AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 december 2011

Farliga juldekorationer!

Enligt dagens Metro varnar Konsumentombudsmannen för julpynt som kan förväxlar med med livsmedel, något som kan orsaka kvävning eller förgiftning hos barn om de får i sig dem. Anledningen till att pyntet får mer uppmärksamhet i år är den stora trenden med cupcakes, bakelser och polkastänger. Mitt tips är att hänga dem så högt upp i granen att inte småttingarna når dem. Barn som gärna vill stoppa saker i munnen gillar säkert annat julpynt också så för att vara på den säkra sidan är det bäst att hänga alla såna prylar längre upp i granen. Det är helt ok att ha en gran som bara är klädd upptill. Det är bara charmigt och visar att det finns barn i huset.
Ett annat tips är att hålla katterna borta från granen. De gillar att leka med pyntet och när jag var liten hade vi en katt som gillade att klättra upp i granen! Vilket resulterade i att granen tippade ett par gånger. Det var mindre charmigt. Dessutom gillade hunden att jaga katten. Julstämningen var inte på topp kan jag säga när man på julaftonsmorgon kom ner till vardagsrummet och julgranen låg vält och skärvor från julpyntet guppade omkring i vattnet som runnit ur julgransfoten.

Farliga juldekorationer!

Julpynt som ser smarrigt ut kan vara spännande leksaker för katter och farliga för barn.
Cupcake cirka 29 kr och röd skruv från Rusta.
RustaNyckelord:

Barn

Detaljer

Inredning

Inspiration

Övrigt

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår