AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 oktober 2011

Brusewitz går från smycken till inredning!

Brusewitz Design har  precis lanserat sin första inrednings- och designkollektion bestående av bland annat lampor, brickor och kuddar. ”Så länge vi kan minnas har kvinnorna i vår släkt ägnat sig åt textilier och handarbete" säger Thyra och Ebba Brusewitz som driver företaget. De brinner för det kvinnliga hantverket och har skapat moderna inredningsprodukter av  traditionella hantverkstekniker.
Själv älskar jag deras kuddar som är tillverkade av tygbitar med handvrikad spets och brodyr. Jag tillhör nämligen en av dem som aldrig slänger gamla lakan och örngott. Om de är trasiga och har gjort sitt så använder jag tyget till trasor att putsa fönster och damma med och så klipper jag bort och spar brodyren och monogramen. Man kan ju bara tänka sig hur mycket arbete som ligger bakom de vackra dekorationerna och då kan jag bara inte slänga dem. Sen drömmer jag förstås om att någon gång göra någonting av de vackra tygbitarna, som att tillexempel skapa en kudde.
Därför blir jag så glad när jag ser Brusewitz Design. De har gått från ax till limpa.

Brusewitz går från smycken till inredning!

Lampskärmarna är handgjorda i en ny modern design. Varje lampskärm består av udda, gamla och vackra pärlor i olika färger och former.  Brickorna och underläggen som finns i varierande färger är dekorerade med spetsmotiv och produceras i samarbete med Formpress på Öland. Till kuddarna används gamla svenska textilier av god kvalitet som sammanfogas för hand.  

Brusewitz är sedan tidigare etablerade smyckedesigners. Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Presenter

Prylar

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår