Gardenas robotgräsklippare Bäst i test!

Gardenas robotgräsklippare Bäst i test!
Om du är sugen på att köpa en robotklippare så finns det idag en rad olika modeller och märken att välja mellan. Bästitest.se har gjort ett test av nio av marknadens främsta modeller för att ta reda på hur de presterar. De bästa robotgräsklipparna har en riktigt bra prestanda, men smakar det så kostar det och toppmodellerna kostar uppåt 25 000 kr. Har man en lättklippt och inte alltför stor gräsmatta klarar man sig däremot med betydligt enklare modeller för runt 10 000 kr. Det är dock stor skillnad mellan en budget- och en premium-robotgräsklippare och i många svenska trädgårdar räcker det inte med en budgetmodell för att få jobbet gjort ordentligt. De har bedömt robotgräsklipparna och betygsatt dem efter funktionalitet, effektivitet, tillförlitlighet och design i förhållande till prislappen. Alla modeller förväntades prestera väl, men de dyrare modellerna förväntades prestera bättre än de billigare. Jag tycker egentligen att det är ett lite konstigt förhållningssätt i ett test, alla borde bedömas på samma sätt, inte att dyrare modeller ska förväntas vara bättre. Jag hänger inte riktigt med på vad de menar där... Men hur som helst så vann de här två modellerna från Gardena både Bästa budgetval och Bäst i test.

Sajten Bäst-i-Test.se har nyligen genomfört ett långtidstest under cirka tio veckor på robotgräsklippare, där Gardena har fått de bästa utmärkelserna. Gardena R160 blev Bäst i test och Gardena R40Li Bästa budgetval.
Om Gardena R160 blev omdömena att robotgräsklipparen är fantastiskt prisvärd, mycket effektiv och tillförlitlig, lättprogrammerad och har generöst med tillbehör.
Gardena R40Li fick omdömen så som ett svårslaget pris, att den är smart och tillförlitlig, tyst, har en hög säkerhet, är lättprogrammerad och att den är en robotgräsklippare med tydlig bruksanvisning. Testteamet har utvärderat hur väl robot-gräsklipparna klippte gräset samt bedömt egenskaper som säkerhet, klippteknik, klipphastighet, ljudnivå, design och användarvänlighet. Gardena R160 är den starkaste modellen som passar för gräsmattor upp till 1 600 m2. Ojämnheter i marken är inga som helst problem och Gardena R160 klarar sig förbi så smala passager som 70 cm.
Gardena R40Li är en lite mindre, men smart budgetmodell som rekommenderas för gräsmattor upp till 400 m2.

Bäst i test - Robotklippartest
Gardena

Facebook Twitter Google Plus Google Plus