AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 november 2013

Arjan sauna - bastu framtagen av Arja Saijonmaa

Sommarnöjen, som tar fram arkitektritade lantställen, har nu lanserat en serie små byggnader i samarbete med artisten Arja Saijonmaa. Kollektionen består av 18 hus där bastun är basen men det finns även gästhus, svit, bad och spa samt ett uterum med spaljévägg och eldstad. Husen är 7,5 eller 15 kvadratmeter stora och de passar lika bra i hop som var och en för sig. Det var Arja Saijonmaa som kom med idén och Sommarnöjen nappade och knöt till sig arkitekten Jonas Wagell. Husen byggs i Småland och när de körs ut till beställaren ska den finska saunaugnen, den inbyggda toaletten, krokarna, sänglamporna och den utrustning som kunden önskar väljer sitta på plats. Låter väldigt enkelt och bekvämt tycker jag. Tänk vad lätt det skulle vara att bara "klicka hem en bastu" när andan faller på.

Sommarnöjen
Sommarnöjen

Alla modeller är bygglovsfria och finns i två serier. Modellen Original eldas med ved och kan placeras överallt eftersom de inte kräver el, vatten eller avlopp. Modellen Modern  är utrustad med elektriska aggregat, varmvatten, avlopp och belysning.

 

SommarnöjenNyckelord:

Arbetsrum

Arkitektur

Bad

Bygg

Nyheter

Övrigt

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår