AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 oktober 2010

Hem & Villa: Trärent entrétorg

På entrétorget hade Lotta Ahlvar, vd, Svenska Moderådet, utformat en inspirationsutställning i form av ett modernt stort allrum - ett vänligt och flexibelt rum med plats för allt och alla. Funktionen är den samma som på 1970-talet. Öppna ytor och lättflyttade möbler där barnen är välkomna att klättra runt som de vill. Estetiken är dock en annan.

- Till dagens allrum hämtar vi inspiration i den kreativa ateljémiljön med stora öppna ytor. Vi tänker oss rummet som en förändringsbar scen för det dagliga livet, en bas utan standardlösningar för hemmets alla aktiviteter. Färgskalan är naturnära och materialvalet lokalt. Det är viktigt att tänka hållbart och miljövänligt, säger Lotta Ahlvar.

Att det råder trä-feber kan väl knappast h aundgått någon vid det här laget. Mässan var full av trä- och skogsinspiration i olika former, inte minst syntes mdf och playwood. Jag faller handlöst för många av miljöerna, men har svårt att aplicera det rena träet i mitt hem. Vad tycker du om trätrenden?

Hem & Villa: Trärent entrétorg

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Inspiration

Mässor

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår