Handdukstorken som kommer ihåg dina rutiner

Handdukstorken som kommer ihåg dina rutiner

Jag har aldrig riktigt förstått poängen med handdukstorkare, eftersom handdukarna torkar ändå och jag tycker att det är slöseri med energi... men det är klart att det är smidigt om man är många i familjen och det duschas flera gånger per dag och utrymmet för att hänga upp handdukarna är begränsat. Sedan är det förstås härligt att få en varm handduk om man är frusen...
I alla fall så har PAX nu kommit med en torkare med timer så att värmen inte behöver stå på hela tiden. Det går att ställa in två repetitioner per dag, till exempel morgon och kväll samt en timer om man vill använda den förutom de förinställda tiderna. Handdukstorken går kan montera med endast ett väggfäste vilket gör att den kan svängas ut från väggen. Så som det är med de flesta tekniska prylar - allt var inte bättre förr.

PAX TR-i serien har inbyggd intelligent timer där två repetitiva tider per dygn kan förinställas. Dessutom finns engångstimer om rutinen skulle ändras vid något tillfälle. Pris från cirka 1900 kr.
Energiexempel:
En handdukstork med permanent drift och med en effekt på 60 W förbrukar el för ca 700 kronor varje år (vid elpris 1,5 kr/kWh) med timer kan hundralappar sparas (Källa: PAX)

Facebook Twitter Google Plus Google Plus