AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 januari 2018

Iris Hantverk vann designpriset Formex Formidable 2017

Idag drog Formex igång, inredningsmässan som visar upp alla kommande nyheter, men även befintligt sortiment som företag har. Varje år delas designpriset Formex Formidable ut till en ny produkt som har det där lilla extra.
Idag meddelades vem som vunnit denna gång, och det är Iris Hantverk med sin runda borste som finns med både kort och långt skaft. Så himla fin borste/sop dessutom kan den stå för sig själv på golvet utan stöd! När jag såg den tänkte jag : men varför har ingen gjort en rund borste förut? Det kanske någon har men de vanligaste man ser är ju traditionella piasavakvaster eller liknande. Den här runda påminner om den som dansar i Sköheten och Odjuret, så kanske kan man ta sig en vals med den?

Iris Hantverk vann Formex Formidable idag. Foto: Annika Rådlund
Iris Hantverk vann Formex Formidable idag. Foto: Annika Rådlund

Det jurybedömda priset Formex Formidable 2017 går till företaget Iris Hantverk för sin handdammborste för utomhusbruk. På Iris Hantverk arbetar fem synskadade med att tillverka träprodukter enligt traditionella metoder.
Formex Formidable 2017
Föremål: handdammborste för utomhusbruk
Företag: Iris Hantverk
Formgivare: Lovisa Wattman

Juryns motivering: Den maffiga borsten är funktion och tradition i perfekt förening. Ett välbalanserat redskap för sommarens uteliv – en brödsmulornas och lövens betvingare. Tillverkat för hand av människor som saknar synförmåga.

www.irishantverk.se/sv Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inspiration

Mässor

Nyheter

Presenter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår