AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 september 2014

Hus med plywood på väggarna inomhus

Det är ju väldigt spännande att få kika in i andras hus, det har jag alltid tyckt. På hus- och stugmässorna i Finland så får man gå in i husen innan de som köpt det har flyttat in, det kanske inte är fullt lika spännande som att gå in i någons hem, men det här ger istället massor av inspiration. Husen är stylade och piffade med både finsk design och möbler och andra prylar som ligger i tiden. På stugmässan i Kalajoki i juni hade man byggt upp ett antal hus med olika stil och olika teman. Det här var köpt av en skola och det ska användas av personal och elever. Trä var en genomgående tråd i huset som var i tre plan. Flera av väggarna var klädda med Plywood, ett material som jag alltid har tyckt varit så fult, men nu har jag sett det i inredningssammanhang flera gånger och nu har jag ändrat åsikt. Plywood är coolt.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Plywood pryder ena väggen i sovrummet och hallen är klädd med samma material och det fortsätter sedan in mot vardagsrummet. Infällda hyllor är också tillverkade av plywood och möblerna hade samma färg. Aino Aalto, Alvar Aaltos fru har designat det svarta sängbordet.

Tillverkare av huset: Kalajoen ammattiopisto / Sakari Kinnunen, arkitekt: Saika design Oy / Tiina Sainila, huvuddesigner: Saika design Oy / Tiina Sainila, dekoration: Kalajoen ammattiopisto.

Loma-Asuntomessut mässanNyckelord:

Bostäder

Detaljer

Hus

Inredning

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår