AoB Bloggen med Annika Rådlund

Vinn presentkort på färg!

Sugen på att måla om någonting hemma? Här har du chansen att vinna ett presentkort på färg i samarbete med Allt om målning, på deras hemsida finner du allt du behöver veta om målning.

För att vara med i tävlingen, svara på den här frågan:
Vad är egentligen Limfärg?

(Tips: Svaret finner du på Alltommalning.se)
Mejla svaret till: [email protected] och skriv en kort motivering varför du vill vinna ett presentkort till ett värde av 500 kr. Presentkortet kommer från Flügger Färg och hämtas ut i valfri färghandel med Flügger Färg i sortimentet.

Foto: Flügger
Foto: Flügger

Med våren kommer också en längtan att förändra hemma, tycker jag. Lite färg kan göra så mycket. Ny fräsch vit färg i taket gör rummet så mycket ljusare, en fondvägg i en annan kulör kan ge rummet ett helt annat uttryck, eller varför inte måla om en sliten möbel?

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Allt om målning
Allt om Målning består av ett gäng professionella färgföretag som har samlat all nödvändig information du behöver för att börja måla.

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Övrigt | Tävling | Tips

Permalink


Lightbox med plats för en poster!

Den här ljustavlan, eller lightbox som de kallas, har plats för en poster också. Så det blir lite grann som en nattlampa med en fin valfri dekoration på. Perfekt i barnrummet tycker jag! Men den passar förstås i alla rum och den kan båda stå och hängas på väggen.

Lightbox med plats för en poster!

Lightboxen från A Little Lovely Company kan stå på en möbel eller hängas på vägg. Det följer med en poster i förpackningen om man inte har en egen som man vill sätta där. Mått: 30,5 x 21,5 x 7 cm.

Den drivs av 6 stycken AA-batterier det finns möjlighet att ansluta adapter på ljusboxen men detta medföljer ej utan får köpas till separat (9V DC500 MA). Jag skulle nog satsa på en adapter för det är ju himla jobbigt med batterier som tar slut...och det känns inte så miljövänligt heller om man inte har laddningsbara. 

Finns hos bla Rumattalska.se för 699 kr

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Veckans boktips: Blomsterglädje i vas, kruka och rabatt

En helt underbar bok! Om du älskar blommor och vill ha lite extra tips så rekomenerar jag den här boken. Det finns både tips och inspirationsbilder för den som har en mindre täppa, en balkong eller en större trädgård.
Jag har nu läst igenom hur man gör om man vill starta en egen blomsteräng. För som det ser ut nu  så tar lupinerna över alla platser där prästkragar, blåklockor och midsommarblomster har växt förut, det vill säga i utkanten av trädgården. Det kommer bli ett hiskeligt arbete att gräva bort lupinerna - men jag är taggad!! Jag är nu också taggad att köpa många pelargoner, penséer och så blomstrande krasse i en skottkärra... och jag vill också göra en ordentlig köksträdgård med en fin spajle som ingång. Man kan kort och gott säga att jag fick massor av inspiration genom att bläddra i den här boken. Hoppas du också får det om du läser den.

Blomsterglädje i vas, kruka och rabatt
Blomsterglädje i vas, kruka och rabatt

Blomsterglädje är en bok för dig som delar lusten att skapa ett levande hem och en harmonisk trädgård med blommor. Njut av alla bilder på blommor i rabatt, kruka och vas, och låt dig inspireras! Som en extra bonus finns det tydliga instruktioner och enkla gör det själv-tips i slutet av boken. Boken är sammanställd trädgårdsjournalisten Anette Sievers och utgiven av Egmont Publishing. Den kostar 289 kr hos Bokus.com

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Blommor | Böcker | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Underbar dukning med Mateus

Satt precis och kollade igenom mina bilder från Formex i januari, och den här dukningen var ju bara så läcker! Det är stylist Tone Rörseth som har gjort den åt keramiktillverkaren Mateus. Deras nya delar har det här "bubbelmönstret" medan det förstås fortfarande finns delar med blomslingor och även släta delar. Allt går att matcha med varandra och det är ju det bästa, både färger och mönster går att ha i samma dukning. Min kompis fick två jättestora fat i bröllopspresent en gång, och det är så maffigt när hon lägger upp kakor och bullar på dem. Eller en sallad. De går verkligen att använda till allt möjligt. Precis så som de har gjort i den här dukningen.

Underbar dukning med Mateus

Alla Mateus produkter är handgjorda i Portugal.

Tidigare inlägg:
Inredning lika som bär
Bubbles höstens nyhet från Mateus
Grönt är skönt
Orange är höstens färg hos Mateus
Mateus anar ugglor i mossen
Midsommarfint med Mateus
D
ukning med smällkaramell 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.mateus.se
www.tonerorsethdesign.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Tips

Permalink


Vårfint med pasteller!

När påsken är över så blir det så trist tycker jag, när man tar bort det gula och somriga. Men för att skapa lite vårkänsla ändå så kan man ju leta fram pastelliga prylar och sätta ihop dem i en grupp, med en liten blomma. Kanske är det också dags att göra lite vårfint på balkongen eller om du har en inglasad altan. Än är det nog för kallt att sitta ute ( det gäller i alla fall den övre halvan av landet där det fortfarande är snö). Här är lite inredningsnyheter som är fina var och en för sig, men även ihop.

Stelton, Cervera, Rörstrand, Iittala, Vestre, Alcro, Royal Copenhagen, Broste Copenhagen, Arabia och Tingest.
Stelton, Cervera, Rörstrand, Iittala, Vestre, Alcro, Royal Copenhagen, Broste Copenhagen, Arabia och Tingest.

Termoskanna Lavendel 1 liter, 649 kr från Stelton/Cervera. Swedish Grace skål 179 kr från Rörstrand, Kuddöverdrag Iittala x Miyake 1299 kr.

Soffa Pop till uteplatsen, från Vestre 7375 kr. Härliga färger om man vill måla om något; Landsort och Markis av Alcros Pashminafärg 230 kr/ liter samt fasadfärgen Putsrosa, också från Alcro, 298 kr/liter.

Iittalas dricksglas Kastehelmi kostar 238 kr för 2-pack, Royal Copenhagens fat Elements 2100 kr, Vasen Amelie från Broste Copenhagen/Cervera 69 kr.

Arabias mugg Mumin Too-Ticki kostar 199 kr hos Cervera, Brickan Kastehelmi 329 kr från Iittala, stolen Dimma 2990 kr, designad av Alexander Lervik för Tingest.
Alla priser är förstås cirkapriser för de kan variera.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Textil | Tips

Permalink


Förändra rummet med ränder

Ett rum kan förändras helt med hjälp av randiga tapeter. Det fungerar precis som med ränder på kläder - horisontella ränder ger ett bredare intryck på en smal vägg och vertikala ränder ger ett högre intryck. På en person kan man se längre och smalare ut med vertikala ränder, medan ett rum ser ut att ha mer höjd till taket. Det kan vara bra att nyttja om man till exempel har lågt i tak, för att skapa mer rymd. Och har man en långsmal hall så tapetserar man inte ränder på tvären för då får man känslan av att "korridoren" är ännu längre.

Randiga tapeter från Duro
Randiga tapeter från Duro

Färgerna på ränderna spelar förstås också roll för vilken känsla rummet får. Modernt eller klassiskt?
Duros Rand & Kulör innehåller 35 ränder och 23 ytmönstrade tapeter, och bland de finns det allt ifrån lite djärvare fondränder till klassiska och moderna ränder. I kollektionen finns även två ytmönstrade tapeter, Linne och Sten. Dessa tapeter tillför en mer ombonad känsla till rummet.

Vill du ha handfasta tips om hur du kan använda ränder och ytor i ditt hem? Kolla då här på Duros digitala bok Randboken – din kompletta guide för ränder i hemmet (en pdf som du kan ladda ner).

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Sagaforms kaffekanna har vunnit pris igen!

Nu har Sagaforms kaffekanna ”Accent Coffee Can” fått ännu ett pris. 2014 vann den priset Formex Formidable, som är Formexmässans pris för design och funkgiont och nu har den även fått Red Dot Award, Best Product Design 2016! Wow, säger jag! Det här måste vara typ världens bästa kanna då? Red Dot Award är ett tyskt pris som ibland kallas för ”nobelpriset i design” och det delas årligen ut till innovativa designlösningar över hela världen. En jury bestående av 41 medlemmar har i år bedömt ett rekordstort antal produkter, 5 214 stycken, från 57 olika nationer. Och den här har alltså fått utmärkelsen Bästa produkt design.

Accent Coffee Can från Sagaform
Accent Coffee Can från Sagaform

Sagaforms kaffekanna ”Accent Coffee Can” är formgiven av Gustav Hallén. Kaffekannan (jag kallar dem för kaffetermos) är ergonomiskt utformad och har ett greppvänligt handtag i gummi som ska göra det lätt att hälla. Kaffekannan finns i fyra färger; Svart, vit, röd och turkos. Och korkarna finns också i ett flertal färger. Den rymmer 1 liter, är 31 cm hög och är tillverkad av polypropen med enn glasinsats.

Tidigar inlägg:
Vinnaren av Formex Formidable - en termos från Sagaform

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.sagaform.se

Nyckelord: Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Passa på och skaffa myggnätsfönster!

Jag har vid ett par tillfällen kollat in Clearviews nätfönster och dörrar på mässan Nordiska Trädgårdar. Nu såg jag att de skulle vara där i år igen, den 21-24 april så i år ska jag ta med mig mått så jag kan beställa en myggdörr till ytterdörren.
Även om det inte har varit särskilt myggigt de två sista åren, peppar peppar, så är det ändå en hel del flugor som kommer in. Dessutom har och jag varit nära att trampa på getingar ett par gånger, som har passat på och flygit in när dörren har varit öppen, och sedan kryper de omkring på hallgolvet i solgasset. Och på sensommaren....då kommer flygmyrorna! De är ju absolut värst av allt! Hur många som helst som kommer in och svärmar. Sist blev jag så less så jag tog dammsugaren och sög upp allihop och sedan bytte jag dammsugarpåse. Det gick ju också bra. Men... det skulle såklart underlätta med myggfönster. En dörr och ett par fönster vill jag nog ha.

Foto: Clearview
Foto: Clearview

Underligt nog så kommer man på det här med nätfönster när man är precis uppe i säsongen, under semestern... Bättre att vara ute i god tid känner jag. Jag ska läsa på mer vilka val det finns, man kan ju som sagt även beställa via nätet.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 

www.clearviewsweden.se

Nyckelord: Inspiration | Mässor | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Konstig design på Trädgårdsmässan

Idag på Trädgårdsmässan i Kista passade jag på att kolla in designer Emma Sjödins senaste alster. Hennes pelargonmönster har ju verkligen gjort succé! Även om du inte känner igen henne så känner du säkert igen hennes fina pelargon i kruka som finns på både väggdekorer, brickbord, kökshanddukar, disktrasor, rullgardiner, kuddfordral, brickor och glasunderlägg. Hennes två nya mönster är snäckor och en stor vacker ros. Båda är superfina, men jag tror rosen kommer att bli den som är mest populär.

Konstig Design Emma Sjödin Foto: Annika Rådlund
Konstig Design Emma Sjödin Foto: Annika Rådlund

Emma Sjödin står bakom företaget Konstig Design och det är hon som designat mönstren med blyerts och vattenfärger. Hennes senaste mönster heter Sea shells och Rose, och hon har även designat träunderredet till brickborden. Superfina!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.konstigdesign.se
www.kistamassan.se
www.tradgardsmassan.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar | Textil | Tips | Trädgård

Permalink


Hus med dressingroom och kontor? Myresjös senaste husmodell

Nu lanserar Myresjöhus nya huskoncept som ska göra att steget från lägenhet till eget hus inte blir så långt. De lanserar två nya unika hus bland deras Level One- modeller, ett av dem heter Smart 178 och är det största av modellerna (husen finns i 10 olika storlekar - från 75 m² till 178 m²). Smart 178 är ett 2-planshus med boarea på 177,8 m² och det är ritat för en större familj eller dig som vill ha ytor som ger flexibilitet i planeringen av ditt nya hem. Här finns exempelvis flera rum som kan inredas som kontor, dressingroom eller gästrum. Vilken dröm!

Myresjöhus Smart 178
Myresjöhus Smart 178

Smart 178 är unikt i Level one- serien på det sätt att det är det största huset med både stort vardagsrum och kök. Övervåningen har fyra stora sovrum, allrum och gott om plats för förvaring. Vid behov kan föräldrasovrummets dressingroom ändras till sovrum, kontor eller gästrum med ingång från allrummet.
Direkt på entrévåningen kommer husets storlek till sin rätt med ett rejält kök, matplats och vardagsrum. Smart och rymligt alltså.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

http://www.myresjohus.se/vara-hus/sok-hus/levelone/smart-178/

Nyckelord: Arbetsrum | Bostäder | Bygg | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Sneakpeak- inredning från Polaren och Pyret!

Häromdagen när mina två kompisar, som jag skulle luncha med, skulle på Polaren och Pyrets pressvisning så hängde jag på. De skulle ta sig en snabb titt på kommande klädkollektion. Men mitt norra öga spanade in den här söta dekorationsvimpeln, den var med på eventet som en sneakpeak på vad som kommer att komma i höst. Då kommer de att lansera lite söta saker till barnrummet. Vi får hålla oss till tåls med att se resten - de kommer att ramla ut i butikerna i augusti. Jag kommer att få pressinfo om vad det är så jag lägger ut det här så fort jag sett hela kollektionen.

Inredning från Polaren och pyret Foto: Annika Rådlund
Inredning från Polaren och pyret Foto: Annika Rådlund

Dekorationsvimpel från Polaren och pyret till barnrummet. Den och lite andra inredningsprylar kommer att lanseras i augusti.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
  www.polarnopyret.se

Nyckelord: Barn | Butik | Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Provligg i tio minuter

Ikea kommer nu att satsa på ett nytt sängsortiment och de lanserar även ett sängtest på nätet där man kan svara på frågor om hur man sover (ryggläge, sidan eller mage), hur mycket man väger, hur många som sover i sängen, om man är varm eller kall - för att man ska kunna hitta en madrass som passar perfekt.

Sömnen påverkar mer än vi tror, för om man sover bra så fungerar både minnet och koncentrationen bättre. I en undersökning som Ikea har gjort så visar det att nästan en av tre sover dåligt och att de inte väljer säng efter sovställning. Ett vanligt misstag är att många väljer för hård säng, därför tipsar man om att man ska provligga sängen i butiken i minst tio minuter. Man kan ju ställa alarmet på mobilen då ifall man slumrar till ordentligt, så slipper personalen väcka en när butiken stänger.

Ikeas nya sängsortiment Foto: Ikea
Ikeas nya sängsortiment Foto: Ikea

Till Ikeas sängsortiment adderas nu nya kontinentalsängar som ska ge maximal avlastning och sömnkomfort tack vare madrasser i tre lager. Alla kontinentalsängar har fått en matchande huvudgavel.

Ett par prisexempel:
 VALLAVIK kontinentalsäng HYLLESTAD medelfast, TUSSÖY grå 160×200 cm 13495 kr, 180×200 cm 14495 kr (den mörkblå gaveln med knappar) HÄXÖRT påslakan 2 örngott, vit/grå, 499 kr/st.

 DUNVIK kontinentalsäng HOKKÅSEN fast, TUSTNA mörkgrå, 160×200 cm 13445 kr, 180×200 cm 15195 kr, (den ljusgrå släta gaveln). GÄSPA påslakan 2 örngott, mörkgrå 499 kr, TUSENSKÖNA överkast mörkgrå, 599 kr. www.ikea.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.ikea.se

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Gula textilier piggar upp!

Det är inte bara på påsken som vi borde ha gula färger hemma, det är nämligen bevisat att gult är en uppiggande färg. Tork (som bland annat gör servetter och dukar) har gjort ett unikt experiment med hjärnvågsteknologi för att se hur man reagerar på olika färger. Dukningar och gula miljöer ansågs av testgruppen vara en spännande och rolig färg som skapade en uppfriskande miljö och att den passar väldigt bra i barnrum. Hjärnvågsanalysen indikerade högre grad av upphetsning och medvetet fokus, men i extrema fall även högre nivåer av stress. Så lagom med gult är alltså bäst.

Gula textilier från Bemz.
Gula textilier från Bemz.

Gult är inte fult, det är uppgiggande och uppfriskande. Här är några härliga inspirationsbilder från Bemz.se ( ni vet företaget som har textillösningar för nästan alla Ikea-soffor, och de skräddarsyr överdrag och gardiner,och de har även kuddar stolsöverdrag i sitt sortiment).

Överdrag till Ektorp 3-its; Cirkus i gul vitt med design av Littlephant. Kuddfodral: Chestnut Panama Cotton, Absolute White Panama Cotton and Rose Tegnér Melange.
Bemz överdrag till Henriksdal bar stol: Acacia Coconut Grove med design av Designers Guild.

www.bemz.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Bänk för källsortering - och att sitta på!

I april lanserar Ikea en kollektion som heter Användbar, prylar som är precis som namnet låter - användbara. Den här smarta bänken är nog efterlängtada av många. Med den kan man både samla sin sopsortering i olika kärl, samtidigt som man döljer dem under en sittbänk. Genialt, varför har ingen kommit på det tidigare? Det är ju inte kul med pappkassar och lådor med papersförpackningar, konserver, glas och batterier. Jag källsorterar och önskar verkligen att jag hade plats för den där bänken. Den passar ju både i en hall, i en grovingång , i tvättstugan och kanske på balkongen.

Bänk Användbar från Ikea
Bänk Användbar från Ikea

Användbar bänk för avfallssortering 995 kr. Sorteringskärl säljs separat. Hela kollaktionen användbar kommer ut till butikerna 8 april.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.ikea.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Stig Lindbergs Berså - nu som tapet!

Stig Lindberg skulle ha fyllt 100 år i år. För att hylla honom och fyra andra formgivare har Boråstapeter tagit fram en tapetkollektion som heter Scandinavian Designers II, och den komer att lanseras i mitten av juni. Stig Lindbergs femtiotalsmönster Berså finns i många hem då hans porslinsserie för Gustavsberg är lika populär nu som då, så man kan bara ana hur populär den här tapeten kommer att bli...
Om man tycker att den är lite "för mycket" så kan man tapetsera bara en vägg eller en yta där det passar. Den passar förstås också superfint att tapetsera möbler med. Tänk en teakbyrå....med tapet på lådorna. Grymt snyggt! Eller ett teakskåp!

Stig Lindbergs Berså - nu som tapet!

Formgivaren Stig Lindberg är på tapeten med sitt ikoniska mönster Berså. Stig Lindberg, som föddes 17 augusti 1916 i Umeå (och vandrade vidare den 7 april 1982 i San Felice Circeo-Terracina Italien), och han skulle alltså ha fyllt 100 år i år. Boråstapeten lanseras i juni 2016.

www.borastapeter.se/sv/

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Kom till mig vita kaktuslampa!

Den här lampan vill jag ha! Tyvärr finns den inte i butik ännu, det är en av vår och sommarnyheterna från EM möbler. Har försökt hitta info om när den ramlar in i butik med det står bara att den hör till SS2016 (spring summer 2016) i den pressinfo som finns. Älskar kaktusar. Jag har varit rätt mycket i Arizona i USA och sedan dess är jag såld på kaktusar, speciellt Saguaro kaktusen som kan bli gigantisk och så får den stora vita blommor på våren. Nu har ju kaktusar blivit trendiga här på hemmaplan, men jag gillar dem oavsett om de är i tiden eller inte.

Kaktuslampa frånEM-möbler
Kaktuslampa frånEM-möbler

Vit lampa från EM möbler, 829 kr. Hoppas de inte hinner sälja slut innan man hinner lägga vantarna på en...

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.em.com

Nyckelord: Belysning | Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Snygg styling med Eden och Lilja från Skultuna

Jag är ju verkligen en sucker för fina prylar, den kan inte hjälpas. Se här så fint med nya servisen Eden från Rörstrand tillsammans med ljusstaken Liljan från Skultuna. Den här myshörnan fanns uppdukad på Sturebadet för ett tag sedan då Rörstrand visade upp den nya servisens alla delar. Jag undrar om lampan i bakgrunden är från Svenskt Tenn?

Eden Rörstrand och Liljan Skultuna Foto: Annika Rådlund
Eden Rörstrand och Liljan Skultuna Foto: Annika Rådlund

Den klassiska ljusstaken Liljan i mässing kostar 890 kr hos Confidentliving.se. De äldre delarna i porslinsserien Eden brukar man hitta på sajter som Tradera och i antik/retrobutiker. De nytillverkade (de har precis satts i produktion igen) finns hos återförsäljare av Rörstrand.

Tidigare inlägg:
Rörstrands Eden som slutade tillverkas 1972 är tillbaka!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inspiration | Ljus | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Spanade in Lammhults hängare Juster på möbelmässan

På Stockholm Furniture Fair presenterade Lammhults resultaten av studentprojekt X-WORKS 2,0., det är ett samarbete med Beckmans Designhögskola, Bergen Academy of Art and Design och Carl Malmsten Furniture Studies. Ett av resultaten är det här, som visades upp nu i februari på möbelmässan. En hängare i annorlunda form. Kul idé tycker jag, passar både som avskärmning, tamburmajor, klädhängare i något rum och handukshängare....Eftersom den är "platt" så är den inte så skrymmande som man kan tro. De visade två olika höjder av den på mässan.

Juster design: Julia Prytz Foto: Annika Rådlund
Juster design: Julia Prytz Foto: Annika Rådlund

Hängaren Juster designad av Julia Prytz hittade vi i Lammhults monter på möbelmässan Stockholm Furniture Fair. Jag har försökt hitta hängaren på Lammhults hemsida, men den ligger inte där, än... Den är en av deras nyheter så man kanske får hålla sig till tåls till den ramlar ut på sajten om man är intresserad av den.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.


www.lammhults.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Mässor | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink