AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

2 september 2015

Det här är Ikeas senaste kollektion!

I oktober lanseras Ikeas kollektion Välbalans. Det är den fjärde tillfälliga kollektionen som utvecklats i samarbete mellan Ikea och sociala entreprenörer i norra Thailand. Projektet Doi Tung Development Project gör det möjligt för hundratals människor på landsbygden att försörja sig, så samtidigt som man shoppar några nya förvaringslådor till skrivbordet så hjälper man någon på samma gång. I serien ingår handvävda textilier, handgjord keramik och pappersprodukter som presentaskar och anteckningsböcker. I dag sysselsätter papperstillverkningen hos Doi Tung 42 hantverkare.

Välbalans är tillverkade i Thailand av lokala råvaror med hjälp av traditionella hantverksmetoder.
Välbalans är tillverkade i Thailand av lokala råvaror med hjälp av traditionella hantverksmetoder.

Produkterna är tillverkade av lokala råvaror med hjälp av traditionella hantverksmetoder. Färgskalan är mild och ska vara inspirerad av det tidiga morgonljuset över bergen i norra Thailand. Välbalans kommer att börja säljas 16 oktober 2015.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Arbetsrum

Butik

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Presenter

Prylar

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår