AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 februari 2018

Dux Spaces av Lotta Agaton under Designveckan

Som vanligt under Designveckan så är det många visningar och event som äger rum runtom i Stockholm, och så är det förstås Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan. Jag har tyvärr inte haft tid att gå på alla visningar, men jag kikade in på DUX utställning på Scenkonstmuseet. De har nämligen nu en stor utställningen med både sängar och deras ikonmöbler som Karin, Pernilla och Jetson samt möbler av Claesson Koivisto Rune, som har lyfts fram och tolkas i nya skepnader av stylisten Lotta Agaton.

Den 250 kvadratmeter stora ytan skulle spegla ett loftboende med jordnära naturtoner som bas. Faroriten var den mjuka vilofåtöljen, den var som att bli omfamnad av ett mjukisdjur men samtidigt ergonomisk och med ett väldigt skönt nackstöd. Jag ger också tummen upp för den stiliga sängen från Dux och den fantastiska mattan som Lotta Agaton har designat tillsammans med Tisca Rugs (den finns även ute på mässan i Tiscas fantastiska monter som jag har skrivit om här).

Dux Spaces Foto: Annika Rådlund
Dux Spaces Foto: Annika Rådlund

Utställningen heter Dux Spaces är skapad av Lotta Agaton med möbler från Dux, där hon har fått fria händer att tolka deras sängar, klassiska möbler designade av tex Bruno Mathsson, och den nya kollektionen som lanserades 2017 designad av Claesson Koivisto Rune.

Några av möblerna har fått nya textilier i nya kulörer, de finns inte i det ordinarie sortimentet, men kanske det kommer. Det var förstås även en del som det var piffat med som inte hör till Dux sortiment (konst, prydnader osv). Fin inspiration hur som helst. Så snyggt att till exempel matcha ett fykantigt med ett runt soffbord (se den nedre bilden).

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.dux.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Mässor

Nyheter

Prylar

Sovrum

Textil

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår