AoB Bloggen med Annika Rådlund

​Ernst Kirchsteiger citat

Ernst Kirchsteigers citat är ju helt underbara och många av dem går att hitta på hans inredningsprylar. "I det enkla bor det vackra" är nog hans mest kända citat. Häromdagen på TV-programmet Sommar med Ernst så skulle han lära sig mer om byggnadsvård och det gjorde han för att det var som "en mental flytväst". Underbart uttryck! Blomsterfrämjandet har samlat två citat från Ernst som på pricken fångar vad pelargoner betyder för svensk sommar: ”Sommaren skulle cykla omkull och skrapa knäna om det inte fanns pelargoner" och ”Pelargoner är som sommarens stödhjul”. Jag håller med.

”Sommaren skulle cykla omkull och skrapa knäna om det inte fanns pelargoner!” Ernst Kirchsteiger Foto: Blomsterfrämjandet
”Sommaren skulle cykla omkull och skrapa knäna om det inte fanns pelargoner!” Ernst Kirchsteiger Foto: Blomsterfrämjandet

Ernst väljer svenskodlade pelargoner, och som ni vet finns det väldigt många sorter att välja på. I år har jag satsat på många röda och vita varianter. De blir bara finare och finare ju längre sommaren går, eftersom de breder ut sig mer och mer i krukorna. Och i min rabatt har jag en jättefin plåtskylt som Ernst har signerat på baksidan, på den står det "Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet utan att vandra på jorden." Så sant.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.blomsterframjandet.se

Nyckelord: Inredning | Övrigt | Trädgård

Permalink


VR en kommande hit på bostadsmarknaden?

VR som är en förkortning av Virtual reality (Virtuell verklighet) är, som säkert de flesta vet, ett par "glasögon" där man med hjälp av datateknik ser in i en en miljö och där man simulerar användarens fysiska närvaro för att möjliggöra användarinteraktion. Nu har den nya tekniken även kommit till bostadsmarknaden. Tekniken gör det möjligt för till exempel husspekulanter att se och promenera runt i huset och trädgården utan att sätta sin fot där. Kanske är det det här vi kommer att använda i framtiden? Just nu har jag inte sett någon svensk site som använder detta (men det kanske det finns?) men SavvyHomesPortal.com - Virtual Reality House Hunting som fokuserar på lyxvillor ska lansera detta nu i augusti. Kanske fler hakar på?

VR glasögon för bostadsjakt från Savvy Homes Portal
VR glasögon för bostadsjakt från Savvy Homes Portal

VR gör det möjligt för användarna att uppleva planlösningen, måtten och konditionen hos ett hem utan att vara på plats själv. Enligt National Association of REALTORS (https://www.nar.realtor/research-and-statistics/research-reports) så köper nu 1 av 3 hemköpare nu köper sina fastigheter utan att ha sett dem i verkligheten. Nu vet jag inte i vilka som har ingått i den undersökningen, kanske de som har flera lyxigha hem i olika delar av världen? För jag känner då ingen som har köpt ett nytt hem utan att titta på det själv först. Men vem vet, kanske klickar vi hem våra nya bostäder via VR i framtiden, lika lätt som man shoppar inredning och kläder på nätet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

SavvyHomesPortal.com

Nyckelord: Bostäder | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Le Creuset - ny vas i 10 olika färger

För de som inte känner till Le Creuset så är det de som gör de kända grytorna och andra köksprylar i en mängd olika färger. Grytan har till exempel varit flitigt instagrammad på senaste tiden. Den nya vasen är designad med de ikoniska ringarna och inspirerad av designen på den klassiska stengodskannan i sortimentet. Den glaserade vasen finns i 10 färger så att man kan blanda och matcha den till olika inredningsstilar.

Le Creuset
Le Creuset

Vasen från Le Creuset finns i två storlekar: 15 cm hög och 19 cm hög. Själv gillar jag den tvåfärgade vasen på den nedre bilden. Priset kommer att ligga på 300-400kr/st, beroende på storlek.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.lecreuset.se

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Life Smart på plats - vilken smart övervakningskamera!

Nu har jag börjat testa Life Smart paketet, det tog en stund att installera men det var inte svårt på något sätt. Det gäller bara att föja instruktionen. Nu har jag en app på telefonen där jag kan se mitt hus live hela tiden när jag inte är där. Kamerorna har även night vision som är grymt bra! Via appen kan man även vrida på kamerorna om man vill se fler ytor i rummet, se ut genom fönstret osv. Jag har skaffat ett trådlöst nät som det här systemet är uppkopplat mot och när något rör sig framför någon kamera så får jag en stillbild av det till telefonen (det plingar till i telefonen och så står det Motion detected - att något har rört sig på plats) och då kan jag klicka in mig på det hela och se det live! Teknikens under sägar jag bara.

Life  Smart övervakningskamera Foto: Eliq
Life Smart övervakningskamera Foto: Eliq

Kamerorna är inte stora alls men de har väldigt bra vidd på bilden som den visar, en stillbild kan visa i princip hela rummet. Vill man vrida kameran runt så går det bra med hjälp av appen, om man vill se sig omkring i rummet. I säkerhetspaketet Life Smart (det kan du se här) från Eliq så ingår det tre kameror, ett dosa som kopplar samman allt (en liten samordningsdator eller vad man kan kalla det för) och en dörrsensor som man kan sätta på ytterdörren. Jag har åkt iväg i flera svängar för att testa och en kompis har fått gått förbi kamerorna för att jag ska se att det funkar. Pling pling låter det i telefonen och så kommer det en bild på det som har rört sig. Så himla bra och smidigt!

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

https://lifesmartnordics.com/products/security-kit

 

Nyckelord: Elektronik | Elförbrukningen | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Nya dörrar med inspiration från 1800-talet

Vanliga släta vita dörrar är ju lite trist. Men det är klart har man ett nytt stilrent och modernt hus så kan det vara det som passar bäst. Har man ett äldre hus, eller bygger ett nytt hus i äldre stil eller ett nytt hus med lite unika detaljer, så kika på de här dörrarna! Så himla fina tycker jag.

Exklusiv Dekor 1800 - dörrar i 1800-talsstil
Exklusiv Dekor 1800 - dörrar i 1800-talsstil

Ekstrands modellserie Exklusiv finns i flera olika utföranden. Deras senaste dörr, Dekor 1800, är inspirerad av 1800-talet med räfflade speglar. Under den tiden blev även pardörrar vanligare som innerdörrar i finare våningar och hus och i den här Exklusiv-seriten finns även en fin paraddörr med fönster. Alla innerdörrar i serien är äkta massiva spegeldörrar tillverkade på traditionellt sätt och lackerade tre gånger per sida. Låter bra tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ekstrands.com/innerdorrar

Nyckelord: Bygg | Detaljer | Inredning | Inspiration | Övrigt | Tips

Permalink


Life Smart övervakningskameror

I flera år har jag funderat över att skaffa en övervakningskamera, jag tänker att det är bra när man är bortrest och så där. Så kan man känna sig lugn att allt står rätt till därhemma. Det finns ju väldigt många olika lösningar, där man bland annat är uppkopplad mot en säkerhetsfirma och så vidare och får betala en avgift varje månad. Jag vill helst slippa den där månadsavgiften och skulle helst vilja ha ett system som man köper in och som sedan inte kostar så mycket mer. Nu har jag hittat ett som heter Life Smart där man kopplar upp allt till en app på mobilen och därigenom ska man kunna se genom kamerorna live dygnet runt. De har en rörelsedetektor så det ska komma ett meddelande till mobilen då något rör sig framför kameran.
Det enda som behövs förutom systemet är ett trådlöst nät (wi-fi) på plats så det får jag skaffa för jag har ett mobilt nät som jag tar med mig när jag åker iväg, så nu ska jag skaffa ett till.

Life smart säkerhetspaket för kameraövervakning i hemmet
Life smart säkerhetspaket för kameraövervakning i hemmet

Med det här säkerhetspaketet kan man få notiser då någon öppnar dörren eller rör sig i hemmet då man inte är hemma och kamerorna kan även ta kort på den som går genom dörren! Man ska själv kunna ställa in säkerhetsnivån på hur man vill bli notifierad. Systemet ska enkelt gå att bygga ut med ELIQ Elmätarsensor för energiövervakning eller LifeSmar Smartplugg för styrning av lampor och kontakter i hemmet! Wow, låter hur bra som helst! Men jag börjar med säkerhetspaketet....


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.https://lifesmartnordics.com/products/security-kit

Nyckelord: Elektronik | Elförbrukningen | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink