AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 september 2014

Design letters - snyggt på hemmakontoret

Design letters, som blivit superpopulära med sina vita muggar med bokstäver och siffror på, utökar nu sin berömda Arne Jacobsen-kollektion med produkter till skrivbordet. Typografin av den kände danske designern och arkitekten kommer nu på skrivbordsaccessoarer som anteckningsböcker, linjal och radergummi. Jag trycker på Gilla-knappen!

Design letters
Design letters

Den handritade typografin av Arne Jacobsen skapades ursprungligen för skyltar vid stadshuset i Århus i Danmark. Nu finns de även på accessoarer för skrivbordet. Pennor 99 kr/5-pack, anteckningsblock 129 kr/st, radergummi 59 kr/2-pack, trälinjal 99 kr.

Design Letters grundades 2009 av Mette Thomson, tidigare inredningsjournalist. Företaget blev känt för sina inredningsaccessoarer som kännetecknas av typografiska dekorationer. Det började med enkla träbokstäver för upphängning och utformning av fraser och citat. 2012 utökade de sitt sortiment med lanseringen av kollektionen Design Letters + Arne Jacobsen där den handritade typografin av den världsberömde danske arkitekten Arne Jacobsen applicerades på porslin och textilier. Design Letters finns nu i 700 butiker i 27 länder. Så man kan säga att de har blivit superpopulära. Fler prylar kommer säkert att dyka upp.

Design LettersNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår