AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 juni 2015

Inglasad altan som passar äldre hus

Nu lanserar Skånska Byggvaror en helt ny serie verandor för hus som är byggda i första delen av förra seklet, det vill säga 1900-1950. Eller hus i den stilen. Det kan ju annars vara svårt att hitta färdiga modeler som passar äldre hus. Arkitekten Anders Lundin (från firman Griab) har sneglat både mot både 20-talsvillor och funkisvillor från 40-talet när han har utvecklat den nya varandaserien. Men det var viktigt att de också skulle fungera ihop med modernare villor.

Inglasad veranda från Skånska byggvaror
Inglasad veranda från Skånska byggvaror

Med en bas av limträ, välisolerande fönster och altandörrar, anpassade takutsprång och rätt proportioner är det nu enkelt att lägga till ett större rum till sin trävilla från exempelvis 1910-talet eller funkishuset från 1930-talet. Istället för specialritade alternativ finns nu tidstypiska verandor i färdigpaketerade modeller. En veranda höjer förstås husens värde, oavsett när de är byggda. Skånska byggvarors nya serie av verandor lanserades i maj och kostar från cirka 110 000 kronor.

www.skanskabyggvaror.se

Följ gärna Allt om bostad på Facebook och Instagram.Nyckelord:

Bygg

Inspiration

Nyheter

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår