AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

9 april 2014

Klippa gräsmattan i 160 km/h?

Hondas eldsprutande åkgräsklippare "Mean Mower" tog i slutet av förra året hem utmärkelsen "Thing of the Year" (Årets pryl) för 2013, det nyinstiftade priset utsågs av BBC TopGear Magazines. Den 109 hk starka Mean Mower har byggts av Hondas BTCC-partner Team Dynamics på uppdrag av Honda Storbritannien. Förutom den blixtrande topphastigheten har den en utväxling som gör att den accelererar från 0-100 km/h på bara fyra sekunder! Den går att köra i 160 km/h men kan klippa ändå.

Man har gjort allt för att bibehålla så mycket av den ursprungliga gräsklipparen som möjligt. Klippkåpan har specialtillverkats i fiberglas för att minska vikten, medan bränsletanken, den effektiva oljekylaren samt en sekundär vattenkylare har placerats där gräsuppsamlaren normalt är placerad. Mean Mower kan faktiskt användas för gräsklippning upp till 24 km/h tack vare de båda elmotorerna på klippkåpan.

Egentligen behöver man inte en åkgräsklippare med en toppfart på 160 km/h och som accelererar från 0 till 100 km/h på fyra sekunder. Men det skulle säkerligen göra klippningen bra mycket roligare. Wrooooooom!

Honda Mean Mover Foto: Honda
Honda Mean Mover Foto: Honda

0-100 km/h på bara fyra sekunder och en topphastighet på 160 k,/h med Hondas Mean Mower.

Se när den klipper på Youtube...

H
ondaNyckelord:

Nyheter

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår