AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 januari 2011

Glorious Mix

Tyvärr fick jag ingen wow-känsla på Formex den här gången. Kanske för att jag inte är särskilt förtjust i rådande trend, Falcon Crest- (trendspanaren Stefan Nilssons uttryck) eller Glorius Mix-trenden (Formex namn), men också för att det inte känns särskilt nytt. Visst älskar jag färg, humor och personlig stil, men det blir lite för mycket av allting för att jag ska gilla det. Jag tycker årets mässa spretade åt en massa olika håll. Mest framträdande var två olika spår, just det svulstiga 80-talet med neonfärger, flamingos och hemmabarer, men också det mer avskalade, nedtonad och jordnära. Den sistnämnda trenden har bitit sig kvar ett bra tag nu och kanske snarare ska ses som ett alltid närvarande, parallellt, spår som byter nyans mellan åren. Medan den sotra, övergående trenden, just nu är det vräkiga.

Jag personligen tillhör nog inte riktigt någon av kategorierna, vilket kan vara en bidragande orska till mitt svala intresse. Jag tyckte mig känna igen väldigt mycket och det var inte mycket som fick mig att haja till eller stanna någon längre stund. Men, här kommer hur som helst ett hastigt ihop satt kollage med lite bilder. Notera att det syns väldigt mycket tukorst, 2010 års färg. 2011 års rosa kulör var det mindre av, men det brukar ju ta ett tag innan det får genomslag. Bilderna kommer bland annat från Jan Rundgrens temautställning i entréhallen och från Coffee Corner i hall C. Hur som helst tycker jag det är skönt att den värsta retro-trenden är över. Den har jag verkligen fått nog av! Hellre modigt, färgsprakande och glatt, än ängsligt tillbakablickande och urtvättat.

Blev både långt och lite osammanhängande det här, men jag tror ni hänger med i mina tankar. Men håller ni med? Kommentera på Facebook!

Glorious Mix

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Mässor

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår