Designpriset Formex Nova gick till...

Designpriset Formex Nova gick till...

Varje år utses en vinnare av Formex Nova, ett designpris som ges till en oetablerad formgivare. Det är alltid kul att se vem som vinner för ofta har de skapat något som går lite utanför boxen. Årets vinnare Ragna Ragnarsdóttir abetar i gränslandet mellan design, formgivning och konst. Det här gillade jag! Men kanske är det för att jag alltid haft en förkärlek till keramik och de här fungerar ju även fantastiskt som en dekoration, lite som skulpturer.

Juryns motivering: Ragna Ragnarsdóttirs formuttryck är egensinnigt, personligt och humoristiskt. Hennes föremål känns mytiska och för tankarna till isländska sagor och till landets unika natur, samtidigt som de påminner om kinesisk estetik.

Work by Ragna Ragnarsdóttir som precis vunnit utmärkelsen Formex Nova som Formexmässan utser varje år.
Formex instiftade priset Nova – årets nordiska formgivare 2011 för att främja nordisk design skapad av en ännu relativt oetablerad formgivare. Vinsten består av en utställning på vårens Formex (den blir spännande att se i vår), en sponsrad aktivitet till ett värde av 50 000 kr, samt ett unikt designat diplom.

Tidigare Formex Nova pristagare är Hanna Hedman och Simon Klenell, Sverige, år 2011, Mari Isopahkala från Finland år 2012, Mattias Stenberg, Sverige, år 2013 och Line Depping, Danmark år 2014, Erik Olovsson & Kyuhyung Cho, Sverige 2015, Nick Ross, Sverige 2016 och Qian Jiang, Sverige 2017.

www.stockholmsmassan.se
www.formex.se
http://ragnaragnarsdottir.squarespace.com
Facebook Twitter Google Plus Google Plus