AoB Bloggen med Annika Rådlund

2016 års trendfärger!

För första gången har TVÅ kulörer blivit utsedda till Årets färg. Under 2016 är det Rose Quartz och Serenity som har blivit utsedda till året trendigaste färger av det internationella färginstitutet Pantone. Dessa två kulörer passar lika bra ihop som var för sig tycker jag. Den rosa är varmare och den blå är en liten kyligare ton. Babyblå och babyrosa skulle jag beskriva färgerna som.

Årets kulör 2016 Rose Quartz och Serenity.
Årets kulör 2016 Rose Quartz och Serenity.

Pantone utser inför varje år en ny trendkulör. De trendspanar över hela världen och sedan tas en färg fram som kommer att genomsyra både inredning och mode under året.

Av de färger som blivit valdta under tidigare år så tycker jag att Emerald (smaragdgrön) som var årets färg 2013, är den som har synts mest av färgerna och den var lika trendig både under 2014 och 2015. Årets två färger känns lite mer barnsliga och kommer nog inte att tilltala lika många, som den mer lyxiga smaragdgröna kulören har gjort.

Årets färg 2015 var Masala
Å
rets färg 2014 Radiant Orchid
Årets färg 2013 Emerald
Årets färg 2012 Tangerine Tango
Årets färg 2011 Honeysucke

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter

Permalink


Jotex satsar på ekologisk textil till barnrummet

Varför ska man egentligen välja ekologisk textil, vad är skillnaden mot vanlig? Bäddlinne som är ekologiskt är lika bra för miljön som för barnens känsliga hud. Alla textilier är ansvarsfullt producerade genom hela leverantörskedjan och arbetsvillkoren på odlingar och fabriker är goda. Så man kan alltså sova gott om natten...

Ekologisk textil till barnrummet från Jotex. Foto: Annika Rådlund och Jotex
Ekologisk textil till barnrummet från Jotex. Foto: Annika Rådlund och Jotex

Jotex re-lanserar sitt sortiment av textilier till barnrummet och ersätter tidigare produkter med nya i 100 % mjuk och ekologiskt bomull. Alla EKO-sängkläder finns i ordinarie storlek för barnsäng: 150x210 + 50x60cm.
Bäddseten finns med olika mönster och kostar 229 kr. Kuddfodral i 100% ekologisk bomull. Finns i storlek 45x45cm. 59.90 kr. Det finns även olika mönster på textilier för spjälsäng.

Modell på bilden är min son, som var med och tittade på nyheterna från Jotex, han gillade barnrummet med traktormotiv.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Barn | Nyheter | Textil

Permalink


Så gör du en egen robotlampa!

Min son behövde någon slags mysbelysning vid hans säng eftersom han inte gillar när det är helt mörkt när han ska sova. På frågan vad det skulle vara för lampa så svarade han att det skulle vara en robotlampa. Jag hittade ingen som verkade vettig så jag tänkte att vi gör en egen istället.
Vi ville inte ha för mycket ljus utan så där lite lagom mysbelysning. Jag använde bara prylar jag hittade hemma, förutom ljusslingan och piprensare i silver som jag köpte på Panduro. Till grund använde jag en trälåda som jag en gång fick en present i. Det går förstås lika bra med någon annan typ av låda, en papplåda eller vad som helst. Viktigast är kanske att den har en lite fyrkantig form för att få den rätta robotkänslan.
Jag sågade streck vid munnen så att ljuset kan skina ut där och borrade hål i lådan för ögonen, öron och "idélampan" ovanpå. Som öron använde jag konservburkar som jag borrrade flera små hål i för att ljuset ska skina ut även där.
Som idélampa använde jag en ljuslykta som min son gjorde när han gick på dagis av en barnmatsburk i glas. Den hade han målat med silver på insidan, den var lite fläckigt målad så det var perfekt för då lyser det ut även där.
Jag har alltså placerat en batteridriven ljusslinga i lådan så att den inte behöver vara ansluten till något uttag och han kan själv öppna lådan och starta batteriet när han vill att roboten ska lysa. Led-belysning blir dessutom inte varm.

Robotlampa Foto: Annika Rådlund
Robotlampa Foto: Annika Rådlund

Robotlampa Som grund använde jag en trälåda som jag fått en present i en gång. På undersidan satt en klisterlapp kvar "Granit 79.90" men när jag tittade på deras hemsida nu så kostar deras trälådor mellan 99 kr och 129 kr beroende på storlek. Så antingen har de höjt priset eller så har den här ett annat mått. Men som sagt, vilken typ av låda som helst funkar.
Jag har under en period varit produkttestare av en Dremel 3000, ett litet eldrivet verktyg som man kan byta munstycke på. Den har allt från skär-, slip- och borsatser. Så det här var ett perfekt projekt för att testa den på både trä och metall. Det går såklart att använda andra verktyg också för att göra hål i material.

1. Rita ut ögon och såga ut. För det här momentet så var skärskivorna till Dremeln för stora så jag borrade täta hål i en cirkel tills det blev ett hål för ögat. Sedan slipade jag kanterna med en av munstyckena, så det gick på några sekunder att få en mjuk kant. Borrmomentet tog däremot några minuter. För att inte bara ha "hål" som ögon så kan man klä hålen från insidan med t.ex. röd plast eller något annat. I det här fallet kom min son på idén att använda en slags Star Wars boll som ögonglober. Han hade en liten plastformad boll som gick att dela i två delar, så det blev som två glober när man delade den. Perfekt tyckte vi, för det lyser ju igenom den genomskinliga plasten. Jag gjorde dock hålen lite för stora för att de skulle sitta perfekt så jag "tätade" med silverfärgade piprensare, som fick bli som ögonlock.

2. Ritade ut munnen som skulle vara bara rak, sa min son. En robot ska alltså inte se varken glad eller sur ut. Raka streck gjorde jag enkelt med det runda skärverktyget. Ränderna kanske inte är helt jämna eftersom vi ritade för hand, men det behöver inte vare perfekt. De sågade ränderna bör i alla fall vara någon mm så att ljuset kan skina ut där. 3. Vi ritade av formen på barnmatsburken mitt på "huvudet" och sågade ut en cirkel även där. Det var inte helt lätt att göra en cirkel med skärskivan som är rund, för det blir inte så bra i "kurvorna", den sågade liksom lite bredare än vad jag ville. Men jag gjorde därför hålet några mm mindre än själva formen och använde sedan ett av slipverktygen för att få en perfekt passform för att ställa burken där, så att själva halsen på burken kommer igenom. Då hålls den på plats. Jag behövde inte limma fast burken utan den sitter där ändå, men man kan förstås limma om man vill att den ska sitta som berget.

3. Två konservburkar fick bli öron. Här gjorde jag samma sak som ovan, min son fick hjälpa till att måla formen av burkarna på båda sidor av lådan. Jag skar sedan ut ett hål som var lite mindre än formen och slipade det sista. Jag råkade ändå göra lite för stora hål så jag fick täta även här med piprensarna i silver, för att de skulle sitta ordentligt och inte bli någon glipa. Jag använde även ett av verktygen med en liten vass pigg fram för att göra små hål i burken som ljuset kan skina ut genom. Jag vet egentligen inte om verktyget är gjort för att användas på metall, men det fungerade. Konservburkarna sköts sedan in genom hålen så att bara en del sticker ut, resen är inne i "huvudet". Jag behövde inte limma här heller utan de sitter fast bra ändå.

4. Jag tog bort alla delar som vi förberett och målade lådan i silverfärg. Hobbyfärg från Panduro i silver och så målade vi munnen med svart färg från Beckers. Låt silverfärgen torka innan munnen målas.

5. Vi monterad fast öron, idélampa och ögon. Och borrade två hål för antennerna. När vi placerade ljusslingan i huvudet så drog jag upp några ljus upp i glasburken (idélampan) och ut i öronen (konservburkarna) för att det ska lysa extra bra. Klart!

Ljusslinga med 20 Led lampor, 54 kr. Piprensare (30 cm långa i 20-pack) 36 kr. Hobbyfärg silver 44 kr. Allt från Panduro. Den svarta färgburken från Beckers hade jag hemma och den vet jag inte vad den kostade. Förutom de två batterierna och Dremeln (den kostar 545 kr på NetonNet. Med den kan man göra mycket pysssel, den har 15 olika verktyg för skärning, sandpappersslipning, gravyr mm).

H
är kan du se mitt förra projekt - en bokstavslampa som kostade under hundralappen att göra. 


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Belysning | Bygg | Inredning | Ljus | Övrigt | Tips

Permalink


Så skapar du ordning och reda i barnrummet

Att sortera upp alla leksaker är väldigt befriande på något sätt tycker jag. Då kan man se vilka saker de har vuxit ifrån och lägga dem i en hög för att ge bort eller i en hög för försäljning och man kan titta om trasiga leksaker kan lagas elller kasseras. Böcker som de vuxit ifrån kan rensas ur och prylar som hör ihop kan läggas samman.
Ingen vill ju till exempel lägga ett pussel där man vet att det fattas fem bitar, men om allt är på samma plats... då blir det också roligare för barnen att leka med dem.

I min sons rum har vi några stora genomskinliga lådor som han har tågbana, bilbana och klossar i. Andra småprylar ligger i några lådor, några är fina och några är mindre snygga (skokartonger). Att få ordning i barnummet innan jul kan vara en väldigt bra idé, annars kommer röran säkert bli ännu värre med alla nya klappar som kommer in...

Ordning i kaoset med förvaringsboxar i olika färger. Foto: Orthex
Ordning i kaoset med förvaringsboxar i olika färger. Foto: Orthex

Här är ett barnrum där man har skapat ordning med olikfärgade genomskinliga plastlådor från Orthex. Grymt bra! Montera hyllor på väggen om du inte har några för att få upp saker från golvet. Dammsug, torka och damma i alla hörn. En härlig känsla när det är klart!

Tips: Orthex har både förvaring med lock/clips, förvaring utan lock, förvaringskorgar, vattentät förvaring, förvaring med dekor, väggsystem, okrossbar förvaring och boxar för förvaring under sängen. www.orthexgroup.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Inredning | Inspiration | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Roboten slår in julklapparna!

Om du har barn som gillar robotar, eller om du själv gillar teknikprylar, så kan jag rekommendera att gå och titta på Media Markts robot som slår in julklappar i deras butiker. Om man köper ett paket i en storlek som passar lådorna som roboten kan slå in, så fixar han det. Det går inte jättesnabbt, men det är kul att se hur det går till. Min son är mest bekymrad över att roboten inte har något huvud.

Media Markts robot slår in julklappar. Foto: Annika Rådlund
Media Markts robot slår in julklappar. Foto: Annika Rådlund

Roboten kommer under december att åka runt på "turné" i de olika butikerna, här är listan över de kommande nedslagen under ”The Gift Wrapper” Tour:
1 december: Sundsvall
2 december: Örebro
3 december: Västerås
4 december: Uppsala
5 december: Norrköping
6 december: Jönköping
8 december: Kalmar
9 december: Växjö
10 december: Torpavallen
11 december: Bäckebol
12 december: Högsbo
13 december: Helsingborg
15 december: Lund
16 december: Malmö
17 december: Nacka
18 december: Gallerian
19 december: Barkarby
20 december: Heron City

Förutom ABB är även Lunds Tekniska Högskola och Cognibotics delaktiga i projektet tillsammans med Media Markt.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Butik | Elektronik | Jul | Presenter | Tips

Permalink


Cervera lanserar en barnservis med design av Lisa Larsson!

I februari kommer Cervera att lansera en helt ny barnservis i melamin, som Lisa Larson har designat. Hon är ju Sveriges mest kända keramiker men hon arbetar även med motiv på andra material. Den här nya servisen är också ett samarbete med Opto Design och den kommer att bestå av en mugg, fat, skål, bordstabletter och servetter där alla har söta djumotiv som Lisa Larsons skapat.

Djurpark av Lisa Larsson
Djurpark av Lisa Larsson

Melamin är ett robust material som går utmärkt att diska i diskmaskin och pipmuggen är säkrad så att vatten inte rinner ut om den välter eller vänds upp och ned. Skålen och tallriken har gummiringar undertill vilket gör att de inte glider omkring på bordet.

3-dels set kommer att kosta 369 kr och det ligger i en fin presentlåda- bra till kommande dop och till småttingar som fyller år. Servisen kommer enbart att säljas på Cervera. Tabletterna och servetter kommer att säljas separat. Alllt lanseras i slutet av februari 2016.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cervera.se

Nyckelord: Barn | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Snygg-matta med patina

En matta gör så otroligt mycket för ett rum, det sätter både stil och känsla till inredningen. Själv så satsar jag gärna på stora mattor istället för många små för det kan ge ett lite plottrigt intryck tycker jag. I början av hösten visade Jotex upp vilka nyheter som skulle komma till dem i vinter, och nu finns de i deras sortiment. En av mattorna jag fastnade för var den här, mjuk och mysig med en härlig patina. Passar til många stilar och den har färger som lätt kan plockas upp i övrig inredning. Jag gillar att blanda nya saker med gamla, och den här har liksom både och i sig.

Avelino ryamatta från Jotex Foto: Annika Rådlund och Jotex
Avelino ryamatta från Jotex Foto: Annika Rådlund och Jotex

Avelino ryamatta 200x290 cm passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Mjuk, mycket tät ryamatta med kort lugg och orientinspirerat mönster med patina. Undersida av jute/bomull. 100% polypropylen. Dammsugning eller kemtvätt. Den finns även i rött. Pris: 1990 kr på Jotex.se (ibland brukar jag vänta till de har rabatter på inredning och slå till då...)
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Sovrum | Tips | Vardagsrum

Permalink


De senaste inredningsnyheterna från Edblad

Edblad som många känner till som ett smyckesföretag är ett svenskt varumärke med design för hemmet också, om man nu har missat det. De har både textilier, förvaring, porslin och några möbler. Under pressdagarna under hösten så visade de upp sina kommande nyheter, och här är några av mina favoriter.

Edblad inredningsnyheter Foto: Annika Rådlund
Edblad inredningsnyheter Foto: Annika Rådlund

Canvas Cushion Cover 249 kr, Tray 27x13 cm Harlekin print black 249 kr, Formentor chair lava 1.299 kr, Trivet 21 cm diameter Harlekin print black 249 kr, Bedset Single 1.999 kr, Zen espresso cup putty 89 kr m.m Finns nu i deras webshop www.edblad.com/sv

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Inredning | Inspiration | Kök | Prylar | Sovrum | Textil | Vardagsrum

Permalink


Så gör du en egen bokstavslampa!

Ikväll gjorde jag en egen bokstavslampa - kostnad 93 kr. Mycket billigare än flera varianter jag har sett. Jag köpte en bokstav i papp på Panduro för 39 kr och även en batteridriven ljusslinga för 54 kr. För att snabbt och enkelt montera dit den så använde jag en Dremel, ett elektriskt multiverktyg. Finns säkert andra sätt också, men så här gjorde jag och det gick väldigt smidigt.
1. Märk ut med blyerts var lamporna ska sitta.
2. Borra hål där märkningen är. Jag använde borrdelen som följde med dremmeln, den var precis lagom stor. Sen körde jag ner blyertspennan i hålen för att vidga den lite och för att trycka ner pappkanterna.
3. Jag gjorde hål på baksidan bokstaven för att få in lampslingan där. Då använde jag en liten skiva på Dremeln som det gick bra att skära i pappen med, snabbt och lätt. Det går säkert med en skärkniv eller annat också.
4. Jag tryckte ut en lampa genom varje hål på bokstaven.
5. Jag satte i batterier och tryckte på ON. Klart!

Bokstavslampa Foto: Annika Rådlund
Bokstavslampa Foto: Annika Rådlund

Bokstav i papp från Panduro H 17 cm, 39 k r. Ljusslinga med 20 Led lampor, 54 kr hos Panduro. Total kostnad: 93 kr. Förutom de två batterierna och Dremeln (den kostar 545 kr på NetonNet. Med den kan man göra mycket pysssel, den har 15 olika verktyg för skärning, sandpappersslipning, gravyr mm). Sedan kan man såklart måla bokstaven i valfri färg. Jag ska fråga min son imorgon bitti när han vaknar vilken färg han vill ha, sen får det får bli ett projekt för helgen. Blir säkert mer pyssel då!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Belysning | Detaljer | Inspiration | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Julbakstips: Pepparkaksform som ser ut som en vante och en snygg marmorkavel!

När Ica Hemma hade sin pressvisning i början av hösten så kunde man bland annat kolla in deras kommande bak- och matlagningssortiment. De här tyckte jag var extra fina, pepparkaksformar som ser ut som tumvantar och snöstjärnor samt en väldigt snygg kavel med marmormönster. Att julbaka gör verkligen att man kommer i julstämning tycker jag!

Pepparkaksformar vantar och snöstjärnor och marmorkavel från Ica Hemma. Foto: Annika Rådlund
Pepparkaksformar vantar och snöstjärnor och marmorkavel från Ica Hemma. Foto: Annika Rådlund

På Ica Hemmas hemsida hittar jag nu bara 6-pack med olika pepparkaksformer där det är en vante med : Pepparkaksformar Blandade former 6-p ICA Cook & Eat 39.90 - de är i rostrfritt stål och de är inte kopparfärgade som på den här bilden. Pepparkaksform Snöstjärna 3-p ICA Cook & Eat 29.90 och Kavel i stengods, marmormönstrad, med trähandtag, 45cm lång, inkl. handtag, kaveldelen diameter 5,8cm. De finns både på webben och i deras butiker.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Butik | Detaljer | Inspiration | Jul | Kök | Nyheter | Tips

Permalink


Coola och lite maskulina inredningsdetaljer från Buster + Punch

Londonarkitekten och industridesignern Massimo Buster Minale startade sitt egna designmärke Buster + Punch 2013. Hos honom kan man verkligen hitta udda men väldigt coola inredningsdetaljer, att han är ett stort musik-, motorcykel och metallfan går inte att ta miste på. Jag har nyligen kikat in i butiken Buster & Punch på Östermalm i Stockholm, men de finns även på webben. Kolla in dörrknopparna och strömbrytarna, de går inte av för hackor kan man säga.

Buster + Punch strömbrytare, dimmer, värmeljushållare, handtag och belysning Foto: Annika Rådlund
Buster + Punch strömbrytare, dimmer, värmeljushållare, handtag och belysning Foto: Annika Rådlund

Julklappstips! Strömbrytare, dimmer, handtag, belysning mm från Buster + Punch. Finns i deras butik i Stockholm eller på busterandpunch.com.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Arkitektur | Belysning | Detaljer | Elektronik | Inredning | Nyheter | Övrigt | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Möblerna får nytt liv med söta ben från Pretty Pegs!

Med nya fina ben går det lätt att ge gamla möbler ett nytt utseende. Pretty pegs är ett företag som gör olika typer av ben både i trä och metall. Den ny kollektionen ”Pretty Mini Clowns” har tagits fram tillsammans med Mini Empire och de säljs till förmån för Clowner utan gränsers arbete. Vinsten går till deras insatser att väcka hopp och öka självkänslan hos de barn som befinner sig på flykt runt Medelhavet med hjälp av föreställningar, workshops och pedagogiska lekar. Vilket härligt iniativ, jag visste inte ens att de fanns!

Handmålade Pretty Pegs av Mini Empire  Foto: Annika Rådlund
Handmålade Pretty Pegs av Mini Empire Foto: Annika Rådlund

Mini Empire ́s sprattelclown och handmålade clown-illustrationer på Prettypegs möbelben, kommer säljas på miniroom.se under en begränsad tid. Prettypegs.com - designar utbytbara möbelben och erbjuder kunden möjlighet att personifiera och sätta sin egen unika prägel på sin soffa, säng, bord eller förvaringsmöbel. Prettypegs lanserades 2012 och säljer idag till ett 50-tal länder i alla världsdelar.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Barn | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Övrigt | Prylar | Tips

Permalink


Grattis! Du vann Pernilla Wahlgrens kokbok!

Grattis till @eldflammy på Instagram som vann vår tävling om Pernilla Wahlgrens kokbok - Pernillas kök. Boken innehåller allt från krämig spenat- och ricottapaj, snabblagad vegetarisk lasagne med mycket vitlök och örter, dottern Biancas fisksoppa och sonen Benjamins Pasta Carbonara till familjens bästa tiramisù-recept. En härlig bok med lättförståeliga recept och mycket inspiration. Grattis till dig!

@eldflammas motivering: "Skulle så gärna vilja vinna. Vi har precis köpt hus och köket där är en riktig dröm till skilnad från kokvrån vi har nu. Hoppas få laga fantastisk god mat med inspiration från Pernilla och Italien - älskar verkligen det italienska köket!"

Vi meddelar dig på vår Instagramsida var du ska höra av dig med din adress.

Pernillas Kök av Pernilla Wahlgren
Pernillas Kök av Pernilla Wahlgren

Pernillas Kök - Familjematlagning till vardag, fredag och helg är utgiven av Semic bokförlag och finna hos bland annat Adlibris.com för 162 kr.
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Böcker | Inspiration | Kök | Mat | Nyheter | Tävling

Permalink


Iittalas populära vas firar 80 år med en ny färg

Alvar Aalto (1898-1976) är vida ansedd som en av mästarna av modern arkitektur och design. Han var en funktionalist som utvecklade sin unika stil genom att kombinera rationell arkitektur med ett levande, organiskt formspråk. Hans verk är internationellt hyllade och har satt många finska städer på kartan.
För att markera 80-årsjubileumet av Aalto-kollektionen lanserar Iittala nya produkter. De populäraste storlekarna i sortimentet kommer bland annat att finnas tillgängliga i en härlig smaragdgrön färg. Färgen hänvisar till Alvar Aaltos fru, Aino Aalto för den färgen var hennes favorit, en liknande nyans fanns nämligen i den ursprungliga Aino Aalto-kollektionen 1932.
Grönt är skönt! Den är helt fantastiskt vacker tycker jag.

Iittalas vas av Alvar Aalto
Iittalas vas av Alvar Aalto

Aalto-vaser munblåses varje dag i Iittala, Finland. Det krävs 7 hantverkare, 12 arbetsmoment, 1100 °C och 10 timmar för att tillverka en enda Aalto-vas. Aalto-kollektionen i smaragd finns i butik från januari 2016. ”Skönhet är harmonin mellan syfte och form”/ Alvar Aalto
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Blommor | Detaljer | Inredning | Nyheter | Presenter | Prylar | Tips

Permalink


Icons - det senaste från trendiga Love Warriors

Love Warriors kallar sig själv för skattjägare och de reser världen för att hitta unika objekt, både inom inredning och kläder. De skapar sin egen design , och ofta handlar det om återvunnet material från golv , båtar , dörrar , glas och oljefat. Och även nytt linne, läder och material som skal and sandsten. Det senaste i raden objekt är de här som är handgjorda keramik . De här tror jag vi kommer att få se i många inredningsmagasin och på instagram framöver. De är förstås dekorativa, men även för att de är en symbol för fred och frihet. Peace!

Love Warriors Icons Mahatma Gandhi, Malala Yousafzai och Nelson Mandela
Love Warriors Icons Mahatma Gandhi, Malala Yousafzai och Nelson Mandela

ICONS Mahatma Gandhi, Malala Yousafzai och Nelson Mandela Pris: 995 kr/st.
www.lovewarriors.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Ljus | Nyheter | Presenter | Prylar

Permalink


Vinn Pernilla Wahlgrens nya kokbok!

Pernillas nya kokbok är den fjärde i ordningen. Innan har hon skrivit Pernillas Jul, Pernillas praliner, choklad tårtor och desserter samt Pernillas julgodis. Den här nya boken heter Pernillas Kök - familjematlagning till vardag, fredag och fest. Boken innehåller, förutom recept och matbilder,  bilder på henne och familjen hemma i huset. Hela familjern verkar vara intresserade av matlagning, och det har man ju sett på TV-inslag också, och då speciellt det italienska köket. Det är allt från krämig spenat- och ricottapaj, snabblagad vegetarisk lasagne med mycket vitlök och örter, dottern Biancas fisksoppa och sonen Benjamins Pasta Carbonara till familjens bästa tiramisù-recept. En härlig bok med lättförståeliga recept och mycket inspiration. En bra julklapp!

För chansen att vinna boken - gå till vår Instagramsida!
Om du inte har Instagram kan du skicka ett mejl till [email protected]. Skriv Pernillas Kök i ämnesraden, svara på frågan: Vad är antipasti? och skriv en eller ett par rader om varför du vill vinna boken. 

Gilla oss gärna på facebook om du finns där.

Tävlingen pågår till söndag 15 november. Lycka till!

Pernillas Kök av Pernilla Wahlgren
Pernillas Kök av Pernilla Wahlgren

Pernillas Kök - Familjematlagning till vardag, fredag och helg är utgiven av Semic bokförlag och finna hos bland annat Adlibris.com för 162 kr.

Nyckelord: Böcker | Kök | Mat | Nyheter | Tävling | Tips

Permalink


Bocken står så röd och grann i stugan....

Nu är det mindre än en månad kvar till första advent... och den här tiden brukar gå fort! Redan nu har förstås butikerna bunkrat upp med julgrejer och man vet att de bästa godbitarna går först. De här quiltade julbockarna är nya på årets julscen och jag tycker att de passar lika bra in i en stuga som i ett modernt hem.

Quiltade julbockar från Blomsterlandet Foto: Annika Rådlund
Quiltade julbockar från Blomsterlandet Foto: Annika Rådlund

Lackade quiltade julbockar i två olika storlekar, 13,5x18,5 och 24x27 cm. Den mindre kostar 79.90 och den större 179 kr, hos Blomsterlandet. www.blomsterlandet.se
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Tips

Permalink


Perfekt gran att hänga på väggen!

Jag har varit och kikat på alla nyheter inför jul, och har förstås hittat några godbitar. Den här är ett kul alternativ om man bor trångt och inte har plats för någon gran, eller om inte gillar den grönröda julen. En modern variant helt enkelt! Man kan förstås ha båda delarna, den är ju en kul dekoration som passar i vilket rum som helst. Och den är garanterat barrfri. Själva väggbonaden och ljusslingan säljs separat, men den är finast med belysning tycker jag. Det ska sitta några ringar på baksidan som man fäster ljusslingan i.

Jotex Christmas Tree och ljusslinga. Foto: Jotex och Annika Rådlund
Jotex Christmas Tree och ljusslinga. Foto: Jotex och Annika Rådlund

Christmas tree väggpanel med tryckt grått eller grönt mönster. Hängs enkelt på en caféstång eller gardinstång på väggen. 198 kr och Christmas Tree ljusslinga 99 kr. Om man köper båda får man 50 kr rabatt. Vägbonaden är tilverkad i 100% bomull och är 140x220 cm. Från jotex.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Detaljer | Inredning | Inspiration | Jul | Julpynt | Nyheter | Prylar | Textil | Tips

Permalink


Trendiga bokstavslampor från House doctor

På en pressvisning för vinterns inredningsnyheter hade man satt ihop flera bokstavslampor för att bilda ord. Fint! Men det är ingen billig dekoration direkt. Bokstavslamporna från House doctor är maffiga, hela 50 cm höga. De kan användas antingen som en vägglampa, bordslampa eller placeras direkt på golvet. Varde ljus!

Bokstavslampa från House Doctor Foto: Annika Rådlund
Bokstavslampa från House Doctor Foto: Annika Rådlund

Bokstavslamporna är från House Doctor finns hos bland annat Royal design.se. The S lamp och The O lamp kostar 2953 kr/st, och The N lamp och The W lamp kostar 3983 kr/st. De är tillverkade av järn och MDF och man använder max 15W per lampa. Glödlampor medföljer inte i priset...

På bilden syns även bland annat soffa och soffbord från Decotique, vaser från Kähler, bestick från Broste Copenhagen. Allt finns hos Royaldesign.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Nyckelord: Belysning | Butik | Detaljer | Inredning | Inspiration | Nyheter | Porslin | Presenter | Prylar | Vardagsrum

Permalink


Grattis! Du vann kuddfodralet från Bemz!

Rätta svaret på frågan var: Littlephant är ett svenskt märke skapat av designern och illustratören Camilla Lundsten. Här är den vinnande motiveringen:
"Jag fastnade direkt! Reste tillbaka med både lukt, smak och syn till slutet av sommaren då vi skördade vår gurkplantage (okej, jag överdrev...det var bara fyra växter...). Det blev varken goda eller stora gurkor i år pga vädret men ack så vackra, helt fantastiska! Miniatyrgurkor med exakt samma mönster som på kudden! Den vill vi ha i vårt vardagsrum! "
Grattis säger vi till Nicklas Jakobsson! Bemz fina kuddfodral kommer på posten!

Littlephant Fruit Garden kuddfodral från Bemz
Littlephant Fruit Garden kuddfodral från Bemz

Fruit Garden från Littlephant och Bemz ”Jag tror att naturens mjuka former, färger och liv gör att vi människor mår bra. Alla har inte en egen trädgård, med med mitt mönster Fruit Garden kan du omges av en trädgård hemma i soffan. Sjunk ner mjukt och låt fantasin ta dig mellan fruktfyllda grenar och väldoftande blommor. Tittar du riktigt noga finns där också din egen trädgårdsmästare, fjärilar och myror,” säger Camilla Lundsten, creative director och grundare, Littlephant.

Mer info om Bemz, tyget och tävlingen kan du hitta här.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Gilla gärna Bemz på facebook också - de har mycket fint att titta på - missa inte!

 

Nyckelord: Inredning | Nyheter | Tävling | Textil

Permalink