AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 juni 2012

Det svenska köket - Mat för hela året!

Det här är en av årets hittills bästa kokböcker, tycker jag. Författaren Margareta Schildt Landgren är matskribent och har tidigare skrivit ett flertal kokböcker. I just Det svenska köket har hon samlat sin mammas orginalrecept som utvecklats under decennier. Det är traditionsenliga rätter som följer årstiderna, precis som det var förr då man inte kunde köpa jordgubbar i januari. Boken innehåller klassiker som julskinka, semlor, kanelbullar, kåldolmar och knäck, och den innehåller även intressant fakta om svenska traditioner och seder. Bra present till någon och även trevlig läsning för den som redan är bra på att laga mat.

Foto: Tine Guth Linse
Foto: Tine Guth Linse

Det svenska köket - Mat för hela året av Margareta Schildt Landgren innehåller traditionsenliga rätter både för vardag och fest.Nyckelord:

Böcker

Inspiration

Kök

Mat

Nyheter

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår