AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 juni 2010

Blå Aramal, turkos Elefant och Creek

av: Mumlan Nyhlin

Svenskt Tenn presenterar tre textilnyheter: Aramal av Josef Frank, som trycktes för första gången 2009, kommer i en ny blå färgställning och populära Elefant av Estrid Ericson kommer i turkost. Formgivaren Maya Kesslers mönster Creek är den tredje nyheten.
 
– Aramal och Elefant som båda ritades för över 70 år sedan känns tidlösa och lika aktuella som den helt nya Creek. De kompletterar vårt sortiment med somriga färger och mönster, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.
 
Maya Kessler är illustratör och textildesigner. För Svenskt Tenn har hon skapat randen Creek i två färgställningar, med kulörer tänkta att leka med – men inte nödvändigtvis matcha – Josef Franks mönster.
 
– Jag sökte efter att skapa ett i sig självständigt och lekfullt tyg. En organisk rand blev till, som vatten. Jag var noga med att få fram en stor rapport. Med sina breda färgfält kan tyget få helt olika uttryck beroende på hur man använder det, säger Maya Kessler.

Pressbilder från Svenskt Tenn

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Butik

Nyheter

Textil

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår