AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

9 augusti 2016

Gå ner i vikt med nya stengodstallrikar?

Här är en av nyheterna på dukningshimlen, Bitz-serien som är en robust stengods i gröna, grå och svarta nyanser med bestick i svart stål, mässingsfärgat stål och stål med satinfinish. Jag gillar speciellt de mässingfärgade besticken. Jag vet inte om tallrikarna är "skrapiga" så som matt stengods ofta är, vilket är något jag inte gillar. Men det är ju inte alla som störs av små ljud så som jag gör (takdropp, gnissel och gnekande dörrar...)

Tallrikarna har mindre ätyta än vanliga tallrikar har, detta har man tagit fram för att man lättare ska få kontroll över portionerna. Det tar kroppen 20 minuter från den första tuggan, till dess mättnadssignalerna når hjärnan och på den tiden kan man lätt komma att äta för mycket. Att äta på en mindre tallrik ska alltå ha en god psykologisk effekt. Det ser helt enkelt ut som en stor portion - även om det inte är det. Smart, eller hur? Alltså kanske man går ner 5 kilo med nya tallrikar? Jag gillar den ídén i alla fall...

Bitz – en ny serie av bestick, glas och porslin
Bitz – en ny serie av bestick, glas och porslin

Bitz Stengodstallrik med mindre ätyta och Bitz Stengodsskål, Bitz bestick i mässingsfärgat stål med satinfinish och Bitz vattenglas.
Bitz Tallrik, fås i grått, svart och grönt stengods samt vitt benporslin, 27 cm, 129 kr. Bitz Skål, fås i grått, svart och grönt stengods samt vitt benporslin, 18 cm, 129 kr. Bitz Vattenglas, 53 cl, 4 st. 149 kr.

Bitz Bestick, kniv, gaffel, matsked, tesked, lattesked, fås i svart stål, mässingsfärgat stål och stål med satinfinish. 69 kr/del.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.bitzshop.seNyckelord:

Detaljer

Inspiration

Kök

Nyheter

Porslin

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår