Färga äggen med naturliga råvaror

Färga äggen med naturliga råvaror

Här har jag fått ett bra tips från Östermalms saluhall om hur man kan färga ägg med naturliga råvaror, som blåbär, spenat, rödbeta, gurkmeja, lökskal och gurkmeja - istället för att använda touchpennor. Och som man ser här så blir resultatet fantastiskt! I saluhallen har de förstås både delikatesser som kalkonägg och vaktelägg, men det går förstås lika bra med vanliga hönsägg.

 

Östermalms saluhalls tips på hur man färgar ägg med naturliga råvaror:
1. Koka ägg.
2. Blanda vatten, salt, en skvätt vinäger/ättika och råvaran du vill färga med i en kastrull. Låt koka i ungefär 15 minuter.
3. Låt lagen svalna innan du lägger i äggen. Låt de ligga tills de fått önskad nyans. Behåll råvaran i lagen om du vill att äggen ska få lite spräcklig struktur.
4. Häll av allt vatten. Låt äggen torka försiktigt.

Exempel på bra råvaror att färga in med är bland annat blåbär, rödbeta, gurkmeja, lökskal och spenat och själva färgningen går både relativt snabbt och är enkelt.

Tips om du har vägarna förbi Östermalmshallen i Stockholm: där storsatsar de på påsken och vilthandlarna Melanders och B. Andersson har både hönsägg, kalkonägg, vaktelägg och gåsägg. Utöver att vara en riktig delikatess kan vakteläggen, och även gås- och kalkonäggen, vara en perfekt prydnad på påskbordet utan att behöva färgas, då dessa ägg redan är mönstrade av naturen.

Rom, lax och sill hittas i diskarna hos Åhs fiskaffär, Melanders och Lisa Elmqvist. Lammstek, lammracks och lammytterfilé återfinns hos M Seger, Melanders och Willy Ohlsson. För den som inte lät alla rödbetor gå åt till äggfärgningen är grillade rödbetor, garnerade med chevré, ett perfekt komplement till lammracks.

Trevlig påsk!
 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.ostermalmshallen.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus