Här finns havsnära drömlägen till salu

Här finns havsnära drömlägen till salu

Många söker förgäves efter ett ställe vid vattnet, det är ju attraktiva lägen men men svårigheten att hitta de som finns kan också vara att många enbart söker kring ställen de redan känner till. I mitten på juli lanserades sajten Sjöhem.se, en söktjänst som enbart listar sjö- och havsnära tomter i hela Sverige, där vill man göra det möjligt för fler att hitta sitt drömboende, kanske på platser de inte ens trodde fanns.
Sajten är gratis och riktar sig till alla som vill bo i närheten av vågskvalp och sand mellan tårna, vare sig man söker ett stort hus vid havet, en timrad sommarstuga omgiven av kobbar och skär eller en fjällstuga nära Lapplands bästa fiskevatten. Enligt grundarna av sajten så har sökordet vatten nyligen passerat balkong i listan över populäraste sökorden när man söker fastigheter och att efterfrågan på sjötomter är enorm.

Jag testade att söka på Hälsingland på sajten, eftersom det är där jag kommer ifrån, och fick då upp ett objekt; Fritidshus med underbart läge och egen badstrand invid Norra Dellen, ca 3 mil från Hudiksvall. Ja, det låter ju inte helt fel. Priserna norrut är ju också lägre än söderut, även om de har höjts på senare år. Men det här läget kan man få för mindre än priset av en 1:a i Stockholm. Egen strand, ja tack!

Kanske hittar du ditt drömläge på nystartade sajten Sjohem.se?
Jag brukar säga så här: fastigheten kan man alltid ändra på - men aldrig läget.

www.sjohem.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus