Gör så här så säljer du bättre på nätet

Gör så här så säljer du bättre på nätet

Aldrig förr har man väl sett så många rensa och röja i sociala medier... det är allt från garderober, källare, vind, garage och skafferier. Många har helt plötsligt fått mer tid då de slipper lägga två timmar om dagen och likande för att ta sig till och från jobbet. Med hemarbete så har många även fått mer ork, mer energi helt enkelt för att göra sådant som man kanske velat göra under en längre tid men som inte blivit av. Enligt Blocket så har man vanligtvis prylar för 17 000 kr hemma som inte används. Så där kan man sälja av och skaffa sig en buffert som ekonomerna pratar om nu att alla borde skaffa sig. 

Här är fem tips från Blocket hur man säljer bäst på nätet:
Bestäm dig. Avsätt en dag och tid för att vårrensa.
Svårt att komma igång? Dela upp rensningen, gör lite i taget och varför inte belöna dig själv när du är klar med något gott eller trevligt.
Skapa en bra annons. Ta fina bilder, och glöm inte skriva ut mått, skick och andra viktiga detaljer.
Lägg sakerna i två högar – behålla och sälja. Dela sedan upp efter kategori; kläder för sig, inredningsprylar för sig, verktyg för sig osv.
Säsongsrensa. Saker som är i säsong säljer alltid bäst. Just nu är det cyklar, trädgårdsmaskiner och annat som hör till våren. Vänta med skidor och skridskor tills det börjar närma sig säsong.
Sätt rätt pris. Om du är osäker på vad din vara är värd kan du titta vad liknande annonser har sålts för. Om du vill sälja snabbt kan du sätta priset lite under liknande annonser.

17 000 kronor - det är värdet av alla prylar som bara ligger och samlar damm i varje hushåll, visar en ny undersökning från Blocket och Kantar Sifo. Enligt undersökningen är det så mycket som var tredje sak i hemmet som inte längre nyttjas, det är ju helt galet egentligen.... Så passa på att rensa i röran nu - belöningen man får är förstås inte bara att man får in lite pengar det är ju också att det är befriande att bli av med saker som ändå inte används. Det kan ju också vara bra att rensa ut sådant man inte behöver och istället köpa något man verkligen behöver för pengarna. Kanske säljer man av några trädgårdsmöbler som bara står i förrådet och aldrig används och investerar i en grästrimmer istället....eller vad man nu kan tänkas behöva.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

www.blocket.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus