I höst kommer fler Muminmotiv från Arabia

I höst kommer fler Muminmotiv från Arabia

1999 började Arabia att producera karaktärsserier med de olika Muminfigurerna på. För att framhäva Muminkaraktärernas personlighet och beteenden på bästa sätt valdes även lämpliga bakgrundsfärger på respektive produkt som skulle spegla karaktärerna. De första fyra karaktärserierna som lanserades var Muminmamma, Muminpappa, Mumintrollet och Lilla My. 2015 presenterades Förfadern som en ny karaktär i Arabias Muminkollektion (men den som är uppmärksam upptäckte kanske Förfadern redan när han hängde i en kristallkrona i förra vintersäsongens kollektion).
I vintras gjorde Arabia Förfadern till en karaktär i klassiska Muminsortimentet och i höst lanserar Arabia två nya delar i serien. Själv är jag ju lite av ett muminfan eftersom min sons familj kommer från Finland och vi har fått en hel del muggar och annat med de olika Mumintrollen på.

I höst lanserar Arabia två nya delar i serien Förfadern som nu blir komplett med en tillbringare och en burk.

Storyn om Förfadern:
Mumintrollet stöter på Förfadern för första gången när han vaknar upp ur Mumintrollens dvala mitt i vintern. För att fördriva tiden besöker Mumintrollet ett badhus och då råkar han släppa ut Förfadern som sedan får bo i Muminhuset. I huset vänder Förfadern upp och ner på allt genom att ta ner saker från vinden och möblera om i vardagsrummet. Förfadern älskar Mumintrollens kakelugn och spjällbandet som används för att öppna spjället. Han betraktar spjällbandet som den största skatten av alla och har noga uppsikt över sin skatt vart han än är. Eftersom han är så liten i storlek får han plats att bo inuti kakelugnen där han trivs som fisken i vattnet.


Produkterna finns i butik från och med 1 september. Burk 30 cl kostar cirka 249 kr och tillbringaren på en liter cirka 379 kr.

www.arabia.fi
Facebook Twitter Google Plus Google Plus