Idag hamnade jag i badrumshimlen!

Idag hamnade jag i badrumshimlen!

Nu på lördagen den 17 september öppnar Kakelspecialisten något som ska vara Skandinaviens största kakel- och badvaruhus. Idag var jag där och tjuvtittade. Det måste vara himlen för alla som ska göra om badrummet. Allt finns på samma plats och allt finns på lager! Underbart! man slipper vänta på att kaklet ska skickas från Spanien och porslinet från Italien.

Allt ser verkligen nytt fräscht och glassigt ut och butiken är i två plan på totalt 2800 m2. Det finns ett litet fik och en lekyta för barn. Dessutom finns det glasfönster in till lagret så att man kan se när truckarna åker fram och tillbaka (kul för alla under åtta typ).

Det finns över hundra olika badrumsmiljöer att titta på  och just nu håller de även på att bygga upp flera olika typer av kök. Vissa badrum är fullt fungerande så att man kan se hur vattnet strålar i duscharna. Panåerna för golvklinker är de största jag har sett, de är 2x2 meter och väger 150 kilo vardera. Allt för att man lättare ska kunna se hur golvet kommer att se ut när det är lagt. Det är en väldig fördel efterstom golvplattorna nuförtiden kan vara väldigt stora, om visningspanåerna är små kan man se bara en platta och inte helheten.

Här ska man alltså ha möjlighet att välja ut allt till badrummet, allt från glimmande mosaik till tvålar och få det levererat så att hantverkaren kan börja installera det direkt.
För stressade storstadsbor måste det här vara det ultimata. De hjälper även till att rita och planera badrummet om behov finns. Det finns även en avdelning för de som vill veta mer om kaklets ursprung och hur naturmaterialet tillverkas.

Foto: Annika Rådlund
"Peronda". Bilder har via digital väg förts över till kearamiska plattor. Inspirationen kommer från graffittikonstnären Banksy.
Duschen "Shower heaven" från Axor Starck, design Philip Starck. På väggarna sitter Slim tiles som är hela 3x1 m. De är tunna och bra om man till exempel vill sätta över gammalt kakel.
Nahho Badkar av designbyrån EOOS. Att bada i det är som att ligga och vila vid vattenbrynet.
Dura vits bastu byter färg med jämna mellanrum och spelar upp bland annat havsbrus.

Kakelspecialisten

Facebook Twitter Google Plus Google Plus