AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 oktober 2014

Clas Ohlson lanserar världens första miljömärkta värmeljus

Totalt förbrukar vi i Sverige över 300 miljoner värmeljus per år och jag är en av dem som gillar värmeljus. Jag tänder inte lika frenetiskt som Anna Book men på helgerna brukar det gå åt några ljus. Nu går Clas Ohlson ut med information om att de säljer världens första miljömärkta värmeljus, som ska vara ett modernare och mer hållbart alternativ till det traditionella värmeljuset. Produkten är ett resultat av flera års forskning och har miljömärkts av Svanen.

Värmeljus / Clas Ohlson
Värmeljus / Clas Ohlson

Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Det borde verkligen upplysas i en kampanj tycker jag, lika som PantaMera, så att det blir inpräntat i hos alla att man ska återvinna aluminiumkopparna i metallåtervinningen.
Produktionen av aluminium förbrukar förstås mycket energi - ett kilo aluminium motsvarar den mängd energi som återfinns i tre liter bensin.

Genom lanseringen av ett helt nytt värmeljus av 100 % stearin, det vill säga helt utan paraffin, frtti från palmolja och utan engångskopp av aluminium, kan Clas Ohlson ståta med ett mer hållbart alternativ än det traditionella värmeljuset. När ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen i glas enkelt med en ny ljusrefill. Det Svanenmärkta värmeljuset säljs i Clas Ohlsons samtliga försäljningskanaler och på samtliga marknader. Tre stycken glaskoppar för ljusrefill kostar 39 kr och 5 stycken värmeljusrefill som brinner 5 h kostar 39 kr.

 

Clas OhlsonNyckelord:

Ljus

Nyheter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår