Du vann örtkrukan Orthex Eden!

Du vann örtkrukan Orthex Eden!

Grattis till Marie Lyander i Visby som vann Orthex Eden i vår tävling! Du svarade rätt på frågan (kryddan vi var ute efter var Basilika som är vanlig tillsammans med tomat ost och pasta i det italienska köket) och skrev en motivering som vi föll för. Du har vunnit tre vita krukor tillsammans med den fina brickan. Krukorna får färska örter att må bra och den tillhörande brickan är i ekologisk bambu så det blir dessutom snyggt på köksbänken. Grattis, vinsten kommer med posten!

Maries fina motivering: Denna örtkruka skulle bli ett fräscht och trevligt inslag i mitt kök, och där skulle förutom min favorit basilika, också timjan få växa! Och så skulle jag även testa att odla ärtskott, ngt som jag velat prova länge… Och eftersom jag nyligen flyttat från hus, till lägenhet, så är saknaden efter trädgård stor, men lite kryddväxtodlande kan kanske stilla värsta suget! Ha det så fint/ Marie

Orthex Eden / Orthex Group Basilika, koriander och timjan. Kryddor som förgyller matlagning till både smak och utseende. Orthex Eden - kruka med integrerad långtidsbevattning, förlänger hållbarhetstiden på färska örter med flera veckor.

Både professionella och amatörkockar föredrar färska örter framför torkade på burk. Det visar inte minst försäljningssiffrorna av färska örter. Runt 22 miljoner krukor med färska örter säljs varje år i Sverige. Maten blir godare och helt klart vackrare med dessa gröna blad. Problemet är att de inte håller sig fräscha speciellt länge. Vi slänger många färska örter alldeles i onödan, ofta beror det på att vi vattnar antingen för mycket eller för lite.

Orthex nya kruka Eden med långtidsbevattning ska hålla örterna fräscha betydligt längre genom att se till att de alltid har lagom mycket vatten. Ett kapillärband ligger under krukans bevattnings-insats och absorberar exakt lagom mängd vatten för att örten ska hålla sig fräsch längre. Storleken på Eden örtkruka är 12x12 cm och är anpassad efter de färska örter som vi köper i våra matbutiker. Örten inklusive kruka placeras i Eden och du behöver inte omplantera. Ett trevligt tillbehör är brickan i ekologisk bambu där tre Edenkrukor får plats. Eden örtkruka ingår i Orthex Eden-serie där det finns ytterligare sex storlekar självbevattnande krukor. Krukorna finns i svart och vitt. Cirkapris tre Eden örtkrukor samt bricka, 270 kr. Eden örtkruka styckvis, cirkapris 60 kr

Gilla gärna inlägget på Allt om bostads facebook
Orthex Eden

Facebook Twitter Google Plus Google Plus