AoB Bloggen med Annika Rådlund

MotMyra - nytt miljövänligare medel mot myror

Har det börjat dyka upp myror i och kring huset? På våren brukar jag alltid inhandla ett par myrdosor som jag plcerar inne i huset ( en i hallen bland annat eftersom dörren ofta står öppen när man är hemma och vädret är fint) och en i vardagsrummet. Det brukar hjälpa, har man sett ett par myror inne före det så ser man dem inte mer efter att man placerat ut dosorna. Om det börjar bli spring på terrassen av myror så brukar jag dra ut myrpulver kring det området och sedan försvinner de.
Myrornas jakt på föda och cellulosa kan ju snabbt bli ett problem, både inne, ute (på till exempel terrasser) om man inte gör något åt det direkt.
Jag har nu sett att Greenline har en serie som heter MotMyra som ska vara effektivt mot myror både inom- och utomhus, och samtidigt vara skonsammare mot miljön.

Greenlines serie MotMyra finns både Myrpulver och Myrdosa Foto: Miljjöcenter
Greenlines serie MotMyra finns både Myrpulver och Myrdosa Foto: Miljjöcenter

MotMyra Myrpulver ska vara ett effektivt och långtidsverkande myrpulver för användning utomhus. Pulvret kan strös ut direkt eller blandas med vatten för utvattning på större ytor, till exempel i gräsmattan eller på större stenlagda ytor. Pulvret verkar dubbelt – dels genom direktkontakt, dels genom att myrorna äter av pulvret och bär det med sig tillbaka till boet.

Greenline har även en sådan där dosa som jag berättade om, som man placerar inomhus. Det är täckta, färdigdoserade dosor med lockande gele som verkar både genom direktkontakt och genom att myrorna tar med sig gelen till boet. För användning inomhus och utomhus.

GreenLine har produkter för den som vill ha en naturlig trädgård i balans, med minimal påverkan på miljön. De använder produkter hämtade från naturen.
Källa: Mijöcenter

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Nyheter | Övrigt | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Nya inredningsfavoriter

Det kommer hela tiden nyheter på inredningsfronten och det är förstås lätt att få ha- begär... Här är några favoriter som har dykt upp i under vintern/våren. Fina saker i bra kvalité som är praktiska och håller länge, det gillar jag!

Holmegaard, Maze, Svenskt Tenn, Kay Bojensen, Chhatwal & Jonsson, Jotex och Hästens.
Holmegaard, Maze, Svenskt Tenn, Kay Bojensen, Chhatwal & Jonsson, Jotex och Hästens.

Vindskyddade ljus
Holmegaard har en ny version av sin signaturljuslykta Design with Light i rökfärgat glas med svart läderrem som finns i tre storlekar; 16 cm, 25 cm och 29 cm. De passar lika bra inne som ute, både på golvet och på bordet. www.cervera.se

Magbag från Maze
Magbag är ett stilrent tidningsställ tillverkad i plåt som går lätt att flytta runt. Lika fin på byrån och skrivbordet som på golvet. www.mazeinterior.se

Nya textiler hos Svenskt Tenn
Modedesingern Lars Nilsson, som har arbetat på flera av de stora modehusen i världen, har skapat en inredningskollektion för Svenskt Tenn. Kollektionen består av sju tyger, fyra tryckta och tre vävda mönster, som bygger på olika kombinationer av handmålade ränder - både smala och breda, i flera färger.
www.svenskttenn.se

Miniapa
Nu har Kay Bojesens designklassiker fått tillskott i familjen i form av en apa som bara är 9,5 cm hög. Aporna är tillverkade i teak och limba och designades från början för att användas som hängare. www.kaybojesen-denmark.com

Mjuk kudde i sammet
Kuddfodral från Chhatwal & Jonsson i mjuk sammet som även passar bra att matcha med kuddfodral med mer mönster och färg. C&J är ett svenskt företag som gör två kollektioner per år, med sängkläder, överkast, prydnadskuddar och mattor. Kudden är 50x50 cm.
www.chhatwal-jonsson.se

Barnsoffa i sammet
LIten och lättplacerad barnsoffa. Malaga har ett slitstarkt sammetstyg och en stabil stomme av furuträ och plywood med god sittkomfort. Finns i fler färger. H57 cm, B120 cm och D50 cm.
www.jotex.se

Som att sova bland molnen
De nya bäddseten från Hästens är tillverkade i 100 % kammad bomullssatin. Det tillverkas i blått (Night shadow blue) och i två rosa nyanser (Misty rose och Light pink). Finns för både enkel- och dubbeltäcke. www.hastens.se
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Hur väljer man fasadfärg?

Att välja färg till huset är förstås ett stort beslut, och ska man färgsätta den i en ny kulör en måla det nybyggda huset så finns det en del att tanka över. Ett tips är att kika på Jotuns nya färgkarta, där har de samlat 72 av sina mest populära och tidlösa färger. De kallar färgkartan för DEMIDEKK - Vackra och Hållbara Utomhuskulörer. Fasadfärgen ska ju passa ihop med kulörerna på husets olika detaljer som fönster och dörrar, samt grundmur och terrass. . Jotuns utomhusfärger ska vara speciellt utvecklade för att passa väl med skandinavisk arkitektur, natur och kulturlandskap. Om man ska måla sitt hus i till exempel grått så kan man i den här färgkartan titta på flera olika nyanser av grått, från de kalla och neutrala till de varma tonerna - och varje huvudfärg visas med färgförslag på detaljer, grundmur och terrass.

Husfasad målad i svart och brun. Foto: Jotun
Husfasad målad i svart och brun. Foto: Jotun

Svart och brunt? Och i så fall vilken brun? I nya färgkartan DEMIDEKK - Vackra och Hållbara Utomhuskulörer går det att se olika färgmatchningar. Det finns en digital version av färgkartan finns på utefarger.jotun.se. Där finns fler bilder att inspireras av! Det här huset var himla snyggt tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.jotun.se

Nyckelord: Detaljer | Tips

Permalink


Vackert med Anna Bülows print på väggen

Ni som älskar prints - spana in konstnären Anna Bülows alster! jag har träffat henne på någon pressvisning och hon är svensk men vad jag förstår så är hon bosatt i Norge. Hon är illustratör och grafisk designer och hon skapar både orginalmålningar och konstprint. Älskar att posters har blivit så populärt - det gör ju att konst blir tillgängligt för alla. I hennes motiv kan man hitta igen många olika känslor tycker jag. Titta bara på motiven här nedan, är det någon som du känner igen dig själv i?

Prints av Anna Bülow
Prints av Anna Bülow

I Anna Bülows motiv går det att hitta flera olika känslor. Gemensamt för alla hennes konst är färgskalorna hon arbetar i och att det är ljuvt och skirt och samtidigt både sårbart och vackert.
Här är lite exempel på olika priser: A5 kort: 49-89kr , 30x40 cm: 595kr, 50x70 cm: 895kr och 70x100 cm: 1195kr. Om man inte vill slå till på en äkta målning förstås, du får man lägga på några tusen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.annabulow.com

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


Mysig belysning till uterummet

Äntligen är våren här! Och med det kommer även ljusare kvällar och morgnar. Men fortfarande är det mörkt under natten och även om vi går mot ljusare tider så vet vi att det vänder igen om några veckor... Det är lätt att glömma belysningen när uterummen och uteplatsen ska få nytt liv men rätt belysning blir det så mycket mysigare. Här har jag hittar några godbitar från PR Homes Outdoor-serie som skapats med inspiration av naturens färger.

Belysning till uterummet från PR Home.
Belysning till uterummet från PR Home.

Med en utomhuskabel och skärmar i smuts- och vattenavisande tyg kan du inreda uterummet och pergolan med känslan av vardagsrum. De här tygerna ska även vara genomfärgade så de håller färgen bättre. Uteslingan Bright är perfekt som dekoration till utomhusfesten eller att lysa upp i bersån. Älskar ljusslingor!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.prhome.se

Nyckelord: Balkong | Belysning | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Textil | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Grill som även ska passa på balkongen

Weber lanserar nuen ny grillserie som de kallar för Pulse. En avancerad, eldriven grill med smart teknik som ska vara enkel att använda - bara kunna sätta i kontakten och börja grilla! Grillen ska ha kraft nog att snabbt uppnå hög temperatur för att kunna grilla ”på riktigt” och skapa samma känsla som vid grillning med kolgrill. Elgrillen blir så varm att den svarar med det typiska ”tssssss-ljudet” när det du vill grilla placeras på gallret.

Jag kallar grillen för smart eftersom det digitala reglaget ställer in korrekt temperatur och den digitala termometern ansluts till telefonens iGrill-app där man bekvämt kan vaka över tillagningen. Och när vädret tvärt slår om, ja som det ofta gör i Svedala, då justeras temperaturen automatiskt efter de nya förhållandena. Sedan är kanske inte alla lika noga med grilltemperaturerna som en del är, men om man vill ha rätt temperatur för det man grillar så vill man.

Webers nya elgrill Pulse. Foto: Weber
Webers nya elgrill Pulse. Foto: Weber

Serien finns i två versioner: PULSE 1000 och PULSE 2000, där den senare har mer kraft, större yta samt dubbla grillzoner för att kunna grilla olika livsmedel samtidigt i två olika temperaturer.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.weber.com

Nyckelord: Balkong | Inspiration | Mat | Nyheter | Prylar | Tips | Utomhus

Permalink


Grilla skaldjur enklare

Om du tycker att det är lite krångligt att grilla skaldjur så kan jag tipsa om de här smarta pannorna som man ställer ovanpå grillgallret, så smart! Så sipper man försöka peta upp saker som fastnat i gallret...

Outset Shrimp Grill Pan och Seafood Grill Pan Foto: Cook´n Bloom
Outset Shrimp Grill Pan och Seafood Grill Pan Foto: Cook´n Bloom

Bästa säsongen - grillsäsongen är här! Här är ett par nyheter från Cook' n Bloom och Outset som är väldigt praktiska om man gillar att grilla skaldjur.

Outset Seafood Grill Pan
Stekpanna för grillen - perfekt för att grilla små bitar av fisk, kammusslor, hummerstjärtar, grönsaker och andra godsaker i små bitar som du vill köra i grillen. Den har alla fördelar som en traditionell gjutjärnspanna utan att du behöver oroa dig för ett långt skaft som kommer i vägen för grillocket. Härligt också att man bara kan ställa den på bordet och servera därifrån direkt (med underlägg under då förstås...)

Outset Shrimp Grill Pan
I den här kan man tillaga till exempel jumboräkor eller mindre havskräftstjärtar. Ett tips är att skala men spara stjärtskalet på och marinera i till exempel en örtolja med vitlök, alternativt snitta rejält längs hela skalet och lägg i ett kryddsmör i skåran. Även med den här kan man göra en väldoftande servering med pannan direkt till bordet. Rymmer tjugofem jumboräkor.

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.cooknbloom.se

Nyckelord: Inspiration | Mat | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Recyclade sängkläder i flanell!

Till alla som är frusna av sig och gärna vill ha det lite extra gosigt i sängen kan jag rekommendera sängkläder i flanell! Så mjukt och skönt! Jag har till och med haft en pyjamas en gång i tiden i flanell, ljusrosa och vitrandig... Inte kanske den snyggaste pyjamasen i världshistorien men det är nog den skönaste jag har haft.

Nu när många börjar få upp ögonen för miljötänket så kan jag tipsa om att det finska textilföretaget Finlayson fortsätter att leverera miljövänligt. Deras hållbara kollektion Reno är tillverkad av 94 procent recyclade fibrer. Då kan man till och med sova med gott samvete.

Bäddseten Reno i flanell från Finlayson
Bäddseten Reno i flanell från Finlayson

På bilden nedan syns Reno påslakanset i flanell i färgerna mörkblå och grå. De är tillverkade i 94% återvunnen blandfiber och 6% bomull. Priset ligger på 689 kronor per set. Kollektionen säljs i Finlaysons svenska webbutik samt hos bland annat RoyalDesign.se. Bäddset för dubbeltäcke kostar 999kr tillsammans med två örngott.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.finlayson.se

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Sovrum | Textil | Tips

Permalink


Vårens finaste kuddar!

Ett snabbt, enkelt och billigt sätt att förnya vardagsrummet eller sovrummet är att byta ut prydnadskuddarna. Vissa sälja med eller utan innerkudde så där kan man spara några kronor om man vill återanvända de innerkuddar man redan har. Nu mot våren så är det förstås mycket pasteller som dominerar bland nyheterna, gärna i kombination med grönt i alla toner. Det gröna hänger förstås ihop med att vi längtar efter mer grönska och växtlighet efter en vinter där vi haft ett vitt snötäcke över hela landet.

Vårnyheter från Hornbach, Clas Ohlson, Ekelunds, Finlayson, Klippan och Jotex.
Vårnyheter från Hornbach, Clas Ohlson, Ekelunds, Finlayson, Klippan och Jotex.

Här några riktigt fina kuddar med riktig vårkänsla! Passar förutom i sovrummet och vardagsrummet förstås även i uterummet!
1.SOLEVITO kudde i rosa har en diameter på 40 cm och kostar 99 kronor, Hornbach.
2. JERMAINE kudde i off white har måtten 45x45cm och kostar 99 kronor, Hornbach.
3. LEAVES kudde har måtten 45x45 cm och kostar 129 kronor, Hornbach.
4,5, och 6 Tre kuddar från Clas Ohlson.
Kuddfodralen är gjorda i 100% polyester och finns i sju olika färger med smidig dragkedja på sidan. Måtten på kuddfodralen är 45x45 cm och priset ligger på 59.90 kronor styck.
7. NET Kuddfodral Ekelunds GOTS-certifierade kuddfodral Net har måtten 40x40 cm och kostar 375 kronor. 8. ELIZA Kuddfodral grön Ekelunds GOTS-certifierade kuddfodral Eliza har måtten 40x40 cm och kostar 375 kronor.
9. MARTA Kuddfodral rosa. Ekelunds GOTS-certifierade kuddfodral Marta har måtten 40x40 cm och kostar 375 kronor.
10. BUNAKEN Kuddfodral är tillverkad i 100% bomull. Kuddfodralet har måtten 48x48 cm och kostar 160 kronor, Finlayson.
11. LOTTA JA HARAKKA kuddfodral i 100% bomull och kostar 360 kronor. Måtten är 50x50 cm, också från finska textilföretaget Finlayson.
12. PILKKUVA kuddfodral i 100% bomull, 48x48 cm. Priset ligger på 250 kronor, hos Finlayson.
13. COCONUT Kuddfodral från svenska Klippan Yllefabrik. 45*45 cm i 100 % bomull. 225 kronor.
14. VIOLA Kuddfodral, också från Klippan Yllefabrik. 45*45 cm i 100 % bomull.225 kronor.
15. PEACOCK GUL Kuddfodral, Klippan Yllefabrik. 45*45 cm i 100 % bomull, 225 kronor.
16. YORK ROSE kuddfodral från Jotex. Rustik romantik med rosor och tofsar. Kuddfodralet har måtten 45x45 cm och kostar 79 kronor.
17. FLYNDA Detta härliga blommga kuddfodral från Jotex kostar 79 kronor och har måtten 50x50 cm.
18. SIMONE Kuddfodral i broderad sammet. Kuddfodralet har måtten 43x43 cm och kostar 99 kronor hos Jotex.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Presenter | Prylar | Sovrum | Textil | Tips | Vardagsrum

Permalink


Vilka fönster ska man välja?

Att välja fönster är inte helt lätt, det finns många olika stilar att välja på och vad mer bör man tänka på om man ska byta fönster? Ett tips är är kolla in Elitfönster som nu lanserar nu en ny tjänst: fonsterkollen.se. Genom att skriva in sin hemadress, presenteras fakta för platsen såsom väder, buller, inbrottsrisken i närområdet samt arkitekturstil på fastigheten. Information om vad du bör tänka på vid fönsterbyte visas, samt vilka fönster som passar fastigheten bäst.

Elitfönster lanserar Fonsterkollen.se
Elitfönster lanserar Fonsterkollen.se

Väder, buller och inbrottsrisk är faktorer som man bör ta hänsyn till när man väljer fönster. Genom fönsterkollen.se kan alla som ska byta fönster se vilka fönster som passar deras behov bäst. Tjänsten tar användaren genom fyra steg; ”väder och vind”, ”säkerhet”, ”bullerstörningar” och ”stil”. Resultatet leder fram till en summering och ett diskussionsunderlag att ta med till sin återförsäljare vid köpet. www.fonsterkollen.se

För fler smarta hemprylar kika här: Smarta prylar till hemmet

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Bostäder | Bygg | Detaljer | Elförbrukningen | Energi | Hus | Nyheter | Tips

Permalink


Smarta prylar till hemmet

Det dyker hela tiden upp smarta nyheter för hemmet, både sådant som gör tillvaron enklare hemmet och sådant som gör det enklare att göra val. Som till exempel bredbandskollen.se som gör det enklare att välja internetleverantör till just ditt hem, och som Jotuns app Colour design där du kan se ditt rum eller fasad i olika kulörer. Här nedan har jag plockat ut en del andra favoriter av smarta nyheter för hemmet:

Elitfönster, Semic, träkomposittrall från Relazzo,  iXpand Base från Sandisk och Electrolux PUREi9..
Elitfönster, Semic, träkomposittrall från Relazzo, iXpand Base från Sandisk och Electrolux PUREi9..

Hjälper dig välja fönster
Elitfönster lanserar nu en ny tjänst: fonsterkollen.se. Genom att skriva in sin hemadress, presenteras fakta för platsen såsom väder, buller, inbrottsrisken i närområdet samt arkitekturstil på fastigheten. Information om vad du bör tänka på vid fönsterbyte visas, samt vilka fönster som passar fastigheten bäst.
www.fonsterkollen.se

Laga, vårda och renovera
Nu kommer boken som på ett lättillgängligt vis sprider kunskap om lagning, vård och renovering av gamla föremål. Allt från äldre antikviteter till modernare retroklassiker, från porslin till plast, mässing till konstverk och från glas och speglar till gipsbyster och figuriner.
www.semic.se

Underhållsfritt terrassgolv
I träkomposittrall blandas träfiberns naturliga egenskaper med polymerens beständighet. Det ger en trallbräda som håller färg och form länge utan att ruttna och dessutom inte grånar som trä, det blir inga stickor och behöver inte underhållas. Perkekt för extremare miljöer som havsmiljö, vid poolen och spautrymmen.
www.relazzo.se www.riopool.se

Lagra medan du laddar
Med nya iXpand Base är det möjligt att backa upp din iphone medan du laddar den. Den lagrar alla foton, videos och kontakter upp till 256 GB och den tar inte mycket plats på hyllan, bänken eller skrivbordet. Via iXpand Base-appen går det sedan att trycka på Restore för att återskapa filerna på en ny telefon om den gamla skulle försvinna eller gå sönder.
Läs mer om den här.
www.sandisk.com 

Städar när du inte är hemma
Ett rent hem är nu bara ett klick bort med Electrolux PUREi9. Roboten läser av hinder på olika nivåer vid varje städtillfälle och skapar en effektiv städplan över ditt hem istället för att planlöst studsa mot olika objekt. Med en app lägger du enkelt upp ett schema för när du vill att roboten ska städa, du kan starta städningen via appen även när du inte är hemma. Genom sin triangulära form och PowerBrush städar roboten noggrant längs väggar, runt möbler och i hörn. www.electroluxgroup.se
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elförbrukningen | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Lagra medan du laddar

Vi får ju fler och fler digitala prylar i hemmet och det finns väldigt många smarta saker som man till sist inte kan vara utan. En smart pryl som har dykt upp på marknaden är nya iXpand Bas, med den är det möjligt att backa upp din iphone medan du laddar den! Perfekt för den som inte vill betala för att använda icloud varje månad, eller om man tycker det känns osäkert att ha allt någonstans i "molnet". Man vill ju gärna ha en backup på det man har i telefonen - och slippa att ta upp minne på datorn.

Den här lilla dosan lagrar alla foton, videos och kontakter upp till 256 GB och den tar inte mycket plats på hyllan, bänken eller skrivbordet Med iXpand Base-appen går det sedan att trycka på Restore för att återskapa filerna på en ny telefon om den gamla skulle försvinna eller gå sönder. Det känns ju också jättebra om telefonen skulle gå sönder, tappas bort eller bli stulen. Jag skulle tycka att det var superjobbigt om min telefon kom bort bara för att jag inte vill bli av med bilderna.

jag har provat den här och den är jättelätt att använda, man laddar ner appen och seden när man lägger mobilen på enheten så tas en säkerhetskopia av den, samtidigt som den laddar batteriet. Och laddningen går snabbt!

Ixpand Base från Sandisk.
Ixpand Base från Sandisk.

Laddaren/backupen Ixpand Base är lätt att placera, det enda som behövs är ett eluttag. När man lägger dit telefonen för att ladda så backar den upp bilder, videor och kontakterna som man har i telefonen. Den kopierar inte lösenord, anteckningar,det osv Men man har ju ett litet gratisutrymme i icloud så det räcker till det, om man tex inte vill köpa till extra utrymme där.
Man kan överföra datan som är sparad i dosan till datorn via USB eller via SD-kortet (minneskortet), det följer med när man köper dosan och det är olika vad det kostar beroende på hur stort minneskort man väljer.

 

För fler smarta hemprylar kika här: Smarta prylar till hemmet

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.sandisk.com

Nyckelord: Prylar | Tips

Permalink


Med flerfärgade lampor blir det feststämning på uteplatsen

På en innergård i området där jag bor har de flerfärgade lampor ute vid en pergola, året runt. På kvällarna brukar det lysa där och det ser så mysigt ut! I Ikeas sommarsortiment har jag spanat in att de har något liknande, som jag är sugen på att köpa till min trädgård. Så mysigt, och man vet ju att efter midsommar vänder det och blir mörkare igen på kvällarna då kan man behöva något som lyser upp grillkvällarna.

Ljusslinga Solvinden Foto: Ikea
Ljusslinga Solvinden Foto: Ikea

Det blir karnevalskänsla och festmys i trädgården ( eller på balkongen) med flerfärgade lampor tycker jag! Slingan Solvinden som Ikea har är IP 44 märkt, vilket betyder att den går att använda utomhus. Den har inbyggd LED ljuskälla så man behöver inte byta några glödlampor, LED livstid ligger på cirka 20,000 timmar. Sladdlängden är 8,5 meter lång och priset ligger på 299 kr på Ikea.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

:

Nyckelord: Belysning | Detaljer | Inspiration | Nyheter | Tips | Trädgård | Utomhus

Permalink


Vilken storlek på TV ska man välja?

Det är ju inte helt lätt att välja vilken storlek på TV man ska välja men om man ska titta på hur försäljningssifforna ser ut så säger det en hel del om vad de flesta väljer. MediaMarkt har till exempel nyligen sammanställt sin försäljningsstatistik vad gäller storlekar på TV, från sina europeiska varuhus från 2014 fram till idag. Statistiken visar framför allt att svenskarna gått mot att köpa större och större TV. Tittar man på 2014 var 32 tum den populäraste storleken i Sverige hos MediaMarkt. Därefter har storleken successivt ökat för varje år som har gått. Att tekniken blivit bättre och billigare – och utbudet större – är troligtvis en orsak, men en frågan är hur stort det egentligen kan bli när det kommer till TV-storleken hemma? 55 tum ligger just nu etta på listan vad gäller de mest sålda TV-apparaterna i Sverige, och 65 tum ligger tvåa!! Det hade jag aldrig gissat på.

Statistiken visar också att att svenskarna ligger i den europeiska toppen när det kommer till att köpa störst storlek på sina TV-skärmar.. I Italien till exempel är 32 tum just nu den storlek som är allra mest populär.

Vilken storlek på TV ska man välja?

Trenden går mot att vi köper bara större och större TV-apparater. Lite bio-känsla hemma helt enkelt. Om du är osäker på om skärman blir för stor/för liten för just ditt vardagsrum kan du mäta längden från soffan fram till vägen där apparaten ska sitta och prata med din lokala handlare vilken skärm som blir optimal just där. Speciellt om du har ett litet rum.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Elektronik | Inredning | Övrigt | Prylar | Tips | Vardagsrum

Permalink


Nya ljusa köksfavoriter

Så här på vårkanten så vill man in med ljusare detaljer i hemmet och mer grönt, för att få in en riktig vår- och sommarkänsla. I norr har våren inte riktigt infunnit sig men i Stockholm blommar krokusarna och tulpanerna i rabatterna är på gång. Här är några köksnyhter som nyligen har kommit ut eller är på väg att lanseras och som är på min önskelista.

Nya ljusa köksfavoriter

Svenska porslinsföretaget Fyrklövern har lanserat Sensation, en servis för livets små som stora festliga tillfällen. Den har handlitograferad dekor i lyxig platina och äkta guld. Kollektionen består av 13 delar, samtliga tillverkade i fältspatporslin som tål maskindisktvätt.
www.fyrklovern.se

Dekorativ kökshandduk i från Ekelunds väveri i ljust grå bomull. 50 x 70 cm.
www.ekelunds.se

Med en äggklocka håller du tiden på både koktider och gräddning, och den här är ju så snygg!
www.hemtex.se

Le Creusets nya gryta Fleur cocotte har en speciell kurvig design som har gjort det möjligt att prägla blommor på locket och på den nedersta delen av grytan. Grytan rymmer 3.7 liter.
www.lecreuset.se

Serien ”Vi åker på semester” är den första av sex om Mumintrollens semester. Serien innehåller en mugg, en tallrik och två kaffeskedar. I samband med lanseringen presenteras två nya samlarskatter: minifigurinerna Muminpappa och Muminmamma.
www.arabia.se

I den hydroponiska odlingslådan Harvy går det enkelt att odla kryddor och blommor i vatten.
www.nelsongarden.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Kök | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Tips

Permalink