AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

15 maj 2010

Brödbak

av: Mumlan Nyhlin

Trots att vi har en svårflirtad gasugn gillar jag att baka, inte minst bröd. Nu har jag fått ärva min mormors hushålls assistent, ett riktigt starkt och präktigt Electroluxoriginal som har många år på nacken och som kommer vara min trotjänare lång tid framöver. Det blir så enkelt att baka när man häller allt i en bunke och ser på medan degen knådas. Hade jag fått välja hade jag förståss hellre sett att mina fina lilla mormor hade varit i slag att använda den själv ett tag till, men nu får jag alltså försöka föra hennes husligheter vidare.

I veckan var våra fina vänner L & M på middag och jag passade såklart på att baka lite bröd till middagen. Blev inte helt nöjd med konsistensen, men det slank ner trots allt. Jag fylllde bröden med en röra av fetaost, soltorkade tomater, vitlök och god olivolja. Passade fint till bresaola, mozarella och spanska rosa bubblor...

Foto Mumlan Nyhlin, får ej 
kopieras.
Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan Nyhlin



Nyckelord:

Kök

Privat

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår