28 april 2013
Boktips! Pauls kök
Ni kanske har sett affisherna runtom stan (ja, i Stockholm då) på Paul Svensson och Fotografiska? Det är reklamposters för att visa att det är han som är matinspiratör där. Han är ju en välkänd kock som har en fin meritlista bakom sig. För lite över en vecka sedan var jag dit och provade midsommarmat som han hade lagat. Smakade gudomligt! Om ni har sett honom på TV så vet ni hur lugnt det går till när han lagar sina rätter. Lugnt, metodiskt och med precision. I alla fall är det det intrycket man får. Inte som med Per Morberg som torkar sig i pannan och flaxar omkring i köket och rätt vad det är doppar ner en strumpa i grytan. Hur som helst, så gav Paul Svensson ut en kokbok förra våren som heter Pauls Kök. Den innehåller hans favoritrecept- i olika svårhetsgrad. Hans matfilosofi är att vi bör äta mer grönsaker. av en mängd olika anledningar, men främst för att det blir mer aptitligt. Boken har underbara sommarbilder, jordbubbsdesserter, rabarber...flera olika sparrisrecept. En härlig matbok helt enkelt!Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt. Pris 214 kr hos Bokus