AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

19 januari 2010

Ingegerd Råman - Orrefors

av: Mumlan Nyhlin

Fortsättning på föregående inlägg om mitt frukostbesök hos Kosta Boda och Orrefors.

Ingegerd Råman visade sin nya jubileumsserie BonBon. Hon har i år jobbat som formgivare hos Orrefors i 10 år. Det firas med diverse utställningar, bland annat i Göteborg och Japan, men också med tio limiterade små vaser. Alla har olika uttryck och formspråk och flera olika tekniker är använda. De är som små utsmyckningar för bordet. Hennes förhoppning är att det ska bli en ny vas för varje år hon stannar på Orrefors. 15 till är målet! Hon har också formgett serien Straw, bestående av vaser i tre storlekar och två färger. Ingegerds superfina glödlampor, Cocoon, får gärna flytta in hos mig!
 

Ingegerd Råman, Orrefors

Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Både Orrefors och Kosta Boda har förståss en massa andra nyheter också. Bland annat firar serien Intermezzo 25 år och det firar man med nya coctailglas. Ernst Billgrens serie har fått ett tillskott i form av en skål, med inneboende fågar. Ett riktigt konstverk, med prislapp därefter... Ska se om jag hittar några fler bilder att dela med mig av.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Butik

Inspiration

Nyheter

Porslin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår