är ett svenskt företag som tillverkar härlig fotté i ekologisk bomull.
www.craftcollective.se

Dekorativa flaskor
Shampoo och Balsam från Sachajuan, ett svenskt varumärke som producerar produkterna i Stockholm. Vårdande med Ocean silk technology och en snygg inredningsdetalj i badrummet.
www.sachajuan.com/sv

Lotusdoft
Tappa upp ett bad och gör det extra mysigt med doftljuset Eoyca Natural Soy Madison Boxed Jar som innehåller ren sojavax. Brinntid upp till 80 timmar. Kom ihåg att aldrig lämna ljus obevakat.
www.ecoya.com

Unik badrumsmiljö
Alla handfat från Solitaire design är formade och drejade för hand, de flesta är också handmålade. Skillnader kan finnas i både mönster, ytskikt och i lerans färg.
www.solitairedesign.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Bad | Badrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Textil | Tips

Permalink


Näckens balkong vann!

Jag fick precis ett pressmeddelande som talar talar om vilken av inspirationsbalkongerna på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar som kammat hem första priset. Jag var på mässan igår, men det är idag som priset delas ut. Varje år är det nämligen ett tiotal balkonger som är stylade på plats på mässan som alla besökare kan kika på och rösta på. En del balkonger kan vara lite halvgalna medan andra är mer mer "nere på jorden", om jag ska säga det på ett fyndigt sätt. Guldet gick i år till balkonen "Näcken flyttar in" som var stylade av trädgårdsmästarelever vid Yrkeshögskolan i Enköping.

Motivering: Mossdoft, porlande vatten, skogsväsen. En balkong där ett samtida uttryck förenas med rötter i den svenska naturen. En tydlig gestaltning av mässans tema som talar till alla våra sinnen. En balkong där fler än näcken skulle trivas!

Näcken flyttar in Foto: Stockholmsmässan
Näcken flyttar in Foto: Stockholmsmässan

Idébalkongen Näcken flyttar in av, stylad av elever vid Enköpings trädgårdsmästarutbildning vid Yrkeshögskolan i Enköping, kammade hem första priset i tävlingen på Nordiska trädgårdar. Balkonggovlet är klädd i mossa så det är mjukt av gå på, oavsett om man är Näcken eller inte... 

Mässan äger rum på Stockholmsmässan 21-24 april.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Balkong | Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tävling | Trädgård | Utomhus

Permalink


Årets pelergon 2016 blev....

I morse på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar presenterades Årets pelargon. Årets variant är tålig och ska tåla både sol och regn, vind och storm (men man får se till att krukan inte blåser bort om det är storm...) och den ska vara självrensande, vilket betyder att blombladen faller av sig själva.
Sorten är ett resultat av modern förädling där en traditionell zonalpelargon har korsats med en hängpelargon och resultatet är en sort med det bästa från båda. Den har stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och ett läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är utbrett vilket öppnar för många olika användningsområden.

Årets pelargon 2016 -  Caliente Pink Foto: Blomsterfrämjandet
Årets pelargon 2016 - Caliente Pink Foto: Blomsterfrämjandet

Årets pelargon 2016 heter Caliente Pink. Blommorna som är enkla och nästan neonrosa sitter på korta, mörka, lilaskimrande stänglar. Tittar du noga ser du att kronbladen har mörka streck och ett vitt öga. Bladverket är mörkt grönt med en mörkare zon vilket framhäver de rosa blommorna.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
  www.blomsterframjandet.se

Nyckelord: Balkong | Blommor | Inspiration | Mässor | Nyheter | Tips | Trädgård

Permalink


Smarta reseprylar

Nu börjar det närma sig semestertider, själv längtar jag efter vår semester till USA i juni, det kommer att bli superhärligt. Jag har redan nu börjat fundera på packningen (tror det är första gången jag är ute i så god tid). Men jag vill inte vara stressad innan jag åker så jag tänker att det är bäst att styra upp allt redan nu. Vi kommer att bo en del hos vänner så då kan man ju låna saker där också, men har man med sig det mesta man behöver när det gäller det personliga så behöver man inte fråga hela tiden, eftter hårtork, handduk osv.
Jag funderar faktiskt på att köpa en resehandduk, de tar inte mycket plats och de kan man använda även vid poolen. Sedan har jag kikat på de här tre apparaterna för håret. Kanske hårfönen och hårtorken vore bra att ha med sig. I och för sig en plattång också, men då kanske jag kan ta den jag har, den är inte jättestor. Men den här kanske är ännu smidigare...

Smarta reseprylar

StyleToGo hårfön som tar mindre plats eftersom hantaget går att vika in, den har också reglage för temperatur och hastighet, 259 kr.

StyleToGo plattång med värmeyta lackad med keramiklack för skonsam plattning och det ska även gå att göra extra fina lockar tack vare det aliminiumkromade ytterhöljet. Temperatur: 200 °C. Kan användas i uttag med 100 - 240 Volt. Perfekt för resor till världens alla hörn, 259 kr.

StyleToGo stylingborste med 25 mm rundborste med reglage för både temperatur och hastighet, 259 kr.

Resehandduk i 100% råsiden 85 x 165 cm, utmärkt uppsugningsförmåga, lite större och lite tyngre än våra andra handdukar men ett perfekt alternativ att ta med till stranden. Betydligt mindre och lättare än en frottéhandduk.
Vikt cirka 230 gram, finns för 229 kr hos www.sleepinsilk.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Bad | Elektronik | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Var med och tävla om färg!

Har du planer på att måla om vardagsrummet i glada vårfärger, byta ton i sovrummet eller förnya en gammal dörr? Missa då inte chansen att tävla om ett presentkort på färg till ett värde av 500 kr tillsammans med Allt om målning. Du behöver inte vara ett proffs för att lära dig att måla som ett, på Allt om målning hittar du alla tips du behöver för en lyckad målning.
Nu får du chansen att vara med och tävla om ett presentkort från Beckers, det enda du behöver göra är att svara på frågan nedan:
På vilket material använder man sandspackel?
(Tips: ordlistan på Alltommålning.se är ett verktyg som hjälper dig att reda utbegrepp inom målning)

Mejla sedan ditt svar till [email protected] och skriv en kort motivering till varför just du ska vinna presentkortet. Märk mejlet med Beckers.
Presentkortet kommer från Beckers och hämtas ut i valfri färghandel med Beckers färg i sortimentet.

Tävlingen avslutas 25 april. Lycka till!

Foto: Beckers
Foto: Beckers

Vårkänslor med ny färg i rummet. Tips: Måla en fondvägg i en spännande färg för att snabbt få en ny känsla i rummet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Tävling | Tips

Permalink


Måla fasaden svart!

Allt fler har målat om sina husfasader i svart färg. Supersnyggt tycker jag! En av mina vänner köpte en brun stuga och målade den svart och bytte ut några fönster till helstora fönster och skjutpartier ut mot älven. Huset såg helt plötsligt modernt ut. På det svartbetsade trädäcket har hon stora svarta krukor med röda pelargoner i och röda lyktor i asiatisk stil på gräsmattan. Så himla fint.
Jag har varit och spanat in Beckers mattsvarta fasadfärg, den ska vara lätt att måla med och ge ett hållbart resultat. . Det som främst särskiljer en helmatt yta mot en blank, är att den inte reflekterar lika mycket ljus och störst effekt blir det med mörkare kulörer. Beckers fasadfärg är en vattenburen akrylatfärg för omålat eller målat trä utomhus. Den nya färgen ska ha en mycket god utomhusbeständighet och den ska vara lätt att måla med och torka snabbt. Man måste se till att träet är torrt innan man börjar, det får max vara en fuktkvot på 16 %. Använder man spruta eller roller behöver man efterstryka med pensel, tipsade deras representant om.

Beckers mattsvart fasadfärg nr 305. Foto: Annika Rådlund
Beckers mattsvart fasadfärg nr 305. Foto: Annika Rådlund

Fasadfärg Helmatt finns i burkar om 3 eller 10 liter. Rekommenderat cirkapris 725 kr för 3 liter. För att få det perfekta slutresultatet används Fasadfärg Helmatt tillsammans med Beckers Grundolja och Grundfärg.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
  www.beckers.se

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Utomhus

Permalink


Ny kattsäng på fönstret!

Det här ser ju bara för mysigt ut, utkiksplats och fönsterläge delux för katten! Den ska sitta fast med rejäla industrisugproppar och två vajrar, och därmed ska den klarat upp till tio kilo (så tyvärr kan man inte ligga där själv...) Man ska kunna montera den lätt utan verktyg, så jag antar att den ska hålla med bara sugropparna, men jag vet inte riktigt vart man fäster de där vajrarna. Kattsängen säljs på bland annat Coolstuff.se och där har den fått både ris och ros. Några tycker att den är superb och har klarat även rundmagade katter medan andra är mindre nöjda. Ser i alla fall jättehärligt ut, om den funkar som den ska.

Kattsäng och utkiksplats på fönstret för katten
Kattsäng och utkiksplats på fönstret för katten

A cat with a view, Kattbädd För Fönster, kattsäng från Coolstuff.se, 129 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Grattis - du vann!

Grattis säger vi till Lena Eriksson i Norrtälje som har vunnit ett presentkort på färg från Flügger Färg i vår bloggtävling i samarbete med Allt om målning. För att vara med i tävlingen skulle man svara på den här frågan:
Vad är egentligen Limfärg?
Lena svarade: Limfärg är en blandning av krita, vatten och limämne och hon lämnade den här motiveringen: "Är mitt uppe i renovering av mitt hem som inte har sett ny färg sedan slutet av 80-talet, jag vet det är läänge sedan och jag skäms. Därför vore det extra roligt att få shoppa loss vacker kvalitétsfärg utan att behöva tänka efter 2 gånger."

Grattis Lena! Hoppas du får nytta av färgen, presentkortet kommer på posten! 

Foto: Flügger Färg
Foto: Flügger Färg


Allt om målning
Allt om Målning består av ett gäng professionella färgföretag som har samlat all nödvändig information du behöver för att börja måla.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tävling

Permalink


Uruguayansk grill - en sådan vill jag ha!

Nu vet jag egentligen inte om de här grillarna heter "Uruguayansk grill" men de är i alla fall vanliga i Sydamerika. Just den här bilden har jag tagit på Ulriksdals slottsträdgård och den har antagligen inte varit använd på ett tag för det var en del skräp i den, men man kan i alla fall se hur grillen fungerar. Man lägger veden i metallställningen till vänster och tänder en brasa där, allt eftersom veden brinner ut så faller glöden ned och då kan man flytta den till höger, in under grillgallret. Och sedan är det bara att grilla! Man gör alltså sin egen glöd, samtidigt som man kan njuta av och värma sig vid brasan om det är kallt ute.

Många i Sydamerika har den här typen av grillar inbyggda på uteplatsen, i alla fall vänner som jag har i Uruguay har så. Det går även att bygga upp hela grillen med tegelstenstenar, några vänner som jag har som är från just Uruguay gjorde det på ett bröllop i Jämtland. Kostanden för det projektet hamnade på ungefär fem tusen, antar att om man ska svetsa i hop en kåpa som den här med skorsten och allt så blir det lite mer.

Uruguayansk grill Foto: Annika Rådlund
Uruguayansk grill Foto: Annika Rådlund

Gör din egen grillkol och njut samtidigt av en varm brasa i den här typen av grill.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Mat | Tips

Permalink


Nya härliga trädgårdsprylar

Så fort man börjar titta runt på trädgårdsprylar så blir man så inspirerad, tycker jag. Våren är ju en fantastisk tid att städa upp i trädgården och sedan se allting vakna till liv. Det är det bästa! Ofta tycker jag att man inte hinner med så mycket som man skulle vilja, men jag har slutat att stressa upp mig över det och tänker istället "Jag har en trädgård". Och bara det är en skön känsla.

Nu har jag precis gått igenom årets trädgårdsnyheter och tänkte dela med mig av några godbitar här. Hoppas du blir lika inspirerad som mig!

Trädgårdsnyheter: Fiskars, Hasselfors Garden, Hillerstorp och Rusta
Trädgårdsnyheter: Fiskars, Hasselfors Garden, Hillerstorp och Rusta

Härligt grön zinkanna från Blomsterlandet, som även är fin att se på.

Sladdlös busksax
Den lätta AccuCut Li används för att klippa grenar på mindre buskar och häckar eller för formklippning av buskar. Det ergonomiska handtaget ska göra att batterisaxen ska vara lätt att använda och den större spärrknappen och strömbrytaren placerade på handtaget ska förstärka säkerheten. När skären är utslitna så ska de också enkelt gå att byta ut. Här skulle ju jag köpa ett nytt skär direkt så att jag hade det på lager i trädgårdsboden. Men i och för sig, så kanske de räcker jättelänge... Häcksaxen drivs med ett uppladdningsbart k litiumjonbatteri, så man slipper trassla in sig i sladden och svära över att det är för kort sladdlängd trots att man avänt två förlängningssladar från uttaget som sitter på andra sidan huset...
www.gardena.se
--------------------------------

Gångar och planteringar
Trädgårdskanten från Hasselfors Garden i svartlackerat stål ger fina avgränsningar mellan olika ytor i trädgården. Kanten, som underlättar trädgårdsskötsel kan formas i mjuka eller raka linjer. Jag har satt en kant av grön plast kring mina planteringar med perenner, men den är ju inte lika hållbar som stål, och den här ger en snyggare kant om det sticker upp lite ur marken. Det får förstås inte sticka upp för mycket så att man snavar...
www.hasselforsgarden.se
--------------------------------- 
Rofyllt
Hammocken Marstrand i vit täcklasyr har plats för tre och dynor i standardmodell finns som tillval i många olika färger och prisklasser. Marstrand är tillverkad i Hillerstorps trädgårdsmöbelfabrik i Småland och allt trä kommer från FSC-certifierad kärnfuru som växt i Norrland.
www.hillerstorp.se
---------------------------------
Lysande sten
Dekorativa, vita "stenar" för belysning av trädgårdsgångar och rabatter. LED-lampor som lyser med ett varmvitt sken och är anpassat till trädgårdssystemet Belys (en transformator, förgreningar och förlängningar). 12V spänning med skymningsfunktion. Tänk vad fint att kanta en trädgårdsgång med flera sådana här stenar!
www.rusta.se
..........................................
Vattenslang Flexi

Expanderbar trädgårdsslang i polyester och latex, som alternativ till traditionella vattenslangar. Expanderar från 5-15 meter när vattnet får tryck. Sprutmunstycke och krankoppling ingår. Finns i olika färger. 199 kr. Jag har en blå sån här Flexislang, och den är verkligen superbra! Den är snyggare än en vanlig vattenslang och man slipper ha massor av slang som trasslar ihop sig. Nyheten för i år är att den kommer även i svart. Tidigare finns den i blått, grönt och en färg till....jag tror det var orange.
www.rusta.se

MicroGarden Urbanero blev utsedd till Årets Trädgårdsprodukt förra året - 2015
Textilkrukan är ett bra alternativ för alla som inte har plats, eller lust, att odla i pallkragar eller gräva upp gräsmattan. MicroGarden 45 har en diameter på 45 cm, en maxhöjd på ca 45 cm och är gjord av mikrofibermaterial vilket ska balansera fukten i jorden och skydda rötterna från röta – även när det regnar riktigt mycket. MicroGarden kan vikas ihop när den inte används, väldigt smart! Vattentät botten skyddar från fukt och hindrar ogräs att växa upp i odlingen. Den väger endast 70 gram och kan tvättas i maskin. Himla fiffigt tycker jag!
http://shop.urbanero.com/

Nyckelord: Balkong | Belysning | Blommor | Detaljer | Nyheter | Prylar | Trädgård | Utomhus

Permalink


Högst upp på inredningsönskelistan just nu!

Ja, allt är inte guld som glimmar - men nästan. I alla fall så gillar jag det mesta som glimmar, men jag gillar guld och koppar mer än silver i inredning för det ger en varmare känsla. Och så har jag blivit helt såld på grönt. Grönt ger associationer till naturen, och det är en färg som är känns fräsch. Jag har alltid gillat grönt glas och har bland annat några fina vaser av Monika Bratt (från Rejmyre glasbruk).

Här har jag gjort ett litet collage av åtråvärda guldgripar som jag vill ha. Tyvärr har jag upptäckt att smaken blir bara dyrar för varje år som går...trots att jag ändå gillar att blanda billigt med dyrare och gammalt med nytt. Känns inte som om jag kommer att springa till affären och köpa allt det här på en gång, men drömma kan man....

Voluspa, Jonathan Adler, Orrefors Carat, Magreas Svenskt Tenn, Kastehelmi och Alvar Aaltos vas från iittala, Linum och Eilersen
Voluspa, Jonathan Adler, Orrefors Carat, Magreas Svenskt Tenn, Kastehelmi och Alvar Aaltos vas från iittala, Linum och Eilersen

Ängsgrönt sängöverkast, Paolo från Linumdesign.se, i 100% bomullssammet och baksida: 100% bomull. Storlek:270X260cm. 3995 kr.
Doftljus från Voluspa i guld. Brinntid: 100 tim med doft av nektar från Papegojblomma (ingen aning hur det doftar men det låter exotiskt), mogen grapefrukt och lavendel, 499 kr från Mariellastore.se
Iittalas vas designad av Alvar Aalto i smaragdgrönt 899 kr (nu 809 kr såg jag på Designonline.se) och Kastehelmi ljuslykta som designades av Oiva Toikka 1964 har ett vackert mönster inspirerat av daggdroppar, 139 kr (nu 99 kr hos Designonline.se)
Bord i modellen Spider, design Andreas Hansen Ø105 cm med mässingsben marmorskiva, 13400 kr hos Eilersen.
Spegel Petal Mirror från Jonathan Adler med skimrande pärlemor i mässingskronblad, $1,150 från Jonathanadler.com.
Bricka Magreas är tillverkad i mässing och rostfritt stål med en spegelfinish. Brickan är exklusivt formgiven för Svenskt Tenn 2015, av Karin Wallenbeck och John Astbury. 2900 kr hos svenskttenn.se
Carat ljusstakar från Orrefors är handtillverkad i kristallglas med en asymmetrisk slipning som skapar en extra lyxig känsla. Nu 1796 kr för två hos Royaldesign.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Textil | Tips

Permalink