AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 mars 2016

Förändra rummet med ränder

Ett rum kan förändras helt med hjälp av randiga tapeter. Det fungerar precis som med ränder på kläder - horisontella ränder ger ett bredare intryck på en smal vägg och vertikala ränder ger ett högre intryck. På en person kan man se längre och smalare ut med vertikala ränder, medan ett rum ser ut att ha mer höjd till taket. Det kan vara bra att nyttja om man till exempel har lågt i tak, för att skapa mer rymd. Och har man en långsmal hall så tapetserar man inte ränder på tvären för då får man känslan av att "korridoren" är ännu längre.

Randiga tapeter från Duro
Randiga tapeter från Duro

Färgerna på ränderna spelar förstås också roll för vilken känsla rummet får. Modernt eller klassiskt?
Duros Rand & Kulör innehåller 35 ränder och 23 ytmönstrade tapeter, och bland de finns det allt ifrån lite djärvare fondränder till klassiska och moderna ränder. I kollektionen finns även två ytmönstrade tapeter, Linne och Sten. Dessa tapeter tillför en mer ombonad känsla till rummet.

Vill du ha handfasta tips om hur du kan använda ränder och ytor i ditt hem? Kolla då här på Duros digitala bok Randboken – din kompletta guide för ränder i hemmet (en pdf som du kan ladda ner).

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Tapet

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår