AoB Bloggen med Annika Rådlund

Eco wallpaper - nya tapeter med illusion av struktur

Här har det kommit ett helt nytt grepp från designgruppen Front (de "slog igenom" för cirka tio år sedan med sina hästlampor och grisbord). I Eco Wallpapers nya kollektionsbok gör gruppen för första gången sitt avtryck på papper. I kollektionen finns nio olika tapeter där tecknade mönster och skuggor mot vit yta ger illusioner av djup och struktur. På nära håll ser lite grann ut som om man skulle ha suttit med en blyertspenna och skapt små lappar, fjädrar och former. Detta tilltalar mig, kanske för att jag en gång i tiden tecknade mycket och för att det här känns både modernt och annorlunda. Jag trycker på Gilla-knappen!

Eco Wallpaper Dots, Weaves, Arces, Cut edge och Leaves.
Eco Wallpaper Dots, Weaves, Arces, Cut edge och Leaves.

Med tapetkollektionen Front kan den som vill ha en vit vägg få struktur med skuggor och tecknade mönster. De kommer att finnas i butik från den 13 januari 2016 och kostar 589 kr/rulle.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.eco.se/sv/

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Tapet | Tips

Permalink


Färgglada element

Element är ju inte den snyggaste inredningsdetaljen, och man försöker oftast hitta ett som inte är alltför stort utan ett som bara är så pass stort att det klarar av att värma upp ytan där det har placerats. Purmo har visat upp en del färgade element under åren som istället kan bli en kul inredningdetalj. Här är ett av de senare i raden, Delta i färgen Light Pink. Perfekt för barnrummet!

Rosa element Purmo Delta
Rosa element Purmo Delta

Färgmatcha i barnrummet med färgglada Purmo Delta DL2, en sektionsradiator i gammal stil med modern teknik. Radiatorerna från Purmo är lackade och härdade för att bli maximalt tåliga mot slitage och de har även en yta som går lätt att torka av. Delta går att beställa i 72 kulörer. Cirkapris 3 500 kr.

Tidigare inlägg:
Purmo- element som är både energisnåla och snygga
Smart element som kan användas till sittbänk
Moderna radiatorer i gammal stil

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cleverheating.se

 

Nyckelord: Barn | Detaljer | Energi | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Tips

Permalink


Designa din egen strömbrytare

Vill du låta strömbrytaren smälta in i tapeten eller vill du få den att sticka ut? Då kan jag tipsa om Schneider Electrics strömbrytare Exxact Design som har en genomsklinlig ram. Då kan man enkelt placera en tapet bakom, likadan som väggen eller en helt annan. Eller en barnteckning. En konsertbiljett. Eller ett foto. Eller vad man nu vill ha.

Exxakt Design/ Schneider Electric
Exxakt Design/ Schneider Electric

Det här behöver du: En sax, ett pappersark eller tapet i strl. cirka 15x15 cm och en Exxact Design ram.
Så här gör du:
1. Bestäm vilket motiv du vill designa din strömbrytare med.
2. Rita upp var på motivet du vill att strömbrytaren ska sitta och Klipp ut mallen.
3. Dela den transparenta ramen och sätt in mallen.
4. Klicka strömbrytaren på plats.
Klart!
Cirkapris för Exxact Design ram 60 kr. Komplettera med valfri insats från serien Exxact.

Se ett tidigare inlägg med inspirationsbilder på Exxact här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.schneider-electric.se/sv/product-range/60117-exxact/

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Inspiration | Prylar | Tips

Permalink


Hermès + Svenskt Tenn = Sant

Om ni gillar inredning så får ni absolut inte missa ett besök på Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. Om man inte har möjlighet att besöka den anrika butiken, som även fungerar som ett showroom, så finns Svenskt Tenn såklart även på nätet. De har, förutom möbler och prylar, ett brett sortiment av tyger. I november kompletterades beställningssortimentet med med ytterligare ett tjugotal utvalda textilier från modehuset Hermès exklusiva inredningskollektion. Lyx och flärd!

Hermès Svenskt Tenn
Hermès Svenskt Tenn

Modehuset Hermès grundades 1837 i Paris av Thierry Hermès och är kanske främst känt för sina läderväskor, dofter och silkessjalar, men de säljer även tapeter och inredningstextil. Ofta bär textilierna mönster med inspiration från de ikoniska sjalarna.
Svenskt Tenns breda sortiment av beställningstyger kompletteras nu med ytterligare ett tjugotal utvalda textilier från Hermès exklusiva inredningskollektion. De har nu ensamrätt på att sälja tygerna i Sverige. Säljstarten var 20 november.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.svenskttenn.se

Nyckelord: Butik | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Textil | Tips

Permalink


Nya ljuslyktor från Kähler

De här ljuslyktorna är nyheter från supertrendiga Kähler. De heter Steel, Ice och Forest och man kan både tänka sig att de är granar eller isberg. Först tänkte jag att de var julgranar och att de bara kan användas som juldekoration men nu tycker jag nog att de kan lysa fint i fönstret hela vintern. Väldigt fina så här i grupp tycker jag.

Kähler Nobili
Kähler Nobili

Nobili Ljusstake H28,5cm, Grön 399 kr, Nobili Ljusstake H24,5cm, Blå 349 kr, Nobili Ljusstake H18cm, Grå 249 kr hos Royaldesign.se (Just nu verkar de vara restade i deras lager och kommer in i slutet av januari). Desig: Mette Bache and Barbara Bendix Becker

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Nyheter | Porslin | Prylar

Permalink


Nu säljs de oönskade julklapparna....

För er som inte gillar att trängas i butikerna under mellandagsrean kan fynda på nätet...nu säljs nämligen många av de oönskade julklapparna. Kläder och inredning toppar listan på det vi inte vill ha i julklapp, meddelar man från Blocket. Under mellandagarna i fjol annonserade svenskarna saker på Blocket till ett annonsvärde av 85 miljoner kronor.
Deras presschef tipsar att man kan göra många fynd på Blocket direkt efter julafton. De oönskade eller felaktiga klapparna kommer upp fort, redan på julaftonskväll. Det är mycket elektronik, såsom telefoner och paddor men även husgeråd samt kläder. Bland det första som kom upp i år var Hilfiger fluga med näsduk, örhängen från Balmain, racconpäls, Uggs, kamera från Samsung, halsduk med mössa från Emporio Armani samt en och annan robotdammsugare.

Kanske har du något själv hemma som du vill blir av med...då är det alltså läge att sälja nu - och hoppas att inte svärmor eller vem det nu är som givit klappen ser annonsen...

Nu säljs de oönskade julklapparna....

Prylar som såldes på Blocket under mellandagarna förra året (2014):
Spinningcykel
Majsormar
Elektrisk fotfil
Skorstensfri spis
Gelénagelset
Epilator
Stetoskop
Fleecepläd
Plånböcker
Väskor Biljetter
Mobilskal
Presentkort av olika slag (konsert, restaurang etc)
Tangentbord
Basketskor
Stjärnkikare
Hörlurar
Smycken

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Belysning | Inredning | Kök | Porslin | Presenter | Prylar | Textil | Vardagsrum

Permalink


Hur gör man rent ett trägolv?

Trä mår inte bra av vatten, så man ska ha en lätt fuktad trasa bara, har i alla fall jag fått lära mig. Jag brukar använda vanligt såpa och vatten (väl urvriden trasa) eller en sån där platt golvmopp (ett tyg som man trär på den platta delen nedtill). Nu fick jag den här nyheten i min inkorg, att Bona har blivit Bäst i test av olika produkter för trägolv. Testet visade att kombinationen Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner var bäst. Jag har trägolv i nästan alla rum så jag är lite sugen på att testa.

Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner
Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner

Alla tester av golvrengöringsprodukter för trägolv visade att kombinationen Bona Microfiber Cleaning Pad och Bona Wood Floor Cleaner är en vinnande kombination.

Fakta om testet: Golvrengöringstestet utfördes av oberoende KTA-Tator, och blev klart under juni månad 2015. Elva ledande europeiska golvrengöringsprodukter testades. Testresultatet visade att Bonas rengöringssystem löser upp smuts samt avlägsnar den från ytor betyligt effektivare än de andra produkterna som testades. Konkurrentprodukterna var antingen bra på att lösa upp smuts eller att avlägsna den. Bona blev bäst i test tack vare den överlägsna kombinationen att enkelt lösa upp smutsen och torka bort den med en mopp.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bona.com/sv/

Nyckelord: Golv | Inspiration | Nyheter | Tips

Permalink


God jul från oss alla till er alla!

Med den här härliga inspirationsbilden från Plantagen vill vi önska er en riktigt God Jul! Jag hoppas ni har en lugn och skön jul med god mat med familj och kära vänner. Det är ju trots allt sällskapet som gör det hela, tycker jag, och det är förstås roligt att se ungarna öppna sina julklappar. Hoppas i alla fall att var du än är, och vad du än gör att det känns bra.

Julgran, kungsgran från Plantagen
Julgran, kungsgran från Plantagen

God Jul och Gott nytt år från oss på Alltombostad.se!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Jul | Julpynt | Övrigt

Permalink


Estetic - toalett och tvättställ i svart eller vitt från Gustavsberg

Gustavsberg lanserar en nytt badrumsporslin under 2016, den nya serien heter Estetic och ska passa både små och stora badrum.  Jag har en liknande toaletttol som också är från Gustavsberg, den har och också en mjuk form och har raka sidor, vilket förenklar vid städning.
Estetic har Gustavsbergs spolteknik Hygienic Flush, det innebär att skålen har en mer öppen spolkant och att det spolas rent även där, det samlas ingen smuts där som det kan göra på de som har en smalare kant. Med ytbehandlingen Ceramicplus ska det dessutom inte fastna smuts och vatten på porslinet. Tvättställen kommer i två storlekar och toaletten finns som både golvstående och vägghängd. Till våren kompletteras Estetic-serien med ett urval av blandare.

Estetic från Gustavsberg Design: Jon Eliason
Estetic från Gustavsberg Design: Jon Eliason

Estetic-serien kommer till försäljning under 2016 och lanseras i färgerna blank vit, matt vit och svart. En glad nyhet alltså för er som letar svart porslin till badrummet.

Estetic 8300 golvstående toalett från 7 100 kr, vägghängd toalet från 5 200kr samt Estetic tvättställ 50 cm från 2 400 kr och tvättställ 60 cm från 2 500 kr.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Badrum | Detaljer | Nyheter | Porslin | Tips

Permalink


Det här är Valillas nya kollektion

Om du någon gång har besökt Finland så har du säkert inte missat Vallila Interior, deras textil finns lite överallt och är svår att missa. Nu finns Vallila även i Sverige och nu lanserar de sin SS16 kollektion som heter "Etäisyydet" (Avstånden). Inspirationen är hämtad från New Yorks gator samt från den naturnära skandinaviska livsstilen. Det här är tyger som kan hotta upp vilket tråkigt rum som helst.

Textil från Vallila Interiör ”Etäisyydet” (Avstånden)
Textil från Vallila Interiör ”Etäisyydet” (Avstånden)

Kollektionen av det Helsingfors-baserade designhuset Vallila välkomnar våren och sommaren med färgsprakande och intensiva mönster. Trycken, skapade av Vallilas designer Tanja Orsjoki, Matleena Issakainen, Riina Kuikka och Saara Kurkela, visar både urbana och lantliga landskap.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

http://www.vallilainterior.fi/en

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Diskret plattantenn istället för en parabol

Canal Digital har lanserat en ny minimalistisk plattantenn som har samma funktion som en parabol – men med skillnaden att är mindre och inte så iögonfallande. Funktionsmässigt gör plattantennen allt som en parabol gör, men den är alltså betydligt mindre. Med den ska de som bor i lägenhet eller villa kunna få tv med bättre ljud och bild. (Ps. För att antennen ska kunna ta emot satelitsignalen måste den monteras i fritt söderläge)

Plattantenn/ Canal Digital
Plattantenn/ Canal Digital

Platantenn för den som inte vill installera en parabol på taket. Tack vare sin smidiga utformning öppnar plattantennen upp fler möjligheter för många boende i lägenhet som annars är begränsade till den kabel-tv-leverantör som finns i huset. Antennen kan monteras på fasaden.

Mer info här: https://www.canaldigital.se/utbud/hardvara/Plattantenn/

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elektronik | Nyheter | Tips | Utomhus

Permalink


Så sköter du om julgranen

Man kan tänka på granen ungefär som en snittblomma. Den behöver alltså vatten och näring för att trivas bra. Det är viktigt att man vattnar ordentligt, för att minskarisken för att granen ska barra. Om man vill ta hand om den extra väl så kan man tillsätta snittblomsnäring i vattnet.

Julgran Foto: Plantagen
Julgran Foto: Plantagen

Vattna julgranen ofta, den får inte torka ut utan behöver nytt vatten varje dag för att inte börja barra. Det får alltså aldrig ta slut på vatten i julgransfoten. Har du möjlighet att duscha trädet med sprayflaska så hjälper det mot uttorkning då julgranen är känslig för torr inomhusluft. (Tipsen är hämtade från Plantagen)

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.plantagen.se

Nyckelord: Blommor | Jul | Tips

Permalink


Fyra lysande nyheter från Philips

Om du vill ge bort ett hårt paket eller köpa något till dig själv som lyser upp tillvaron så kan jag tipsa om fyra av Philips nyheter. Hue är ett system som man bland annat kan styra genom mobilen, man kan tidsinställa dem och få belysningen att ändra sken. Hue Go är en trådlös lampa som man kan ta med sig överallt, man kan ta med sig den på campingturen, lysa upp middagsbordet eller myshörnan osv.
Med Hue Lightstrip kan man belysa lister, ramar, trappan, räcken osv. Och sist, en nyhet för de minsta, en Softpal för barnen. En sängkompis som lyser med hjälp av batteri. Den ska inte ha några vassa kanter och har förstås inga sladdar. Perfekt för mörkrädda småttingar.

Philips Hue, Hue Go, Hue Lightstrip plus och Softpal
Philips Hue, Hue Go, Hue Lightstrip plus och Softpal

Hue startpaket
Möjligheten att kombinera färger och ljusstyrka genom mobilen, surfplattan, fjärrkontrollen eller Apple Watch har gjort ljussättningen mer spännande och personlig. Hues startpaket är basprodukten i serien och innehåller allt som behövs för att skapa en unik ljussättning i hemmet. Pris: SEK 1690 kr

Hue Go
En av de senaste nyheterna i Hue-serien är den trådlösa och batteridrivna Hue Go. Lampan gör det möjligt att skapa ett personligt ljus i och utanför hemmet upp till tre timmar utan laddning. De olika ljusinställningarna i lampan kan anpassas efter stämning, från energigivande dagsljus till varm mysbelysning. Pris: SEK 919 kr

Hue Lightstrip Plus
För att framhäva detaljerna i hemmet har Hue skapat Lightstrip Plus. De lätthanterliga banden med inbyggda LED-lampor kan placeras längs med dörrkarmar, paneler eller bakom tavelramar. Den nya Plusutgåvan har 16 miljoner färgkombinationer med såväl varmt som kallt ljus och kan förlängas upp till tio meter. Vid tidigare installation av Hue kan Lightstrip Plus styras från mobilen eller surfplattan. Pris: SEK 739-, (förlängningssladd på 1 m som kan vara bra till kostar 229 kr)

Softpal
För att hjälpa barn som är rädda för mörkret har Philips skapat Softpal. En nattlampa med tryck från Disney-favoriten Frost och Spindelmannen som inte har några skarpa kanter eller ledningar. Dessutom har den en automatisk släckfunktion som gör att den slocknar efter fem minuter. En julklapp för barnen som passar bra under vinterns långa och mörka dagar. Pris: 169 kr
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Belysning | Inredning | Nyheter | Presenter | Tips

Permalink


Smellkiller - tar bort dålig lukt från golvbrunnen

Har du problem med dålig lukt från golvbrunnen? Då kanske det här kan vara något att prova. Jag är i alla fall väldigt sugen på att testa den då vi brukar få dålig lukt ur golvbrunnen då vattnet varit avstängt och vattenlåset stått tomt. Smellkiller var med i programmet Drakarna på TV, där de letade finansiärer för sin idé. De fick napp där och en av drakarna gick in som delägare.
Smellkiller är en  golvbrunnspåfyllare som eliminerar dålig lukt från golvbrunnar och förhindrar att radon, bakteriehärdar och skadedjur tränger in i fastigheten. I de flesta fall ska men bara behöva fyllas på med vätska efter sex månader. Vill man ha extra hög säkerhet mot bakteriespridning så kan man komplettera vätskan med ett bakteriedödande medel. Golvbrunnspåfyllaren är framtagen av fastighetsskötaren Staffan Lundmark, då han såg vad mycket tid det tog att fyllla alla torra golvbrunnar i en större fastighet. 2011 vann Smellkiller utmärkelsen Plastovationer. 

Smellkiller
Smellkiller

Smellkiller består av en behållare i hårdplast som rymmer 2,7 liter vatten. Monteringen ska vara enkel och kunna göras på ett par minuter. Behållaren kan antingen hängas på väggen eller stå på golvet. Från behållaren leds vattnet via en slang ner i golvbrunnen. Golvbrunnspåfyllaren behöver inte stå i direkt anslutning till golvbrunnen utan det går att använda en upp till två meter lång slang till den. Det viktigaste är att slangen måste luta neråt mot golvbrunnen så att luftbubblorna obehindrat kan vandra uppåt till behållaren. När det är för lite vatten i golvbrunnen fylls den automatiskt på från behållaren.  

www.smellkiller.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Badrum | Övrigt | Tips

Permalink


Snyggt och stilrent fågelbord från Eva Solo

Nu är det dags att börja tänka på småfåglarna, så att de får i sig lite godsaker när kylan och snön lägger sig över landet. Själv har jag ett gammalt fågelbord i trä som ser ut som en liten stuga (följde med vid husköpet) och även ett mer modernt i plexiglas. Här har jag hittat två olika i glas som är supersnygga! Passar i alla typer av trädgårdar tycker jag.

Eva solo fågelbord
Eva solo fågelbord

Tillvaron för de småfåglar som övervintrat här blir lite lättare om vi matar dem. Eva Solo fågelbord doserar fröna för att minimera svinn och de ska vara lätt att ta isär och rengöra och har ett frostsäkert glas som tål maskindisk. Tillverkad av nylon , glas och rostfritt stål. Den vänstra fågelmataren är 41 cm bred och 121cm hög med en diameter: 21,5cm Pris: 999 kr hos Koksprodukter.se

Den högra fågelmataren: Den munblåsta glasbehållaren kan innehålla upp till 5 kg fågelfrö och doserar efter hand som fåglarna äter. Stången i rostfritt stål är lätt att placera i jorden. Pris: Pris: 1 169 hos Koksprodukter.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Nyheter | Presenter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Julpynt från Gudrun Sjödén!

Gudrun Sjödéns kläder känner nog de allra flesta till men inte alla känner till att det även finns heminredning i hennes sortiment. Stilen är almoge med en touch av Indien skulle jag beskriva det som. Perfekt för de som inte vill ha en helvit jul utan, som jag, ha lite mer färg. Här är några av mina favoriter som passar lika bra i jul som resten av året.

Julröd inredning från Gudrun Sjöden
Julröd inredning från Gudrun Sjöden

Julkulor, 40 kr/3 st, Ask, 245 kr, Förkläde, 245 kr, Kökshandduk, 145 kr och Löpare, 595 kr. Allt från Gudrun Sjödén www.gudrunsjoden.com/se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


En ny snygg halkfri dörrmatta till tomten kommer...

Ja, varför ha bara en dörrmatta när man kan ha flera? The more the marrier...

Dörrmattan Vinter från Ikea
Dörrmattan Vinter från Ikea

När du ändå går och väntar på tomten kan du lägga några juliga dörrmattor på rad för att markera vägen in. Den här dörrmattan har halkskydd på undersidan så det är ingen risk att han hallkar omkull. VINTER 2015 dörrmatta med hjortmotiv kostar 79:-/st på Ikea. www.ikea.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Övrigt | Tips

Permalink


Gröna växter + ljusslingor = julstämning

Många är ju "allergiska" mot röda tomtar och krims och krams, glitter och girlanger. Jag erkänner dock att jag gillar det, ju mer glitter och ljus desto bättre. Men... här ett tips på hur man enkelt kan skapa skön julstämning med något som man inte tröttnar på så fort. Mycket grönt!
Den gröna färgen är något vi blir pigga av. grönt är frodigt och ger energi. Det finns härliga växter som ser lite "barrträdsaktiga" ut, blanda dem med andra gröna växter som till exempel murgröna, och ta in lite barrkvistar från skogen om du har möjlighet till det. Och så några ljus på det.
Ljusslingor är fantastiska, de kan man placera ut precis överallt för att få det extra mysigt i vintermörkret. Nuförtiden är det många som säljer batteridrivna ljusslingor och de kan man lätt placera ut där det inte finns något eluttag. Fint att lägga på middagsbordet, inuti en stor lykta eller i något mörkt hörn.

Juldukning från Plantagen
Juldukning från Plantagen

Den här fina bilden kommer från Plantagen, där de visar upp en del av sitt gröna sortimnet. Jag kan dock rekomendera batteridrivna blockljus och värmeljus, om man inte kan sitta på pass hela tiden. Plantagen har bland annat, förutom växter, även ljusslingor, krukor och ljus.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Tips

Permalink


Halkigt? Detta gör infarten mindre isig

Halkigt på banan? Det är ju inte kul om man själv eller någon annan halkar omkull för att man inte har sandat infarten... men sand kan som bekant vara lite besvärligt. Här har jag hittat en produkt (inte provat dock) som kallas Is-strö dräneringskross, det är en äkta naturprodukt tillverkad av leca som har bränts genom en speciell metod och sedan krossats för att ge bästa möjliga halkskydd om vintern. I motsats till sand som behöver sopas upp till våren, kan resterna av Is-strö och dräneringskross borstas ut i gräsmattan eller i planteringar. Låter bra tycker jag!

Is-strö och handspridare från Hasselfors garden och Gardena
Is-strö och handspridare från Hasselfors garden och Gardena

Is-strö dräneringskross kan även användas både mot halka och för att ge ökad luftighet i markjord och jord i krukor och odlingslådor. Finns i två storlekar, 15 liter (räcker till cirka 60 meter) och 35 liter (räcker till cirka 140 meter). Från Hasselfors Garden www.hasselforsgarden.se

Handspridare lämpad för sand, salt och kross, men även för exempelvis gräsfrön. Lätt att sprida ut genom unikt doseringssystem. Enkel justering med stort reglage, t.ex. när man arbetar med handskar. 25 års garanti. Pris cirka 90 kr. Från Gardena. www.gardena.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink