AlltomBostad
 

2015 Mars

2015 Mars


Tävling! Vinn en elektrisk fönstertvätt från Kärcher!

Med Kärchers fönstertvätt WV 2 går fönsterputsen som en dans! Det är en helt ny eldriven fönstertvätt med sugfunktion som kan användas när man ska tvätta fönster, speglar eller glasbord. Den ska inte lämna några ränder och vara helt droppfri. Dessutom har den längre batteritid än sin föregångare och är ännu smidigare, lättare och tystare. Först sprayar man ytan med vatten och rengöringsmedel med hjälp av sprayflaskan. Sedan tvättar man med tvättmunstycket och mikrofiberduken och därefter suger fönstertvätten upp allt överflödigt smutsvatten.
Voilà - ytan är blank och ren!

Så här gör du för att tävla:
1. Från vilket land kommer rengöringsproduktföretaget Kärcher?
2: Varför vill du vinna en Kärchers fönstertvätt?

Mejla svaren och dina kontaktuppgifter till: [email protected] senast den 17 april. Vinnaren meddelas via mejl och här på bloggen och fönsterputsen skickas till vinnaren med post. Lycka till!

Kärcher WV2
Kärcher WV2

Fönstertvätten kan användas på fönster, speglar, glasbord, plattor och klarar även enkelt av spröjsade fönster om man använder spröjsmunstycket. Per batteriladdning ska man hinna putsa cirka 75 m² = 25 fönster, Detta ingårr: Sprayflaska och skrapa, laddare och mikrofiberduk. Mer info hittar du här på Kärchers hemsida.

 

Gilla oss gärna på facebook

Tips! Vi tävlar ut en till fönsterputs på vår Instagramsida.

Nyckelord: Tävling | Tips

Permalink


Fina inredningsprodukter från Erika Tubbin

På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar träffade jag formgivaren Erika Tubbin. Hon gör allt från snygga brickor till disktrasor. Och smycken. Hennes senaste motiv är hämtat från naturen där hon först har fotograferat en yta som sten eller metall och sedan överfört det till blad och djur. Jag fastnade för de här gröna lövverken, väldigt snyggt till koppar och mässingsfärg som är så populärt just nu.

Erika Tubbin design Foto: Annika Rådlund
Erika Tubbin design Foto: Annika Rådlund

Erika Tubbin visade upp sina egendesignade heminredningsprodukter på trädgårdsmässan. Till vardags håller hon till i Norrköping men hennes prylar finns förstås även att köpa på nätet. www.erikatubbin.se

Nyckelord: Inredning | Mässor | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Bossons flasklyktor till trädgården

Förra året på mässan Nordiska trädgårdar så köpte jag fyra sådana här flaskor som man kan hänga upp i trädgården. Jag har hängt upp dem i några träd och tänder ljus där ibland på kvällarna. I år på mässan gick jag förbi Bossons monter igen och var väldigt nära att köpa några flaskor till..men ibland får man bara försöka att hejda sig. Men nu i efterhand så ångrar jag mig lite, hade varit bra gå-bort presenter i sommar!

Bossons flasklyktor Foto: Annika Rådlund
Bossons flasklyktor Foto: Annika Rådlund

Lyktor av glas att ha i trädgården eller inomhus. Finns i olika färger. www.bossons.se

Nyckelord: Belysning | Inspiration | Mässor | Tips | Utomhus

Permalink


Lampa med tepåsar

Det bästa med mässor är att man kan få information om saker man är intresserad av och förstås få inspiration. På mässan Nordiska trädgårdar, som är en stor trädgårdsmässa som äger rum i Älvsjö varje år, så fotade jag en hel del olika saker som jag tänkte dela med mig av. En av de saker jag såg var den här, en lampa med tepåsar i, och då är det inte själva tepåsarna som jag gick igång på utan själva idén att man kan ta till exempel en gammal lampskärmsstomme och bara ha den som den är tillsammans med dekorationer.
Den här lampan hade ju passat ypperligt i en tebutik eller i en tesalong. Själv kan man ju hänga dit precis vad som helst. Små pappersfigurer, legogubbar , små laminerade fotografier, påskpynt till påsk, kulor till jul och varför inte blommor? Jag har en påse med små söta pappersblommor nåognstans, jag måste ta och leta fram dem och skapa en egen variant av lampskärm. Viktigt att tänka på när man har en öppen lampa är att ha glödlampor som inte bländar, det är bättre med frostat glas på dem, och att ingenting hänger mot lampan så att det finns risk att det tar eld. I och för sig så brukar inte de nya lamporna bli lika heta som de traditionella glödlamporna... men ändå.

Te-lampa Foto: Annika Rådlund
Te-lampa Foto: Annika Rådlund

En kopp te? Med en te-lampa är en kopp te aldrig långt borta. www.nordiskatradgardar.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Mässor | Tips

Permalink


Planteringsinspiration på trädgårdsmässan

Ibland kan även små saker inspirera till stora idéer. På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar var det förstås hur mycket som helst att titta på. Den här lilla planteringen tyckte jag var fin, kanske är det för att jag alltid har varit svag för hjärtformade saker. Det här är ett litet fågelbad som de hade fyllt med vatten och blommor. Jag missade att skriva upp i vilken monter det här var, men jag har sett liknade hjärtan på Jysk.

Plantering med hjärta Foto: Annika Rådlund
Plantering med hjärta Foto: Annika Rådlund

Snart är planteringssäsongen igång. Det kommer att bli härligt att krypa runt i myllan. Här är en fin planteringsidé som jag såg på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar. www.stockholmsmassan.se

Nyckelord: Mässor | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Miljövänligare gräsklippning

På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar kan man både få inspiration och lära sig mer om växter och annat som rör trädgården. I år fanns bland annat Aspen på plats som berättade om fördelarna med att använda alkylatbensin till gräsklipparen. När det gäller farliga kolväten är alkylatbensin upp till 99 % renare jämfört med vanlig bensin och den är även i stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater. Så alkylatbensin är alltså ett bättre val för både miljön och för den som kör gräsklipparen.

Akrylatbensin Foto: Annika Rådlund
Akrylatbensin Foto: Annika Rådlund

Akrylatbensin är ett smartare val ur miljösynpunkt och den ska hålla gräsklipparmotorn renare än vad vanlig bensin gör, därför ska man inte behöva byta till exempel tändstift eller serva motorn lika ofta.
I genomsnitt använder man 8–10 liter bensin till sin gräsklippare varje år och byter man ut dessa liter mot alkylatbensin kostar det cirka 100–150 kronor mer, beroende på om man köper alkylatbensin på dunk eller tankställe. Men istället så spar man in på både miljön och det ska vara skonsammare för både människa och klippare. Låter som om det är värt en hundring, tycker jag.
www.aspen.se

Nyckelord: Mässor | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Fototapet med eget motiv eller Canvasbutikens foton

Här ett tips om svensktillverkade fototapeter där tapeterna tillverkas på beställning efter dina önskemål. Man kan välja om man vill använda något av deras motiv, eller använda egna bilder och skapa en personlig vägg. Det vore väl härligt att framkalla en bild från semesterresan och ha den över hela väggen, så kan man påminnas om en vacker strand, ett vattenfall, en stig, solnedgång, björkskog, kullerstensgator eller annat. Fototapeterna produceras vid beställning och levereras komplett med tapetlim och monteringsanvisning. Det låter ju inte alltför svårt tycker jag.

Mystisk Grön Skog Fototapet Fotograf: Anekoho
Mystisk Grön Skog Fototapet Fotograf: Anekoho

Tapeterna från Canvasbutiken tillverkas av non-woven, ett material som ska vara både miljövänligt, formstabilt och slitstarkt. Våderna är 45 cm breda och monteras kant i kant. Fototapeterna är ska vara fria från PVC och motståndskraftiga mot solens UV-strålningar så att färgerna ska hålla år efter år. Om du ska beställa en fototapet så kom ihåg att ange alltid bredd och höjd ca 3-5 cm större än din vägg för skärsmån. Tapeten Mystisk grön skog på bilden kostar 339,00:-/m².
www.canvasbutik.se skriv Tapet i sökrutan då får man fram alla motiv som de har som tapeter.

Nyckelord: Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Senaste trägolvstrenderna

Att välja golv är ju alltid en lite knepig fråga, ska man ha ljust eller mörkt, smala plankor eller breda? Anders Gathu, som är produktchef för trägolv på Tarkett i Norden har tipsat om vad som är det senaste när det gäller trägolv. Han menar att nu är det trendigt med unika golv som skapar en personlighet till våra hem och gärna breda plank på upp till 30 cm. De mörkare trägolven får stå åt sidan till förmån för de ljusare där blonda, borstade ekgolv är naturliga material som ligger helt rätt i tiden. Ytan tänker vi slitstarkt och praktiskt. Det ska vara enkelt att städa och hålla rent, samtidigt som vi önskar den mjuka känslan som ett oljat golv ger. För trettio år sedan lackade vi våra trägolv, för femton år sedan skulle vi olja golven. Därefter kom mattlacken. Nu är nästa trend här: en hårdvaxolja som ger en sidenmatt yta. Hårdvaxoljan är en produkt från växtriket med oljans skyddande egenskaper. Det fina med denna yta är att man kan underhållsförbättra på utsatta partier, istället för att ta hela golvet. Lättstädat och lättskött - precis min melodi.

Unika ljusa trägolv är trendigt.
Unika ljusa trägolv är trendigt.

Unika trägolv som ger personlighet samt lättstädat är det som gäller. På bilden är det Heritage Ek Blonde borstad, en ljust ekgolv med tydlig struktur. Mått: tjocklek 14 mm, bredd 190 mm och längd 2 200 mm från Tarketts Atelier Collection, som finns i sex olika varianter. Samtliga med karaktäristiska stora kvistmärken, barkfickor, sprickor och andra “defekter” skapade av naturen. Materialets naturliga färgvariationer i kombination med, handgjorda minifaser och kraftig borstning och lasyr ger ett vackert, genuint och personligt golv. Pris cirka 1000 kr/kvm.
Ytan är behandlad av hårdvaxolja – med naturliga råvaror från växtriket. Den tränger ner i träet och ger även den speciella lystern, i kombination med vaxet som lägger sig som ett extra nötningsskydd på ovansidan.

www.tarkett.se

Nyckelord: Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


Tapet som ser ut som vackra tidningsomslag

Mr Perswall har massor av härliga tapeter som kan förändra ett rum på ett kick. Fashion Covers är en av de som jag har fastnat för, antagligen för att jag alltid gillat tidningar och modemagasin. Den passar lika bra i en hall, som vid skrivbordshörnan, en fondvägg i vardagsrummet, sovrummet eller i en walk-in-closet. Älskar tapeter där man hela tiden kan hitta nya detaljer och bli inspirerad av, själv skulle jag mer än gärna göra om kontoret med den här tapeten.

Fashion Covers / Mr Perswall
Fashion Covers / Mr Perswall

Tapeten Fashion covers passar alla fashionistas och alla andra som vill förändra ett rum med en annorlunda vägg. Tapeten finns hos Mr Perswall och kostar 295 kr/m2. www.mrperswall.se

Nyckelord: Nyheter | Tapet

Permalink


Yogagroda i fontänen

Hittade precis de här hysteriskt roliga fontänfigurerna, "Jane Fonda- grodan" som stretchar och "Susanne Lanerfeldt-grodan" som kör gymnastik. Ja, nu heter de inte så men man kan ju hitta på ett namn åt dem om man vill. Oavsett, så är det en charmig groda som pryder sin plats både ute och inne. Alla grodor kommer från företaget Mr Fredrik och de säljer även pumpar och belysning om man är sugen på att anlägga en fontän i sommar.

Fontän Groda / Mr Fredrik
Fontän Groda / Mr Fredrik

Grodan som gymnastiserar genom att strecha det bakre benet medan sittande är 11 cm hög och kostar 575 kr. Grodan som står upp med böjt ben är 21 cm hög och kostar 738 kr. Grodan som springer fram är 42 cm hög och kostar 2550 kr. Fontängroda som ligger och sträcker på sig - "Streching Frog" kostar 490 kr och är 16 cm. Alla är tillverkade i brons. www.mrfredrik.se

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Tips! Påskprylar i svartvitt

Den är många som anammar den svartvita inredningstrenden och som inte alls vill ha färgglada påskdekorationer hemma. Här har jag hittat några finfina prylar från Ica. Snygga, stilrena och billiga. Finns både i butik och på nätet.

Påskägg och påskdekorationer från Ica hemma.
Påskägg och påskdekorationer från Ica hemma.

Påskdekorationer i svart, vitt och brunt från Icas hemmasortiment. Finns på webben och där anges också i vilka butiker de finns i. Ett godisägg i porslin att fylla med godsaker. Färg: Svart/vit Storlek: Bredd 11 cm, längd 15 cm och höjd 10 cm, 79 kr.Dekoration för påskriset. Färg: Svart/ blandade motiv Storlek: 6cm Förpackningstorlek: 6 -pack, 34.90 kr. Påskfjädrar Pärlhöns Brun natur 5-p, 14.90 kr. Rishänge ägg News Rishänge ägg News 29,90 kr. Rishänge Glad Påsk bokstäver Svart/vit 39,90 kr 14,90 kr. Äggkopp Anna Klarglas 5cm. www.icahemma.se

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inredning | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Vår och påskfint med Fantasy från Sagaform

Det bästa med påsken är alla färger, tycker jag. Och då tycker jag att det är bra att köpa sådant som man kan använda även efter påsk och inte bara under några helgdagar. Den här glasservisen från Sagaform är ny och den har härligt glada färger som man kan använda året runt. Det blir extra piffigt på påskbordet med lite färglada ägg och påskris till.

Glasserien Fantasy från Sagaform.
Glasserien Fantasy från Sagaform.

Fantasy från Sagaform med design av Hanna Wernin. Jag gillar speciellt de smarta juicetillbringarna med lock som göra att juicen/saften inte tar smak av annat i kylen. Även bra när utesäsongen börjar, för att inte insekterna inte ska bada i flaskan. Fantasy karaff kostar 199 kr på Royaldesign.se men nu såg jag att de kostar 149 kr. Fantasy Glas Stora, 30cl i 4-Pack 179 kr (Nu 143 kr) Glas Mellan, 20cl i 4-Pack 149 kr (Nu 119 kr) Litet 4,5 cl glas (som används som äggkoppar på bilden) 4-Pack 99 kr (Nu 79 kr). Vet inte hur länge de kör de nedsatta priset på Royal Design, jag bara såg det på deras hemsida nu.

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar

Permalink


Sommarens textilier - nyheter i pastell och härliga mönster

Nu har jag fått både städinspiration och en lust att rensa ur saker hemma. Allt det här kommer automatiskt på något sätt när solen börjar skina. När det blir varmare vill man helst lägga undan murriga textilier och istället ta fram de som är ljusa och färgglada. Det här är ett fenomen som alltid händer på våren då blir vi mer förtjusta i pasteller och somriga mönster. Här är några inredningsnyheter som jag har hittat i både ljusa och mer klatschiga vårfärger.

Sommarens textilier - nyheter i pastell och härliga mönster

Bland mjuka pasteller och modiga mönster
Miljöbild högst upp: överkastet Wendy från Varnamo of Sweden, från 915 kr.
Bild 2: Lila och gröna blockljus med strukturerad yta, ICA, 24,90-49,90 kr/st. Mjuka plädar i 100 % ekologisk lammull från Klippan Yllefabrik, finns i 12 olika färger, 650 kr/st. Trasmattorna "Björkö", "Viola" och "Cina," från 149 kr/st hos Jotex.se

Bild 3: Kuddar med tulpantryck i rosa, lila och gult, Ekelunds Linneväveri, 315 kr/st. Prydnadskudde med hus samt prydnadskudde med fåglar, Ekelunds Linneväveri 315 kr/st. Kudde "Ibiza Queen" designad av Carolina Gynning, RoyalDesign.se, 550 kr.

Bild 4: Trasmattorna "Björkö", "Viola" och "Cina," från 149 kr/st hos Jotex.se

Nyckelord: Inspiration | Nyheter | Textil | Tips

Permalink


Ny torrtoalett - det behövs varken el eller vatten!

Nya Hasselfors Garden Ekotoa 50 L är lätt till vikten är dessutom smidig att installera. Du placerar den direkt på golvet och den kräver varken el eller vatten för att fungera. Enklare kan det inte bli! Ekotoan passar både i uppvärmda utrymmen eller i uthus och är tackvare sitt slutna system och lätta vikt, enkel att förflytta för att använda i eller vid exempelvis sommarhuset, eller som som extratoalett vid badrumsrenoveringen eller i stallet. Toaletten har en vridbar innerbehållare och en enkel separeringsfunktion, som bygger på att vätskan leds via en slang till ett separat uppsamlingskärl, det i sin tur gör att avfallet blir torrare, tömningarna blir färre och lukten ska vara bättre. Den här varianten en kapacitet för fritidsbruk för en fyrapersoners familj i cirka 30 dagar.

Hasselfors Garden Ekotoa
Hasselfors Garden Ekotoa

Hasselfors Garden Ekotoa 50 L .Rek. cirkapriser, Ekotoa 50 L, från 1 600 kr. 
Toaletten tillsammans med strömaterial som Hasselfors Garden Sanitetstorv. Innehållet kan sedan med fördel efterkomposteras i kompostbehållare. Rek. cirkapris för Sanitetstorv är 50 kr/18 liter.

För dig som behöver en toalett med större kapacitet finns även nyheten Hasselfors Garden Komposterande Ekotoa 100 L. Den enkla principen är densamma, men skillnaden mot den mindre modellen är att denna har tre roterande innerbehållare. När en behållare är full, vrider du bara fram en ny. Den fulla behållaren blir kvar i toalettens bakre del och komposteringen av avfallet påbörjas. Ekotoa 100 L har en kapacitet för en fyrapersoners familj i cirka 60 dagar och kostar från 3 200 kr. 

www.hasselforsgarden.se

Nyckelord: Badrum | Nyheter

Permalink


Årets pelargon blev Violino

Idag utsågs Årets Pelargon på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar. Det är en årlig utmärkelse som i år gick till ’Violino’. Sorten har ljust violetta blommor med mörkgröna blad där växtsättet är kompakt och jämnt. Den ska dessutom vara lättskött, hålla sig fin långt in på hösten och klarar även en sommar med dåligt väder. Det gillas! Från Blomsterfrämjandets håll meddelar man att det har funnits en annan violettfärgad pelargon som har plockats bort ur sortimentet eftersom den inte höll måttet. Därför startade man ett förädlingsprogram för att hitta en ny bättre sort, och för ett par år sedan introducerades ’Violino’.

Årets pelargon Violini Foto: Blomsterfrämjandet/Annika Christensen
Årets pelargon Violini Foto: Blomsterfrämjandet/Annika Christensen

Violino’ tillhör precis som ’Kathy 13’, sorten som fick utmärkelsen Årets Pelargon 2014, serien Moonlight.
’Violino’ fungerar både ute och inne. På sommaren trivs sorten bäst ute, till exempel på balkongen, altanen eller utanför entrén. Under vinterhalvåret vill den stå på en ljus och sval plats som i glasverandan eller i det inglasade uterummet.
Optimalt för ’Violino’, liksom de flesta pelargoner, är att stå i ett soligt, varmt och skyddat läge. Pelargoner fungerar också i halvskugga, men blommar då inte lika rikligt. www.blomsterframjandet.se

Nyckelord: Blommor | Nyheter

Permalink


Oras Optima - kran med Eco-knapp

Att välja kran är ju inte helt lätt. Det har gått några år sedan jag köpte mina, och då gick jag bara på utseendet när jag valde. Sedan dess har det kommit många smarta varianter på marknaden. Oras Optima är ett av exemplen, engreppsblandare för kök och badrum med en spak utrustad med en eco-knapp. Knappen reducerar vattenflödet, men ska i de flesta fall fullt tillräckligt med vatten för vardagssysslorna. Vattenflödet kan lätt ökas genom att trycka på eko-knappen och samtidigt lyfta upp spaken. Knappen är till för att spara vatten och energi, men fungerar också som temperaturbegränsare, vilket är särskilt bra förstås om man har små barn. Temperaturbegränsningen kan överskridas om eco-knappen trycks in samtidigt som spaken förs förbi spärrläget.

Oras Optima - kran med Eco-knapp

Med eco-knappen på Oras Optima kan man på ett enkelt sätt spara vatten- och energi. Tvättställsblandare, pris cirka 1729 kr Köksblandare med smart diskmaskinsventil stängs automatiskt efter 3 eller 12 timmar, pris cirka 3566 kr. www.oras.com

Nyckelord: Badrum | Nyheter | Tips

Permalink


Smarta förvaringslösningar till garderoben

Fler än jag som drömmer om en välorganiserad garderob? Theofils lanserar nu ett nytt koncept med smarta garderobslösningar från varumärket Pelly. Det är ett komplett system i flera varianter där man väljer utifrån utrymmets bredd. En sats innehåller korgar, väggskenor, konsoler, skohållare, hyllplan och klädstång i olika kombinationer. Totalt finns det 42 olika varianter, så att det ska passa både i en walking closet, i hallen eller i tvättstugan. Förvaringen kan även döljas bakom skjutdörrar.

Smarta förvaringslösningar till garderoben

Smart förvaringslösning till garderoben.Komplett lösning med all inredning du behöver för att ordna en snygg och funktionell förvaring . Systemet finns för sex olika breddomfång, från 860 mm till 2 860 mm, samt i flera varianter med olika innehåll. Totalhöjden på systemen är 2 000 mm och djupet 505 mm. www.theofils.se

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


KappAhl lanserar heminredning

KappAhl lanserade sin babykollektion Newbie under 2010, kläder för de minsta där all bomull är 100% ekologisk, och nu satsar modekedjan på att utveckla konceptet vidare med heminredning för småbarnsrummet. Inredningskollektionen Newbie Home innehåller bland annat sängkläder, babyfiltar, galgar, skötbäddar, flaggspel, förvaring och andra fina inredningsprodukter för de minsta. Kollektionen finns till att börja med i KappAhls större butiker, i Newbie Store och på Shop Online. .

Newbie Home / Kappahl Foto: Annika Rådlund
Newbie Home / Kappahl Foto: Annika Rådlund

KappAhl kollektion Newbie Home- heminredning för småbarnsrummet. I november öppnades KappAhl Sveriges första Newbie-butik, Newbie Store, i Mood-gallerian i Stockholm, kika in där om du har vägarna förbi. Butiken är liten med det finns en hel godbitar där. Annars finns produkterna även på nätet. www.kappahl.com

Nyckelord: Barn | Inredning | Nyheter

Permalink


Olle Eksells motiv på Ikea!

Ikea lanserar inrednningsprylar med motiv av Olle Eksell (1918–2007) illustratören bakom de kända Kakao-ögonen.
Olle Eksell sa själv att han inte kundeteckna människor, han fick det inte portträttlikt tyckte han. Men när han ritade fåglar kunde han plötsligt fånga karaktärerna hos människorna. Fåglarna dök upp i Olles illustrationer för första gången i slutet av 50-talet, därefter följde de med genom hela hans karriär- på bokomslag, tidningsvinjetter, annonsmaterial, födelsedagshälsningar, årsredovisningar, till och med som skulpturer. Bulliga fåglar, glada fåglar, ledsna fåglar, stolta fåglar, korvfåglar, pennfåglar, servitrisfåglar, som städfåglar och hippiefåglar. Så beskrivs han i boken Ur boken Olle Eksell – Javisst!
Från och med april kan man se flera av figurerna på inredningsprylar på Ikea. Jag tänker i alla fall satsa på de två affischerna med tändstickor på, de är superfina tycker jag.

Önskedröm av Olle Eksell / Ikea
Önskedröm av Olle Eksell / Ikea

Kollektionen är i uppdelad i tre delar: "Glada fåglar, ledsna fåglar, hippiefåglar", "Papperet tänder färgen" och "Edward and the horse". I kollektionen ingår allt från konstkort, affischer, brickor och muggar till mattor och sängkläder.
Här är några delar ur kollektionen: Önskedröm bricka 49 kronor. Kudde, fågel 39 kr. Glasunderlägg 10 st, 9 kr. Underläggen har olika illustrationer på framsidorna och enfärgade baksidor. Önskedröm kudde 39 kronor, Önskedröm bild, tändstickor, 79 kronor/ set om två. Önskedröm randig matta med tändsticksmotiv, kort lugg 399 kronor.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Styla garageporten i vår

Istället för att titta på en tråkig garageport kan du titta på en väderkvarn vid ett holländskt tulpanfält, en vespa framför ett landskap i Toscana, eller ljust lila blommande buskar någonstans vid Medellhavet. Med mer än 350 mönster att välja mellan på style-your-garage.com, har de något för alla som vill väcka uppmärksamhet. Förutom vår och sommarbilder finns motiv på djur, flygplan, och konstverk. Och naturligtvis finns det gott om fordon - allt från klassiska bilar, motorcyklar och sportbilar till lastbilar.

Style your garage
Style your garage

De ljusäkta och väderbeständig garagemotiven sitter fast med ett speciellt kardborreba och dubbelhäftande tejp. Det ska gå att ta bort dem utan att det blir några märken kvar, ifall du skulle vilja byta dem med ett nytt tema på sommaren - kanske till och med med din favorit semesterfoto. www.style-your-garage.com.

Nyckelord: Inspiration | Övrigt | Tips | Utomhus

Permalink


Nya muminporslinet - bra student- eller doppresent

I sommarsäsongens kollektion av Arabias muminporslin har illustratören Tove Slotte velat framhäva sommarens fräscha färger och skapa motiv med en mer berättande form. Genom att göra en djupdykning i originalberättelserna mixat med en gnutta fantasi har hon fått fram en färgglad kollektion med somrig känsla. Ni som är inbitna samlare vet precis hur de tidare produkterna i sommarkollektionen ser ut, Primadonnans häst från 2012, Snorkfröken och poeten från 2013 och Segla med klippdassar och Too-Ticki från 2014. Men oavsett om man samlar eller inte så är mumin barnsligt söta och gillas även av många vuxna, därför tycker jag att de passar lika bra som student- som doppresent. Sommarens kollektion "Ögonblick på stranden" går i typiska studentfärger - blått och gult.

Nya muminporslinet - bra student- eller doppresent

I sommar välkomnar Arabia de sista delarna i sommarsäsongskollektionen. Kollektionen, som lanserades första gången för fyra år sedan, presenterar nu ett sista motiv som ger historien ett lyckligt slut. Ögonblick på stranden speglar de vackraste av känslor när Mumintrollet blir kär i Primadonnan, en tjusig cirkusstjärna som blivit strandad i Mumindalen på grund av översvämningen som orsakats av att det regnat i flera månader.

Illustrationerna för ”Ögonblick på stranden” kommer ursprungligen från Tove Jansson första seriestripp ”Mumintrollet blir kär".
Mugg 30 cl, Rek. utpris 249 kr
Skål 15 cm, Rek. utpris 299 kr
Sked “Mumin på styltor”, Rek. utpris 99 kr
Sked “Primadonnans häst”, Rek. utpris 99 kr
www.arabaia.fi

Nyckelord: Barn | Nyheter | Porslin | Presenter | Tips

Permalink


Falcon Nexus - en spis i guld!

1830 tog Falcon fram världens första spis tillverkad av gjutjärn, Kitchener-spisen. Efter det har produktuvecklingen fortsatt och idag har de producerat en miljon spisar! Man vet till och med att den 4 mars producerades den miljonte spisen och detta uppmärksammas nu med en limiterad utgåva i en guldig ton. Den passar kanske inte jättebra i ett kök med rostfritt men snyggt till ett svart kök, eller vitt.

Guldfärgad spis i modell Nexus /Falcon
Guldfärgad spis i modell Nexus /Falcon

För att fira en miljon tillverkade spisar släpps nu modellen Nexus i en guldfärgad kulör. Den limiterade spisen kommer med gashäll med fem brännare inklusive wokbrännare och multizon med stekbord. Spisen har varmluftsugn samt programmerbar multifunktionsugn. De stora runda vreden har ett inbyggt kontrollsystem för bästa möjliga precision. www.falconsverige.com

Nyckelord: Inredning | Kök | Nyheter

Permalink


Stig Lindebergs servis i melamin

Lagom till semestern relanserar Opto Design Stig Lindbergs populära och funktionella melaminservis Blues. De har utökat serviskollektionen med brickor, glasunderlägg, grytunderlägg, skärbräda, bordstabletter, servetter och handdukar i samma mönster. Jag älskar det här mönstret och färgerna, jag har ju alltid varit svag för blåvitt i kök... Och att det är i plast är superbra så att man kan använda det utomhus, då behöver man inte vara orolig att något går sönder på uteplatsen. Det är ju aldrig kul att leta skärvor vid trall, stenläggningar och i gräsmattan...

Blues av Stig Lindeberg / Opto Design
Blues av Stig Lindeberg / Opto Design

Servisen Blues av Stig Lindeberg designades på 70-talet relanseras i melamin av Opto Design. I servisen ingår kopp och fat, ett mindre och större fat, en mindre och större skål samt en salladsskål. I serien har Opto Design även tagit fram handgjorda brickor, glasunderlägg, grytunderlägg och skärbrädor i formpressat trä, samt bordsunderlägg, servetter och handdukar. Finns i butik från och med juni. www.optodesign.se

Nyckelord: Kök | Nyheter | Prylar | Utomhus

Permalink


Ser soptunnan trist ut?

Förr hade jag soptunnan på andra sidan vägen och då tänkte jag inte lika mycket på hur den såg ut, men för ett tag sedan meddelades det att hämtningen numera kommer att ske från samma sida som huset är så då hamnade tunnan verkligen i blickfånget. Jag har tidigare funderat på att klä den med dekorplast, för den gröna färgen som den har nu är ju verkligen trist. Men det har liksom aldrig blivit av. Här hittade jag några från Gardensmart, jag gillar den med den röda vallmon bäst. Med den här behöver man inte klä in hela tunnan utan bara på en sida.

Sticker med blommotiv från Gardensmart.
Sticker med blommotiv från Gardensmart.

Gardensmart har fyra olika motiv för soptunnan; Murgröna, Solros, Vallmo eller Lavendel. Sticker som täcker framsidan av din soptunna. Mått 38x84 cm. 159 kr/st www.gardensmart.se

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Populära The London Collection från Skultuna kommer i nya färger

Lara Bohincs "The London Collection" från Skultuna har blivit otroligt populär sedan den lanserades i fjol. Den är med i vara och varannan inredningstidning och dyker ständigt upp bland inredningsbilderna på nätet. Lara Bohinic har inspirerats av färgerna i Adriatiska havet, där hon tillbringade sina somrar som barn. Genom de fint etsade detaljerna framträder det ikoniska mönsterna effektfullt och vackert i mörker. Lyktorna är också mycket vackra med blommor i, som vaser, med eller utan bottenplattan. Den nya färgerna går namnet Summer Edition, men är inte en tidsbegränsad kollektion, och består av två lyktor i två somriga pasteller - korallrosa och mintgrönt.

The London Calling Summer Edition från Skultuna
The London Calling Summer Edition från Skultuna

Inspirationen till The London Collection har Lara Bohenic hämtat från sina resor världen över. Lunars mönster är inspirerat av motorvägarna i Japan, Celestial av planeternas rörelse runt solen och Feather av fåglars lätta vingslag. De nya färgerna i Summer Edition lanseras den 15 april.
Lunar Small, pink 598 kr
Lunar Small, mint 598 kr
Lunar Large, pink 949 kr
Lunar Large, mint 949 kr
Celestial, pink 698 kr
Celestial, mint 698 kr
Feather, pink 775 kr
Feather, mint 775 kr


Gilla  gärna Allt om bostad  på Facebook
Nu finns vi även på Instagram - där kan du följa oss för att se fina bilder och se de senaste nyheterna

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Färgsprakande inredningsnyheter

Man blir glad av färg, varför inte våga lite mer hemma? Det har varit mycket vitt och svart på inredningssidan länge nu, och jag förstår om man inte vill köra på med massor av färg överallt. Men våga använda några accenter för att pigga upp, en vilsamt grön bordslöpare, eller en rosa skrivbordslampa. Mattan med färgade trianglar är ju helt fantastisk - för den som vill ösa på med mycket färg på en gång. Tänk den mattan och ett par färgade kuddar i soffan till allt det svartvita - så har rummet verkligen fått sig ett lyft inför sommaren.

Jotex, EM möbler, Chilli, Petite Friture
Jotex, EM möbler, Chilli, Petite Friture

Bordslöparen DUKA från Jotex, finns i flera färger, 99 kr/st. Fåtöljen Bonn, 4295 kr och mattan Romsey, från 1590 kr/st, båda från EM. Rosa bordslampa från Chilli, 499 kr. Prydnadskuddar från EM, från 249 kr/st. Soffa med kuddar från Petite Friture/RoyalDesign.se, 27 300 kr.

Nyckelord: Arbetsrum | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Gratis arkitektrådgivning!

Ola Andersson, arkitekt och grundare av Andersson Arfwedson, startar nu en ny kostnadsfri service för att höja nivån på det privata byggandet och arkitekturen i svenska hem. Projektet heter Hej arkitekt, och syftet är att privatpersoner ska kunna få arkitekthjälp för att bygga på ett säkert och kvalitativt sätt. Det är ju så att kostnader och tidplaner lätt kan rusa iväg när ett hus ska byggas om eller om ett nytt hus ska byggas, och det vill alltså den här arkitektbyrån råda bot på. De menar att det inte bara är byggjättarna och de stora offentliga beställarna som har arkitekthjälp som ett privilegium och att det ligger i hela samhällets intresse att även privatpersoner kan bidra till vår byggda miljö på bästa sätt. Hör av dig till dem tycker jag, om du har några funderingar.

Andersson Arfwedson startar gratis arkitektrådgivning
Andersson Arfwedson startar gratis arkitektrådgivning

Andersson Arfwedsons nya projekt att bjuda in privatpersoner till gratis rådgivning för att öka säkerhet, kvalitet och arkitektonisk nivå i våra hem pågår fram till hösten 2015 och kallas ”Hej Arkitekt”. www.hej-arkitekt.se

Nyckelord: Arkitektur | Bostäder | Bygg | Nyheter | Tips

Permalink


Tapetnyhet från Midbec - rävar till barnrummet

Midbec har precis lanserat en ny tapetkollektion som heter Wabi Sabi. Tapeterna har härliga mönster som är inspirerad av uråldriga hantverkstekniker som shibori, batik och ikat med en blandning av traditionellt hantverk och tidlös charm med en modern touch. Jag gillar den här rävtapeten som jag tycker passar perfekt i ett barnrum. Är man lite tuffare så vågar man ha den i ett annat rum också.

Rävar i Wabi Sabi - ny tapet från Midbec
Rävar i Wabi Sabi - ny tapet från Midbec

Wabi Sabi finns i butik nu och kostar från 695 kr/rulle. Kollektionen består av 54 mönstrade tapeter. www.midbec.se

Nyckelord: Barn | Nyheter | Tapet

Permalink


Trendiga designprylar till påsk

Härligt - nu vänder det! Vi går mot ljusare och varmare tider, man kan inte annat än jubla. Jag har sett både Snödroppar och gula Vintergäck i några rabatter som jag har gått förbi. Så nu har jag massor av inspiration att göra vår hemma, ut med det murriga och in med det ljusa. Typiska vår och påskfärger är grönt, lila och gult, snygga både tillsammans och var och en för sig. Nu är jag inne i en gul period så här tipsar jag om några klassiska favoriter. De kostar en slant men går på något sätt aldrig ur tiden.

Dressed/Alessi, Broste Copenhagen/Cervera, Stenar/Gyllstad, Kasthelmi och Ruutu/ Iittala, Contrast, påskägg och bonbonjär/Royal Copenhagen, T42/Makers with Agendas, Filippa K/Rörstrand
Dressed/Alessi, Broste Copenhagen/Cervera, Stenar/Gyllstad, Kasthelmi och Ruutu/ Iittala, Contrast, påskägg och bonbonjär/Royal Copenhagen, T42/Makers with Agendas, Filippa K/Rörstrand

Påskfavoriter, varav flera av dem passar året om. Gult är en härligt glad färg tycker jag som är fin i hop med både vitt, grått och silver.
Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi. Gult är en instabil och spontan färg. Innebörden av guld är illumination, visdom och rikedom och det symboliserar ofta hög kvalitet. (Källa : Wikipedia)

Gilla  gärna Allt om bostad  på Facebook
Nu finns vi även på Instagram - där kan du följa oss för att se fina bilder och se de senaste nyheterna

 

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Dregen har designat en punk-tron!

Dregen (soloartist och gitarrist i Backyard Babies) har designat en fåtölj, i ett samarbete med Vilax möbeldesign. Det är en del av "Rock'n'roll Art Collection" som deras nya kollektion kallas. Dregen har ritat, designat och färgsatt denna här modellen som heter "The punk Throne". Fåtöljen kommer att tillverkas i limiterad upplaga bestående av femtio exemplar som är numrerad och som han har signerat. Prisbilden är 30.000 SEK inklusive moms.

The Punk Throne designad av Dregen för Vilax möbeldesign.
The Punk Throne designad av Dregen för Vilax möbeldesign.

Dregen i hans egendesignade fåtölj. Så här säger han om skapelsen: "Jag älskar snygga möbler. Det är ju också konst och så mycket mera användbart. Idén om att göra en skitsnygg, annorlunda, superskön fåtölj damp ner i mitt huvud. Dessutom har jag själv kommit i åldern av att verkligen uppskatta en skön fåtölj. Jag tänkte mej en ”Punk-tron”, lika skön och lyxig som för en kung eller drottning, men Kungen heter inte Carl Gustav utan Iggy Pop och drottningen heter knappast Silvia utan Pippi Långstrump. Ett stycke lyx fåtölj med lapptäcke-känsla hämtad från Batmans serievärld och en sidoväska som osar Pirater och Cowboys & Indianer".
www.vilax.se

Gilla  gärna Allt om bostad  på Facebook
Nu finns vi även på Instagram - där kan du följa oss för att se fina bilder och se de senaste nyheterna

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Vardagsrum

Permalink

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Nyckelord
Arbetsrum | Arkitektur | Bad | Badrum | Balkong | Barn | Belysning | Besök | Blommor | Böcker | Bostäder | Butik | Bygg | Detaljer | Ekonomi | El | Elektronik | Elförbrukningen | Energi | Golv | Historia | Hotell | Hus | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Kakel | Klinker | Kök | Ljud | Ljus | Mässor | Mat | Nyheter | Övrigt | Porslin | Presenter | Privat | Prylar | Sovrum | Tapet | Tävling | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus | Vardagsrum

2022

2021

2020
Maj | April | Mars | Februari | Januari

2019
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2018
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2017
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2016
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2015
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2014
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2013
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2012
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2011
December | November | Oktober | September | Augusti | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2010
December | November | Oktober | Juli | Juni | Maj | April | Mars | Februari | Januari

2009
December | November | Oktober | September

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår