AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

29 oktober 2017

E.Leijon - nytt svenskt porslin!

För ett par år sedan grundades företaget E.Leijon av Emelie Leijon i Stockholm. Hon skapar mönsterdekor som är inspirerat av den nordiska naturen med blad och blommor och hon samarbetar med svenska keramiker. Nu har hon skapat en kollektion som heter Nordic stories, den växte fram då Emelie ville designa något som kombinerar lövens sköra mönster och uttryck med produkter vars former, som i kontrast till löven, var väldigt raka och avskalade. Resultatet blev en porslinsserie bestående av bland annat koppar, fat och skålar i naturliga färgskalor. Så vackert!

Nordic Stories av E.Leijon
Nordic Stories av E.Leijon

När Emelie Leijon skapade porslinsserien Nordic Stories inspirerades hon av den nordiska naturen och den skandinaviska inredningen med svala färgskalor och minimalistiska former. Framförallt har hon hämtat inspiration från vissna, övervintrade och transparanta blad. Väldigt vacker och fint tycker jag. Så snyggt till en inredning med mycket trä eller med mycket vitt, där kommer dekoren verkligen fram.

Samtliga produkter tål maskindisk och finns www.eleijon.com
Prisena ligger mellan: 179 kr – 849 kr/st.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Porslin

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår