Ernst lilla snigel

Ernst lilla snigel

Vilken underbar människa han är, Ernst Kirchsteiger! Barfotamannen från TV är verkligen en o konstlad konstnär. Under intervjun med honom vid lanseringen av hans trädgårdsmöbler på Ekerö möbler berättade han flera roliga små anekdoter. Bland annat visade han med stora ögon hur hans katt Gottfrid sett ut när han hoppade upp på det hängande bordet (som ska hänga från en trädgren eller en krok i taket) och hur katten förskräckt fått kämpa med balansen. Gottfrid brukar också promenera över papperna när han sitter och tecknar. Supergullig är ju även historien om den blå snigeln. Ernst har, på riktigt, målat en av sniglarna i hans trädgård blå. Han har "kodat snigeln", som han själv uttryckte det, genom att måla hans skal blått! På så sätt känner han igen den när den, till hans stora förtjusning, kommer tillbaka varje år. Den snigeln har fått stå modell för hans textilmönster "Humle".

För några år sedan designade han "njutjärn" en serie gjutjärnsprodukter för Skeppshult. En av prylarna är en flasköppnare som ser ut som en gammal nyckel.
– En gammal nyckel som ligger på fönsterbrädan är vackert men en ölöppnare det ser inte bra ut.
Så han tog helt enkelt en av sina egna nycklar och kopierade den. Fiffigt tycker jag, för nu kan kanske alla som köpt en sådan öppnare låsa upp hans förråd?

I trädgårdsserien Odla, som också lanserades i helgen, hade han designat en plåtskylt med texten "Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet utan att vandra på jorden". Den fastnade jag för. Ernst skrev på baksidan "Kram till Annika och Elmeri från Ernst Kirchsteiger".
Nu är det bara att hoppas att signaturen inte försvinner när skylten kommer att rosta vackert i min trädgård i sommar.

www.ernstkirchsteiger.com
Ljungbergs textil
E
kerö möbler

Facebook Twitter Google Plus Google Plus