Boktips! Plura lagar husmanskost i sitt eget kök

Boktips! Plura lagar husmanskost i sitt eget kök

Pluras tredje kokbok är fylld med recept på hans husmanskostfavoriter genom åren samt rolig kuriosa. Så här skriver han tillexempel till receptet på Sjömansbiff: "Jag vet inte vad det är, så fort jag hör ordet sjömansbiff kommer jag att tänka på det gamla Sjömanshotellet i närheten av Hjälmarekajen i Malmö, där Eldkvarn ibland bodde på 80-talet när vi spelade i stan. Vi måste ha ätit sjömansbiff där, det serverades alltid god husmanskost i matsalen, det minns jag. Rätt gjord med kärlek och omsorg är detta en kulinarisk höjdpunkt".
Boken innehåller recept på kött, fågel, fisk, skaldjur, vilt, soppor och efterrätter. Allt tillagat i Pluras kök och i Stockholms skärgård.

I Pluras husman - En hyllning till maten jag älskar, är fylld av recept och historia från när Plura rest över hela Sverige med Eldkvarn och ätit mat från norr till söder. Tänk rejäla grytor, stekpannor, träskärbrädor, kött och potatis och du förstår bildtänket i boken.

Inbunden, halvklotband,. Pris 209 kr, Bokus

 

Bokus
Norstedts

Facebook Twitter Google Plus Google Plus