AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 april 2017

Hold on - prisade grytlappar

Det är lite kul att även vardagsprylar som är vanliga i var mans hem kan utvecklas ett steg till. Ett trevligt exempel är grytlapparna Hold-On från Rig-Tig som nu har belönats med ”Red Dot Award: Product Design 2017”, den internationella utmärkelsen för hög designkvalitet. De fungerar både som grytvante och värmeunderlägg på en och samma gång och de är tillverkade av värmebeständig silikon som tål temperaturer upp till 230 °C. För att man inte ska bränna fingrarna är grytlapparna designade med en struktur som ska ge ett bra och stadigt grepp om kastruller och stekpannor.
Jag kände på de här (jag säger oftast pannlappar istället för grytlappar) på Formex och på Ambientemässan. De är "sladdriga" och man får verkligen ett bra grepp med dem. Dessutom är de snygga och passar bättre in i ett modernt hem än de traditionella i tyg.

Hold-on från Rig-Tig
Hold-on från Rig-Tig

Grytlapparna Hold-On är ännu mer värmeisolerande än vanliga grytlappar eller grytvanta och de kan även användas som smarta värmeunderlägg under heta kärl. När grytvantarna blir smutsiga ställer man bara in dem bland tallrikarna i diskmaskinen! Trycker på Gilla-knappen på det!
De är även snygga upphängda i köket. Finns i rosa, ljusgrått, mörkgrått och matt grön. Priset ligger på cirka 229 kr.

Om Red Dot award
I år fick Red Dot bidrag från hela 56 länder. Detta gör att ”Red Dot Award: Product Design” mer än någonsin kan sägas stå för en av vår tids mest välrenommerade bedömningsprocesser för god design och innovation. Alla bidrag blir individuellt bedömda av en oberoende och internationell expertjury.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Kök

Mässor

Nyheter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår