AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 januari 2017

Inredning för utomhusbruk av återvunna PET-flaskor!

En av de allra största inredningstrenderna just nu är hållbarhet. Dixie är ett av företagen som arbetar med miljövänligare inredning och de har nu satt ihop en helt ny inredningskollektion tillverkad av återvunna PET-flaskor. Wow, säger jag!
Kollektionen bestående av mattor, sittpuffar och bordstabletter anpassade för utomhusbruk, men fungerar lika bra inomhus för den som vill.
PET-flaskorna har återvunnits till slitstarka polyestertrådar som sedan vävts på traditionella vävstolar av skickliga hantverkare i Indien. Perfekt för den som vill inreda med produkter som både gör en insats för vår omgivning och miljön. Såklart måste allt skeppas från Indien till Sverige och det är ju en miljöpåverkan i det också, men bättre ändå att återvinna något som finns än att uppfinna hjulet på nytt.

Hållbar inredningskollektion tillverkad av PET-flaskor Foto: Dixie
Hållbar inredningskollektion tillverkad av PET-flaskor Foto: Dixie

Med inspiration från havet med harmoniska färgskalor betonar den här säsongen naturliga material, hållbarhet, enkelhet och dova, jordnära pasteller. PET-kollektionen lanseras i april 2017.

Priserna kommer att ligga på cirka: Mattor: 2000kr - 4000kr Sittpuffar: 1650kr Bordstabletter: 130 - 200kr/st

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.dixie.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Nyheter

Prylar

Sovrum

Textil

Tips

Utomhus

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår