AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

18 januari 2017

Kocken Edin Dzemat i designsamarbete med Sagaform

Idag var första dagen på Formexmässan och det var förstås full rulle bland alla nya lanseringar. Det var trångt i Sagaforms monter när Edin Dzemat, som brukar kallas för kockvärldens Zlatan, lanserade sitt samarbete med dem. Resultatet är en skärbräda i massiv tålig europeisk bok.
På ena sidan finns en ränna längs kanterna som håller skärytan torr och fin när du arbetar. Brädan har också måttangivelser med 2 cm avstånd – perfekt för uppskärning (varför har man inte sett det tidigare? ) Andra sidan är slät och passar bra till att skära och hacka på eller för att servera en härlig ost- och charkbricka på.
- Envishet, lyhördhet, hårt jobb och mycket glädje. Det är vad som krävs för att bli riktigt, riktigt bra på att laga mat. Om du inte känner en glädje i det du gör så blir ingenting bra. Det är det viktigaste av allt, sa Edin. Jag kan inte annat än hålla med.

Edin Dzemats skärbräda för Sagaform Foto: Annika Rådlund och Sagaform
Edin Dzemats skärbräda för Sagaform Foto: Annika Rådlund och Sagaform

Kocken Edin Dzemat i Sagaforms monter idag. På bordet står hans skärbräda och på närbilden kan man se hur ränderna ser ut på ena sidan av brädan - så att det ska gå lättare att skiva upp till exempel kött.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Kök

Mässor

Nyheter

Presenter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår