Boktips: Fransk bistro

Boktips: Fransk bistro
Om du har en förkärlek för Frankrike och för fransk mat så rekommenderar jag den här kokboken. Fransk Bistro av Maria Zihammou är fylld av godsaker som Chevre chaus, Ratatouille och Rillette, och vet man inte riktigt vad det är för någonting så får man inblick i det här. Den innehåller också recept på desserter som chokladmousse, mandelpaj och rödvinskokta päron med hasselnötsgrädde - som ska smaka precis som i Frankrike.

Fransk Bistro av Maria Zihammou. Boken är indelad i kapitel med olika teman: Aptitretare "roa munnen" - Amuse bouche,  Snabblagat - À la minute Från ugnen - Au four Rustikt - De campagne, Smaker som gifter sig - Un bon mariage. Söta saker - Les desserts, Drycker - Àperitif, digestif et les autres.
Det finns också ett avsnitt om ost, om hur man äter ost efter middagen i Frankrike. Dessutom menyförslag för fester hela året om. Pris: 159 kr hos Adlibris

Adlibris
S
emic bokförlag

Facebook Twitter Google Plus Google Plus