AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

28 april 2013

Boktips! Pauls kök

Ni kanske har sett affisherna runtom stan (ja, i Stockholm då) på Paul Svensson och Fotografiska? Det är reklamposters för att visa att det är han som är matinspiratör där. Han är ju en välkänd kock som har en fin meritlista bakom sig. För lite över en vecka sedan var jag dit och provade midsommarmat som han hade lagat. Smakade gudomligt! Om ni har sett honom på TV så vet ni hur lugnt det går till när han lagar sina rätter. Lugnt, metodiskt och med precision. I alla fall är det det intrycket man får. Inte som med Per Morberg som torkar sig i pannan och flaxar omkring i köket och rätt vad det är doppar ner en strumpa i grytan. Hur som helst, så gav Paul Svensson ut en kokbok förra våren som heter Pauls Kök. Den innehåller hans favoritrecept- i olika svårhetsgrad. Hans matfilosofi är att vi bör äta mer grönsaker. av en mängd olika anledningar, men främst för att det blir mer aptitligt. Boken har underbara sommarbilder, jordbubbsdesserter, rabarber...flera olika sparrisrecept. En härlig matbok helt enkelt!

Pauls Kök/Norsteds Förlag
Pauls Kök/Norsteds Förlag

Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvud­rätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt. Pris 214 kr hos Bokus

 

Bokus
Norsteds Förlag



Nyckelord:

Böcker

Inspiration

Mat

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår